DIY Stenläggningsplattor: Hemproduktionsteknik. Vad Ska Man Göra Gatstenar Av? Proportionerna Av Kompositionen För Hällning

Innehållsförteckning:

Video: DIY Stenläggningsplattor: Hemproduktionsteknik. Vad Ska Man Göra Gatstenar Av? Proportionerna Av Kompositionen För Hällning

Video: DIY Stenläggningsplattor: Hemproduktionsteknik. Vad Ska Man Göra Gatstenar Av? Proportionerna Av Kompositionen För Hällning
Video: Här har du de senaste trenderna inom stenläggning 2024, April
DIY Stenläggningsplattor: Hemproduktionsteknik. Vad Ska Man Göra Gatstenar Av? Proportionerna Av Kompositionen För Hällning
DIY Stenläggningsplattor: Hemproduktionsteknik. Vad Ska Man Göra Gatstenar Av? Proportionerna Av Kompositionen För Hällning
Anonim

Beläggningsplattor är ett populärt material för att ordna trädgårdsvägar, droshky på landet eller grunder nära privata hus. Du kan köpa det, och för att spara pengar kan du göra det själv. Vi kommer att berätta vad du behöver för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

När du tillverkar beläggningsplattor hemma behöver du högkvalitativa råvaror och specialutrustning.

Material (redigera)

Huvudingrediensen är cement. De tekniska egenskaperna hos arbetslösningen och färdiga gatstenar beror på den. Vid tillverkning av kakel rekommenderas att man föredrar höga cementbetyg - minst M400. Det bästa alternativet är M500. Ju högre värde, desto starkare blir den färdiga produkten. När du använder cementkvalitet M500 kommer beläggningsstenarna att ha följande egenskaper:

  • motståndskraft mot extrema temperaturer och låga temperaturer;
  • styrka;
  • vattentålighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Notera! När du använder billigare cement av märket M300 kommer det inte att vara möjligt att spara pengar, eftersom konsumtionen i detta fall kommer att öka avsevärt.

Ytterligare komponenter krävs också vid tillverkning av kakel

  1. Grovt fyllmedel . Det kan vara krossad sten, småsten eller slagg - deras storlekar bör vara i intervallet 3 till 5 mm. Fyllmedlet ökar plattornas täthet och deras motståndskraft mot nötning. Ibland används expanderad lera som tätningsmedel. Dock är dess användning oönskad, eftersom på grund av materialets höga porositet kan plattor brista i frost.
  2. Finkornigt fyllmedel - siktad flodsand (utan mekaniska föroreningar och lera).
  3. Vatten . Bättre att använda dricksvatten vid rumstemperatur eller destillerad vätska.
  4. Mjukgörare . I järnaffärer säljs sådana tillsatser i pulverformiga eller flytande formuleringar. På grund av tillsatsen av en mjukgörare till lösningen kommer förbrukningen av cement och vätska att minska och lösningens densitet ökar. Tillsatserna förbättrar inte bara de tekniska egenskaperna hos beläggningsstenen (ökar den mekaniska hållfastheten, frostbeständigheten och fuktmotståndet), utan underlättar också processen med att blanda cementmassan.
  5. Färgämnen . Färgade plattor hjälper till att dekorera stigar eller plattformar med smak eller matcha den konstruerade byggnaden. För att ge skuggan har speciella pigment för lösningen skapats. Beroende på mängden tillsatt färg kan kompositionen vara ljusa bleka toner eller tvärtom ljusa. Färgämnen finns i pulverformat. När du använder dem måste en betongblandare användas för att förbereda arbetslösningen. Att blanda ingredienserna för hand fördelar inte färgen jämnt.
  6. Smörjning . Det är nödvändigt att underlätta avlägsnandet av kakel från formen. Du kan köpa ett speciellt smörjmedel, till exempel "Emulsol", "Lirossin" eller använda motorolja eller vegetabilisk olja, tvållösning.

Byggare rekommenderar att man lägger till härdare till lösningen - det här är speciella tillsatser som ökar härdningsprocessen och minskar risken för att marksten spricker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

För att göra kakel med egna händer behöver du en betongblandare eller perforator med ett speciellt blandarmunstycke. Valet av denna eller den enheten beror på arbetets omfattning. Vid tillverkning av gatsten kan du inte klara dig utan ett vibrerande bord. En sådan installation behövs för att komprimera betonglösningen, ta bort luftbubblor och fördela massan jämnt i formen.

Vibrationen kommer att göra plattan mer hållbar och dess ansikte mjukare

För att göra beläggningsstenar hemma bör du inte köpa en produktionsenhet - du kan göra ett vibrerande bord själv från en gammal men användbar tvättmaskin eller från en elektrisk kvarn (eller annan utrustning med en motor med lämplig effekt).

Bild
Bild
Bild
Bild

För blandning av betongbruk kan du inte heller vara utan:

  • behållare (bassäng eller stor hink);
  • glasögon med markeringar (för noggranna mätningar av färgämnet);
  • murslev;
  • pensel för smörjning av formar;
  • former.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hällformar skiljer sig åt i tillverkningsmaterial, konfiguration och kostnad . Till salu finns produkter gjorda av plast, gummi och polyuretan. Gummiformar är en av de mest hållbara, tål upp till 500 gjutcykler. Plastmaterial är mindre pålitliga, de klarar cirka 250 cykler och polyuretan - 100. Av formerna är de mest efterfrågade och populära produkterna gjorda av plast. De kännetecknas av slitstyrka, upprepar lättnaden väl, är hållbara, därför deformeras de inte när de fylls med murbruk.

För att spara på inköp av färdiga formulär hjälper deras hemlagade produktion . För dessa ändamål är träklossar, fuktbeständig plywood eller tunna metallplåtar lämpliga. Vissa hantverkare föredrar att hälla betong i hushållsbrickor. För tillverkning av kakel krävs många former (minst 20-30). Med ett litet antal av dem kommer tillverkningsprocessen att ta lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förbereder man lösningen?

För att få plattor av hög kvalitet vid beredning av betongmassa måste proportionerna för alla komponenter och tillverkningstekniken iakttas.

För att göra en lösning behöver du:

  • fyllmedel (krossad sten, småsten) - 38 kg;
  • sand - 18 kg;
  • cement - 17 kg (M500 -kvalitet);
  • mjukgörare - enligt instruktionerna;
  • vatten - 9 liter.
  • färg - beroende på önskad färg 3-5 viktprocent av cementet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningen omfattar flera steg. Låt oss betrakta dem steg för steg:

  • hela mängden sand, 2/3 av krossad sten och cement måste hällas i betongblandaren, slå på apparaten för att blanda torra komponenter;
  • vatten, bör en mjukgörare matas in i trumman (ämnet späds preliminärt i varmt vatten tills det är helt upplöst) och komponenterna ska blandas i 1 minut;
  • sedan måste du fylla i resten av fyllmedlet, färga och blanda i 1-2 minuter.

Det är tillåtet att blanda betongmassan inom 3 timmar. Vid särskilt varmt väder kommer fukt snabbt att avdunsta från lösningen, vilket får lösningen att tjockna. Det är omöjligt att lägga till nya portioner vatten för att vätska massan - i detta fall kommer betongens tekniska egenskaper att försämras.

Så att lösningen inte hinner tjockna rekommenderas att blanda i små volymer (den optimala förbrukningen av den beredda blandningen är inom 20 minuter).

Bild
Bild

Mögelsmörjning

Innan arbetet påbörjas bör blanketterna rengöras - de får inte innehålla små skräp och andra föroreningar, eftersom allt detta kan förstöra det färdiga materialets estetik. Tvålösning eller något gelliknande diskmedel hjälper till att ta bort fett.

Det är omöjligt att smörja formerna i förväg, korrekt - bara innan du häller cementmurbruk . Du måste fördela blandningen i ett tunt lager över hela formens område så att det inte finns några obehandlade områden. För dessa ändamål är en pensel, svamp eller sprayflaska lämplig. Vid smörjning är det nödvändigt att se till att inga borstborst finns kvar på formens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur hälls cementmassan?

Nästa steg är gjutning. Det är bäst att fylla smorda former med cementbruk för hand med en spatel . För att göra de färgade brickorna själv och samtidigt spara på färg rekommenderas att först hälla den färgade massan (cirka 25% av formvolymen) och sedan den gråa utan färgämne. I detta fall är det nödvändigt att hålla ett intervall mellan fyllningarna på 20 minuter. Annars kommer det färgade och grå lagret inte att fastna ordentligt och kan lossna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brådskande

Efter hällning måste formen skakas försiktigt och placeras på ett vibrerande bord. Presstiden är 2 till 5 minuter . Ibland, när den komprimeras, "sätter sig lösningen". I detta fall är det nödvändigt att rapportera cementmurbruk till formens kanter.

Under pressning avlägsnas luftbubblor från massan och tenderar till ytan och bildar ett vitt skum . Dykningen indikerar att det är dags att slutföra förseglingen. Komprimera inte cementmassan för länge, annars kommer den att exfolieras.

Om tvåfärgade gatstenar görs bör murbruk komprimeras efter att varje lager har hällts . Det andra lagret hårdnar inom 2-3 minuter (i detta fall är utseendet på skum valfritt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Torkning

Formar med komprimerad murbruk måste placeras på ställ för torkning, under vilken överflödig fukt avdunstar från cementmassan. Torktiden beror på temperaturen och är 2-3 dagar.

Hyllorna ska installeras på en torr och välventilerad plats som är väl skyddad mot direkt solljus . När de utsätts för intensivt ljus kommer gatstenarna att spricka.

För att minska avdunstningshastigheten för fukt, rekommenderas att du lägger plastfolie ovanpå formarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avformning

Denna term avser avlägsnande av gatsten från formen. Att sänka den hällda formen i varmt vatten (minst 60 grader) kommer att göra det lättare att ta bort brickan . När den utsätts för värme kommer formen att expandera, vilket gör att produkten kan dras ut utan flis, sprickor och andra defekter.

Efter avlägsnande av beläggningsstenar ska de ligga kvar i stället i ytterligare 7 dagar . Därefter kan produkterna staplas på pallar och torkas i ytterligare 30 dagar. Annars kommer beläggningsstenarna inte att få den styrka som krävs - de kommer att smula ihop och gå sönder när de läggs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgning

Ytfärgning hjälper till att göra beläggningsstenarna färgade. De tar till det om ingen färg användes vid blandning av cementmurbruk. Eller beläggningsplattor blir tråkiga under drift. Att använda specialfärger är ett snabbt och billigt sätt att lägga till färger i din landskapsarkitektur . På grund av färgning skapas dessutom ett skal som skyddar beläggningsstenarna från negativa väderpåverkan (temperaturförändringar, nederbörd, hög luftfuktighet). Tack vare denna funktion ökar kakelns livslängd.

Det finns bara en nackdel med färgning - behovet av periodisk färgförnyelse . På orörliga platser utförs arbetet en gång vart tionde år, och där det är hög trafik kommer det att vara nödvändigt att måla brickorna en gång vartannat år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flera kompositioner är lämpliga för målning

  1. Sudd . Deras egenskaper är: hög elasticitet och vattenbeständighet. Gummibaserade färger skapar en halkskyddande beläggning på ytan av beläggningen som är resistent mot låga och höga temperaturer, UV-solstrålar. Gummifärg spricker inte och behåller färgernas ljusstyrka länge. Formuleringarna är giftfria.
  2. Alkyd . De skapar en hållbar dekorativ beläggning på ytan som på ett tillförlitligt sätt skyddar beläggningsstenarna från mekanisk nötning. Nackdelen med sådana formuleringar är en obehaglig lukt som tar lång tid att försvinna.
  3. Polyuretan . Sådana kompositioner får appliceras även på vintern.

Polyuretanfärger torkar snabbt, avger inte en stark kemisk lukt, men bleknar snabbt i solen och bleknar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Måla bör göras i torrt, vindstilla väder . De flesta formuleringar får användas vid temperaturer över +10 grader (användningsvillkoren finns i tillverkarens instruktioner).

Det rekommenderas att behandla beläggningsstenarna med sur mordant innan målning . - det kommer att göra materialet poröst, så att färgen snabbt och enkelt tränger in i dess djupa lager. Obligatoriskt förberedande arbete inkluderar avfettning av beläggningsplattor, avlägsnande av skräp och smuts från ytan.

En målarulle eller pensel är lämplig för målning . Eventuell färg ska inte appliceras med en lätt beröring, utan gnidas in i gatstenarna. Plattorna ska målas över minst 2-3 gånger. I det här fallet är det nödvändigt att applicera nästa lager först efter att det föregående är helt torrt. Torktiden beror på temperatur och fuktighetsförhållanden.

Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Utåt sett kan estetiska beläggningsplattor, gjorda för hand, snart börja kollapsa. Det finns många anledningar till detta fenomen, men de flesta av dem är en önskan att spara pengar och ett brott mot teknikens regler.

Här är några användbara rekommendationer, vars efterlevnad hjälper till att få högkvalitativa och visuellt attraktiva gatstenar

  1. Användning av lågkvalitativ sand . En visuell bedömning av fint aggregat är inte tillräckligt. Små skal finns ofta i sanden. När de trycks, sätter de sig på plattans yta och förstör dess mönster. För att förhindra att detta händer, även vid första anblicken, måste sand av hög kvalitet siktas.
  2. Underlåtenhet att följa vattenproportionerna . "Kladdig deg" - den optimala konsistensen av cementuppslamningen. Överdriven applicering av vatten kommer att leda till ökad skörhet i materialet, otillräckligt - till bildandet av porer i ansiktet.
  3. Användning av spillolja för smörjning av formar . För att förhindra att utsidan skadas av svarta fläckar måste du använda specialprodukter.
  4. Torkning av deformerade produkter i varmt väder . För att förhindra att plattorna spricker från den snabba avdunstningen av fukt, rekommenderas att produkterna regelbundet fuktas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningsplattor bör göras i ett dammfritt rum och i overall, eftersom dammighet minskar de tekniska egenskaperna hos det färdiga materialet . Med förbehåll för cementmassans proportioner, blandningstekniken och användbara rekommendationer kommer du inte att ha några problem med oberoende tillverkning av beläggningsplattor.

Rekommenderad: