Hur Kopplar Man Polykarbonat Till Varandra? Hur Sammanfogar Man Bikakeark Med Lim Och överlappning? Dockningstejp

Innehållsförteckning:

Video: Hur Kopplar Man Polykarbonat Till Varandra? Hur Sammanfogar Man Bikakeark Med Lim Och överlappning? Dockningstejp

Video: Hur Kopplar Man Polykarbonat Till Varandra? Hur Sammanfogar Man Bikakeark Med Lim Och överlappning? Dockningstejp
Video: Både i Bella: Mirka Scandinavia polering til din båd 2024, April
Hur Kopplar Man Polykarbonat Till Varandra? Hur Sammanfogar Man Bikakeark Med Lim Och överlappning? Dockningstejp
Hur Kopplar Man Polykarbonat Till Varandra? Hur Sammanfogar Man Bikakeark Med Lim Och överlappning? Dockningstejp
Anonim

Polykarbonat - ett universellt byggmaterial som ofta används inom jordbruk, konstruktion och andra sfärer. Detta material är inte rädd för kemiska påverkan, på grund av vilket dess tillförlitlighet ökar och presentabiliteten inte försämras. Polykarbonat försämras inte på grund av höga temperaturer, därför används det ofta i områden med varmt klimat. Artikeln kommer att diskutera hur du kopplar ihop arken, vilket ibland krävs när du arbetar med detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Polykarbonatplåtar skärs till den storlek som krävs av projektet med hjälp av en metallsåg eller cirkelsåg . Monolitiska dukar kräver inte ytterligare förberedelse, men för tallrikar med en bikakestruktur är det nödvändigt att skydda ändarna för att undvika kontaminering och fukt i kanalerna under drift. Om du planerar att installera i en vinkel, när ändarna förblir oanvända, måste du bestämma vilket av arken som kommer att vara ovanpå och vilket som kommer att vara nedanför. En tätningstejp limmas längs överkanten och en självhäftande perforerad tejp längs nedre kanten.

Innan du utför denna procedur måste du ta bort skyddsfilmen från polykarbonatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du fäster två ark polykarbonat till varandra måste du utföra följande procedurer och förbereda materialet:

  • skära ark enligt en tidigare förberedd ritning;
  • förlägga dukarna på den framtida strukturen;
  • ta bort skyddsfilmen;
  • rengöra lederna kvalitativt.

För en bra anslutning måste du prestera installation i varmt väder … Under sådana förhållanden är sannolikheten för sprickbildning eller distorsion utesluten. Om du planerar att ansluta remsorna med en anslutande profil måste du först förbereda profilsystemen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Dockning av plattor utförs på olika sätt baserat på material och ändamål. Låt oss titta närmare på var och en av dem.

Dela profil

Denna typ av installation är bekväm om du vill docka delar av den välvda strukturen. Arbetet består av flera steg.

  • Den nedre delen av profilen måste fästas på ramen med självgängande skruvar.
  • Lägg dukarna så att kanten kommer in i sidodelen längst ner på profilen och bildar ett avstånd på 2-3 millimeter upptill.
  • Lägg därefter den övre profilremsan, rikta in och klicka på plats längs hela längden, slå lätt med handen eller med en träklubba. När du snäpper in är det viktigt att inte använda för mycket kraft för att inte skada strukturen.

En profil av delad typ av metall får fästas som ett bärande element, liksom på träkonstruktioner . I detta fall kommer den att utföra tilläggsfunktionen för en intilliggande nod.

Plastpaneler är fastsatta på en solid bas. Detta villkor är obligatoriskt vid sammanfogning av polykarbonat på taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profil i ett stycke

Det är en billig och mycket tillförlitlig metod för bindning av polykarbonat. Användningen är mycket enklare än den föregående.

  • Det är nödvändigt att skära materialet till lämpliga dimensioner och placera fogen på balken.
  • Fäst dockningsprofilen med självgängande skruvar med en termisk bricka, oavsett vilket material ramen är gjord av. Vissa använder en fäste från tillgängliga verktyg, vilket påverkar den fortsatta driften negativt.
  • Sätt i polykarbonat i profilen, smörj med tätningsmedel om det behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lim

Dockning med lim används vid konstruktion av lusthus, verandor och andra små strukturer, under konstruktionen av vilken en monolitisk typ av dukar används. Arbetet görs snabbt, men för att få en högkvalitativ och hållbar anslutning måste du följa instruktionerna.

  • Limmet appliceras noggrant i en remsa i ändarna i ett jämnt lager. En limpistol används vanligtvis för dessa ändamål.
  • Pressa arken ordentligt mot varandra.
  • Håll i ca 10 minuter för att försiktigt limma lederna och gå vidare till nästa duk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av lim gör att du kan göra fogen förseglad och solid … Även under påverkan av hög temperatur kommer sömmarna inte att spridas eller spricka, men detta förutsätter att ett lim av hög kvalitet används. Vanligtvis används en- eller tvåkomponentslim som tål alla tester och är lämpliga för vilket material som helst.

Använd främst silikonbaserat lim . På jobbet man bör komma ihåg att limmet fastnar ganska snabbt, och det är nästan omöjligt att tvätta bort det . Det är därför allt arbete måste utföras med handskar och mycket noggrant. Efter att limmet torkat blir sömmen knappt synlig. Sömstyrkan beror direkt på fogens densitet. Sömmen tillåter inte fukt att passera genom rätt installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Punktmontering

Med denna metod för att ansluta polykarbonat-bikakeplattor används självgängande skruvar med termiska brickor. Eftersom ytan ofta är ojämn används de hörnfästen … Med deras hjälp kan du maskera områden med leder i en vinkel. När man fäster polykarbonat på ett träd med en spetsmetod, är det nödvändigt att borra ett hål med en diameter som är något större än diametern på den självgängande skruven. Skillnaden måste vara minst 3 millimeter.

Ett sådant schema kommer att undvika deformation under temperaturförändringar . Vissa experter rekommenderar att man gör ett ovalt hål. Med korrekt tillämpning av alla installationsregler kan du säkert fästa två polykarbonatark. Dukar upp till 4 millimeter tjocka kan överlappas, men dess bredd bör vara exakt 10 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Här är några användbara tips som erfarna människor ger till nybörjare inom detta område

  1. Under installationen är det nödvändigt att se till att dukarna inte ligger för tätt mot varandra; det är lämpligt att lämna luckor på cirka 4 millimeter. Problemet är att när temperaturen ändras kan polykarbonat både krympa och expandera, vilket gör strukturen mer ömtålig. Spalten skyddar materialet mot knäckar och snedvridningar.
  2. För skärning av polykarbonat- eller metallprofiler rekommenderas att man använder en cirkelsåg med mycket fina tänder för att få ett jämnt snitt. Vissa använder speciella bandsågar. Se till att ta bort chipsen innan du lägger till.
  3. Det är oacceptabelt att använda en profil som stöd eller ramelement - det här är anslutningselement.
  4. Böjning av profilen är endast möjlig till den storlek som anges av tillverkaren i passet på varan, annars kan den skadas.
  5. Använd inte en hammare när du knäpper in den. Det är tillåtet att använda en träklubba, men var försiktig, eftersom det kan lämna repor.
  6. För att säkerställa att kondensatet kan rinna ut är det nödvändigt att borra ett hål i botten av arket med en tunn borr.
  7. Det rekommenderas att foga samman dukar av samma tjocklek och storlek. Detta påverkar tätningen av lederna vid sammanfogning.
  8. Metallfogprofiler är en viktig komponent i konstruktion av hög kvalitet.
  9. För att förhindra uppkomsten av oestetiska luckor i duken är det nödvändigt att korrekt installera profilen. Säsongen spelar en viktig roll: till exempel på sommaren måste installationen göras rygg mot rygg. På grund av låga temperaturer smalnar polykarbonatark, och om de installeras felaktigt bildas stora luckor mellan arken.
  10. Med ett tätare fäste, på grund av minskningen i storlek, kommer luckorna att vara osynliga. Sådana luckor är tillåtna, eftersom de gynnar passage av fukt och skapandet av önskad ventilationsnivå.
  11. På vintern görs dockningen med en överlappning, men många byggare rekommenderar inte installation under den kalla årstiden på grund av möjliga svårigheter. Även om detta i allmänhet gäller alla byggnadsarbeten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kommer installationen av polykarbonatark att vara det lättaste i någon persons liv. Men det är bäst att be någon att hjälpa, eftersom lakan ofta är stora, och ensam är det omöjligt att hålla dem i rätt position och försiktigt ansluta dem.

De grundläggande reglerna när du arbetar med detta material är att endast köpa högkvalitativa produkter som uppfyller kraven och att utföra installationen i enlighet med alla fastställda standarder och instruktioner.

Rekommenderad: