Polymer Sandiga Beläggningsplattor: Vi Väljer Sandiga Beläggningsstenar Från Polymera Material För Trottoarer, Gör-det-själv-läggning, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Polymer Sandiga Beläggningsplattor: Vi Väljer Sandiga Beläggningsstenar Från Polymera Material För Trottoarer, Gör-det-själv-läggning, Recensioner

Video: Polymer Sandiga Beläggningsplattor: Vi Väljer Sandiga Beläggningsstenar Från Polymera Material För Trottoarer, Gör-det-själv-läggning, Recensioner
Video: Plattsättning släta plattor 50x50x5cm grå 2024, April
Polymer Sandiga Beläggningsplattor: Vi Väljer Sandiga Beläggningsstenar Från Polymera Material För Trottoarer, Gör-det-själv-läggning, Recensioner
Polymer Sandiga Beläggningsplattor: Vi Väljer Sandiga Beläggningsstenar Från Polymera Material För Trottoarer, Gör-det-själv-läggning, Recensioner
Anonim

Polymer sandplatta är en relativt ny trottoarbeklädnad … Detta material har ett antal funktioner och fördelar som skiljer det från andra. Användare noterar särskilt den bekväma designen med en mängd olika färger, överkomligt pris, tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Polymer sandiga beläggningsplattor har ett antal fördelar som ökar efterfrågan på det

  • Det kanske viktigaste pluset är att materialet kan tjäna 40 år eller mer .
  • Polymerer kan tolererar låga temperaturer bra .
  • Hög kapacitet till fuktabsorbering , undviker deformation under temperaturfluktuationer.
  • Plattornas sammansättning är sådan att den ger plasticitet tillsammans med styrka . Flis och sprickor förekommer inte på materialet, vilket avsevärt minskar avfall under transport, installation och drift i allmänhet.
  • Liten vikt produkten gör det bekvämt både i transport och i förpackning. Det gör också att plattorna kan användas som takmaterial eller för överlappning mellan golv.
  • Låg värmeledningsförmåga hjälper till att förhindra att snö eller is samlas på materialets yta.
  • Inga ämnen med stark glidning används vid tillverkning av kakel .vilket gör den till ett bra beläggningsskydd när som helst på året.
  • Oljor och olika syror kan inte skada polymermaterialet .
  • Beläggningen har pålitligt skydd mot mögel, svampar och alkalier .
  • Olika stylingmetoder låter dig ta hjälp av proffs eller göra allt själv .
  • Miljövänliga polymerplattor sticker ut positivt mot bakgrund av asfaltbeläggning . Långvarig exponering för höga temperaturer orsakar inte utsläpp av olika skadliga ämnen, påverkar inte materialets egenskaper.
  • Enkel och snabb reparation , där endast ett element kan ersättas.
  • Olika mönster och färger . De många geometriska formerna på plattorna gör att du kan skapa unika alternativ för utformning av vägar eller platser.

Polymerblock är motståndskraftiga mot tung belastning, till exempel kan de tåla personbilar och till och med lastbilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots överflödet av positiva egenskaper har polymera material också några nackdelar

  • Block kan expandera när de utsätts för höga temperaturer och felaktig stapling . Det är viktigt att hålla rätt mellanrum mellan elementen (minst 5 mm) och endast montera på lim, sand, grus eller cement.
  • Kostnaden för polymersandblock är inte den lägsta i jämförelse med andra beläggningsmaterial . Detta beror på deras höga kostnad.
  • Vissa typer av kakel kräver användning av dyra verktyg .
  • En komponent som plast gör plattorna lätt brandfarliga . Det betyder att materialet inte kommer att brinna, men kan förkolna eller deformeras när det utsätts för eld.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Polymer sandprodukter har standardegenskaper som kan skilja sig åt beroende på hur plattan tillverkades. Enligt föreskrifterna, blockdensitet bör variera från 1600 till 1800 kg / m² och nötning - från 0,05 till 0,1 g / cm² . När det gäller vattenabsorptionens volym bör denna indikator inte vara mer än 0,15 procent. För olika tillverkare kan böjnings- och tryckhållfasthetsparametern variera från 17 till 25 MPa. Frostmotståndet hos färdiga produkter varierar från 300 cykler. Plattorna har en genomsnittlig livslängd på 50 år. Polymer -sandigt material tål temperaturer från -70 till +250 grader. Det finns brickor i en färg eller i flera samtidigt.

Blockens egenskaper kan variera beroende på var beläggningen appliceras. Vikten av polymerprodukter kan variera från 1,5 till 4,5 kg. Standardtjocklekar varierar från 1,5 till 4 centimeter. De mest populära storlekarna är 300x300x30, 330x330x20, 330x330x38 mm, som är väl lämpade för spår. Något mindre ofta väljer köpare kakel 500x500x35, 500x500x25, 500x500x30 mm, bekvämt för att ordna stora platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tillverkas plattor?

Produktionen av sandpolymerblock skiljer sig åt i procestekniken

  • Under vibrationsgjutning kompletteras sammansättningen av standardmaterial med tillsatser och mjukgörare … Som ett resultat blir produkterna mer frostbeständiga och mindre porösa. Denna process använder formar av höghållfast plast. Efter att ha fyllt dem med en betongblandning sker komprimering på ett vibrerande bord och stelnar sedan vid hög temperatur. Tekniken kräver mänskligt deltagande, vilket inte tillåter produktion av stora volymer tallrikar, och också ökar deras kostnad. Men metoden låter dig utöka blockens former, ytstrukturer, färgpalett.
  • När vibrokomprimering används speciella matriser, placerade på ett vibrationsstöd . Det är i dem som betongkompositionen hälls. Efter det verkar en kraftfull press på formarna från den övre delen. Denna teknik är helt automatiserad, vilket gör det möjligt att producera stora partier av polymer-sandkompositblock med exakta former och storlekar. Plattorna som erhålls på detta sätt är tätare, tål bättre temperaturfluktuationer och utmärks av sin hållbarhet. Ytan på produkterna är grov, vilket gör beläggningen säkrare.
  • Vid pressning vid höga temperaturer erhålls plattor av god kvalitet .… Den består av polymerer, sand och pigment som blandas och sedan smälts i en extruder. Därefter pressas de med högt tryck. Blocken finns i formarna tills de svalnat helt. De resulterande elementen är resistenta mot låga temperaturer, ökade belastningar och ett överflöd av vatten. Dessutom är deras yta inte hal, vilket ökar beläggningens säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningen av polymer-sandprodukter bör utföras i en viss sekvens

  • Polymermaterialet måste genomgå slipning eller agglomerering . Detta steg kan elimineras genom användning av polymerflis.
  • Nästa är klar en blandning av raffinerad sand, polymerer, pigment, tillsatser .
  • Den resulterande kompositionen måste passera värmebehandling och smältprocess .
  • Efter det serveras det Tryck där den får den form och storlek som krävs.
  • Färdiga produkter passerar sortering .
  • Sista etappen är paket kakel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till att blandningen som används för tillverkning av polymera sandprodukter kan skilja sig något i sammansättning .… Så det bör innehålla från 65 till 75 procent sand, från 25 till 35 procent av polymerer, från 3 till 5 procent av pigment, från 1 till 2 procent av stabilisatorer. De senare behövs för att på ett tillförlitligt sätt skydda plattorna från exponering för ultraviolett strålning.

För färgning av block från en sandpolymerblandning används oftast metalloxider. Till exempel gör användningen av kromoxid det möjligt att göra gröna plattor i olika nyanser.

För att skapa snövit block måste titandioxid tillsättas. Bruna, korall, terrakotta eller apelsinplattor kan produceras om järnoxid används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Produkter av sand och polymerer används i stor utsträckning av stadsbor, ägare av hus, byggare och designers. Naturligtvis syns dessa kakel oftast på trädgårdsvägar, runt pooler eller lusthus. Det ser väldigt imponerande ut som en beläggningssten. Det kompletteras också av landskapsdesign, kompositioner av blommor och växter.

Ganska ofta används polymersandblock vid biltjänster och bensinstationer. Dessutom kan de dekorera trappsteg, källare och andra element i hus. I köpcentra, parker, lekplatser och andra offentliga platser finns också sandpolymerbeläggningar ofta. Det finns alternativ för plattor utformade som bältros. Detta gör att den kan användas som takmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Först och främst bör man ta hänsyn till syftet för vilket de ska användas när man börjar välja val av polymera sandblock. Det är också viktigt att ta hänsyn till särdragen i regionens klimat. Som regel innehåller märkningen de tillåtna temperaturområdena och möjliga belastningarna. När du väljer en färgad kakel är det värt att överväga proportionerna av färgpigment i den. Europeiska färgämnen tappar inte sin ursprungliga ljusa färg på länge. När det gäller pigment av låg kvalitet kan de snabbt blekna på beläggningen. Det är också nödvändigt att se ut så att toningen är enhetlig, utan fläckar. Om det finns vita fläckar på blocken, indikerar detta att temperaturregimen kränktes under tillverkningen.

Det är lämpligt att ta hänsyn till plattornas form och struktur .… Det finns blanka och matta alternativ. I detta fall kan strukturen vara slät eller korrugerad. Det är viktigt att korrekt välja tjockleken på produkterna, i enlighet med deras användning .… Om du vill göra den säkraste beläggningen möjlig är det lämpligt att föredra de element som har genomgått texturerad bearbetning. Med konstant tvättning av beläggningen är det nödvändigt att på förhand ta hänsyn till att den måste motstå effekterna av kemikalier.

När du väljer block för utomhusbruk bör du välja alternativ som är resistenta mot frost och vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läggningsmetoder

Det är ganska enkelt att lägga polymera sandplattor med egna händer. Dessutom kan du välja det mest optimala alternativet för detta. Som regel beaktas framtida lastning och markkvalitet.

Block på golvet kan läggas i form av ett fiskbens- eller "schackbräda". Det viktigaste är att installationen utförs i torrt väder . I detta fall är det nödvändigt att hålla ett avstånd på 0,5-0,7 centimeter mellan plattorna. Släta ut ytan innan du lägger. Tekniken för montering av sandpolymerblock innefattar tre metoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

På en sandig kudde

Sandläggning kräver förberedelse. Det är nödvändigt att ta bort från 20 till 30 centimeter jord . I det här fallet är det nödvändigt att göra beräkningar så att ytans lutning är korrekt. Detta säkerställer bra dränering. Efter rensning bör jordlagret tampas. Områdets omkrets är utrustad med diken och botten komprimeras i skyttegravarna. Nu kan du markera var vägen ska gå och var trottoarkanterna använder rep och pinnar. På platser under kantstenen är det nödvändigt att hälla tre till fem centimeter sand, tillsätta vatten och sedan tampa väl.

Därefter måste du förbereda en lösning av cement, som kommer att vara basen. På den nivå som noterats tidigare bör kantstenen läggas ut. Ett lager av geotextil bör placeras längst ner på platsen så att dukarna överlappar varandra med minst 10 centimeter. Därefter läggs sanden i lager, som var och en blötläggs i vatten och komprimeras. Som ett resultat bör du få en sandkudde som är cirka 20 centimeter hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista förberedande steget är utformningen av skyttegravarna för att tömma regnvattnet. Sedan kan du fortsätta att lägga ut blocken på ett avstånd av 0,5 cm från varandra. I det här fallet är det nödvändigt att knacka på dem med en gummihammare för en bättre tätning. De resulterande fogarna måste fyllas med sandfylld tätningsmedel.

Om så önskas kan du installera ytterligare ett förstärkande lager av metallelement . Det är önskvärt att göra detta på de platser där höga belastningar är möjliga och ökad hållfasthet krävs. I detta fall hälls en blandning av sand och cement på armeringen i ett förhållande av 3 till 1, med en höjd av 60 mm. Ovanifrån måste beläggningen vattnas väl, och sedan måste plattorna monteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

En blandning av sand och grus

När du lägger på sand med grus bör fraktioner på högst en eller två centimeter användas. Denna teknik ger en stark och hållbar beläggning. Det är viktigt att komprimera krossstenen väl. Blandningskudden ska vara minst 10 centimeter hög. En betonglösning hälls direkt på den med ett lager på 50 mm och mer, samtidigt som den tidigare inställda lutningen bibehålls.

Plattan ska läggas på en torr yta med ett speciellt lim och cement. Därefter är det nödvändigt att injektera lederna med en sand-cementblandning. För detta appliceras råmaterialet på plattans yta och gnids sedan in i lederna med en borste. I det sista steget fylls de med vatten och gnids igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

På en betongbas

Installation av polymersandblock på en betongbeläggning utförs också med förberedelse. Först måste du hälla ett lager krossad sten med en tjocklek på 150 mm. Lägg sedan ett lager cementmurbruk från M-150 betong. Block läggs på den resulterande basen med fixering med speciellt lim.

För att fylla skarvarna kan du använda en sandcementkomposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

I allmänhet är recensionerna om polymera sandblock från användare positiva. Speciellt noterad är deras förmåga att motstå fallet av tunga föremål på dem utan att skada. Många betonade också den goda toleransen för olika tvättmedel och temperaturförändringar.

Men professionella byggare har märkt att för att behålla de egenskaper som deklareras av tillverkaren är det viktigt att korrekt lägga plattorna med ett speciellt lim.

Rekommenderad: