Stenbeläggning: Läggning Av Beläggningsplattor Av Natursten, Beläggningsstenar Från Naturlig Grov Sten Och Flod, Från Dagestan Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Stenbeläggning: Läggning Av Beläggningsplattor Av Natursten, Beläggningsstenar Från Naturlig Grov Sten Och Flod, Från Dagestan Och Andra

Video: Stenbeläggning: Läggning Av Beläggningsplattor Av Natursten, Beläggningsstenar Från Naturlig Grov Sten Och Flod, Från Dagestan Och Andra
Video: garden stone paving techniques. natural stone 2024, April
Stenbeläggning: Läggning Av Beläggningsplattor Av Natursten, Beläggningsstenar Från Naturlig Grov Sten Och Flod, Från Dagestan Och Andra
Stenbeläggning: Läggning Av Beläggningsplattor Av Natursten, Beläggningsstenar Från Naturlig Grov Sten Och Flod, Från Dagestan Och Andra
Anonim

Byggmaterial av den klassiska typen blir mer och mer populära idag. Till exempel används beläggningsstenar ofta för att dekorera trottoarer och vägar under landskapsdesign. Det är ett vackert material som lockar mycket uppmärksamhet. I den här artikeln kommer vi att ta reda på vad stenbeläggning är och hur det ska läggas korrekt.

Bild
Bild

Särdrag

Stigar och trottoarer kantade med natursten ser rika och presentabla ut. Denna design ignoreras sällan, eftersom den ser väldigt vacker ut. Efterfrågan på stenbeläggningsstenar är förståelig, eftersom den har många positiva egenskaper. Låt oss bekanta oss med de viktigaste av dem.

  • En viktig parameter för ett sådant material är dess miljövänlighet. Naturstenens gatstenar är oförmögna att skada miljön och alla levande organismer.
  • Installationen av gatsten kan verka mycket svår och "knepig", men i själva verket utförs allt arbete helt enkelt. Det tar inte för lång tid att uppnå vackra och högkvalitativa resultat.
  • Om behovet uppstår kan duken i fråga repareras. Möjligheten till restaurering är en av de viktigaste fördelarna med stenbeläggningsstenar.
  • Materialet i fråga har en mycket hög mekanisk hållfasthet. Kvalitetsstenbeläggningsstenar är inte benägna att gå sönder, spån eller sprickor. Ofta påverkar vanliga defekter som påverkar konventionella beläggningsplattor inte stenbeläggningsstenar.
  • Detta material är mycket hållbart. Det kommer att pågå i många år.
  • Extern överklagande är ett annat viktigt plus av stenbeläggningsstenar. Med denna design börjar gatorna eller angränsande områden leka med nya färger, ser mer imponerande och rika ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om stenbeläggningsplattor valdes för dekoration, som kommer att läggas ut efter vägtyp, kommer det inte att översvämmas med vatten även under perioden med mycket kraftiga regn.

Detta beror på att det finns ett gap mellan de isolerade elementen genom vilka vatten skickas till marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Stenbeläggning är ett material som är indelat i flera underarter. Var och en av dem skiljer sig åt i vissa yttre och operativa egenskaper. Fundera över vilka typer av beläggningsstenar som finns och hur de karakteriseras.

Basaltbeläggningsstenar av naturligt ursprung, är den utsatt för nötning, men den är inte rädd för frost alls och fungerar i många år. Det är sant att detta material är väldigt dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvartsit sorterna är av god kvalitet, är ganska hållbara, miljövänliga och brandsäkra. Denna typ av material är också mycket dyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandsten är en sedimentär sten . Gatsten med sådana detaljer är lätta men ändå starka. Den har en porös struktur, på grund av vilken fukt kan komma in i plattan, gradvis förstöra den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmorbeklädnad ser särskilt presentabel och dyr ut, och lockar också med goda drifts- och tekniska egenskaper. Detta material har också ett mycket högt pris, så alla har inte råd.

Denna ras har en nackdel - komplexiteten i installationsarbetet, eftersom marmorn är mycket hållbar, vilket resulterar i att det är extremt svårt att skära den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gatstenar från naturliga Dagestan -stenar ser vackra ut . Kostnaden för sådant material varierar. Sådana gatstenar kan se lite grova ut, men många användare gillar verkligen designen med detta fasta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gatstenarna från den vilda flodstenen ser väldigt intressanta och ovanliga ut . Flodstenar är relativt billiga men praktiska och vackra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt bearbetningsmetoden är stenbeläggningsstenar indelade i flera fler typer

  • Det finns en helsågad kakel, som kännetecknas av en strikt men mycket snygg design . Dessa produkter har släta kanter, på vilka det inte finns några marker, oegentligheter och andra liknande brister. För att uppnå denna effekt slipas varje detalj noggrant. Sådana gatstenar är mycket dyra.
  • Det finns också en flisad sten . Detta är en relativt billig vara. Den har oregelbundna former, liksom skarpa hörn eller fördjupningar. Den angivna beläggningen skapar ett lite slarvigt utseende, därför används den ofta för att dekorera stigar och trottoarer i landet eller i ett förortsområde.
  • Sågade element tillverkas genom att bryta av ämnen i önskad storlek från huvudstenen med stora dimensioner . Som ett resultat är toppstenen och botten av gatstenen slät och bearbetad, och kanterna förblir avskurna. Därav namnet på detta material.
  • Sytt och sågat arbetsstycke görs annorlunda . Deras sidor är släta och jämna, och toppen och botten är flisade. Denna typ av material kännetecknas av en acceptabel kostnad, särskilt jämfört med andra typer av gatstenar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Styling

Beläggning av natursten beläggningsstenar är en relativt enkel process och tar inte mycket tid. Låt oss beskriva proceduren.

  • Först måste du bestämma prydnaden och metoden för att lägga ut materialet. Du kan lägga ut den enligt typen av pigtail, i en cirkel eller på ett annat relevant sätt.
  • Det är bättre att lägga natursten på en färdig betongbeläggning. Om den inte kan monteras, måste åtminstone en sandkrossad stenkudde göras.
  • Under screed måste du montera en grundgrop med ett djup av minst 0,3 m.
  • Det är nödvändigt att lägga geotextiler.
  • För att förstärka betongbeläggningen är det lämpligt att använda ett armeringsnät eller metallstavar. Dessa delar måste svetsas vid skärningspunkterna med varandra.
  • Våt grus och sand bör användas för att bilda kuddarna. Endast med sådana komponenter är det möjligt att komprimera de formade skikten väl.
  • Stenbeläggningsstenar måste läggas på ett färdigt sandcementbruk. I detta fall rekommenderas att du försiktigt knackar på det motstående materialet med en speciell gummiklubba.
  • Vid behov kan alla sömmar fogas med betong. Således kommer det att vara möjligt att uppnå en monolitisk beläggning.

Rekommenderad: