Täck Taket I Garaget Med Takpapp: Täck Ordentligt Med Våra Egna Händer Utan Brännare. Vilket Takmaterial är Bättre Att Lägga Och Hur Man Limar Det?

Innehållsförteckning:

Video: Täck Taket I Garaget Med Takpapp: Täck Ordentligt Med Våra Egna Händer Utan Brännare. Vilket Takmaterial är Bättre Att Lägga Och Hur Man Limar Det?

Video: Täck Taket I Garaget Med Takpapp: Täck Ordentligt Med Våra Egna Händer Utan Brännare. Vilket Takmaterial är Bättre Att Lägga Och Hur Man Limar Det?
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, Mars
Täck Taket I Garaget Med Takpapp: Täck Ordentligt Med Våra Egna Händer Utan Brännare. Vilket Takmaterial är Bättre Att Lägga Och Hur Man Limar Det?
Täck Taket I Garaget Med Takpapp: Täck Ordentligt Med Våra Egna Händer Utan Brännare. Vilket Takmaterial är Bättre Att Lägga Och Hur Man Limar Det?
Anonim

Garaget är en favoritplats för varje bilist. Det är här du kan lagra ditt fordon och reparera det. Dessutom kan du njuta av din tid i garaget i ett vänligt sällskap. Ofta kompletteras en sådan struktur med ett tak täckt med takpapp. Från den här artikeln kan du lära dig hur du täcker ditt garage på rätt sätt med detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är bäst att täcka?

När du väljer en viss typ av material är det lämpligt att stanna kvar vid euroruberoid. Det appliceras på en viss bas genom smältning. Den största fördelen med detta material i jämförelse med vanlig takpapp ligger i det faktum att det inte finns något behov av att täcka taket med bitumenmastik . Således är installationen mycket förenklad och påskyndad.

Grunden för euroruberoid innehåller komponenter som glasfiber eller polyester. På grund av dessa komponenter får materialet erforderlig elasticitet, tillräcklig styrka . Dessutom utvecklas sammansättningen av euroruberoid med hänsyn tagen till minskningen av dess brandfarlighetsindikatorer.

Du kan lägga ett sådant överdrag utan hjälpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att klä taket i garaget kommer takmaterial för de underliggande skikten definitivt att gå . I grund och botten är sådant material markerat med PM- och RP -värden. En takversion med RK -märkning är också lämplig. För att garantera god vattentätning måste en lämplig typ av takmaterial läggas i flera lager samtidigt. Det mest framgångsrika alternativet för en garagestruktur är 1-2 underlag, samt 1 takskikt, kompletterat med sten- eller skifferströ.

Priset på materialet i fråga, som kommer att komplettera garagebyggnaden, beror på värdena på dess tjocklek . Det rekommenderas starkt att inte spara på denna indikator, eftersom en tätare beläggning kan hålla länge.

Materialet i önskade dimensioner säljs i rullar . Först måste du beräkna dess volym, utifrån garagetakområdet, sluttningens höjd, värdena på bredden och längden på själva rullen. Det rekommenderas att köpa takmaterial med marginal.

Bild
Bild

Verktyg och tillbehör

För golvning av produkten i fråga på taket i garaget bör viss utrustning användas, tillsammans med några hjälpmaterial. Det är lämpligt att förbereda alla nödvändiga positioner innan installationsarbetet påbörjas. Vi kommer att ta reda på vilka specifika delar av verktyg och enheter som kommer att efterfrågas:

  • gasbrännare eller blåslampa;
  • gascylinder, men utan reducerare, utrustad med en korrugerad slang;
  • brandsläckare;
  • skopa, trasa, kvast och en hink fylld med vatten för att rengöra ytan på basen;
  • skyddshandskar av hög kvalitet för allt nödvändigt installationsarbete;
  • bred spatel;
  • en kniv för att skära takmaterial;
  • om den nya beläggningen kommer att läggas ovanpå den gamla, är det nödvändigt att förbereda en yxa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att alla nödvändiga enheter ordnas i förväg direkt på platsen för installationsarbetet, så att befälhavaren vid rätt tidpunkt inte behöver slösa tid på att leta efter detta eller det där föremålet.

Hur ska man lägga rätt?

Det är fullt möjligt att dekorera taket på garaget med det aktuella materialet med egna händer. Det finns inget oöverkomligt svårt att utföra arbetet. Huvudsaken – använd ett kvalitetsverktyg och agera strikt enligt tekniken för att lägga materialet . Låt oss överväga i detalj hur man korrekt lägger takpappsbeklädnaden på taket i en garagebyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Det är mycket viktigt att korrekt utföra det förberedande arbete som krävs för korrekt läggning av takmaterial på garagetaket. Detta steg bör behandlas mycket ansvarsfullt, eftersom det direkt beror på hur väl det flexibla materialet kommer att läggas.

Vi kommer att analysera steg för steg vad som exakt måste göras som förberedelse innan vi lägger takmaterialet på byggnadens tak

  • Det första steget är att noggrant undersöka och objektivt bedöma tillståndet för den tidigare beläggningen på garaget . Om det kan anses vara relativt bra, får det nya materialet monteras direkt ovanpå det. Om bubblor eller andra allvarliga skador märks på den tidigare beläggningen, kommer det inte att vara möjligt utan demonteringsarbete.
  • Om demontering krävs måste den utföras direkt till betongfoten . Om det finns märkbara sprickor måste de stängas ordentligt med en cementmurbruk med en viskös konsistens.
  • Vidare är det mycket viktigt att tillgripa en grundlig våtrengöring . Ytan på garagetaket måste rengöras från all smuts och skräp. Därefter måste den rengjorda basen få torka i flera dagar. Om arbetet är brådskande, för att möjligen förenkla processen, kan du använda en speciell hårtork för byggoperationer.
  • När taket på garagebyggnaden är helt torrt måste du ta en rulle eller borste … Med dessa enheter måste du lägga bituminös mastik eller en primerblandning. För att få den mest jämna och högkvalitativa beläggningen är det lämpligt att grunda taket på flera lager. Samtidigt är det mycket viktigt att bibehålla de tidsintervall som krävs för att torka vart och ett av lagren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelserna för grundläggande arbete tar inte mycket tid. Det viktigaste är att alla ytor är helt torra och rengjorda.

När förberedelsesteget är klart kan du fortsätta med att lägga takpapptak för garaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsprocess

Tänk på vilka steg som kommer att vidtas för att bilda arbetet med att lägga takmaterial på taket i en garagebyggnad

  • Dagen innan påläggningsmanipulationerna påbörjas måste rullmaterialet rullas upp , och sedan lämna en viss tid så att han hinner lägga sig lite. Om det inte är möjligt att göra detta, är det lämpligt att åtminstone varva ner det i motsatt riktning.
  • Det är möjligt att täcka taket på garaget med takmaterial på flera sätt . Använd till exempel en primerblandning. Det är också tillåtet att använda takmast. Först värms det till 200-graders temperatur.
  • Ett uppvärmt bitumenskikt används ofta . I det här fallet är det mycket viktigt att inte överdriva det med dess tjockleksindikatorer. Det är nödvändigt att lägga det aktuella materialet så att det inte är mer än 5 mm. Detta beror på det faktum att ett tjockare lager därefter riskerar att spricka under påverkan av temperatur.
  • Takmaterial kan endast läggas i 1 lager , men då måste man komma ihåg att livslängden för ett sådant material kommer att minskas märkbart. Det bästa alternativet, kännetecknat av tillräcklig hållbarhet, är installation i 2 lager foder och 1 lager takpapp. I det här fallet är det värt att använda grovkornig dressing. Ett sådant beslut kommer att vara det mest framgångsrika både när det gäller pengakostnader och positiva egenskaper.
  • Installationen av underlaget ska börja från garagetakets nedre kant . Samtidigt är det mycket viktigt att observera en överlappning på cirka 10-15 cm. Takbeläggningen måste pressas tätt mot basen så mycket som möjligt och alla icke-limmade områden ska trampas eller spikas. Om vi försummar de sista åtgärderna, ackumuleras sedan kondensat i de otätade luckorna, vilket gradvis kommer att förstöra materialet.
  • När proceduren för att lägga det första lagret är klar måste taket beläggas på nytt med antingen bitumen eller mastik . Därefter måste nästa rad fodermaterial läggas redan vinkelrätt mot startskiktet. Alla fogar och kanter på takfiltrullar måste lindas direkt under takets kant och sedan spikas säkert med speciella skifferspikar.
  • Nästa steg i arbetet är att lägga slutskiktet av takmaterial . Även här måste du använda ett strö. Vidare måste absolut alla kantpartier fixeras så tätt som möjligt, och alla leder måste smetas med en tidigare förberedd mastik.
  • Garagebyggnadens färdiga tak måste kontrolleras för blåsor som bildats . Det ska inte vara några veck på den. Tillförlitligheten för klämningen av takmaterialet bör vara idealisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta skede kan installationsarbetet anses vara avslutat.

Om allt gjordes strikt enligt instruktionerna, kommer det resulterande garagetaket av takmaterial att kunna tjäna i många decennier utan problem.

Praktiska tips och råd

Om du funderar på att dekorera taket på en garagebyggnad på egen hand, är det lämpligt att bekanta dig med några användbara tips om denna process

  • Innan arbetet påbörjas måste befälhavaren komma ihåg att takmaterialet endast kan ge tillräcklig vattentäthet när det läggs i 2-4 lager.
  • Om läggningen av det nya materialet kommer att utföras direkt på det gamla lagret av takmaterial, är det mycket viktigt att först bli av med all fukt. För dessa ändamål är det möjligt att göra flera luckor för att kunna pressa ut vätskan. Därefter måste ytan stå kvar i minst ett par dagar så att den torkar helt.
  • Installation av takmaterial rekommenderas starkt endast i varmt och torrt väder. Detta beror på det faktum att det endast är möjligt i en sådan miljö att smälta bitumen. Och även om fukt från det förflutna regnet plötsligt faller på basen, kommer allt det att absorberas direkt i materialet, och detta kan inte tillåtas.
  • Det är mycket viktigt att i förväg välja en material av hög kvalitet för installation på en garagestruktur. Det spelar ingen roll på vilket sätt takmaterialet kommer att installeras - kallt (utan brännare och värme) eller varmt. För alla tekniker måste du välja den mest pålitliga beläggningen av lämplig tjocklek. Om takmaterialet är av dålig kvalitet, kommer det snabbt att kollapsa under påverkan av temperaturfluktuationer, vind, nederbörd och andra negativa yttre faktorer.
  • Det är nödvändigt att bli av med absolut alla sprickor som finns på basen som du arbetar med. Detta gäller särskilt för defekter, vars storlek är mer än 10 cm. Om du försummar denna rekommendation kommer luftbubblor snart att dyka upp i sprickorna. Hålrummen kommer någon gång att framkalla förstörelse av beläggningen.
  • Med hjälp av takmaterial kommer det att vara nödvändigt att klä taket så att ett utlopp som inte överstiger 20-30 cm lämnas runt omkretsen. Denna frigöring måste vikas och sedan limmas på andra sidan av visiret eller fästas på byggnadens väggar. Denna metod gör det möjligt att blockera lederna mellan taket och väggarna för att förhindra att det bildas fukt i de listade områdena.
  • Erfarna hantverkare rekommenderar att du först övar på att installera takmaterial med en het metod och sedan gå direkt till installationsarbetet. För att förstå särdragen i alla processer behöver du inte spendera mycket fritid, och erfarenheten gör att du kan undvika många misstag när du lägger materialet.
  • Alla fördjupningar eller fördjupningar på taket måste vara jämna. Om detta försummas riskerar de att samla vatten.
  • När man arbetar med takmaterial får man inte glömma att detta material är brandfarligt och brännbart. Det är därför, innan installationen påbörjas, är det så viktigt att förbereda en brandsläckare och ha den alltid till hands.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överensstämmelse med säkerhetsåtgärder bör vara obligatoriskt.

Rekommenderad: