Motoblock "Avangard": Jämförelse Av Modellerna AMB-1M10 Och AMB-1M5, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Avangard": Jämförelse Av Modellerna AMB-1M10 Och AMB-1M5, Bruksanvisning

Video: Motoblock
Video: Мотоблок Авангард. Лучше чем Мобил К? 2024, Maj
Motoblock "Avangard": Jämförelse Av Modellerna AMB-1M10 Och AMB-1M5, Bruksanvisning
Motoblock "Avangard": Jämförelse Av Modellerna AMB-1M10 Och AMB-1M5, Bruksanvisning
Anonim

Tillverkaren av Avangard motoblock är Kaluga Motorcycle Plant Kadvi. Dessa modeller är efterfrågade bland köpare på grund av deras genomsnittliga vikt och användarvänlighet. Dessutom kombinerar enheterna i det inhemska företaget, som är representanter för små jordbruksmaskiner, framgångsrikt den optimala storleken, kraften och tillförlitligheten. De är maximalt anpassade till jorden i olika regioner i vårt land.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Jordbruksenheter från en inhemsk tillverkare levereras komplett med pålitliga kraftverk av det kinesiska märket Lifan. Ett särdrag hos dessa motoblock kan kallas deras arbete, oavsett klimatförhållanden. Tester visar att enheterna fungerar effektivt både i regioner med svåra vintrar och i ryska territorier med varma somrar. Varje produkt som tillverkas av varumärket genomgår kvalitetskontroll utan att misslyckas, och varje strukturell enhet kontrolleras. Andra fördelar med modellerna är deras mångsidighet när det gäller kompatibilitet med olika typer av redskap, medan redskapen kan tillverkas på andra företag.

En viktig punkt är typen av utrustning, som gör att du kan hitta en strategi för olika köpare . Idag levererar varumärket motoblock med delvis eller komplett utrustning. Kompletta kit inkluderar fräsar och pneumatiska hjul. Delversionen är inte utrustad med hjul. Det är lämpligt när köparen planerar att använda den bakomliggande traktorn som jordfräs.

Bild
Bild

Produkter från en inhemsk tillverkare är skyddade från jordklumpar som flyger ut under jordodling. Hjulen är utrustade med kraftfulla skydd, på grund av vilka tillräcklig permeabilitet tillhandahålls inte bara på torr mark, utan också på viskös jord. Dessutom kan modellerna justeras för att justera önskad penetrationsnivå i marken.

Köpare anser att deras vikt är nackdelarna med vissa modeller, för i vissa fall måste vikter användas . För att öka effektiviteten hos kopplingen till marken måste varje hjul tyngas med belastningar på upp till 40–45 kg. Samtidigt installeras vikter på naven eller utrustningens huvuddel. Någon anser att kostnaden för grundpaketet är en nackdel, som idag är cirka 22 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändringar

Hittills har Avangard walk-behind-traktorn cirka 15 modifieringar. De skiljer sig åt i motorn och dess maximala effektivitet. I genomsnitt är den 6,5 liter. med. Vissa modeller är mindre kraftfulla, till exempel är AMB-1M, AMB-1M1 och AMB-1M8 6 liter. med. Andra alternativ, tvärtom, är kraftfullare, till exempel är AMB-1M9 och AMB-1M11 7 liter. med.

De mest populära varianterna av linjen är modifieringarna "Avangard AMB-1M5" och "Avangard AMB-1M10 " med en elmotoreffekt på 6,5 liter. med. Den första modellen anses vara en av de bästa, eftersom den är utrustad med ett fyrtakts kraftverk av Lifan-märket.

Det är ganska kraftfullt, ekonomiskt, pålitligt och kännetecknas av ett minimalt innehåll av giftiga ämnen i avgaserna. Denna enhet är mycket funktionell, dessutom har den en justering för användarens höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorblocket "Avangard AMB-1M10" har också en fyrtaktsmotor med en arbetsvolym på 169 cm³ . Tankens volym är 3,6 liter, enheten startas med en manuell starter med en dekompressor. Maskinen har en redskapskedjestyp av reducerare och 2 växlar framåt, 1 - bakåt. Den har en justerbar stångkontroll, den bakomliggande traktorn kompletteras med sexradiga fräsar. Upp till 30 cm kan passera in i jorden.

Bild
Bild

Utnämning

Det är möjligt att använda motorblock "Avangard" för olika jordbruksarbeten. Faktum är att deras huvudsakliga syfte är att underlätta sommarboendes arbete. Enligt tillverkarens rekommendation kan enheterna användas för att plöja jungfruliga marker och försummade tomter. För att göra detta är det nödvändigt att utrusta motorcykeln med en adapter med en plog. Du kan använda plogen inte bara för att odla marken och planterade grödor, men om det behövs kan du använda den för att skapa en grundgrop.

Motoblock av inhemsk produktion kommer att hjälpa användare när det är nödvändigt att förbereda jorden för sängarna . Med rätt redskap kommer operatören att kunna ta hand om de planterade trädgårdsgrödorna under sommarsäsongen. Med hjälp av en kultivator och hiller kan du utföra ogräs, lossning och kullning. Dessutom tillhandahåller enheterna gräsklippning. Detta gör att de kan användas för att skapa gräsmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på kompatibiliteten med utrustning som en bogserad rake kommer den bakomliggande traktorn att kunna bli av med fallande löv på hösten och under högsäsongen - från skräp. Samma redskap kan användas för att samla hö. På vintern kan du använda en bakomliggande traktor för att ta bort snö, inklusive för att komprimera dess tjocklek, medan snö kan kastas upp till 4 meter.

Om du använder en speciell borste kan du använda en kakelpoleringsanordning och andra dekorativa ytor på platsen. Andra möjligheter för motoblock inkluderar transport av varor, liksom deras användning som bogserbåt. Någon lyckas till och med använda motorfordon från en inhemsk tillverkare i vardagen under nödsituationer med el. För detta är en generator ansluten till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av användning

Innan du använder den köpta produkten måste du först bekanta dig med den tekniska dokumentationen och användningsnyanserna. Varumärket uppmärksammar användarna på det faktum att det inte är tillåtet att vända det under driften av den bakomliggande traktorn vid fördjupning av arbetsdelarna. Dessutom är den första uppstarten och inkörningstiden här cirka 10 timmar. Under denna tid får enheten inte överbelastas för att undvika att förkorta hållbarheten.

Under inkörningen är det nödvändigt att bearbeta jorden i 2-3 steg per pass. Om jorden i regionen är lerig är det oacceptabelt att arbeta mer än två timmar i rad. Det första oljebytet utförs baserat på den tekniska dokumentationen. Detta behöver vanligtvis göras 25-30 timmar efter arbetet. Kontrollera oljenivån i växellådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra tillverkares rekommendationer inkluderar relevansen av att behålla ordern vid växling. Det är också viktigt att följa följande säkerhetsregler som föreskrivs i instruktionerna som tillverkaren bifogar sina produkter;

  • enheten får inte lämnas utan uppsikt i fungerande skick.
  • före arbete är det nödvändigt att kontrollera korrekt installation av skyddsskärmarna och styvheten i deras fastsättning;
  • du kan inte använda den bakomliggande traktorn om bränsleläckage märks;
  • under arbetet får närvaro av främlingar i området för fräsarna inte tillåtas;
  • det är förbjudet att röra sig närmare jordfräsaren när motorn går och när växeln är inkopplad.
  • Det är också viktigt att övervaka växlingsbyten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktionerna anger att en bakomliggande traktor levereras med en motor och en växellåda fylld med olja . Innan arbetet är det nödvändigt att justera höjden för användarens höjd och fixa den med bultar och muttrar. För användarens bekvämlighet erbjuder tillverkaren ett detaljerat och tillgängligt diagram. Därefter kontrolleras remspänningen genom att trycka på kopplingshandtaget. Ställ sedan in begränsaren på det optimala djupet för jordbearbetning och säkra den med en axel och en sprint. Kontrollera hjulfästen och däcktrycket innan du startar motorn. Motorn startas, enligt manualen, värms upp i 2-3 minuter i viloläge.

Välj sedan och inkludera växellådans optimala växel med växelspaken, sätt gaspedalen i mittläge och tryck lätt på kopplingsspaken för att starta motorfordonets rörelse. Ändra vid behov arbetshastigheten, medan det är viktigt att komma ihåg att omkopplingen endast utförs när motorenhetens rörelse stoppas. Justeringar görs innan maskinen börjar köra. Det är viktigt att hantera det ansvarsfullt, eftersom dålig inställning kommer att påverka kvaliteten på jordodlingen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att placeringen av den bakomliggande traktorn är parallell med marknivån. Efter att ha slagit på maskinen, se till att knivarna inte är igensatta av ogräs. Så fort detta händer måste du stoppa bilen och bli av med gräset.

I detta fall är det absolut nödvändigt att stänga av motorn. I slutet av arbetet måste du omedelbart rengöra enheten från jordklumpar eller växtrester.

Rekommenderad: