Potatisgrävare För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Transportörens Vibrerande Och Hemlagade Grävare För Potatis

Innehållsförteckning:

Video: Potatisgrävare För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Transportörens Vibrerande Och Hemlagade Grävare För Potatis

Video: Potatisgrävare För Den Bakomliggande Traktorn
Video: Окучивание картофеля культиватором Тарпан ТМЗ-МК-03 Как окучивать картошку мотокультиватором ТАРПАН 2024, Maj
Potatisgrävare För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Transportörens Vibrerande Och Hemlagade Grävare För Potatis
Potatisgrävare För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Transportörens Vibrerande Och Hemlagade Grävare För Potatis
Anonim

Nästan alla vet hur svårt det är att odla potatis. Detta är inte bara mycket monotont, utan också ganska svårt arbete. Därför kan du köpa en potatisgrävare som hjälper dig att klara denna uppgift på några timmar. Hittills är valet av sådan utrustning ganska stort. Men bland många är det värt att uppmärksamma den nödvändiga utrustningen för den bakomliggande traktorn "Neva".

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Potatisgrävaren till den bakomliggande traktorn "Neva" är en ganska enkel utrustning som du snabbt kan gräva potatis av vilket slag som helst. För inte så länge sedan kunde bara stora gårdar mekaniskt klara en sådan uppgift.

Idag är en sådan process tillgänglig för alla. Därför, när du köper en bakomliggande traktor, försöker nästan alla att köpa alla extra tillbehör med den eller bara designa allt med egna händer.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Om vi pratar om själva processen, kännetecknas den av dess lätthet och snabbhet. Även en nybörjare trädgårdsmästare kan klara en sådan uppgift. För att göra detta behöver du bara bekanta dig med handlingarna, och du kan börja arbeta.

Grävningsprocessen är följande: tänderna drivs i marken och börjar omedelbart lyfta upp potatisen och lägg dem sedan på marken. Det finns väldigt lite arbete kvar för en person: samla bara knölarna och överför dem till en förvaringsplats. En sådan process sparar avsevärt både ägarens tid och hans styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av potatisgrävare. Funktionsprincipen är densamma för alla, men vissa skillnader finns fortfarande. Alla måste övervägas mer detaljerat.

Enkel

Själva potatisgrävaren är en enkel spade, som har två små rundningar samt tänder. De är ovanpå strukturen.

Den vassa delen av grävaren störtar ner i marken, varefter den lyfter potatisen på kvistarna, där jorden smuler och sedan flyttar den till marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mullrande

Denna typ av konstruktion är en vibrerande grävmaskin. Det är mer komplicerat än det föregående. Hon har en andel, samt ett galler som kan sålla potatis. Den sitter på grävhjul. Efterföljande åtgärder är identiska.

Om vi pratar om fördelarna, så är de tillgängliga i båda grävarna . Så enkla kostar mycket billigare, men dessutom är de både pålitliga och mycket enkla att använda. Skärmgrävare är dock mer produktiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transportband

Denna typ av konstruktion är en vibrerande grävmaskin. Det är mer komplicerat än det föregående. Hon har en andel, samt ett galler som kan sålla potatis. Den sitter på grävhjul. Efterföljande åtgärder är identiska.

Om vi pratar om fördelarna, så är de tillgängliga i båda grävarna . Så enkla kostar mycket billigare, men dessutom är de både pålitliga och mycket enkla att använda. Skärmgrävare är dock mer produktiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan grävare är en bilaga till en bakomliggande traktor, som skiljer den från andra typer. Därför kallas det ofta också fläkt eller band. En sådan grävare har ett rörligt bälte. Genom den matas potatisen uppåt, där jorden smuler, medan den inte skadas alls.

Denna design är av god kvalitet, dessutom är den mycket pålitlig, men samtidigt är priset högt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Nästan alla grävmodeller är identiska med varandra. Bland potatisgrävarna är det värt att notera de som är mycket efterfrågade. Dessa inkluderar sådana mönster som "Neva KKM-1" eller "Poltavchanka".

KVM-3

Om vi överväger vibrationsmodeller, så är de mer lämpliga för Neva MB-2 och Salyut walk-behind traktorer. Denna modell kan klassificeras som en skärmtypstruktur. Den har en kniv, samt en skakare som rör sig i en ellipsoid bana. Dessutom kan kniven anslutas via en adapter till ramen, vilket kommer att öka vibrationerna avsevärt. Detta kommer att hjälpa potatisgrävaren att användas på mycket tunga jordar.

Om vi överväger några av dess egenskaper kan den dyka till ett djup av 20 centimeter. Denna struktur väger 34 kilo, medan bredden når 39 centimeter.

Bild
Bild

Neva KKM-1

Denna modell tillhör också vibrationsgrävare, men har mer avancerade konstruktioner. Sammansättningen av en sådan modell inkluderar en ploughshare, som är ganska aktiv, samt en rivsiktning potatis. Med hjälp av en plogdel kan du ta bort det nödvändiga jordlagret, som omedelbart faller på gallret, där det siktas. Resterande potatis kastas till marken, där de kan samlas längs spåren av den bakomliggande traktorn.

Denna design är avsedd för skörd på ett radavstånd på 60 till 70 centimeter. Med hjälp av en sådan enhet kan du dessutom välja rödbetor och morötter. Den här enhetens tekniska egenskaper är följande:

han kan kasta sig ner i marken med 20 centimeter

Bild
Bild
  • fångstbredden på potatis når 39 centimeter;
  • strukturen väger 40 kg;
  • dessutom kan du med en sådan grävare samla upp till 97 procent av grödan.

Kostnaden är hög, men det är motiverat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Poltavchanka

Denna design hänvisar till screeningmodeller, medan den kan fungera med alla bakomliggande traktorer. För att göra detta möjligt kan remskivan installeras på båda sidor. Följaktligen installeras också alla reservdelar. Denna design kan användas på olika jordar.

Dess tekniska egenskaper är följande:

  • den väger upp till 34 kilo;
  • kan ta bort ett jordlager upp till 25 centimeter;
  • medan greppet når 40 centimeter.

På grund av sin låga vikt och dimensioner kan den dessutom enkelt flyttas till önskad plats. Och dessutom, utöver det, ingår ett bälte i satsen, vilket gör det möjligt att ansluta det till olika modeller av walk-behind traktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Alla kan köpa en potatisgrävare till den bakomliggande traktorn Neva. Var och en av dem har en mycket enkel design och olika fördelar. För att göra ditt val lite enklare kan du göra det själv. Dessutom kommer särskilda kostnader och ansträngningar inte att krävas. För att göra den enklaste modellen kommer det att räcka med en vanlig gammal spade och några förstärkningsstavar. Om det inte finns några stavar, kommer tänderna från den onödiga högen att göra.

Men en hemlagad vibrerande potatisgrävare kräver inte bara studier av den bakomliggande traktorn, utan också välgjorda ritningar. Dessutom måste man komma ihåg att en sådan struktur så småningom kommer att klara olika jordar: både lätt och tung.

För att börja arbeta med en grävare måste du veta vilka element den består av . Först och främst är detta chassit, sedan själva ramen, några upphängningselement, liksom justeringsstången. Efter att ha bekantat dig med dem kan du börja utveckla ritningar, där du måste specificera i detalj alla dimensioner av den framtida strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter börjar arbetet med själva modellen. Det kan göras i flera steg.

  • Det första du ska göra är att designa ramen. För att göra detta behöver du alla rör tillgängliga hemma med en lämplig storlek. Efter det måste det skäras i bitar och sedan svetsas.
  • Därefter måste du installera hoppare, som behövs för att kunna installera stavar för att styra hela strukturen. De måste fixeras till en fjärdedel av hela ramens längd. På motsatt sida är hjulen fästa.
Bild
Bild
  • Efter det kan du börja installera vertikala ställningar. För att göra detta, på den plats där det redan finns hoppare, är det nödvändigt att fästa två små rutor, dessutom metall. Därefter placeras ställen, som i slutändan ska anslutas med en liten remsa av metall.
  • Sedan kan du börja göra ral. Ett ämne är fäst på stolparna, och det andra är fäst på andra sidan. Efter det måste de svetsas ihop och böjas till önskad form.
  • Därefter görs ett gitter. För att göra detta måste en stång fästas på skenan, och dess andra del måste avlägsnas och fästas på stavarna.
  • I slutet av allt måste du installera hjulen och sedan börja justera dragsystemet.
Bild
Bild

Naturligtvis kommer det för många trädgårdsmästare att vara svårt att göra en sådan icke-standard hemgjord design. Dessutom är det möjligt att fabriksenheten blir både starkare och bättre. Efter att ha gjort en grävmaskin hemma kan den dock anpassas exakt till de jordar som finns på denna webbplats.

Valet är i alla fall alltid öppet. Gör den i riktning mot en köpt grävare, eller konstruera den med improviserade medel, vilket sparar lite pengar.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Modernisering gör livet mycket lättare för många människor. Du behöver inte göra så mycket för det här. Man behöver bara köpa den nödvändiga designen, samt studera instruktionerna som följer med den.

Efter det kan du börja gräva själva potatisen. För att göra detta måste en person använda en bakomliggande traktor med en potatisgrävare, och den andra, eller till och med flera, måste samla grödan som extraherats från marken bakom honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råd om vård

Även om denna teknik är lätt och pålitlig, kräver den också lite underhåll. I slutet av arbetet är det absolut nödvändigt att rengöra det noggrant från smuts. Dessutom kan du också torka av den med en torr trasa.

Det är bättre att förvara grävmaskinen på en torr plats . Dessutom måste de delar som rör sig smörjas med olja. Och även för förvaring måste den placeras i ett mycket stabilt läge så att det inte råkar falla.

Bild
Bild

Efter att ha bekantat dig med typerna av potatisgrävare kan du enkelt välja den du gillar eller bara göra det hemma. Båda alternativen hjälper till att spara tid på jobbet, liksom hälsa.

Rekommenderad: