Murbruk För Beläggningsplattor: Blandningens Proportioner Och Sammansättning. Hur Man Lagar Det Hemma Med Egna Händer? Hur Mycket Betong Behöver Du I Skopor?

Innehållsförteckning:

Video: Murbruk För Beläggningsplattor: Blandningens Proportioner Och Sammansättning. Hur Man Lagar Det Hemma Med Egna Händer? Hur Mycket Betong Behöver Du I Skopor?

Video: Murbruk För Beläggningsplattor: Blandningens Proportioner Och Sammansättning. Hur Man Lagar Det Hemma Med Egna Händer? Hur Mycket Betong Behöver Du I Skopor?
Video: MURARE 2 TEKNIK 4 BLANDA ETT PERFEKT BRUK 2024, Mars
Murbruk För Beläggningsplattor: Blandningens Proportioner Och Sammansättning. Hur Man Lagar Det Hemma Med Egna Händer? Hur Mycket Betong Behöver Du I Skopor?
Murbruk För Beläggningsplattor: Blandningens Proportioner Och Sammansättning. Hur Man Lagar Det Hemma Med Egna Händer? Hur Mycket Betong Behöver Du I Skopor?
Anonim

Beläggningsplattor är ett byggmaterial som ofta används för arrangemang av privata tomter och allmänna utrymmen. Du kan köpa den från specialaffärer eller göra din egen. Du bör lära dig mer om egenskaper, proportioner och sammansättning av murbruk för beläggning av plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningens sammansättning

En murbruk för beläggning av plattor, till exempel för betongvägar i landet, kan bestå av en mängd olika komponenter: det kan vara cement-sand, består uteslutande av cement, innehåller inte krossad sten, färgas (innehåller färgämne). I det här fallet måste lösningen i alla fall uppfylla flera viktiga krav, bland dem:

  • motståndskraft mot negativ miljöpåverkan (till exempel mot låga lufttemperaturer);
  • styrka och tillförlitlighet;
  • låg porositet;
  • låg fuktabsorptionskoefficient;
  • estetiskt tilltalande utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på huvudelementen som ingår i murbruk för beläggning av plattor

Cement . Grunden för varje murbruk för beläggning av plattor bör vara cement. Traditionellt väljer experter Portland cement M500. Dessutom bör man komma ihåg att cementens sammansättning bör innehålla trikalciumaluminat, men dess volym bör inte överstiga 8%. På grund av dessa egenskaper kommer den slutliga lösningen att kännetecknas av höghållfasta indikatorer.

Bild
Bild

Sand . Det är en av huvudkomponenterna i alla beläggningsplattformar. I själva verket är detta ämne ett fint aggregat, därför ställs högre kvalitetskrav på det. Experter rekommenderar att man föredrar flodsand utan skräp och föroreningar. Närvaron av sand i lösningen ger sprödhet.

Bild
Bild

Sälar . De fungerar som en förstärkande komponent. Tack vare deras användning ökar styrkan och stabiliteten hos de färdiga beläggningsplattorna. Material som grus, krossad sten eller expanderad lera används vanligtvis som komprimatorer.

Bild
Bild

Härdare . Tack vare användningen av härdare ökar betonghärdningens hastighet avsevärt (medan produkterna inte spricker under torkning). I detta avseende kan lösningar med härdare användas när som helst på året (både sommar och vinter). Det bör också noteras att användningen av härdare ökar arbetshastigheten. Detta gäller särskilt om du gör ett stort antal beläggningsplattor.

Bild
Bild

Färgämnen . Beroende på dina önskemål och behov vid tillverkning av beläggningsplattor kan du lägga till färgämnen i lösningen (eller klara dig utan dem). När det gäller val av färg rekommenderas att fokusera på personliga smakpreferenser, liksom på det allmänna färgschemat i landskapet. I detta fall måste färgämnet klassificeras som oorganiska oxider. Oftast produceras och säljs dessa färgämnen som torra pulver. När du använder färgämnet är det mycket viktigt att fördela det jämnt i blandningen - detta görs vanligtvis med en betongblandare. Förhållandet mellan färgämnet och lösningens totala massa beror på önskad färgintensitet; i genomsnitt används upp till 8% av färgpulvret.

Bild
Bild

Användbart råd. Lösningens slutliga färg påverkas inte bara av det färgämne som används, utan också av märket cement. I processen med att tillverka beläggningsplattor av samma sats är det därför viktigt att ta hand om att använda samma cementmärke.

Krossad sten . Vid tillverkning av murbruk för beläggningsplattor måste krossad sten och sand användas i samma förhållande. Tack vare detta kommer plattan inte att kollapsa under frysning och upptining (vilket är särskilt viktigt för regioner där det ofta sker temperaturförändringar). När det gäller de kännetecknande egenskaperna hos den krossade stenen som används måste de motsvara följande indikatorer: storlek - från 5 till 10 mm, frostbeständighet - från 1000, inga föroreningar.

Bild
Bild

Mjukgörare . Dessa komponenter har en positiv effekt på plasticiteten hos den färdiga kompositionen (därav namnet på elementen). Mjukningsmedel ger en hög nivå och tillförlitlighet vid vidhäftning av partiklar till varandra. Som mjukgörare kan du använda polyvinylkloridlim, hydratiserad kalk, tvättmedel. Dessa komponenter ökar bland annat produkternas vattenavvisande.

Bild
Bild

Vatten . När du tillsätter vatten till det är det mycket viktigt att observera de optimala proportionerna. Detta beror på det faktum att en överdriven mängd fukt gör lösningen flytande och följaktligen minskar kvaliteten på den färdiga plattan.

Bild
Bild

Proportioner

Förutom behovet av att använda en viss uppsättning komponenter när du förbereder en murbruk för beläggningsplattor, måste du också observera de nödvändiga proportionerna och förhållandena av sand, cement och alla andra element.

Nyttiga råd: Trots att det finns universella regler om proportionerna av kompositionens komponenter för beläggningsplattor, måste individuella nyanser också beaktas. Till exempel, beläggnings- och injekteringsföreningar kan skilja sig väsentligt från varandra.

Det bör noteras att den oberoende beräkningen av det erforderliga förhållandet mellan komponenter är en ganska komplicerad och komplex uppgift. Samtidigt kan ideala proportioner endast uppnås genom erfarenhet och med hänsyn till alla tidigare misstag. Därför, om du inte är en kompetent byggare och inte har tillräcklig mängd kunskap, färdigheter och förmågor, bör du tydligt följa råd och rekommendationer från specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att även små felaktigheter kan resultera i en blandning som så småningom kommer att vara oanvändbar. Dessutom bör man komma ihåg att antalet komponenter också beror på deras kvalitet. Om vi pratar om traditionella proportioner så ser de ut så här:

  • 23 delar cement i skopor;
  • 20 bitar sand från silningen;
  • 57 bitar av krossad sten;
  • mjukgörare, som ska vara 0,5 delar av cementet som används;
  • 40 delar varmt vatten (beräkningen är baserad på mängden torra komponenter);
  • förstärkande blandningstillsatser i mängden 90 g per 1 m 2
  • pigment i mängden 700 ml per 1 m 2.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det flera universella regler:

  • sand och cement i lösningen bör finnas i förhållandet 3 till 1;
  • tillsätt vatten tills en elastisk och viskös konsistens bildas;
  • om du vill göra en kakel med två lager, bör alla komponenter användas i förhållandet 1 till 1.

Det bör komma ihåg att proportionerna är lika viktiga som kompositionens efterlevnad. Endast om alla tekniska standarder är uppfyllda får du det önskade materialet, som kommer att vara av hög kvalitet och lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man lagar mat med egna händer?

Beredning av murbruk för beläggningsplattor kan göras oberoende hemma. I det här fallet är det mycket viktigt att följa receptet och blanda hälllösningen korrekt. Du får massiva beläggningsplattor, som i sina kvaliteter, egenskaper och egenskaper inte kommer att vara sämre än fabriksprodukter. Tänk på detaljerade instruktioner om hur du förbereder en lösning för beläggning av plattor med egna händer:

  • först måste du blanda 2 huvudkomponenter i lösningen: sand och cement;
  • för att skapa en hemgjord lösning måste du lägga till en mjukgörare;
  • nästa steg är att lägga till krossad sten;
  • nu kan du tillsätta vätska (medan det är värt att komma ihåg att lösningen i slutändan ska ha en idealisk tjock konsistens).

Efter avslutad blandning av komponenterna kan du börja hälla lösningen i förberedda formar för beläggningsplattor. Formarna måste placeras på ett speciellt vibrerande bord (och de måste också smörjas med olja med en pensel). Vibrationsbordet är avsett att komprimera blandningen i formen. Nästa steg är torkproceduren, som kan ta upp till 48 timmar vid temperaturer från 15 till 25 ° C.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Om du knådar kompositionen ordentligt får du önskat resultat i form av ett byggmaterial som uppfyller sitt funktionella syfte 100% och kommer att hålla länge. Det är alltid värt att komma ihåg att processen med att förbereda en lösning för beläggningsplattor kan åtföljas av olika svårigheter. Oftast uppstår problem på grund av att du inte följde algoritmen för åtgärder, inte använde alla nödvändiga komponenter eller tog dem i olämpliga proportioner. Låt oss överväga de vanligaste problemen som en användare kan stöta på när han förbereder en lösning.

  • Klipper av färg . Det är mycket viktigt att röra färgen jämnt. Om denna regel inte följs kan färgämnet fördelas i lager, den nödvändiga marmoreffekten försvinner. Detta problem uppstår ofta om formens exponering med lösningen på det vibrerande bordet var längre än nödvändigt.
  • Svårigheter i processen att separera den färdiga plattan från formen . Detta beror på att du vid tillverkningen av byggmaterial använde en otillräcklig mängd (eller inte använde alls) smörjmedlet.
  • Förekomsten av bubblor och tomrum i den färdiga plattan . Sådana defekter i det färdiga materialet är vanligtvis förknippade med otillräcklig exponering av kompositionen för det vibrerande bordet. Dessutom kan överdriven smörjning resultera i bubblor och tomrum.
  • Krossade kakel . Om brickan smular, är det stor sannolikhet att du inte observerade alla nödvändiga proportioner när du förberedde lösningen.

Rekommenderad: