Vikt 1 Cub. M Av Tegel (19 Bilder): Hur Mycket Väger En Tegelstridsbit Under Demontering? Hur Konverterar Jag Från Datorer Till Ton Och Kubikmeter?

Innehållsförteckning:

Video: Vikt 1 Cub. M Av Tegel (19 Bilder): Hur Mycket Väger En Tegelstridsbit Under Demontering? Hur Konverterar Jag Från Datorer Till Ton Och Kubikmeter?

Video: Vikt 1 Cub. M Av Tegel (19 Bilder): Hur Mycket Väger En Tegelstridsbit Under Demontering? Hur Konverterar Jag Från Datorer Till Ton Och Kubikmeter?
Video: How many bricks in 1 cubic meter and Quantity of Cement, Sand mortar in Brick work 2024, Mars
Vikt 1 Cub. M Av Tegel (19 Bilder): Hur Mycket Väger En Tegelstridsbit Under Demontering? Hur Konverterar Jag Från Datorer Till Ton Och Kubikmeter?
Vikt 1 Cub. M Av Tegel (19 Bilder): Hur Mycket Väger En Tegelstridsbit Under Demontering? Hur Konverterar Jag Från Datorer Till Ton Och Kubikmeter?
Anonim

Har du bestämt dig för att bygga ett hus eller bygga ut ett befintligt hus? Kanske lägga till ett garage? I dessa och i andra fall kommer beräkningar av vikten på 1 kubikmeter att behövas. m av tegel. Därför kommer det att vara användbart att veta om möjliga sätt att mäta det.

Bild
Bild

Funktioner av byggmaterial

I många avseenden har tegel varit det bästa materialet, särskilt för konstruktion av väggar i bostadslokaler.

Dess fördelar är uppenbara

  • En tegelvägg håller värmen väl. I ett sådant hus är det svalt på sommaren och varmt på vintern.
  • Styrkan hos strukturer gjorda av detta material är välkänd.
  • Utmärkt ljudisolering.
  • Prisvärdhet.
  • Relativ enkel transport och användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under århundradena har tegelstenen förändrats lite, naturligtvis var dess dimensioner inte alltid desamma som anses vara vanliga i vår tid. Under XVII - XVIII århundraden. byggdes av tegel, som är en och en halv gånger större än de moderna. Följaktligen var vikten av en sådan produkt högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förhållandet mellan kvantitet och vikt

När du väl har fattat beslutet att bygga med tegel är det helt naturligt att nästa steg är att ta reda på mängden byggmaterial du behöver. Detta kommer i sin tur att avgöra kostnaden för hela projektet. Efter att ha designat väggarna måste du beräkna förhållandet mellan längd och höjd, med andra ord yta.

Glöm inte att väggtjockleken inte alltid är en halv tegelsten, ibland krävs en tegelvägg eller ännu tjockare (ytterväggar i ett bostadshus).

Bild
Bild

Men det är inte allt, det måste finnas en lämplig grund under den nya väggen.

Om dess styrka är otillräcklig kan spänningar uppträda, vilket leder till att det bildas sprickor och i särskilt kritiska fall att hela väggen eller dess fragment kollapsar.

Naturligtvis finns det inte något som heter en alltför stark grund, men det kan visa sig vara omotiverat dyrt.

Sammanfattningsvis alla möjliga felberäkningar kan du föreställa dig hur viktigt det är att exakt beräkna vikten och volymen på de planerade materialen. Helt logiskt uppstår frågan, hur mycket väger en tegelsten? Detta är så att säga en elementär enhet, som vet vars vikt det är möjligt att bestämma vikten på 1 kubikmeter. meter av produkter, konvertera indikatorer från bitar till ton.

Bild
Bild

Vad är en tegelsten?

Vikten av ett stycke bestämmer ofta vikten av det material som teglet är tillverkat av. För den keramiska versionen, som har fått det vanliga namnet "rött", är lera och vatten utgångsmaterialen. Sammansättningen är mycket enkel, leran som används för produktionen är annorlunda. Nya och gamla tegelstenar kan skilja sig åt i vikt, det andra har ofta ett högre innehåll av absorberad fukt, vilket gör dess specifika gravitation stor. Överflödig fukt avdunstar dock lätt över tiden.

Tillverkningsteknik kan påverka vikten av den färdiga produkten. Du kan hitta fuktig, otillräckligt kryddat tegel, vars vägg är dömd att kollapsa under sin egen stora vikt, särskilt i närvaro av vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikten av en bit rött tegel varierar inom ganska stora gränser: från ett och ett halvt kg till nästan 7 kg.

"Röd" produceras i flera former

  • Enda … Dess storlek är den vanligaste 250x125x65 mm, väger från 1, 8 till 4 kg.
  • En och en halv respektive högre (88 mm), de andra parametrarna är desamma som för en singel. Vikten är naturligtvis mer (upp till 5 kg).
  • Dubbel … Dess höjd är ungefär dubbelt så stor som den enda. Produktens vikt når 6 - 7 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett speciellt tegel produceras för väggarna, som senare kommer att putsas, det kallas vanligt och utmärks av speciella spår på ena sidan.

Facing används för utomhusdekoration och har en högre ytkvalitet. Massivt tegel används för att lägga bärande väggar och fundament, det har inga tekniska tomrum och kan väga upp till 4 kg. Facing händer ofta med alla möjliga tomrum och partitioner, det kallas ihåligt. Ihålig vikt är mycket mindre (ca 2,5 kg). Det finns en ihålig och grovare tegelsten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur beräknar man vikten?

De säljer materialet på träpallar. Så det kan packas tätare, och lastning och lossning kan utföras med en kran eller hiss. Den tillåtna vikten av en pall av tegelstenar enligt byggkoder bör inte överstiga 850 kg, med hänsyn till själva pallens vikt (cirka 40 kg) , även om det i verkligheten oftast är större. Det är bekvämt att räkna föremålen på en pall, eftersom de är staplade i form av en kub.

Vikten av en kubikmeter av en vanlig enkel tegelsten är cirka 1800 kg, en något mindre volym ingår på pallen, som väger upp till 1000 kg. En kubikmeter av ett och ett halvt material väger cirka 869 kg, ungefär samma volym passar på en pall. Vikten av en kubikmeter dubbla tegelstenar når 1700 kg, cirka 1400 kg kan staplas på en pall. Det vill säga vikten av en pall med olika produkter kommer inte att vara densamma.

Ofta är medelvikten för en pall med tegel lika med ett ton, dessa beräkningar används för att bestämma kostnaden för en pall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna den så kallade vita tegelstenen, den är gjord av kvartssand och kalk, så den säljs under namnet silikat. Under XX -talet blev det mycket utbrett. Detta material är mycket tätare än det föregående, det utmärks av ännu större ljudisolering. Vita tegelstenar är inte heller desamma. En solid sandkalksten tegel väger cirka 4 kg, en och en halv upp till 5 kg. Ibland är den ihålig, dess vikt: singel ca 3 kg, en och en halv nästan 4 kg, dubbla mer än 5 kg. Den kan också vara vänd, en sådan tegelsten är också ihålig, vanligtvis en och en halv, mindre ofta dubbel. Den första väger cirka 4 kg, den andra nästan 6 kg.

Pallen rymmer cirka 350 bitar, så massan av en enda massiv tegelpall kommer att vara cirka 1250 kg.

Du kan också beräkna den ungefärliga massan av pallen av andra typer av sandkalkstenar. Och självklart är vikten av 1 kubikmeter material inte lika med pallens vikt: en fyllig singel väger cirka 1900 kg, en och en halv mer än 1700 kg. Enstaka ihåliga är redan mer än 1600 kg, en och en halv ungefär ett och ett halvt ton, dubbelt cirka 1300 kg. Mot silikatsten, som är gjord med hålrum, är något lättare: en och en halv cirka 1400 kg, dubbel cirka 1200 kg. Men det finns alltid skillnader i samband med vissa tekniska skillnader mellan produkter från olika tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland behöver du veta massan av tegelkampar när du demonterar väggar eller till och med hela byggnader, den här frågan blir relevant. En kubikmeter strid kan inte översättas till bitar. Så hur mycket väger en trasig tegelsten? Den volymmässiga vikten (kilogram / m³) används för beräkningar. Den accepterade normen för att beräkna vikten av tegelbrott är 1800-1900 kg per kubikmeter.

Rekommenderad: