Krossat Grus (30 Bilder): 5-20 Mm, 40-70 Mm Och Andra Fraktioner Av Krossad Sten Från Grus. Vad är Det Här? Dess Skillnader Från Granit Och Annat Spillror I Påsar

Innehållsförteckning:

Video: Krossat Grus (30 Bilder): 5-20 Mm, 40-70 Mm Och Andra Fraktioner Av Krossad Sten Från Grus. Vad är Det Här? Dess Skillnader Från Granit Och Annat Spillror I Påsar

Video: Krossat Grus (30 Bilder): 5-20 Mm, 40-70 Mm Och Andra Fraktioner Av Krossad Sten Från Grus. Vad är Det Här? Dess Skillnader Från Granit Och Annat Spillror I Påsar
Video: Grus 0-8 mm 2024, April
Krossat Grus (30 Bilder): 5-20 Mm, 40-70 Mm Och Andra Fraktioner Av Krossad Sten Från Grus. Vad är Det Här? Dess Skillnader Från Granit Och Annat Spillror I Påsar
Krossat Grus (30 Bilder): 5-20 Mm, 40-70 Mm Och Andra Fraktioner Av Krossad Sten Från Grus. Vad är Det Här? Dess Skillnader Från Granit Och Annat Spillror I Påsar
Anonim

Krossat grus avser bulkmaterial av oorganiskt ursprung, det erhålls under krossning och efterföljande avskärmning av täta stenar. När det gäller kallbeständighet och hållfasthet är denna typ av krossad sten något sämre än granit, men avsevärt bättre än slagg och dolomit. Det huvudsakliga användningsområdet för sådant material är konstruktion av byggnader och konstruktioner, tillverkning av armerade betongkonstruktioner och vägarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Krossat grus är en icke-metallisk naturlig komponent. När det gäller styrka, styrka och motståndskraft mot yttre negativa effekter påverkar den något bakom krossad granitsten, men betydligt före kalksten och sekundärsten. Kvittot innehåller flera steg:

  • extraktion av berg;
  • separera;
  • fraktionerad screening.
Bild
Bild

Krossat grus bryts i stenbrott genom explosion eller stiger med sand från botten av reservoarer (sjöar och floder) … Därefter utförs rengöringen, och sedan, genom ett förkläde eller en vibrerande matare, matas råmassan till krossning.

Detta är en av de viktigaste processerna i hela produktionsstadiet, eftersom krossad sten och dess form beror på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krossning sker i 2-4 steg. Till att börja med, använd skruvkrossar, de krossar berget . Vid alla andra steg passerar materialet genom roterande, kugghjul och hammarkrossar - principen för deras funktion är baserad på påverkan av en stenmassa på en roterande rotor med baffelplattor.

Bild
Bild

I slutproduktionsstadiet delas den resulterande krossade stenen upp i fraktioner . För detta används stationära eller upphängda skärmar. Materialet passerar successivt genom flera separat placerade siktar, i var och en av dem separeras bulkmaterial av en viss fraktion, från den största till den minsta. Utgången är grus krossad sten som uppfyller kraven i GOST.

Bild
Bild

Krossgrusets hållfasthet är lägre än för granit . Den senare har dock viss bakgrundsstrålning. Det är säkert för människor, men materialet rekommenderas inte för konstruktion av bostadshus, barn- och medicinska institutioner. Det är därför krossat grus föredras i bostads- och socialkonstruktion. Dess radioaktiva bakgrund är noll, materialet är mycket miljövänligt - eftersom det används avger det inga skadliga och giftiga ämnen. Samtidigt kostar det mindre än granit, vilket leder till en stor efterfrågan på denna sten vid konstruktion av föremål för olika ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort antal föroreningar skiljer sig från nackdelarna med krossat grus. Så, typisk krossad sten innehåller upp till 2% svaga stenar och 1% sand och lera . Följaktligen tål en kudde av ett sådant bulkmaterial 1 cm brett temperaturer upp till -20 grader och en viktbelastning på upp till 80 ton. Vid svårare förhållanden börjar berget kollapsa.

Bild
Bild

Många tror att grus och krossat grus är samma sak . Faktum är att dessa material har ett gemensamt ursprung, men det finns betydande skillnader mellan dem. Skillnaden förklaras av metoderna för utvinning av råvaror, som till stor del bestämmer de tekniska, operativa och fysiska parametrarna för bulkmaterial. Krossad sten erhålls genom att krossa hård sten, därför har dess partiklar alltid hörn och grovhet. Grus blir en produkt av naturlig förstörelse av stenar under påverkan av vind, vatten och sol. Dess yta är slät och hörnen är rundade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följaktligen har grus krossad sten en högre vidhäftning till murbrukens element, den är bättre stödd och fyller alla hålrum väl vid sprinkling. Detta leder till en utbredd användning av krossad sten i byggnadsarbeten. Och här det representerar inte dekorativt värde, därför är det i landskapsdesign som föredras färgade småsten - det presenteras i en mängd olika skuggningsalternativ och ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Krossat grus är av hög kvalitet, dess tekniska och operativa parametrar motsvarar GOST

  • Bergets styrka motsvarar märkningen M800-M1000.
  • Flakiness (partikelkonfiguration) - vid nivån 7-17%. Detta är en av de viktigaste parametrarna vid användning av bulkmaterial i konstruktionen. För grus krossad sten anses formen på en kub vara den mest efterfrågade, andra ger inte tillräckligt med vidhäftning av partiklar och försämrar därmed parametrarna för vallens densitet.
  • Densitet - 2400 m / kg3.
  • Köldbeständighet - klass F150. Den tål upp till 150 frysnings- och upptiningscykler.
  • Vikten av 1 m3 krossad sten motsvarar 1,43 ton.
  • Tillhör den första kategorin av radioaktivitet. Det betyder att krossat grus varken kan avge eller absorbera strålning. Enligt detta kriterium överträffar materialet avsevärt granitalternativen.
  • Förekomsten av lera och dammkomponenter går vanligtvis inte längre än 0,7% av de totala hållfasthetsparametrarna. Detta indikerar maximal känslighet för eventuella bindemedel.
  • Bulktätheten av krossad sten hos enskilda partier är nästan densamma. Vanligtvis motsvarar det 1, 1-1, 3, i vissa fall kan det vara mindre. Denna egenskap beror till stor del på råvarans ursprung.
  • Presenteras i ett färgschema - vit.
  • Den kan säljas orenad eller tvättad, säljs i påsar, leverans i bulk med maskin är möjlig på individuell beställning.
Bild
Bild

Fraktioner och typer

Beroende på området för grus krossad sten har materialet sina egna egenskaper som måste beaktas under byggprocessen.

När det gäller partikelstorlek är krossad sten indelad i tre stora kategorier:

  • små korn diameter från 5 till 20 mm;
  • genomsnitt - korndiameter från 20 till 70 mm;
  • stor - storleken på varje fraktion motsvarar 70-250 mm.
Bild
Bild

Den mest använda i byggbranschen anses vara fin och medelstor krossad sten. Stort fraktionsmaterial har en specifik tillämpning, främst inom landskapsträdgårdsdesign.

Bild
Bild

Enligt parametrarna för närvaron av lamell- och nålstenar utmärks 4 grupper av grus-sandkrossad sten:

  • upp till 15%;
  • 15-25%;
  • 25-35%;
  • 35-50%.

Ju lägre fläckighetsindex, desto högre kostnad för materialet.

Bild
Bild

Den första kategorin kallas kuboid . Som en del av vallen ramas lätt sådan krossad sten, det finns lite utrymme mellan granulerna och detta ökar avsevärt tillförlitligheten för lösningar och hållbarheten hos produkter som tillverkas med krossad sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frimärken

Kvaliteten på krossad sten framgår av dess varumärke, den bedöms av kornens reaktion på eventuella yttre påverkan som produceras.

Genom fragmentering. Krossning av korn bestäms i specialiserade installationer, där ett tryck motsvarande 200 kN appliceras på dem. Krossstenens styrka bedöms utifrån förlusten av massa som har brutit sig från kornen. Utmatningen är material av flera typer:

  • М1400 -М1200 - ökad styrka;
  • М800 -М1200 - hållbar;
  • М600 -М800 - medelhög styrka;
  • М300 -М600 - låg hållfasthet;
  • M200 - minskad styrka.
Bild
Bild

Krossat grus som produceras i enlighet med all teknik klassificeras som M800-M1200.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kallt motstånd . Denna märkning beräknas på grundval av det maximala antalet frys- och upptiningscykler, varefter viktminskningen inte överstiger 10%. Åtta märken utmärks - från F15 till F400. Det mest resistenta materialet är F400.

Bild
Bild

Genom nötning . Denna indikator beräknas genom förlust av kornvikt efter rotation i kamtrumma med tillsats av metallbollar som väger 400 g. Det mest hållbara materialet är markerat som I1, dess nötning överstiger inte 25%. Svagare än resten av den krossade stenen av klass I4, i detta fall når viktminskningen 60%.

Bild
Bild

Ansökningar

Krossat grus kännetecknas av exceptionella hållfasthetsparametrar, lång livslängd och hög vidhäftning. Sådan krossad sten är mycket efterfrågad inom industrisektorn, jordbruket och i vardagen.

Bild
Bild

De huvudsakliga användningsområdena för krossat grus är följande:

  • Landskapsdesign;
  • tillverkning av armerade betongkonstruktioner, fyllning av betongbruk;
  • fyllning av banor, motorvägsfundament;
  • installation av byggnadsgrunder;
  • fyllning av järnvägsvallar;
  • konstruktion av vägaxlar;
  • skapande av en luftkudde för lekplatser och parkeringsplatser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för användning beror direkt på fraktionen

  • Mindre än 5 mm. De minsta kornen, de används för att strö isiga vägar på vintern, liksom för att dekorera lokala områden.
  • Upp till 10 mm. Denna krossade sten har funnit sin tillämpning vid tillverkning av betong, installation av fundament. Relevant vid ordning av trädgårdsvägar, rabatter, alpina rutschkanor.
  • Upp till 20 mm. Det mest efterfrågade byggmaterialet. Det är populärt för gjutning av fundament, tillverkning av högkvalitativt cement och andra byggnadsblandningar.
  • Upp till 40 mm. Den används när man utför grundarbeten, skapar betongmurbruk, ordnar effektiva dräneringssystem och installerar undergolv.
  • Upp till 70 mm. Det är efterfrågat främst för dekorativa ändamål, det kan användas i vägbyggande som grund för parkeringsplatser, parkeringsplatser och motorvägar.
  • Upp till 150 mm. Denna fraktion av krossad sten fick namnet MEN. Ganska sällsynt material, relevant för utformning av stenar, simbassänger, konstgjorda dammar och trädgårdsfontäner.
Bild
Bild

Genom att sammanfatta all information som presenteras kan vi ge följande uppskattningar av driftparametrarna för grus krossad sten:

  • Pris . Krossat grus är mycket billigare än dess motsvarighet i granit, samtidigt som det håller en ganska hög kvalitet och finner utbredd användning i byggbranschen.
  • Praktiskhet . Materialet används i en mängd olika industrier, från tillverkning av betong till konstruktion av byggnader och strukturer.
  • Utseende . När det gäller dekorativitet förlorar krossad sten till grus. Den är kantig, grov och finns i bara en nyans. Ändå kan raser med små och stora fraktioner användas i trädgårdsdesign.
  • Lätt att använda . Materialet behöver ingen ytterligare bearbetning, dess användning börjar omedelbart efter köpet.
  • Miljövänlighet . Krossat grus innehåller inga skadliga föroreningar, dess ursprung är 100% naturligt.

Rekommenderad: