Betongblandare (68 Bilder): Hur Man Väljer En Manuell Betongblandare? Betyg Av De Bästa Betongblandarna För Hemmet Och Ger Tvång Och Gravitation, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Betongblandare (68 Bilder): Hur Man Väljer En Manuell Betongblandare? Betyg Av De Bästa Betongblandarna För Hemmet Och Ger Tvång Och Gravitation, Recensioner

Video: Betongblandare (68 Bilder): Hur Man Väljer En Manuell Betongblandare? Betyg Av De Bästa Betongblandarna För Hemmet Och Ger Tvång Och Gravitation, Recensioner
Video: Betongblandare 2024, Maj
Betongblandare (68 Bilder): Hur Man Väljer En Manuell Betongblandare? Betyg Av De Bästa Betongblandarna För Hemmet Och Ger Tvång Och Gravitation, Recensioner
Betongblandare (68 Bilder): Hur Man Väljer En Manuell Betongblandare? Betyg Av De Bästa Betongblandarna För Hemmet Och Ger Tvång Och Gravitation, Recensioner
Anonim

I den här artikeln lär du dig allt du behöver veta om betongblandare och hur man väljer en manuell betongblandare. En betygsättning av de bästa betongblandarna för hem- och sommarstugor av påtvingad och gravitationell handling presenteras. Beskrivna recensioner, information om storlek och vikt, om användning av specifika enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vem uppfann det?

Det ska sägas direkt att detta är en av de enastående armeniska uppfinningarna. Det skulle vara svårt att föreställa sig Stepan Stepanyan utan en sådan utveckling. Det var tack vare honom som en fat med en trummekanism inuti började sättas på lastbilar . En sådan uppfinning gör det möjligt att flytta byggnadsblandningar ett betydande avstånd utan förlust av kvalitet eller med minimal förlust av den.

Det är märkligt att Stepanyans första patentansökan i USA avslogs 1916, men livet insisterade på egen hand: nu kan inte ett enda byggföretag klara sig utan omrörare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Manuella och mekaniserade betongblandare skiljer sig faktiskt lite från varandra. Typiska komponenter:

  • säng;
  • delar som ansvarar för blandning;
  • lossningsmekanism;
  • överföringsenhet;
  • enhet (motor - på el, ibland på bensin eller diesel).
Bild
Bild

För konstruktion av sängen används en profil eller rör . För små enheter är sängen monterad på hjul för att underlätta rörelse. För att blanda betong, använd skruvar, blad och några andra detaljer. Elmotorn kan drivas både från elnätet och från bärbara, mobila kraftverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att vissa modeller använder en manuell drivning istället för en komplex motor . Ja, de är svårare att komma igång och använda. Det räcker inte med att trycka på knappen. Vi måste göra en mycket seriös insats. Du kan dock arbeta även där det inte finns någon stabil strömförsörjning. Det är viktigt att inte bara ta hänsyn till motorns egenskaper, utan också nyanser av mekanismen som överför krafterna till arbetsdelarna. För detta ändamål är en växellåda installerad i många produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom denna enhet är placerad under trumman är den väl skyddad från inträngande av främmande partiklar . Eftersom tankens kapacitet varierar kraftigt kan du välja modeller för både hemmabruk och industriellt bruk. Med tanke på det begränsade antalet överföringslänkar kommer effekt och strömförbrukning att vara perfekt balanserade. Om enheten är ansluten till en konventionell 220 V strömförsörjning, kan den bara anslutas via en kondensator.

Startkondensatorer finns tillgängliga i alla elbutiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter efter typ av handling

Betongblandare kan antingen vara gravitationella eller forcerade. Låt oss överväga varje typ separat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gravitation

En sådan betongblandare fungerar antingen i ett kontinuerligt format eller cykliskt. Båda typerna av modeller finns på marknaden. Eftersom enheten är relativt liten kan den placeras nästan överallt . Trumman är en integrerad del av tyngdkraftsblandaren. Olika trummodeller välter antingen eller ändrar inte sin position.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns också lutande trummanoder med en bred halsanslutning av konformade block. Tyngdkraftsomrörarens huvudegenskaper:

  • enkel rörelse;
  • jämförande kompakthet;
  • tillförlitlighet med korrekt installation;
  • det finns inget behov av särskild kunskap från personalen;
  • låg grad av överbelastning av energi;
  • brist på mångsidighet;
  • sannolikheten för felaktig fördelning av tillsatser i den bearbetade massan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvingade

Bland typerna av blandningsutrustning används den här speciellt i stor utsträckning på en mängd olika byggarbetsplatser. Med sin hjälp görs knådning snabbt, dessutom mycket hög kvalitet. Den obligatoriska metoden garanterar framställning av betong av befintliga märken. Och dess användning är tillåten:

  • att erhålla byggföreningar med utmärkta eldfasta egenskaper;
  • för blandning av lim och enkla murbruk;
  • för att ansluta komponenter som förbättrar betongkvaliteten;
  • även för att erhålla olika kombinationer av ämnen som används i metallurgisk och kemisk industri, i gjutgods;
  • för arbete med både den mest flytande och mycket täta betongen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmabruk och arbete på små byggarbetsplatser är det bästa alternativet en betongblandare på hjul. Hon kan ringa på önskad plats utan problem. Byggnadsrörligheten är helt säkerställd. Samtidigt ökar deras hastighet. Tillsammans med de växellådor som redan nämnts ovan används även omkretsmodeller. Dom är:

  • bekväm för en mängd olika jobb;
  • tillåta bekvämare lossning av den beredda blandningen;
  • kännetecknas av ökad underhållbarhet (trasiga eller slitna enheter ändras utan problem);
  • mycket hållbar;
  • relativt kompakt;
  • utrustad med utmärkta hjul och förstärkta ramar;
  • kan ha en plast (billigare) eller metall (mer hållbar) krona.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, tillsammans med det vanliga hushållet, finns det också en industriell betongblandningsanläggning, som har utmärkta egenskaper. Sådana modeller kan producera en mycket stor mängd blandning och utföra arbete även i intresse för stora byggföretag. Liknande enheter används för att bygga:

  • broar;
  • tunnlar;
  • dammar;
  • dammar;
  • lägenhetsbyggnader;
  • fabriksbyggnader;
  • offentliga och sociokulturella anläggningar;
  • kontorsbyggnader;
  • utställnings- och köpcentra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I fabriker där betong produceras används ofta en stationär typ av mixer . Dessa är de mest kraftfulla enheterna, de kan förbereda flera ton av blandningen bokstavligen på en timme. Men även om denna nivå inte uppnås, pratar vi fortfarande om hundratals kilo produkt. En hink används ofta på konventionella byggarbetsplatser. Med sin hjälp blandas också gödselmedel och kombinerade foder ibland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggare använder en skopblandare i kombination med miniatyrlastare . Detta gör att du kan arbeta tryggt även där det är omöjligt att passera stor specialutrustning. För tillverkning av komponenter används i alla fall material med maximal slitstyrka.

Enheter är ofta utformade med ett horisontellt axelarrangemang. Men de är också indelade i två huvudgrupper: enkelaxel och tvåaxel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

6 blad är placerade på 1 axel, 10 blad på 2 axlar . I den andra versionen är rotationen av arbetsdelarna i motsatt riktning. Som ett resultat kastas blandningen upp och skärs. Rörelsen längs en sluten cirkelbana gör det möjligt att uppnå en turbulent effekt, på grund av vilken kvaliteten på den resulterande produkten ökar. En vertikalt placerad axel är typisk för roterande (de är också skivformade eller grytformade) blandare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men den här typen av utrustning är nu moraliskt föråldrad, och även de mest efterblivna företagen har begränsat sin produktion under lång tid . Det är omöjligt att få betong av hög kvalitet med sådana anordningar. Det tar ganska lång tid att röra om, och även till detta pris kommer det inte att ge anständiga prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

En nyare typ av vertikal struktur betongblandare är planetariskt motström format. I den kretsar de rörande stjärnorna runt den vertikala axeln. Betonglösningen rör sig relativt lite, men blandas samtidigt mycket intensivt . Som ett resultat visar det sig att uppnå hög homogenitet i blandningen och dess utmärkta kvalitet. Men en sådan enhet är tekniskt mycket komplicerad, det är svårt att installera och reparera den. Därför introduceras planetmotströmsblandare mycket långsamt i praktiken.

Modeller med vilken typ av drivenhet som helst kan levereras med en slang, och detta underlättar omedelbart användningen av utrustning - du kan mata kompositionen över en ganska lång sträcka utan att köra direkt till hällpunkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Måtten på en typisk betongblandare kan vara följande (i centimeter):

  • i längd från 50 till 120;
  • i höjd från 40 till 100;
  • i bredd 80-140;
  • över tankens tvärsnitt 40-70;
  • över sektionen av laddningskanalen 24-60;
  • hjuldiameter 28-40.
Bild
Bild
Bild
Bild

Massan av sådana anordningar sträcker sig från 85 till 170 kg . Dimensionerna påverkas direkt av enhetens volym; det är alltid nödvändigt att komma ihåg att betongblandarens kapacitet är större än mängden färdiggjord murbruk. Så, för konstruktion av ett lusthus, garage eller skjul, för annat hjälparbete, används vanligtvis modeller på högst 100 liter.

Bild
Bild

För privat bruk är den största modellen 500 liter; större modifieringar har helt enkelt inte bra användningsområden.

I stora industrier används ofta enheter med en kapacitet på upp till 1000 liter och till och med flera kuber; men om det finns behov av en sådan teknik hemma är det mer lämpligt att beställa den en gång.

Bild
Bild

Hur väljer man en betongblandare?

När du väljer en betongblandare för en sommarstuga eller en byggarbetsplats måste du först och främst vara uppmärksam på grundmaterialet. En krona eller annan arbetsstomme av stål:

  • tjänar länge;
  • stör inte mycket;
  • låter dig arbeta länge och i ett dagligt läge.

Gjutjärn är mekaniskt starkt och billigt. Den är dock mycket ömtålig och kan endast användas intermittent. För ett privat hem är detta dock inte ett så dåligt val. Plastkroppar är billiga, de arbetar tyst, men de är sköra. De är bara motiverade för små privata jobb. Polyamidväxlar är mycket slitstarka och bör användas dagligen.

Bild
Bild

Valet av hushålls- och industriella blandare för konstruktion av växeltyp bör baseras på en annan princip.

Fokuserad på:

  • enhetseffekt - för långa skift är det bättre att ta modeller som inte är svagare än 0,5 kW;
  • prestandanivå - stort arbete kan endast utföras med betongblandare som producerar minst 30 varv per minut och med en kapacitet på minst 200 liter;
  • trummans väggtjocklek - för hushållsbruk ca 2 mm;
  • driftspänning - 220 volt räcker för huset.

Den ryska marknaden är nästan 100% mättad med kinesiska modeller, inklusive de som säljs under inhemska märken. Det är mycket användbart att vara intresserad inte bara av prestanda, utan också av tillförlitligheten och livslängden för en viss modell. Det är också viktigt att överväga underhåll av betongblandaren.

Som alltid, när du väljer en teknik, rekommenderas det att studera recensioner och officiella certifikat. Slutligen, i sista hand uppmärksammar de platserna i betyg.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Profmash B-180-modellen är bland de bästa betongblandarna för hemmet. Den ryska tillverkade enheten är tillverkad enligt kronsystemet. I en tank för 1 körning knådas 115 liter betonglösning. Själva enheten väger bara 57 kg. Hjul finns för transport, dessutom kan den drivas från ett dagligt 220 V -nätverk.

Till förmån för enheten säger de:

  • hög effektivitet;
  • asynkron lågbrusande elmotor;
  • tandremssändning;
  • polyamidkrona med 4 sektioner, utbytbar separat;
  • klocka monterad i 7 lägen.

Kugghjulet glider inte från en kraftfull last. Den tandade bältesdelen är förstorad. Knivarna tas bort. Bältet kan dock sträcka sig över tiden. Dessutom är nätverkskabeln relativt kort.

Bild
Bild

När det gäller tillförlitlighet och mångsidighet sticker "Vector BRS-130" positivt ut . Modellen är placerad som lämplig för bygg- och finishblandningar. Arbetstanken är tillverkad av ett par skålar som erhålls genom ett stycke spänning. Motorn har en effekt på 0,75 kW. Tekniken sätts igång av ett tandat block som förbinder ett kugghjul av stål och en krona av en slitstark metallkomposit.

Inuti klockan knådas upp till 110 liter betong på en gång. Enhetens kompaktitet gjorde det möjligt att lätta upp till 54 kg. Ljudvolymen är relativt låg. Bladen, liksom den tidigare versionen, är avtagbara. Motorn är skyddad från stötar, men förebyggandet av överhettning är uppriktigt sagt dåligt etablerat.

Bild
Bild

" Vortex BM-180" faller också in i toppen av betongblandarna . Denna högpresterande maskin är utrustad med en krona av gjutjärn. Den kompakta enheten är tålig mot slitage. Den beredda blandningen bereds snabbt.

Att driva från ett hemnätverk är ganska bekvämt och praktiskt för personlig konstruktion.

Bild
Bild

Av importerade betongblandningsanläggningar riktas uppmärksamheten mot sig själv Mest Pro CM 160P … Budgetmodellen är utrustad med en plastkrona. Motorn utvecklar en kraft på 0,6 kW. Därför är det inte ett problem att blanda hårda betongblandningar. Ja, du kan inte göra mer än 80 liter av en sådan komposition åt gången, men den kommer att tillagas på högst 2 minuter.

Viktiga parametrar:

  • praktiska transporthjul;
  • ökad styvhet hos den stabila ramen;
  • vikt 55 kg;
  • överkomligt pris;
  • enkel konstruktion;
  • relativt lite buller;
  • svårigheter att rengöra bladen;
  • inte tillräckligt lång strömkabel.
Bild
Bild

Berömd för stålkronans lätthet och stabilitet RedVerg RD-CM63 … Vikten är 63 kg. Motoreffekten är bara 220 W. Torsionsmomentet överförs med hjälp av arbetsredskapet. Lösningen erhålls endast i en liten mängd, medan enheten är mycket bullrig.

Forte EW7150 sticker ut från växellådorna. Enheten är lämplig för gjutning av byggnader. Vagnramen har stora gummihjul. Enheten monteras så noggrant som möjligt.

Motoreffekten når 550 W, varför beredningen av 85 liter betongblandning tar bara 90 sekunder.

Bild
Bild

Lebedyan SBR-132n / 220 är mycket populär . Detta är en inhemsk enhet utrustad med en kinesisk 550 watt motor. Trumman låter dig förbereda 64 liter betong på en körning. Bladen är V-formade. Ramen är utformad för att rotera 360 grader.

Viktiga parametrar:

  • skydd av växellådan mot mekaniska påverkan med ett plasthölje;
  • möjlighet till strömförsörjning från generatorn;
  • endel arbetstank;
  • relativt låg tankhastighet (högst 1 varv på 3 sekunder);
  • lång livslängd.
Bild
Bild

Med en påtvingad motorförsörjning lösningsblandare "Misom SO 351-300 " … Maskinen tar mycket plats, men kan göra stora mängder betong. Detta problem löses med hjälp av en motor med en effekt på 2,2 kW. På 90-120 sekunder produceras upp till 250 liter av blandningen. Skruven gör 35 varv per minut; enheten levereras med en ström på 380 V; blandningen kan tömmas på grund av tippdriften.

Bild
Bild

När du väljer en kraftfull station för blandning av en lösning bör du vara uppmärksam på Caiman Spin15A … Den franska bunkermodellen kan förbereda inte bara murverk utan även gips och till och med självutjämnande blandningar. Motorn genererar en vevkraft på 1,4 kW. Den sänds genom en direkt växellåda. Strukturen demonteras vid behov, vilket gör det lättare att underhålla den.

Viktiga egenskaper:

  • vikt 78 kg;
  • skruv med stålblad;
  • komplett med pump och slang;
  • försäljning endast på beställning;
  • produktiviteten är högst 18 liter per minut.
Bild
Bild

Villkor

Naturligtvis kan bra betong endast tillverkas av högkvalitativa komponenter. Och bland dem är cementparametrarna de mest kritiska. Sand tas bäst i fraktioner från 1, 5 till 5 mm. Förhållandet mellan komponenterna bestäms av blandningens önskade egenskaper. För att sand och cement ska fästa mindre på bladen och väggarna, fuktas de i förväg innan den första satsen.

Fler rekommendationer:

  • undvik att lossa lösningen med en spade;
  • tvätta trumman så snart som möjligt;
  • koppla ur enheten efter avslutat arbete och spolning;
  • placera mixern endast på en lämplig plats, på en plan yta;
  • börja med sand, fortsätt med cement och krossad sten, häll vatten sist i små doser (endast i den ordningen);
  • undvik alltför lång omrörning, vilket överdroar blandningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Byggare, ofta, för att rengöra betongblandaren från den frysta lösningen, knacka på den på utsidan. Men detta leder till att det uppstår bucklor, där lösningen kommer att fastna ännu mer. Den flisade färgen öppnar porten för korrosion . Dessutom kommer trycklagret gradvis att försämras. Det finns bara en lösning på problemet: innan du påbörjar arbetet, använd en hydrofob förening med antikorrosionseffekt-ett bilskyddsmedel är perfekt.

Växlar ska inte smörjas . Ett antal tillverkarens instruktioner förbjuder detta uttryckligen. Den smorda delen tar upp mycket skräp och till och med stenar. Användningen av trädäck eller stålplåt hjälper till att säkerställa tillräcklig jämnhet i stödet.

Det är viktigt att använda dem inte bara på ojämna områden, utan också på mjuk, lös jord.

Bild
Bild

Granska översikt

Det är användbart att uppmärksamma betyg från ägarna. Eftersom de modeller som redan nämnts ovan är väl karakteriserade är det värt att analysera åsikter om andra versioner. "Vortex BM-200 74/1/5" uppskattas för sin motoreffekt och högkvalitativa material. Med detta sagt nämner kommentarerna också:

  • betydande tankvolym;
  • optimal bredd på mottagningsöppningen;
  • korkskruvfjäderns tendens att gradvis töjas.
Bild
Bild

Zitrek Z200 024-0984 anses allmänt av konsumenterna vara ett bra val. Modellen fungerar utmärkt hemma under låg belastning. Stödbenen kan dock lossna. Motorn överhettas inte.

Den angivna livslängden kan uppnås i avsaknad av överbelastning, men det finns inga andra betydande problem.

Bild
Bild

Stroymash SBR-500A. ett":

  • hållbar och pålitlig;
  • utrustad med en slitstark krona;
  • lämplig för professionella team;
  • förbereder mycket lösning;
  • har bara en nackdel - priset.
Bild
Bild

Wester BTM120A - betongblandare för landbruk, som inte har några negativa recensioner. Men de noterar:

  • förmågan att röra sig ensam;
  • passerar genom standarddörrar;
  • utmärkt montering;
  • livslängd på 10 år även vid aktiv användning;
  • bekvämt pris;
  • jämförande kompakthet.
Bild
Bild

Enheten rekommenderas för flyttning Parma B-130R-Maxim . Användare godkänner:

  • kraftfull enfasmotor;
  • tung krona;
  • Bygg kvalité;
  • förmågan att arbeta i ett intensivt läge;
  • livstid;
  • förhållandet mellan effekt och tillförlitlighet (och bara priset är lite störande).

Rekommenderad: