Steingot Beläggningsplattor: Gatstenar Och Andra Produkter, Deras Egenskaper Och Nyanser Av Läggning

Innehållsförteckning:

Video: Steingot Beläggningsplattor: Gatstenar Och Andra Produkter, Deras Egenskaper Och Nyanser Av Läggning

Video: Steingot Beläggningsplattor: Gatstenar Och Andra Produkter, Deras Egenskaper Och Nyanser Av Läggning
Video: STENSÄTTAREN 2 TEKNIK 6 EN CIRKEL AV SMÅGATSTEN 2024, Mars
Steingot Beläggningsplattor: Gatstenar Och Andra Produkter, Deras Egenskaper Och Nyanser Av Läggning
Steingot Beläggningsplattor: Gatstenar Och Andra Produkter, Deras Egenskaper Och Nyanser Av Läggning
Anonim

När man arrangerar gården till ett lanthus står ägarna inför frågan om att välja beläggningsplattor, som kommer att vara en del av vägen. Ett kompetent val av detta element tillåter inte bara att vackert dekorera webbplatsen, utan också för att säkerställa god trafik och bekvämlighet att gå. I den här artikeln kommer vi att överväga egenskaperna hos Steingot -beläggningsplattor, granska produkterna och ge användbar information om installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Beläggningsplattorna av det tyska märket Steingot är synonymt med kvalitet och hållbarhet. Som känt, Tyskarna är mycket försiktiga i produktionen av sina produkter för export, för att återigen bekräfta den höga statusen för varor från Tyskland . Modeller har ökade prestandaegenskaper, de är pålitliga och kan hålla ett presentabelt utseende i upp till 50 år. Plattorna av märket smuler inte eller spricker, de tål tung belastning och faller inte under för deformation.

Steingot erbjuder ett brett utbud av beläggningsplattor och gatstenar. Ett stort antal olika former och färgkombinationer gör att alla kan välja rätt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av företagets kontor runt om i världen erbjuder prover och exempel på layout på ett område på mer än 2000 m2 . Fördelen med produkterna från det tyska märket är fullständig miljövänlighet och miljösäkerhet. För tillverkning av kakel testas ofarliga material.

Det ska noteras att varje del är täckt med ett speciellt lager som förhindrar glidning på våta eller isiga vägar . Detta är mycket viktigt, särskilt för familjer med barn och äldre föräldrar. Den verifierade varumärkeslogistiken fungerar som ett urverk över hela världen. I lager finns det alltid mer än 90 000 m2 beläggningsplattor för varje smak för att kunna leverera allt du behöver till dina kunder så snart som möjligt inom 24 timmar efter registrering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av sortimentet

Steingot erbjuder ett större utbud av beläggningsplattor och gatstenar. Låt oss överväga de mest populära modellerna.

Klassisk

Denna serie består av tre typer av stenar med en fast grå färg med en slät yta. Produktens mått: 86 * 115 * 60 mm, 115 * 115 * 60 mm, 115 * 172 * 60 mm. Beläggningsplattor har ökat slitstyrka, motståndskraft mot extrema temperaturer och halkskydd.

Attraktivt utseende och användarvänlighet har gjort denna produkt till en av de mest populära i hela serien.

Formen liknar stenarna i medeltida trottoarer . Tack vare de rundade kanterna och frånvaron av utbuktningar kan du skapa intressanta mönster med kurvor. Detta alternativ är optimalt för parker, historiska platser och lanthus i klassisk stil. Pris för 1 m2 - 763 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gatstenar

Denna serie innehåller beläggningsplattor med mått: 100 * 200 * 40 mm och 100 * 200 * 60 mm . Färger: grå, svart, brun, mörkbrun, gul, beige och vinröd. De ökade egenskaperna tillåter användning av "gatstenar" på trånga platser. Den är frostbeständig, hållbar och täckt med ett halkskikt.

Kakel i serien "gatstenar" anses vara de mest populära på grund av deras mångsidighet, stora färger och användarvänlighet . Det är opretentiöst i underhåll och behåller ett attraktivt utseende under lång tid. Sidoytan har utstick som hindrar produkterna från att förskjuta i sidled. Kostnad per 1 m2 - 623 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bayern

Serien erbjuder ett brett utbud av färger och stenar i fyra storlekar: 70 * 140 * 60 mm, 140 * 140 * 60 mm, 210 * 140 * 60 mm och 210 * 240 * 60 mm. Produktens plana yta är täckt med ett halkskikt och ser ut som granit . Bavaria beläggningsplattor är enkla att installera. Tack vare stenarnas ursprungliga form kan denna modell användas för att skapa intressanta projekt med en hög estetisk komponent.

Linjen skapades för att väcka liv i de mest vågade landskapsidéerna.

Storleksförhållandet för stenarna låter dig snyggt lägga ut ett vackert mönster som ger vägen ett intressant utseende . Sidobultarna gör det enkelt att justera sömmarna vid läggning. Kostnaden för 1 m2 är 1415 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lagregler

När du köper beläggningsplattor, var noga med att komma överens om valet med en landskapsdesigner, eftersom formen och färgen ska vara i harmoni med platsen och själva huset. Produktens tjocklek väljs beroende på framtida belastning . Om det är trafik på vägen ska brickorna på denna del av vägen vara tjockare än på fotgängaren. Det är viktigt att förbereda platsen omedelbart före läggning.

Till att börja med bör en geologisk undersökning genomföras angående lyftning, djupet av jordfrysning och lageregenskaper . Grundvattnets höjd är också en viktig punkt, eftersom det kommer att avgöra vilken typ av material som används och djupet av dess läggning. I vissa fall uppstår frågan om ett dräneringssystem och en armerad betongbas. I sådana fall rekommenderas att söka professionell rådgivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du bestämma lasten som kommer att vara på vägen. För ett fotgängarområde skulle det bästa alternativet vara en kakel med en tjocklek på 4 cm, för en zon med bilar - 6 cm , och för områden där passage av en lastbil är möjlig, måste du använda beläggningsstenar med en tjocklek på 8-10 cm, beroende på gångens regelbundenhet. Om beläggningsplattor kommer att läggas på sand bör tjockleken på produkterna vara minst 6 cm.

Innan du lägger bör du noggrant markera spårens framtida läge och ta reda på deras område . Detta gör att du korrekt kan beräkna den erforderliga mängden betongmaterial i enlighet med beläggningsprojektet. Det rekommenderas att beställa 5% mer av det nödvändiga beskärningsmaterialet. Detsamma gäller sand, grus och geotextiler för basberedning.

När du lägger lager är det viktigt att observera en lutning på en halv centimeter per en meter av basen . Denna teknik hjälper till att etablera dräneringsprocessen. Vid komprimering är det nödvändigt att använda en vibrerande platta, helst med ett stötdämpande gummiskikt med en tjocklek av minst 10 mm.

Till att börja med är det bättre att lägga gränsen och belägga själva brickan från den, så raderna kommer att bli mer enhetliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att använda ett av de stylingmönster som följer med varje form. Om du ska avvika från det föreslagna mönstret, ta då hand om den exakta beräkningen av kakelförbrukningen . Annars kan det i slutet av installationen uppstå en skillnad i mängden kvarvarande material.

Varje tillverkare utrustar plattornas sidor med speciella utskjutande delar, som säkerställer optimal bredd på fogarna mellan produkterna . Om det inte finns några sådana utbuktningar rekommenderas att hålla ett avstånd på 2 mm brett. Det är omöjligt att lägga beläggningsplattor utan sömmar, eftersom det i framtiden kan påverka dess integritet på grund av den konstanta förändringen av temperaturförhållanden och belastning. Vid konstant närvaro av bilar på ett kaklat område bör betongprodukter läggas i en vinkel i färdriktningen. Detta hjälper inte bara att fördela lasten jämnare utan också för att förhindra att beläggningsstenarna spretar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarna av beläggningsplattor har en liten särart: vid tillverkning av produkter har varje pall stenar som är något annorlunda i tonen . Av denna anledning, vid stapling, är det bättre att använda stenar omväxlande från olika pallar för att säkerställa en jämn färg över hela ytan. Det rekommenderas att packa stenarna jämnt, från kanten mot mitten, tills varje sten passar ordentligt.

För pulverisering av sömmarna används tvättad sand eller speciell modifierad sand, som kan köpas i alla järnaffärer . Tätning och pulverisering måste göras flera gånger tills lederna är helt fyllda.

Om plattan inte har en fasning, försöks gummimallar för komprimering istället för en vibrerande platta, detta gör att du kan öka säkerheten för betongprodukter.

Rekommenderad: