Galvaniserade Band För Fästning Av Polykarbonat: Valet Av En Klämmetalltejp För Fastsättning Av Honungskaka Och Andra Polykarbonatplåtar

Innehållsförteckning:

Video: Galvaniserade Band För Fästning Av Polykarbonat: Valet Av En Klämmetalltejp För Fastsättning Av Honungskaka Och Andra Polykarbonatplåtar

Video: Galvaniserade Band För Fästning Av Polykarbonat: Valet Av En Klämmetalltejp För Fastsättning Av Honungskaka Och Andra Polykarbonatplåtar
Video: anti dust tape, ventilated tape for polycarbonate sheet 2024, April
Galvaniserade Band För Fästning Av Polykarbonat: Valet Av En Klämmetalltejp För Fastsättning Av Honungskaka Och Andra Polykarbonatplåtar
Galvaniserade Band För Fästning Av Polykarbonat: Valet Av En Klämmetalltejp För Fastsättning Av Honungskaka Och Andra Polykarbonatplåtar
Anonim

För närvarande används olika typer av polykarbonat i stor utsträckning inom konstruktion. För att konstruktioner av detta material ska fungera så länge som möjligt bör fästelementen väljas korrekt för deras installation. Det bästa alternativet skulle vara en speciell galvaniserad tejp. Du bör vara medveten om egenskaperna hos en sådan produkt.

Bild
Bild

Särdrag

Galvaniserad polykarbonattejp möjliggör den starkaste och mest pålitliga anslutningen. Det gör det möjligt att montera på nästan vilket annat material som helst. Galvaniserad polykarbonattejp är en rak metallbit som genomgår en särskild noggrann bearbetning under tillverkningsprocessen ., så att du ytterligare kan skydda metallen mot korrosion.

Bild
Bild

Standardbredden på sådana element når 20 mm, deras tjocklek är 0,7 mm . Galvaniserad beläggning skyddar materialet från kemisk förstörelse under drift. Dessutom ger denna applikation bindningsstyrka.

Bild
Bild

Om du planerar att fästa polykarbonat på en rammetallkonstruktion i ett växthus eller växthus, bör komplex fixering föredras med sådana band. I det här fallet är det möjligt att binda flera ark samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Innan du köper galvaniserad tejp för att fästa polykarbonat finns det flera viktiga punkter att tänka på. Kom ihåg att endast vissa typer av sådana fästelement kan vara lämpliga för olika typer av polykarbonatark.

Bild
Bild
Bild
Bild

I konstruktionen används oftast två varianter av polykarbonat: ark och cellulär . Den första modellen anses vara mer hållbar, den används för konstruktion av strukturer som utsätts för tung belastning. Sådana prover kräver mer stabila fästelement som kan ge en stark och hållbar anslutning av material. Cellulärt polykarbonat har mindre värmeledningsförmåga och styrka. Det är för denna sort som galvaniserad fästtejp oftast används för tillförlitlig fixering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Åtdragande metallfästen för polykarbonat kan också vara av två varianter: tätning och ånggenomsläpplig . Det andra alternativet anses vara mer föredraget, eftersom det tillåter dig att minimera tilltäppningen av porerna i bikakematerialet, samtidigt som det ger ett bra ventilationssystem och avlägsnar det resulterande kondensatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Galvaniserade tätningslister för fixering av polykarbonat har också ett antal viktiga fördelar . De tillåter dig att begränsa materialets kontakt med miljön, vilket förhindrar att fukt och luft tränger in i strukturernas inre.

Bild
Bild

Montering

Vid installation av polykarbonat utan självgängande skruvar med galvaniserad tejp bör vissa regler följas. Arken måste pressas mycket hårt mot strukturens metallram.

Bild
Bild

Ett långt fästelement fästs på den nedre delen av ramen … De långa och korta delarna är fästa vid varandra. Därefter installeras en speciell åtdragningsbult. Tejpen kastas försiktigt till den andra sidan av strukturen, och sedan är baksidan av den förkortade sektionen fäst vid botten av ramen. Med hjälp av en annan spännbult görs en stark spänning av fästremsorna, vilket möjliggör den mest pålitliga och stabila vidhäftningen av materialet till metallen.

Bild
Bild

Galvaniserad tejp gör att du kan skapa hållbar, enkel och snabb fastsättning av polykarbonatark. I det här fallet kommer det inte att vara nödvändigt att förborra strukturen.

Vid installation av polykarbonat används också ofta en speciell fogtejp. Det behövs för att fästa ark till varandra med en överlappning utan att installera stöd. I detta fall utförs installationen i flera separata steg.

  • Överlappande polykarbonatark ovanpå varandra. I detta fall bör överlappningen vara cirka 10 cm.
  • Förbereder stansad tejp. Den perforerade delen separeras noggrant längs anslutningens längd. För en säker passform är det bättre att ta 2 remsor.
  • Applicering av galvaniserad håltejp. En av metallremsorna läggs på den övre delen av duken som ligger ovanpå. Den andra remsan är överlagrad på den nedre delen av duken, placerad i den nedre delen. I detta fall måste alla monteringshål på remsorna sammanfalla med varandra. För enkelhets skull kan remsorna tillfälligt justeras och fixeras med vanligt tejp.
  • Hålbildning. Med en borr med specialfästen gör de plats på materialet. Bultar sätts sedan in i dem. Båda dukarna dras ihop ordentligt. Kom ihåg att ju oftare installationssteget för sådana fästelement är, desto mer hållbar blir anslutningen i slutändan.
Bild
Bild

Efter avslutad sådan installation kommer all belastning från bultarna att överföras till den perforerade tejpen för montering, det kommer att jämnt påverka båda polykarbonatarken längs hela längden av den erhållna fogen.

Ofta utförs installationen av polykarbonatmaterial med en speciell värmebeständig bricka . Ett sådant ytterligare element tillåter inte att materialet försämras och deformeras under installationsprocessen, och gör det också möjligt att jämnt fördela klämbelastningen. Innan du installerar den galvaniserade tejpen bör ytan på polykarbonatarken kontrolleras. Den ska inte ens ha mindre repor, oegentligheter och andra defekter. Om de är närvarande måste de först raderas. Detta gör att du kan montera fästtejpen på materialet så exakt och tätt som möjligt. På de platser av polykarbonat som den galvaniserade tejpen ska fästas är det absolut nödvändigt att ta bort skyddsfilmen. Detta säkerställer också en tätare passform av arken på ramen.

Rekommenderad: