Förstärkt Polykarbonat: 4-6 Mm. Hur Skiljer Sig Premiumpolykarbonat Från Standard Och Ekonomi? Honeycomb Lakan Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Förstärkt Polykarbonat: 4-6 Mm. Hur Skiljer Sig Premiumpolykarbonat Från Standard Och Ekonomi? Honeycomb Lakan Och Andra

Video: Förstärkt Polykarbonat: 4-6 Mm. Hur Skiljer Sig Premiumpolykarbonat Från Standard Och Ekonomi? Honeycomb Lakan Och Andra
Video: 4 and 6mm Twinwall Polycarbonate Sheets 2024, April
Förstärkt Polykarbonat: 4-6 Mm. Hur Skiljer Sig Premiumpolykarbonat Från Standard Och Ekonomi? Honeycomb Lakan Och Andra
Förstärkt Polykarbonat: 4-6 Mm. Hur Skiljer Sig Premiumpolykarbonat Från Standard Och Ekonomi? Honeycomb Lakan Och Andra
Anonim

Vid konstruktion av olika strukturer används ofta uthus på en sommarstuga, inklusive växthus, växthus, polykarbonat. Detta material har en hel rad betydande fördelar. För närvarande finns det en mängd olika typer av polykarbonatark. Idag kommer vi att prata om egenskaperna och egenskaperna hos den förbättrade sorten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Den förstärkta versionen kan hänföras till premiumpolykarbonatgruppen. Den är tillverkad uteslutande av högkvalitativa råvaror. Som ett resultat är arken så starka och hållbara som möjligt. Förstärkt polykarbonat är praktiskt taget inte utsatt för mekanisk påfrestning, vindbelastning, atmosfäriska påverkan . Dessutom har plåtarna utmärkta värmebesparande egenskaper. Materialet har bra ljudisolering.

Sådant slagfast polykarbonat skiljer sig också från vanliga ark under en mycket längre driftperiod.

Standardstorleken på detta material är:

  • längd 6 eller 12 m;
  • bredd 2,1 m;
  • tjocklek från 0,8 till 3,2 cm.

Materialet kan tillverkas i en mängd olika färger, men oftast hittar du transparenta modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra arter

Jämfört med standarden, ekonomin och andra typer av polykarbonat har det förstärkta utseendet en högre styrka, motståndskraft mot negativa yttre påverkan. Förstärkta polykarbonatmodeller kan täckas med ett speciellt extra lager som skyddar panelerna från de skadliga effekterna av ultraviolett strålning . Den formas med hjälp av speciella termoplastskivor. Detta skydd hindrar lakan från att mörkna och skada under solen. Skillnaden är också att förstärkta produkter har bättre ljustransmittans, bullerisolering och motståndskraft mot extrema temperaturer. Dessa ark är lättare och därför lättare att arbeta med. De finns med ett stort antal stela metallstödskenor.

Skillnaden mellan den förstärkta versionen och den enkla ligger i de förbättrade egenskaperna hos brandmotstånd . Materialet antänds inte när det utsätts för öppen låga. I detta fall kommer hastigheten och graden av smältning att vara minimal. Det bör noteras att priset på sådant material anses vara relativt lågt; det kommer att vara överkomligt för nästan alla köpare. Honeycomb -förstärkt material används ofta vid konstruktion av växthus och växthus i grönsaksodlingar. Den har en mer komplex enhet, flera lager är sammankopplade med hjälp av speciella hoppare, det är de som kommer att ge styvhet. Denna design gör att du kan skapa små hålrum mellan lagren, vilket ökar ljudisoleringen och värmeisoleringen. Honeycomb -ark kan ha en annan struktur, det bestäms av antalet produkter som är anslutna till varandra. Denna typ av polykarbonat har en speciell densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är förstärkt polykarbonat?

Cellförstärkt polykarbonat kan vara av flera sorter, beroende på typ av struktur

3RX . Denna struktur innehåller 3 lager som placeras vinkelrätt mot förstyvningarna. Modellerna har också ytterligare partitioner i form av sammankopplade diagonaler. Denna typ av polykarbonat har en hög styvhet, den tål lätt stress. Sådana paneler används ofta för golv med långa sträckor när man lägger klarlack. Ytterligare diagonaler låter dig avsevärt öka strukturens styrka.

Bild
Bild

5RX . Denna struktur innehåller 5 lager, de, liksom i den tidigare versionen, är placerade vinkelrätt mot förstyvningarna. Modellen har ytterligare förstyvningar för förstärkning. 5RX -produkter används oftare vid arrangemang av industribyggnader där värmeisolering är viktigt. Dessutom kan de användas som material för att skapa fasadväggspaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanstående sorter är de vanligaste. Men det finns också några andra arter . Ett prov 9RX kan köpas vid behov. Denna åttkammarmodell har den mest förstärkta strukturen. Tjockleken på sådana ark varierar från 1, 6 till 2, 5 cm.

Förstärkt polykarbonat 6 RX -modell finns också ibland. Sådana sexskiktsark produceras med ytterligare styva böljande skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Förstärkt polykarbonat används för närvarande ganska ofta vid konstruktion av olika strukturer

  • Alltså tjocka lakan 4 mm tas ofta när man skapar skyltfönster och baldakiner, växthus.
  • Strukturer med tjocklek 8 mm kan vara lämplig för produktion av industriella växthus och för bildande av tak.
  • Med vertikala glasrutor är det bättre att köpa material från 10 mm .
  • För alla horisontella och lutande strukturer bör du köpa ark med en tjocklek inte mindre än 16 mm .
  • De mest hållbara och stabila modellerna från 20 mm används vid konstruktion av balkongkonstruktioner, vinterträdgårdar, simbassänger, industrianläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Transport och förvaring

Förstärkt polykarbonat anses vara ett opretentiöst material, men några viktiga regler för transport och lagring bör fortfarande följas. Sådana ark kan endast transporteras i horisontellt läge, medan det är bättre att fästa dem i förväg . Om du planerar att förvara polykarbonat utomhus är det bättre att täcka det med polyetenmaterial. På sådana ark bör du inte placera andra föremål och konstruktionsanordningar som snabbt kan värmas upp. Det är bäst att förvara detta material inomhus med lägsta möjliga luftfuktighet.

Rekommenderad: