Euroruberoid: Typer Och Egenskaper, Självhäftande Och Flytande. Teknik För Att Lägga Euroruberoid På Taket, Instruktioner, Rullmått

Innehållsförteckning:

Euroruberoid: Typer Och Egenskaper, Självhäftande Och Flytande. Teknik För Att Lägga Euroruberoid På Taket, Instruktioner, Rullmått
Euroruberoid: Typer Och Egenskaper, Självhäftande Och Flytande. Teknik För Att Lägga Euroruberoid På Taket, Instruktioner, Rullmått
Anonim

För närvarande används euroruberoid vid utformning av takläggning, mantel av olika byggnadsstrukturer. Dessutom kan det fungera som ett pålitligt vattentätt material. Idag kommer vi att prata om dess huvudsakliga funktioner, liksom vilka typer det kan vara.

Bild
Bild

Skillnad från takmaterial

Euroruberoid har ett antal viktiga egenskaper som skiljer det från ett enkelt takmaterial. Låt oss överväga var och en av dem separat.

Detta takmaterial inkluderar inte kartong; istället används glasfiber eller glasfiber oftast, ibland tas också glasfiber

Dessutom är den övre delen av euroruberoiden gjord med en speciell impregnering, bestående av polymerkomponenter. I produktionsprocessen beläggs sådant material på båda sidor med ett speciellt bindemedel, som skapas på basis av bitumen och olika tekniska tillsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan vattentätningsbas har en relativt låg kostnad, så det kommer att vara överkomligt för nästan alla köpare. En speciell granulär beläggning (skiffer eller sand) fungerar som ett skyddande skikt.

Typer och deras egenskaper

Euroruberoid kan vara av flera grundläggande typer

Flytande . Denna sort skapas på grundval av flytande gummi. Det är lättast att installera eftersom det inte behöver värmas upp. Dessutom är denna typ särskilt hållbar, den kan hålla i många år och till och med decennier. Basens maximala styrka och tillförlitlighet uppnås på grund av innehållet i bitumen, speciella mjukgörare, mineraltillsatser, polymerer och gummi i kompositionen. Vid skador blir det enkelt att utföra reparationsarbete, det skadade området tas snabbt bort. Ofta används flytande euroruberoid för att skapa hela takkonstruktionen helt. Men det bör noteras att denna art har ett högre pris jämfört med andra sorter.

Bild
Bild

Svetsbar . Detta material kan endast användas efter att botten har smält. I sin produktion tas en speciell bitumen-polymer substans som grund, som hälls på en bas av glasfiber eller polyester. Det övre skyddsskiktet i denna euroruberoid behöver inte smältas och appliceras med konstruktionsmastik. Den deponerade typen kan användas under alla klimatförhållanden. Ofta är det detta material som tas för att isolera stora armerade betongplattor.

Bild
Bild

Uniflex . Detta takmaterial av bitumen-polymer används ofta som ett av skikten i takkakan. Beläggningen innehåller konstgummi. Det är det sistnämnda som ger de maximala indikatorerna för frostbeständighet och värmebeständighet för basen. Ibland köps det för att skapa en vattentät struktur. Uniflex är också indelat i 3 separata typer: botten, topp och special för ventilerad takläggning. Det första alternativet skapas utan granulerad förbandning, det är det som oftast används när du skapar vattentätning. Det andra alternativet har en speciell beläggning, det kan användas som ett oberoende tak. Det tredje alternativet kan tas för takkakans enhet.

Bild
Bild

Självhäftande . Denna euroruberoid används vid arbete med betong, trä och stål. Livslängden för sådant material är högst 10 år. För att limma materialet behöver du bara ta bort filmen försiktigt, rulla ut rullen över ytan. Färgen på sådant takmaterial är oftast mörkgrå.

Bild
Bild

Mått och form

Som redan nämnts kan euroruberoid vara i flytande form. Detta material är ganska lätt att applicera . Det säljs i slutna behållare. Ofta under byggnadsarbetet sprutas en sådan komposition med sprutpistoler.

Det vanligaste alternativet är rullad euroruberoid . Det är så enkelt som möjligt att lägga det på nästan alla underlag. För att göra detta behöver du bara rulla den på en förberedd yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roll-to-roll-storlekar kan också variera . Produkter med värden på 10x1, 15x1 m finns ofta.

Utnämning

Oftast används euroruberoid för att täcka taket för att ge ordentlig vattentätning. Dessutom räcker det med ett lager under installationen. Vart i ett sådant tak kommer att visa sig vara så tillförlitligt och brandsäkert som möjligt.

Bild
Bild

Dessutom används denna produkt i stor utsträckning när det är nödvändigt att täcka stora områden och olika uthus, garage. Vissa sorter används som ett speciellt foder under en tak med flera lager.

Läggteknik

Nästan vilken person som helst kan lägga sådant material utan hjälp av proffs. Om du köpte en flytande komposition måste du först späda ut den - som regel anges alla proportioner i instruktionerna. Det bör få bra flyt. Som utspädningsmedel används speciella komponenter, inklusive kolsubstanser.

Därefter måste du förbereda ytan som materialet ska läggas på. Det rengörs noggrant från alla föroreningar. Sedan ska du göra en primer med en speciell primer och preliminär passning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den resulterande kompositionen rekommenderas inte för varm applicering. För det för att applicera euroruberoid på strukturen kan du använda olika målningsenheter , du kan också ta en sprayflaska. För en jämn fördelning av kompositionen kan du använda en speciell gummiskrapa.

Om du lägger rullmaterial kan du använda en blåslampa . Samtidigt värms bottenlagret och basen, och sedan rullas produkten ut med en överlappning. I denna form pressas allt så hårt som möjligt av rullen. I det här fallet värms sömmarna upp igen väl och bearbetas igen med en rulle, detta görs för att beläggningen ska vara helt tät.

Rekommenderad: