Bälte För Neva Walk-behind Traktor: Storleken På Drivremmen För "MB-1" Och "A-49" Walk-behind Traktorn. Hur Spänner Man I Remmen? Kilremens Längd Och Märkning

Innehållsförteckning:

Video: Bälte För Neva Walk-behind Traktor: Storleken På Drivremmen För "MB-1" Och "A-49" Walk-behind Traktorn. Hur Spänner Man I Remmen? Kilremens Längd Och Märkning

Video: Bälte För Neva Walk-behind Traktor: Storleken På Drivremmen För
Video: MTP MTD Mulch Kit Install 2024, Maj
Bälte För Neva Walk-behind Traktor: Storleken På Drivremmen För "MB-1" Och "A-49" Walk-behind Traktorn. Hur Spänner Man I Remmen? Kilremens Längd Och Märkning
Bälte För Neva Walk-behind Traktor: Storleken På Drivremmen För "MB-1" Och "A-49" Walk-behind Traktorn. Hur Spänner Man I Remmen? Kilremens Längd Och Märkning
Anonim

Motoblock är ganska populära idag. Med deras hjälp kan du utföra olika typer av arbete i en privat ekonomi, i ett litet företag. Vid intensiv användning av den bakomliggande traktorn finns risk för bältessvikt. Bälten sätter enheten i rörelse, överför vridmoment från motorn till hjulen och ersätter växellådan. Denna specialutrustning har två axlar samtidigt - en kamaxel och en vevaxel, båda dessa mekanismer drivs av remmar. På "Neva" bakomliggande traktorer är vanligtvis 2 V-formade remmar monterade, vilket garanterar hög effektivitet hos enheten och förbättrar överföringsförmågan.

Bild
Bild

Varianter av bälten

Drivelement installeras på bakomliggande traktorer, vilket säkerställer enkel start av enheten, gör det möjligt att röra sig smidigt och även byta ut kopplingen.

De kan dock skilja sig åt i följande parametrar:

  • drivdel;
  • snittform;
  • placering;
  • prestandamaterial;
  • storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att till salu idag kan du hitta olika typer av bälten, som kan vara:

  • kilformig;
  • för rörelse framåt;
  • för omvänd.

Innan du köper varje enskilt bälte måste du först avgöra om det överensstämmer med den använda utrustningsmodellen. Det rekommenderas inte att använda en gammal spännare för montering, eftersom dess mått har ändrats under drift.

Det är bättre att köpa bälten MB-1 eller MB-23, som är tillverkade specifikt för din utrustningsmodell.

Överensstämmelse kan fastställas på webbplatsen för tillverkaren av utrustningen, på andra resurser, i samråd med specialister

Bild
Bild

Dimensioner

Innan du köper ett bälte måste du bestämma modellnumret på spännaren som tidigare användes på den bakomliggande traktorn.

Detta kräver:

  • ta bort de gamla drivelementen från den bakomliggande traktorn med hjälp av lämpliga verktyg;
  • kontrollera markeringen på den, som är applicerad på den yttre delen (märkning A-49 ska vara vit);
  • om det inte är möjligt att se märkningen, är det nödvändigt att mäta avståndet mellan spännrullarna;
  • gå till tillverkarens resurs och använd tabellen för att bestämma storleken på det yttre bältet, du kan ta reda på måtten från butiksäljaren.

För att undvika problem med val i framtiden är det nödvändigt, efter att ha köpt ett nytt element för enheten, att skriva om det digitala värdet från dess yta. Detta undviker misstag vid val och köp.

Det är viktigt att följa instruktionerna under installationen för att inte skada det nya elementet och inte förkorta livslängden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsprinciper

För att köpa det optimala elementet för din enhet måste du följa tillverkarens rekommendationer.

Viktiga punkter att hålla utkik efter:

  • längden kan variera beroende på enhetens modell;
  • tillverkare och märke;
  • pris;
  • kompatibilitet.

Det är viktigt att bedöma bältets allmänna skick. Den ska vara fri från repor, defekter, böjningar och andra negativa aspekter.

Bältet på vilket fabriksritningen har bevarats anses vara av hög kvalitet.

Bild
Bild

Funktioner för byte av drivremmar

Dra i fixturen algoritmen bör följas:

  • ta bort skyddshöljet;
  • skruva loss styrrullen;
  • ta bort det löpande kilremmen efter att ha lossat banden;
  • installera en ny produkt.

Alla ytterligare monteringssteg bör utföras i omvänd ordning, och vid spänning av själva bältet, lämna ett gap mellan gummit och utrustningen på minst 3 mm. Om det ena elementet är slitet och det andra är i normalt skick måste båda bytas ut.

Att installera ett andra element säkerställer den nya produktens livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självspännande bälten

Efter att den nya produkten och slingan är installerad är det nödvändigt att dra åt dem, eftersom bältet omedelbart kommer att sjunka, vilket är oacceptabelt. Detta kan förkorta livslängden, hjulen glider och motorn kan röka vid tomgång.

För att sträcka måste du rengöra remskivan med en trasa ., och lossa också bultarna som håller fast motorn vid ramen, vrid justeringsbulten medurs med en nyckel 18 och dra åt enheten. I det här fallet måste du kontrollera bältets spänning med den andra handen så att det fjädrar lätt. Om du drar åt det för hårt kommer det också att påverka bältets och lagrets hållbarhet.

Under installationen måste allt arbete utföras stegvis och noggrant för att undvika risken för skador på förbrukningsvaran. Detta kan leda till att enheten går sönder eller för tidigt misslyckas.

Efter installation och spänning, kontrollera om det finns störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processer som visar att åtgärderna är felaktiga:

  • kroppens vibrationer under rörelse;
  • överhettning av bältet vid tomgång och rök;
  • hjulglidning under belastning.

Efter installationen är det nödvändigt att köra i den bakomliggande traktorn utan att ladda den för att inte skada konstruktionselementen. När du använder den bakomliggande traktorn ska du dra åt redskapen var 25: e körtimme. Detta hjälper till att förhindra snabbt slitage av remskivorna och säkerställer smidig rörelse av själva enheten.

Rekommenderad: