Patriot Trimmers: Val Av Spole, Skydd Och Olja. Elektriska Och Batterimodeller. Deras Montering Och Förgasarjustering

Innehållsförteckning:

Video: Patriot Trimmers: Val Av Spole, Skydd Och Olja. Elektriska Och Batterimodeller. Deras Montering Och Förgasarjustering

Video: Patriot Trimmers: Val Av Spole, Skydd Och Olja. Elektriska Och Batterimodeller. Deras Montering Och Förgasarjustering
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Mars
Patriot Trimmers: Val Av Spole, Skydd Och Olja. Elektriska Och Batterimodeller. Deras Montering Och Förgasarjustering
Patriot Trimmers: Val Av Spole, Skydd Och Olja. Elektriska Och Batterimodeller. Deras Montering Och Förgasarjustering
Anonim

Alla som äger en sommarstuga, under våren och sommaren, står inför det faktum att gräset växer över hela platsen i stora mängder. Utan tvekan är det bästa sättet att ta itu med gräset med en elektrisk eller bensintrimmer. Ett av de bästa trimmerföretagen i världen är Patriot. Det är deras gräsklippare som vi kommer att överväga.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Patriot är ett välkänt amerikanskt märke som har funnits på marknaden länge. Dess fördelar inkluderar ett överkomligt pris (i förhållande till andra företag), bra byggkvalitet som kommer att glädja dig i många år och naturligtvis tillförlitlighet. Priset är särskilt tilltalande, eftersom du kan hämta både en budgettrimmer (cirka 2 000 rubel) och en dyr professionell enhet (från 9 000 rubel) . Och det mest intressanta är att även en trimmer för 2000 kommer att tjäna dig i mer än ett år om du följer våra råd om drift.

Enkel daglig användning, "anspråkslöshet" till bränslekvaliteten kan glädja alla trädgårdsmästare. Dessa trimmare har inga specifika nackdelar.

Det enda som kan gå fel med dem är om det plötsligt uppstår ett fel på anläggningen, även om sannolikheten för detta är mycket liten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och deras struktur, liksom de bästa modellerna

När man väljer en trimmer ställs varje nybörjare inför frågan om vilken typ man ska välja för sina ändamål. Det finns tre typer av borstare: bensin, batteri och el . Låt oss bo mer på var och en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sladdlösa trimmare

En av de typer av trimmare, som kännetecknas av låg effekt och liten storlek. Användningen är begränsad till endast ett litet område med gles vegetation utan ogräs . Batterier i sådana enheter är inte heller så varma - de är konstruerade för endast 20-40 minuters kontinuerlig drift, och samtidigt kan deras fulla laddning ta mycket tid, oftast upp till 24 timmar.

Bild
Bild

Naturligtvis har de också sina fördelar: extremt låg vikt på enheten, kompakthet, hög monterings- och demonteringshastighet, och det kräver inte heller något elektriskt nätverk bredvid den.

Om ditt mål är att klippa mjukt ungt gräs, så är denna trimmer lämplig för vågen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lista över de bästa batterimodellerna:

  • Patriot ET 1200;
  • Patriot TR 235;
  • Patriot TR 340 XL;
  • Patriot TR 230 M;
  • Patriot TR 300.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska trimmare

Dessa trimmare är de vanligaste på marknaden. Dessa enheter klarar enkelt klippning i en stor sommarstuga, även om vegetationen är hög där. Kraften hos modellerna är i genomsnitt 1, 4 kW, vilket gör att du kan använda dem bekvämt . Utan tvekan kommer denna typ av trimmare att vara obekväm för vissa, eftersom den kräver att en strömkälla finns bredvid den (även om problemet är löst genom att köpa en konventionell bärförlängningssladd). På grund av begränsningen i form av trådens längd sjunker komforten i stora områden kraftigt, även om dess prestanda och effekt inte kommer att tvivlas. Det är också värt att notera att modellerna av den presenterade typen klarar sig sämre med vått gräs (tidigt på morgonen eller efter regn).

De otvivelaktiga fördelarna inkluderar deras vikt, som är ännu mindre än batteriernas. Denna vikt är idealisk för äldre människor, eftersom de säkert kan hålla denna borstsax i sina händer länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lista över de bästa elektriska modellerna:

  • Patriot ELT 1000;
  • Patriot ET 1255;
  • Patriot ELT 900;
  • Patriot ELT 1150.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bensintrimmare

Bensintrimmare används av proffs eller trädgårdsmästare vars ytor är större än genomsnittet. Sådana enheter är mycket kraftfulla, de kan lätt överskrida effekten hos elektriska borstsaxar med 2 gånger (det vill säga upp till 3 kW). Denna höga effekt tillåter användning av specialskivor (eller annan utrustning) samtidigt med linan och kniven. Bensinflätor väger mycket, vilket är en betydande nackdel för vissa.

Motorerna på dessa enheter kan vara olika: tvåtakts- eller fyrtaktare . Miljömässigt är fyrtaktsmotorer mycket bättre, eftersom de har en lägre andel utsläpp till miljön än tvåtaktsmotorer, och de förbrukar mindre bränsle.

Denna trimmer är inte lämplig för kvällsarbete nära bostadshus. Bensinmotorer är extremt bullriga, vilket definitivt kommer att störa dina grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enda som sådana buskskärare är begränsade till är bränsletankens kapacitet. Ingen förbjuder dig dock att bära med dig en liten flaska bränsle. Dessa trimmare är idealiska för klippning av stora områden med mycket stark växtlighet, död ved.

Lista över de bästa bensinmodellerna:

  • Patriot PT 443;
  • Patriot PT 545;
  • Patriot PT 555;
  • Patriot PT 4355;
  • Patriot T 533 Pro.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare varor

Patriot gör inte bara trimmarna själva, utan allt som rör dem. Märket producerar utmärkta skyddskåpor för alla dess och inte bara sina modeller av trimmare. Bland tillbehören kan du hitta en mängd olika fiskelinor och knivar för alla smaker. Pluggar, reservbatterier och alla komponenter för montering av buskskärare finns i ett brett sortiment. Patriot litar inte bara på kunderna, utan också på andra märken - så många tillverkare använder detta företags produkter som reservdelar. Det är Patriot -produkter som oftast visas i butikshyllorna.

Om vi pratar om kvaliteten på omslagen och allt annat är det inte lägre än kvaliteten på trimmarna själva. Företaget har mångårig erfarenhet av tillverkning och utveckling av penselhuggare och allt som hör till dem.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du börjar välja en enhet för dig själv bör du bekanta dig med alla nyanser för att undvika eventuella problem. Observera att det är trimmerns kraft som är huvudkarakteristiken som avgör användningsområdet, liksom dess effektivitet. Glöm inte att ta hänsyn till det faktum att på mer eller mindre plana områden på territoriet för att klippa ungt gräs kommer du lugnt att ha tillräckligt med en enhet med en effekt på cirka 500 watt.

Om du har en medelstor tomt med olika nivåer och varierande grader av tjocklek, ta en närmare titt på buskskärarna, vars effekt ligger på nivån 1-1,5 kW . Om du har ett stort område med mycket gräs, och om det finns mycket död ved på det, ska du inte ens titta mot trimmarna vars effekt är mindre än 2 kW. I det här fallet är det lika viktigt att köpa ytterligare skivor, knivar och bra fiskelina.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för motorns placering

Batterienheter kännetecknas av en lägre motorplats, men du kan fortfarande se den här platsen på elektriska trimmare (en sällsynt förekomst). Den bottenplacerade designen är mycket mer stabil, vilket utan tvekan är ett plus. Det kan också noteras att vibrationsnivån är mycket lägre, vilket i sin tur gör att enheten kan användas under en längre tid. Den enda allvarliga nackdelen med denna plats är att den inte tillåter dig att klippa vått gräs.

Det är mycket vanligare att hitta motorns översta plats . Tillverkare använder den på både bensin och elektriska apparater. Trimmare med detta arrangemang ger sin ägare möjlighet att använda tjockare och mer effektiv linje, samt en kniv om trimmern är bensin.

Till skillnad från den lägre platsen, klipps vått gräs med sådana enheter med en smäll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av enhet

Trimflikar skiljer sig åt i enhetstyp. Enheter kan vara med en flexibel axel, vilket oftast ses på hushållsmodeller, liksom med en styv axel, vilket är vanligare bland professionella penselskärare. En stel axel kan ge störst tillförlitlighet, medan en flexibel växellös axel inte kan ge samma tillförlitlighet . Stålkabeln, genom vilken vridmomentet överförs från motorn till trimmerhuvudet, i en enhet med en hårddisk ersätts av en fullfjädrad växelaxel som sitter inne i stången.

Enheter med en spö i böjd position kan bara använda fiskelinor och vanliga plastknivar, medan enheter med en rak spö kan hålla vanliga metallknivar och skivor i sin arsenal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter handtagstyp

Genom utformningen av trimmerhandtaget 2 huvudtyper kan särskiljas.

  • I enkla elektriska och batterityper domineras borstsaxen av det D-formade handtaget. Detta handtag minskar inte enhetens kompakthet, men gör det samtidigt lättare för ägaren, eftersom du kan hålla trimmern med två händer samtidigt.
  • Det så kallade cykelhandtaget (även kallat J- eller T-format) finns endast på professionella högeffekttrimmare. Denna design gör att dess ägare kan flytta enheten som en konventionell manuell lie.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter vikt

En annan viktig faktor, som under inga omständigheter bör ignoreras, är själva enhetens vikt. Enhetens vikt påverkas i sin tur av alla ovanstående faktorer. Maskinens vikt beror på typen av motor, bränsletankens kapacitet och till och med typen av handtag . Observera att om du köper en borstsax med en vikt på 5 kg, se till att fästremmen sitter på enheten. Det bästa alternativet är när surrbandet har en "ryggsäck" -typ - den här designen kommer att garantera enkelhet att bära och använda borstklipparen.

Glöm inte att var och en av dessa alternativ kommer att avgöra hur trött du kommer att vara under arbetet och hur nöjd du kommer att bli med ditt köp. Beslutet bör behandlas så ansvarsfullt som möjligt för att inte bli upprörd senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktioner och tips för användning

Efter att ha köpt en trimmer finns det flera viktiga steg att ta. För att göra dem, demontera din trimmer och ta bort skyddshöljet.

Bränsletillförseljustering (förgasarjustering)

Dra först försiktigt åt justeringsskruven för att justera bränsleflödet. Så snart motorn börjar stanna eller bara stannar, skruva loss skruven 1/4 tillbaka och kontrollera motorn. Om den startar, skruva in skruven lite inåt. Upprepa denna åtgärd tills du hittar det ögonblick då motorn inte stannar, men om du vrider skruven lite inåt stannar den direkt.

Bild
Bild

Växellådssmörjning

I den del av kroppen där kugghjulet är installerat finns ett speciellt hål som skruvas in med en bult. Du måste skruva loss denna bult och häll specialfett i hålet med en vanlig spruta. Beroende på din penselklippare måste du injicera 1,5-2 ml smörjmedel . Efter avslutad procedur kan du skruva tillbaka bulten på plats. Proceduren bör utföras var 30: e timme kontinuerlig drift.

Bild
Bild

Linjebyte

Det skulle vara bättre att ändra linjen från fabriken till en ny om fabriken är tillgänglig. Mät 4 meter från den köpta fiskelinan och vik den på mitten så att den ena kanten är 10-15 cm större än den andra. Forma en slinga från den längre kanten. Skruva loss lådan och skjut in fiskelinan (den del där öglan är) i de speciella hålen i spolen. Kör sedan linan i de speciella delningskanalerna, skruva tillbaka locket och montera enheten.

Bild
Bild

Startkontroll

Kontrollera om startmotorn fungerar. Om det inte fungerar, kontrollera kontakten. Ljuset ska skruvas fast ordentligt, utan att fyllas med överflödig olja. Om det är översvämmat, häll ut överflödig olja, torka och torka ljuset och skruva sedan tillbaka det.

När du har slutfört alla dessa steg kan du starta din enhet och köra den

Bild
Bild

Möjliga haverier

Låt oss överväga standardsituationer, där trimmern kanske inte startar.

  • Ett av de vanligaste problemen är ett översvämmat ljus. Skruva loss kontakten försiktigt, och om det finns överskott av olja i kammaren, kasta den. Om ljuset fungerar är det bara att torka och torka det, och om det brinner ut, byt ut det.
  • En annan vanlig orsak till dåligt trimmerunderhåll är slitage på förgasartätningen. Inget kan göras här, bara byt packningen.
  • Om din trimmer inte tar fart kan det bero på en felaktig förgasarinställning. Följ instruktionerna för att justera den (se ovan) för att undvika detta problem.
Bild
Bild

Översikt över ägare

Analys av feedback från forum de mest populära Patriot -butikerna visar följande statistik:

  • 7/10 köpare är nöjda med sitt köp;
  • 2/10 är missnöjda på grund av fel val av enhet;
  • 1/10 är missnöjda med enheten på grund av haverier.

I grund och botten hände fel val eller haverier på grund av köparnas fel. Följ våra råd för att undvika misstag och vara nöjd med ditt köp.

Rekommenderad: