Täthet: Täthet I Kg / M3 Lertegel Och Genomsnittlig Kvalitet

Innehållsförteckning:

Video: Täthet: Täthet I Kg / M3 Lertegel Och Genomsnittlig Kvalitet

Video: Täthet: Täthet I Kg / M3 Lertegel Och Genomsnittlig Kvalitet
Video: Terfelt Pro underlagstak 2024, Mars
Täthet: Täthet I Kg / M3 Lertegel Och Genomsnittlig Kvalitet
Täthet: Täthet I Kg / M3 Lertegel Och Genomsnittlig Kvalitet
Anonim

Om det blir nödvändigt att köpa en tegelsten, måste du vara uppmärksam på vissa punkter, inklusive storlekar, typer, syfte, kvalitet och så vidare när du väljer det. Det är också viktigt att välja en tegelsten för konstruktion av vissa byggnader, beroende på deras syfte. I det här fallet talar vi om bärande strukturer och skiljeväggar. I det här fallet är det viktigt att uppmärksamma tegelns densitet. Det är inte samma sak för olika typer av stenar.

Bild
Bild

Vad betyder det?

Detta värde avgör vilken prestanda strukturen kommer att ha. Styrkan i den framtida strukturen bestäms av byggstenens densitet. Konstruktionens hållbarhet och dess värmeisolering beror också på den. Ju mer vikt tegelstenen har, desto värre skyddar den strukturen från kylan.

Experter skiljer mellan två typer av stentäthet - genomsnittlig och sann.

Bild
Bild

Det är möjligt att bestämma den sanna densiteten med hjälp av olika formler, men den genomsnittliga konsumenten är inte intresserad av denna metod. Det är viktigt för honom att känna till medeltätheten av tegel från en viss sats, som bestäms av formeln p = m / v.

Vyer

Numera finns det många olika typer av tegel som används i konstruktionen. Var och en av dem har en standard densitetsindikator.

Silikat

Huvudkomponenterna som denna tegel är tillverkad av är sand, rent vatten och släckt kalk. Denna massa bildas genom bearbetning i autoklaver under påverkan av våt ånga. Processen utförs under tryck. Tack vare detta är styrkan, motståndskraften mot låga temperaturer och ljudisolering av stenen på högsta nivå. Det har också sällan utblommning på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen kan anses vara hög värmeledningsförmåga, vikt, instabilitet mot höga temperaturer och fukt. Silikatstenar kan användas för konstruktion av skiljeväggar eller väggar, liksom andra strukturer där de inte påverkas av höga temperaturer. Möjligheten att använda skorstenar, fundament, brunnar, avlopp och andra strukturer för läggning är utesluten.

Bild
Bild

Keramisk

Huvudkomponenten i sin produktion är lera. Tillverkningstekniken är enkel och representerar formning av produkter från leråvaror och deras efterföljande eldning vid höga temperaturer. Sådana stenar utmärks av god ljudisolering, hög hållfasthet, absorberar lite vatten, tolererar frost väl och har en hög densitet. Dessa är de främsta fördelarna med ett sådant byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar höga kostnader, hög vikt och utseendet på utblåsning på murverk vid användning i våta förhållanden. Denna tegel används nästan överallt. Den kan användas för att konstruera både bärande fundament och skiljeväggar. Det används ofta för konstruktion av fundament eller avlopp.

Bild
Bild

Hyperpressad

Denna tegelsten är baserad på kalksten, som bearbetas till små fraktioner. Cement och pigmentering tillsätts också. Allt detta formas till en massa från vilken en tegel tillverkas under tryck. En sådan sten kännetecknas av sin höga densitet, motståndskraft mot olika temperaturer, vackert utseende och tydlig geometri. Nackdelarna inkluderar ökad vikt och dålig värmeledningsförmåga. Sådana produkter används för konstruktion av dekorativa staket och beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturera

Dessutom är tegel indelat i flera typer, beroende på densitet och struktur.

Ihålig . Har tomrum i kroppen, som upptar cirka 50% av dess totala massa. Som ett resultat kännetecknas stenen av förbättrade värmeisoleringsegenskaper samt låg vikt. Den används för skiljeväggar, fasadbeklädnader eller konstruktion av bärande fundament i byggnader, som inte kommer att påverkas av en stor belastning. Hålen är olika. Densiteten är 1300-1450 kg / m3.

Bild
Bild

Korpulent . Denna tegel innehåller cirka 13% av tomrummet från dess totala massa. De använder den för att stödja strukturer, kolumner och mer. Hög värmeledningsförmåga begränsar stenens omfattning, och därför är det inte alltid möjligt att bygga ytterväggar av byggnader från den, som kommer att ha hög värmeledningsförmåga. Densitet - 1900-2100 kg / m3.

Bild
Bild

Poriserad . Denna typ av material har en porös struktur som ger bra ljudisolering och värmeisolering. Dessutom väger denna sten lite. Den används i samma områden som ihåliga tegelstenar. Densitet - 700-900 kg / m3.

Bild
Bild

Det är möjligt att anteckna separat eldklädetypen, som används på de platser där den kommer att utsättas för höga temperaturer. Vanligtvis tas en sådan tegelsten för spisar och liknande föremål. Stenen tål temperaturer upp till 1800 grader och dess densitet är 1700-1900 kg / cu. m.

Bild
Bild

Märkning

Efter produktionen markeras varje parti byggsten med siffror och bokstäver. Det är inte svårt att dechiffrera sådana värden, till exempel:

  • R - privat;
  • L - fram.

Vidare kan det finnas andra beteckningar för tegelns storlek och typ, som är dechiffrerade som "Po" (korpulent) och "Pu" (ihålig). Alla dessa parametrar regleras av GOST 530-2007. Andra beteckningar kan också anges, till exempel styrka, storlek, frostbeständighet och andra. Den genomsnittliga tätheten av byggsten kan vara från 0,8 till 2,0. Därför är det viktigt att uppmärksamma dessa parametrar och produktklass när du köper.

Byggnadstypen, den kallas också vanlig, används för att lägga väggar, på vilka efterbehandlingsmaterial sedan kommer att appliceras. Dessutom uppförs pelare, socklar, ventilationskanaler med mera. Vanligt kan vara både silikatsten och keramik. Valet av märke i varje enskilt fall beror på vilka parametrar som måste uppnås från den framtida strukturen.

Bild
Bild

Facing tegel tas för fasader och dess skillnad är att den har två plana ytor som kännetecknas av ett vackert utseende. Det motsatta materialet kan också vara ihåligt eller fast. Vissa typer av tegelstenar för motstående strukturer kan ha ytterligare dekorativa element samt glasade eller på annat sätt bearbetade ytor.

Frakt

Möjligheten och transportsättet beror också på typen av tegel. Keramiska produkter kan transporteras med alla typer av transporter på pallar. Sådana förpackningar bildas direkt efter tegelproduktion. På pallarna finns ett visst antal stenar av samma sats, som inte skiljer sig åt i färg och andra egenskaper.

För konstruktion av strukturer rekommenderas att välja tegel från samma sats, vilket inte kommer att skilja sig åt i parametrar och andra indikatorer. Det är nödvändigt att lagra en sådan tegelsten i skyddade hyllor. Staplar bör inte vara mer än 4 nivåer höga.

Om vi talar om ett fast material, som har en hög densitet, ställs samma krav på det under transport och lagring, men samtidigt kan detta tegel tåla tunga belastningar och skadas inte under transport.

Bild
Bild

När du köper en byggsten rekommenderas det att vara uppmärksam på alla dessa punkter, och det är också värt att ge företräde åt betrodda tillverkare som anger de exakta parametrarna för batchen av sina produkter i dokumenten. Även om detta krav regleras i lagstiftning och för tillhandahållande av felaktig information, kan tillverkaren hållas ansvarig om skador på utvecklaren orsakas av framkallaren på grund av felaktigt tillämpad märkning.

Rekommenderad: