Mekanisk Gräsklippare: Manuell Trumgräsklippare Och Andra Modeller, Betyg På De Bästa Gräsklipparna. Hur Fungerar Det? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Mekanisk Gräsklippare: Manuell Trumgräsklippare Och Andra Modeller, Betyg På De Bästa Gräsklipparna. Hur Fungerar Det? Recensioner

Video: Mekanisk Gräsklippare: Manuell Trumgräsklippare Och Andra Modeller, Betyg På De Bästa Gräsklipparna. Hur Fungerar Det? Recensioner
Video: Tips & Råd: Välj rätt gräsklippare 2024, Mars
Mekanisk Gräsklippare: Manuell Trumgräsklippare Och Andra Modeller, Betyg På De Bästa Gräsklipparna. Hur Fungerar Det? Recensioner
Mekanisk Gräsklippare: Manuell Trumgräsklippare Och Andra Modeller, Betyg På De Bästa Gräsklipparna. Hur Fungerar Det? Recensioner
Anonim

Gräsklipparen är en bekväm och enkel lösning för trädgårdsunderhåll. En enkel enhet gör att även en person med minimal erfarenhet kan hantera underhållet. Det är värt att överväga hur det fungerar, vad är skillnaden mellan en manuell trumgräsklippare för gräs och andra modeller, vilka är reglerna och vad bör beaktas när du använder den för första gången. Mekaniska gräsklippare har många fördelar, begränsas inte av trådens längd och är helt miljövänliga. De är utvalda för att skapa den perfekta engelska gräsmattan. Men vad ska du vara uppmärksam på när du väljer, hur man fattar ett beslut? Bedömningen av de bästa gräsklipparna och recensioner av ägare som redan har testat den här mobila och manövrerbara tekniken i näringslivet hjälper till att räkna ut det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Gräsklipparen är en enkel lösning som inte använder motor för att driva knivarna.

Den fungerar utan start, el eller bränsle och är inriktad på att klippa gräs på plana, plana ytor.

För områden med stora höjdskillnader produceras gräsklippare med stora hjul . Arbetstrumman drivs av hjulens rotation, stopp och manövrering i detta fall är inte svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundprincipen för en gräsklippare är en följd av åtgärder som ser ut så här:

  1. operatören skjuter utrustningen framåt;
  2. hjulaxeln börjar röra sig tillsammans med knivarna som är fästa på den;
  3. gräset fångas inuti enheten och klipps;
  4. avfall kastas i gräsuppsamlaren eller på marken;
  5. cykeln upprepas.
Bild
Bild

Mekaniska gräsklippare har kontroller för att justera hastigheten och höjden på klippt gräs. Huvudguiden - en metallstav som handtaget är fäst på - ligger i operatörens händer. Inuti enhetens trumma finns en uppsättning av låsande eller icke-låsande knivar, med en växellåda, fäst vid en hjuldrift . Antalet klippelement beror på gräsklipparens modell. Vanligtvis finns det 4 knivar och när de rör sig inuti skapar de ett gräsklipp, analogt med en stor sax. Mekanismens rotationshastighet är 4-5 gånger högre än hjulens rörelse. Slipning av klippelement görs i rät vinkel - det här räcker för att klippa gräs i olika höjder, bekämpa stjälkar och löv utan att slå trumman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En mekanisk gräsklippare har fördelar som andra typer av enheter inte har. Det finns flera uppenbara fördelar värda att notera.

  • Låg invasivitet . En gräsklippare med en stängd arbetsenhet eliminerar risken för skada under driften. Sådana anordningar är optimala för att ta hand om allmänna utrymmen eller föremål där det finns barn och djur.
  • Brist på buller . Utrustningen ger inget ljud under drift på grund av frånvaro av en motor. Den kan användas på platser där det är förbjudet att arbeta med en motoriserad gräsklippare.
  • Ingen negativ påverkan på gräset . Efter bearbetning ändrar gräsmattan inte sin färg, den förblir ljusgrön, utan gula stjälkar.
  • Hög miljösäkerhet . Tekniken skadar inte miljön, det finns inga skadliga utsläpp till atmosfären.
  • Minsta krav på vård . Du kan utföra arbete utan att slösa tid på underhåll.
  • Lättviktig . Medelvikten för en gräsklippare överstiger inte 6 kg, den kan enkelt lyftas även av personer med funktionsnedsättning.
  • Lönsamhet . Du behöver inte spendera ytterligare pengar för att betala för el, bensin, olja.
  • Tillgänglighet för möjligheter att samla örter . Teknik med gräsuppsamlare finns inte ofta, men på de flesta modeller kan den installeras dessutom.
  • Prisvärd kostnad . Mekaniska gräsklippare är mycket billigare än alla analoger, samtidigt som de gör jobbet mer effektivt än trimmare och handlevrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte utan dess nackdelar. Power gräsklippare kan arbeta på små, plana områden på gräsmattan . Men för en park eller en rymlig trädgård fungerar de inte. Klippfrekvensen i detta fall kommer också att vara ganska hög - när nivån på 3-5 cm nås måste den klippas igen. Det kommer inte att vara möjligt att förstå med hjälp av en mekanisk gräsklippare och med förbättring av områden som är starkt igenvuxna med gräs och buskar.

Bild
Bild

Olika sorter

Enligt typ av design är alla mekaniska modeller av gräsklippare uppdelade i manuella och spindelmodeller.

Beroende på valet av enhet kommer driftsprincipen och funktionerna i valet av hastighetsläge att skilja sig åt.

Trumma-handhållna gräsklippare är en cylinder, inuti vilken det finns arbetsknivar, det stöder ändring av hastighetsläget, du kan välja ett bekvämt rörelseshastighet. De är mångsidiga, visar ganska hög prestanda och har högre prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spindelgräsklippare är utformade för att fungera på plan, plan terräng. Designen ger en spindelkniv som börjar arbeta med hjulen förskjutna. För att arbeta med en sådan teknik rekommenderas att teknikens tvärgående längsgående rörelse på gräsmattan. I detta fall är det möjligt att uppnå en jämn och exakt klippning av stjälkarna till en given höjd. Spindelgräsklippare kan vara kontakt eller beröringsfri . I det första fallet interagerar skärbladen med varandra i apparaten. I beröringsfria versioner används knivar som inte krockar med varandra. Deras handling liknar arbetet med trädgårdssaxar; arbete med enheten kräver en enhetlig tillämpning av ansträngningar, följning av den valda rörelsehastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller betyg

Tänk på de bästa tillverkarna av gräsklippare.

Husqvarna

Ett varumärke som har förtjänat konsumenternas förtroende på grund av tillförlitligheten och prestandan hos dess utrustning. Märkets modeller kännetecknas av det högsta klippområdet, de klarar klippstammar upp till 20 cm i höjd. Prisklassen för Husqvarna gräsklippare är 6-8 tusen rubel . De mest populära alternativen är 54 NovoCut och 540 Novolette.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardena

Märket producerar gräsklippare värda cirka 6 000 rubel, spindeltyp, med kontaktlösa klippelement. Det optimala området på platsen för att arbeta med dem är från 200 till 400 m. Stålknivar kräver inte ytterligare slipning, de är alltid skarpa. Gardena 330 Classic sticker ut bland modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

AL-KO

Ett märke för kontaktlösa gräsklippare. Den inte särskilt höga kvaliteten på snittet kompenseras av säker drift av utrustningen även på svår terräng. AL-KO 112663 Soft Touch 38 HM Comfort sticker ut bland de populära modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mästare

Märket tillverkar medelstora gräsklippare med stora bladbredder. Modellerna är utformade för att hantera upp till 250 m² golvyta. Det förmånliga priset på utrustningen gör att du framgångsrikt kan konkurrera med mer kända märken. Miniversion tillgänglig för små gräsmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch

Varumärket är specialiserat på produktion av kraftgräsklippare i mellanklass. Tekniken har ingen mulchningsfunktion, en gräsuppsamlare - de avskurna stjälkarna kastas ut på marken . Klippområdet är litet - upp till 32–34 cm. Fördelarna inkluderar låg struktur och hög tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på de mest aktuella modellerna.

Fiskars StaySharp

En av de dyraste i sin klass, produktiv och multifunktionell. Den mekaniska konstruktionen har en klippbredd på 46 cm, gräsuppsamlaren ingår inte i paketet, den köps separat, det finns en manuell justering av klipphöjden från 25 till 100 mm. Handtaget är fällbart, däcket och karossen är stål, det finns 4 hjul med plastskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stiga SCM 440 FS

En modell av en mekanisk gräsklippare med en intressant design och pålitlig konstruktion. Strängbredden på 40 cm räcker för att bearbeta ett stort område, det finns en central justering av klipphöjden i 9 nivåer, gräset kastas tillbaka. Handtaget är höjdjusterbart, det lätta aluminiumdäcket och karossen minskar konstruktionens totala vikt, 2 hjul ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Husqvarna 540

En populär modell av trädgårdsutrustning med en enkel och bekväm design. Loophandtaget är bekvämt för långvarigt arbete, kroppen och däcket är tillverkade av stål. Gräsklipparen har 2 hjul, väger 9, 1 kg, ger en strängbredd på upp till 40 cm , det finns ingen gräsuppsamlare inkluderad, det finns 9 klippnivåer, med ett klipphöjdsområde på 12–38 cm.

Bild
Bild

Gardena 400 C Comfort

Praktisk gräsklippare med 40 cm bladbredd och 12–42 mm klipphöjd. Modellen är lämplig för arbetsytor upp till 250 m², det finns en central justering av klipphöjden i 4 nivåer. Arbetsprocessen underlättas av det fällbara handtaget, och det pålitliga ståldäcket och kroppen säkerställer utrustningens hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

AL-KO 112665 Soft Touch 380 HM Premium

Den kompakta spindelgräsklipparen, som bara väger 9,8 kg, har en hög längdåkningsförmåga tack vare användningen av hjul med stor diameter och en enaxlad design, det fällbara handtaget gör det enkelt att förvara. Modellen har en mjukgörande gummistötfångare, det är möjligt att installera en gräsuppsamlare . Strängbredden är 38 cm, vilket gör att du kan arbeta upp till 250 m², manuell justering av klipphöjden görs i 4 lägen i intervallet från 14 till 35 mm.

Bild
Bild

Bosch AHM 30

Mini gräsklippare med klassiskt fällhandtag, ståldäck och kaross, två hjul. Klipphöjden är justerbar, i intervallet 12–40 mm, strängbredden är 30 cm. Med denna teknik kan du enkelt hålla ordning på en liten gräsmatta.

Bild
Bild

Champion MM4062

En budgetgräsklippare som bara väger 7,5 kg. Modellen har en klippbredd på 40 cm, gräsuppsamlaren ingår inte i satsen, men kan installeras ytterligare. Det stödda höjdintervallet är 25–40 mm, parametern justeras manuellt med en stödvals, gräset tappas tillbaka. Inkluderar fällhandtag, ståldäck och kaross.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

När du väljer rätt kraftdriven gräsklippare är det viktigt att vara uppmärksam på att denna trådlösa teknik också kan vara ganska varierad. Lätta hjulmekanismer är ett helt färdigt kit för gräsklippning - de behöver inte en lång förberedelse, du kan börja arbeta direkt. Det finns flera punkter att vara uppmärksam på när du väljer en gräsklippare.

  • Skärelementets mått . En liten gräsklippare är mer bekväm och manövrerbar, men storleken på remsan som klipps åt gången beror på knivens bredd. Den stora är svårare och klumpigare att kontrollera, men det är lättare att klara av höga och grova stjälkar. Breda blad kräver mycket kraft vid arbete.
  • Prestanda . För högt gräs och ojämna områden, var noga med att välja modellen med det största antalet knivar och hastighetskontroll. Det finns inget behov av att prata om effekt i det här fallet, men skillnaden mellan dyrare och billigare modeller är ganska stor. Det är definitivt inte värt att spara på köpet.
  • Tillgänglighet av alternativ . Gräsfångartekniken är bekvämare och effektivare att använda. Men utan det är gräsklipparen billigare.
  • Hjulstorlekar . Om webbplatsen har en uttalad lättnad, bör du vara uppmärksam på modeller med hjul med stor diameter. För en platt, klassisk gräsmatta kan du välja en mindre acceptabel teknik.

Alla dessa punkter kommer att vara viktiga för att fatta det slutliga beslutet om att välja en mekanisk gräsklippare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

Den elektriska gräsklipparen gör att du kan använda den direkt, utan avbrott för att tanka linan eller hälla bränsleblandningen. Det är ganska enkelt att använda det: du bör föra handtaget till arbetspositionen och börja röra dig.

Om en hastighetsregulator ingår i paketet bör den ställas in på önskad prestanda - vanligtvis räcker det med 4 km / h. Dessutom kan det vara nödvändigt att välja stjälkens klipphöjd.

För att klippa din gräsmatta snabbt och enkelt för hand med en gräsklippare, följ dessa enkla tips:

  • att flytta runt på platsen ska mätas i samma takt utan skarp acceleration och retardation; vid svängning måste minst ett hjul ligga kvar på markytan;
  • när du startar trädgårdsverktyget för första gången är det värt att testa dess kapacitet i ett begränsat område av området, vilket hjälper till att justera alla tillgängliga funktioner, ger anpassning till kontrollen av icke-motoriserad utrustning;
  • mekaniska gräsklippare fungerar bäst på platta områden med medellångt gräs, men det betyder inte att de inte är lämpliga för höga stjälkar, det kommer helt enkelt att öka antalet passager genom territoriet; starkt igenväxta områden gör det svårt att passera, det blir bättre om behandlingen bearbetas minst en gång i veckan;
  • det är värt att experimentera med klipphöjden, gräsmattan kommer att dra nytta av detta, dessutom kommer det att vara möjligt att hitta den optimala stamhöjden för en viss blandning av örter, som bara kan göras experimentellt;
  • varje del av gräsmattan med en mekanisk gräsklippare måste passeras upp till 3 gånger, annars fungerar det inte för att uppnå en perfekt platt gräsmatta;
  • Den optimala frekvensen för att klippa en gräsmatta med en gräsklippare är en gång i veckan, vilket är tillräckligt för att hålla den i gott skick och inte lägga extra kraft på att ta hand om den.
Bild
Bild

Granska översikt

Ägare till motordrivna gräsklippare lämnar mestadels positiv feedback på sina inköp. Köpare noterar den överkomliga kostnaden för modellerna själva, men ganska höga priser för ytterligare tillbehör till dem . Till exempel kan en gräsuppsamlare kosta nästan mer än gräsklipparen själv. Å andra sidan finns det en lägsta ljudnivå och allmän lätthet för utrustningen. Många sommarboende använder aktivt mekaniska gräsklippare för att ta hand om hela tomtens område, inklusive i utrymmet mellan träd.

Den handhållna gräsklipparen är också bra med en sluten design - den är säker även för barn och låter skolbarn och ungdomar vara delaktiga i processen. Erfarna användare rekommenderar att du inte klipper i remsor, utan på rutor, vilket undviker att spara oklippta områden.

Bland de obekväma stunderna är omöjligheten att klippa vått gräs - valsen får inte tillräckligt med vidhäftning . Men höga stjälkar, i motsats till vanlig missuppfattning, klippte sådana klippare ganska framgångsrikt. I allmänhet kan mekaniska alternativ för trädgårdsredskap uppskattas som mångsidiga hjälpare i landet, ett bra komplement till den vanliga trimmern. Med hjälp av en gräsklippare kan du få ett perfekt jämnt snitt, samma höjd, utan defekter och skalliga fläckar.

Rekommenderad: