Hur Och Hur Stänger Man ändarna Av Polykarbonat? Kan Tätas Med En Gummitätning? Hur Klistrar Du Dem Med Dina Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Och Hur Stänger Man ändarna Av Polykarbonat? Kan Tätas Med En Gummitätning? Hur Klistrar Du Dem Med Dina Egna Händer?

Video: Hur Och Hur Stänger Man ändarna Av Polykarbonat? Kan Tätas Med En Gummitätning? Hur Klistrar Du Dem Med Dina Egna Händer?
Video: How to Apply Teflon Tape the RIGHT Way 2024, April
Hur Och Hur Stänger Man ändarna Av Polykarbonat? Kan Tätas Med En Gummitätning? Hur Klistrar Du Dem Med Dina Egna Händer?
Hur Och Hur Stänger Man ändarna Av Polykarbonat? Kan Tätas Med En Gummitätning? Hur Klistrar Du Dem Med Dina Egna Händer?
Anonim

Polykarbonat är ett modernt bra material. Det böjer sig, det är lätt att klippa och limma det, det är möjligt att skapa en struktur med den önskade formen från den. Men med tiden börjar vatten och smuts ansamlas i sina celler, insekter gömmer sig där för vintern, vilket leder till skador på materialet och förstörelse av strukturen. Därför uppstår ofta frågan om hur och hur du kan limma ändarna av polykarbonat med hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan du limma?

Polykarbonat har dykt upp relativt nyligen, men har redan blivit populärt på grund av dess hållbarhet, motståndskraft mot olika väderförhållanden. Den överför och sprider solljus bra, behåller värme i en sluten struktur . Bodar och baldakiner av byggnader är gjorda av cellulärt polykarbonat, växthus och lusthus uppförs. I det här fallet är det absolut nödvändigt att stänga produktens ändar så att den håller länge.

Vissa människor försöker göra detta med skotstejp . Naturligtvis kommer sådant material att vara billigt, men det kommer att ge skydd i högst ett år, sedan börjar det gå sönder. Därför måste du använda material som är särskilt utformade för att täta öppna polykarbonatceller. Det finns olika sätt att lösa problemet.

Till exempel, en gummitätning kan användas . Den har ett lågt pris, är lätt att använda och hjälper till att minska vibrationerna i polykarbonat i vinden.

Men med tiden genomgår gummitätningen deformation, den kännetecknas av en förlust av elasticitet, den blir spröd och hårdnar i kylan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan limma ändarna med specialband. Deras syfte är att skydda cellulärt polykarbonat från faktorer som förstör det. Produkten har en nästan obegränsad livslängd, den är inte rädd för mekaniska skador, fukt, extrema temperaturer. Tejpens övre lager spelar en tätande roll, det inre lagret är täckt med hållbart lim av hög kvalitet.

Det finns 2 typer av band:

  • perforerad;
  • tätning fast.

När man bygger en struktur kommer båda typerna att behövas, eftersom de används på olika sätt och har olika funktioner. Tätningen är limmad på de ändar som finns längst upp i strukturen. Det förhindrar att skräp, nederbörd, insekter kommer in i byggmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Perforerad appliceras på bottenändarna, den har ett luftfilter. Huvuduppgiften för en sådan tejp är att ta bort fukt som ackumuleras i bikakan under driften av polykarbonat.

Ett effektivt sätt skulle också vara att använda slutprofiler . De måste läggas på kanten av duken. Slutprofilen skyddar bikakan på ett tillförlitligt sätt, skapar en ram för flexibla polykarbonatark och ger ett mer estetiskt utseende till strukturen.

För att säkerställa strukturens stabilitet måste du täta platserna där polykarbonatpanelerna är anslutna. Detta kan göras med ett silikontätningsmedel.

Bild
Bild

Inbäddningsschema

Det är fullt möjligt att bearbeta ändarna med egna händer. För att löda kanterna med tejpen själv behöver du bara ett verktyg för att klippa tejpen - en kniv eller sax. Det är också lämpligt att ha en sömrulle till hands. Du måste fästa tejpen korrekt, så följ instruktionerna steg för steg.

  • Förbered rumpan. Ta bort alla grader, smuts från den, den måste vara ren och torr. Och du måste också avfetta ytan.
  • Ta mått och klipp tejpen till önskad längd. Ta bort skyddslisten från den.
  • Nu måste du försiktigt fästa tejpen i slutet. Se till att mitten av den sedan kan läggas på änden.
  • Släta ut tejpen väl för att undvika bubblor och ojämnheter.
  • Böj tejpen och stäng den med mitten av änden, stryk den väl med strykrörelser.
  • Böj tejpen igen och täck över den andra sidan av arket. Järn. Använd en rulle för att skapa en jämn och jämn fastsättning av tejpen på arket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

För att strukturen ska fungera länge, använd följande rekommendationer

  • Innan ändarna tätas är det absolut nödvändigt att ta bort resterna av skyddsfilmen och limet från polykarbonatarket.
  • När du limmar tejpen ska du inte rynka eller rynka den och dra inte för hårt. Använd endast håltejp om strukturen är välvd.
  • För större tillförlitlighet, använd ändprofiler över bandet. Matcha dem med färgen på duken.
  • Om du snabbt behöver täta ändarna, men det inte finns någon tejp, använd konstruktionstejp. Glöm dock inte att det bara är en tillfällig lösning.

Rekommenderad: