Färgade Beläggningsplattor Och Gatstenar (18 Foton): Mångfärgade, Trefärgade Och Tvåfärgade. Hur Görs Det?

Innehållsförteckning:

Video: Färgade Beläggningsplattor Och Gatstenar (18 Foton): Mångfärgade, Trefärgade Och Tvåfärgade. Hur Görs Det?

Video: Färgade Beläggningsplattor Och Gatstenar (18 Foton): Mångfärgade, Trefärgade Och Tvåfärgade. Hur Görs Det?
Video: Plattsättning släta plattor 50x50x5cm grå 2024, April
Färgade Beläggningsplattor Och Gatstenar (18 Foton): Mångfärgade, Trefärgade Och Tvåfärgade. Hur Görs Det?
Färgade Beläggningsplattor Och Gatstenar (18 Foton): Mångfärgade, Trefärgade Och Tvåfärgade. Hur Görs Det?
Anonim

Färgade beläggningsplattor och beläggningsstenar är en mycket viktig föremål inom området dekoration. Den är indelad i tvåfärgade, trefärgade och flerfärgade sorter. Det är nödvändigt att noggrant förstå hur det är gjort, hur man väljer detta material och hur man applicerar det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Att dekorera tomter görs på olika sätt, och det spenderas mycket pengar för det. Men faktum är att mycket också beror på korrekt utformning av stigar, lekplatser och gårdar. I denna bemärkelse överträffar ljusa dekorativa block kraftigt sina monokromatiska motsvarigheter, och ännu mer mot grå asfalt. Den klassiska versionen av flerfärgade (eller snarare tvåfärgade) brickor är en kombination av vita och svarta toner. Du kan också prova:

  • svart och röd;
  • röd och svart;
  • blå grön;
  • gulbrun;
  • vita och rosa sorter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också trefärgade beläggningsplattor på marknaden. Bra exempel är:

PK 04SG Rotbraun-Bunt special Gerumpelt;

Bild
Bild

"Landhouse" Color Mix Dawn

Bild
Bild

"Venusberger" Color Mix Steppe

Bild
Bild

PK 07 Herstlaub

Bild
Bild

Hur gör dom det?

Tillverkningen av färgglada gatstenar sker på två sätt. I "genom" -metoden tillsätts ett speciellt färgämne där under blandning av lösningen. Det andra sättet är att färgen appliceras på den helt färdiga produkten. Detta görs om du behöver ändra färgen på färgade beläggningsplattor. Att färga ytan hjälper också till att minska halka; vanligtvis används alkyd- eller polyuretanbaserade färgämnen.

Viktigt: vid aktiv användning kan den yttre beläggningen slits ut snabbt. Att göra färg av naturliga ämnen hjälper till att öka färghållningsperioden.

Genom bearbetning med pigment innebär användning av ett fint pulver som måste mals noggrant . Det bör noteras att endast komponenter med samma dispersion kan blandas. En annan subtilitet - valet av proportioner är alltid empiriskt, eftersom det är omöjligt att beräkna dem exakt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det bör genast noteras att strävan efter den ljusaste täckningen inte är särskilt lovande. Med tiden börjar för saftiga färger till och med irritera. Måttliga rosa och ljusgula färger kan nästan alltid användas i flera år . De visar inte överdriven ljusstyrka och självsäkerhet, men de hjälper till att skapa en positiv stämning. När du använder två eller flera färger i en komposition måste du noggrant kontrollera hur väl de kombineras, om det finns uppenbara motsättningar.

Om möjligt bör plattor från samma sats användas . Även produkter av samma märke, men som släpps med flera veckors intervall, kan skilja sig avsevärt när det gäller nyans. Innan du köper måste du bekanta dig med plattornas färger i naturligt ljus och lägga dem på marken. Att måla på en datorskärm, i en papperskatalog eller till och med på ett bakgrundsbelyst stativ är inte särskilt adekvat. Det rekommenderas att läsa recensionerna också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för användning

Färgade beläggningsplattor kan användas för:

  • faktiskt trottoarer;
  • trädgårds- och lantvägar;
  • parkzoner;
  • körbana;
  • trottoarkant.
Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten för sådana produkter skiljer sig inte mycket från att arbeta med enklare enfärgade lösningar. Markeringen av territoriet måste utföras. Det är nödvändigt att upprätta ett noggrant diagram med hänsyn till terrängens lutning. Markeringen görs av:

  • roulett;
  • pinnar;
  • sträckta sladdar.

Stenplattor lider ofta av skalning och klyvning av ytskiktet. Ofta återspeglas detta inte bara i de estetiska, utan också i produkternas tekniska (mekaniska) egenskaper. I grund och botten är ett liknande problem förknippat med fel val av material i tjocklek. Mycket tunna kakelblock är känsliga för brott på grund av överbelastning.

Viktigt: även i konstruktionsstadiet bör du noga överväga dräneringssystemet och dess praktiska organisation.

Bild
Bild

Ett annat problem uppstår ofta - hur man rengör beläggningsplattorna av cement. Stora områden av föroreningar slås ner med mejsel, mejsel och andra vassa slagverktyg. Viktigt: slagkraften bör mätas noggrant . Om den är svag kommer smutsen att förbli; om den är för stark kan brickorna spricka eller bli täckta med sprickor. En liten droppe eller tillströmning slås inte ner, utan skrapas bort; fläckar och ränder kan avlägsnas med fosforsyra och liknande kemikalier.

Att reparera kakel är också mycket svårt, men möjligt . Innan arbetet skyddar de hela problemområdet. De gräver i det skadade trottoaren och släpper under betongdynan, om någon, vänder det kaklade murverket ur marken. Enskilda kakel slås lätt ut med en lirig stång och skjuts sedan uppåt med en träkil. Ersättningselementet sätts först "på torrt" för montering och tas sedan bort, om allt är korrekt, och lösningen redan hälls.

Rekommenderad: