Solstol I Plast: Välj En Solstol För Ett Sommarboende, Vita Solstolar Och Fällbara Stolar På Hjul. 4Villa, "Standard Plastic Group" Och Andra Märken

Innehållsförteckning:

Video: Solstol I Plast: Välj En Solstol För Ett Sommarboende, Vita Solstolar Och Fällbara Stolar På Hjul. 4Villa, "Standard Plastic Group" Och Andra Märken

Video: Solstol I Plast: Välj En Solstol För Ett Sommarboende, Vita Solstolar Och Fällbara Stolar På Hjul. 4Villa, "Standard Plastic Group" Och Andra Märken
Video: SoBuy Gungstol | Solstolar | Solstol | Loungemöbler | Trädgårdsstol | Trädgårdsstolar | OGS28-SCH 2024, Mars
Solstol I Plast: Välj En Solstol För Ett Sommarboende, Vita Solstolar Och Fällbara Stolar På Hjul. 4Villa, "Standard Plastic Group" Och Andra Märken
Solstol I Plast: Välj En Solstol För Ett Sommarboende, Vita Solstolar Och Fällbara Stolar På Hjul. 4Villa, "Standard Plastic Group" Och Andra Märken
Anonim

Varje år, när värmen kommer, finns det en önskan att lämna staden och vila någonstans. Med en akut brist på medel blir en vanlig dacha ett substitut för en utväg. Och det är ganska lämpligt att sätta en schäslong i plast på den.

Bild
Bild

Särdrag

Själva uttrycket "plastschäslong" verkar väcka misstro. Det var en uppfattning att detta inte är särskilt tillförlitligt och till och med skört material. Det är bara det rykte som uppnås genom en ganska lång period av dominans av förfalskningar inte förbättras. Men många användare har redan i praktiken blivit övertygade om att en solsäng av plast för ett sommarboende kan vara ganska bekväm och praktisk. Numera används modern teknik aktivt vid tillverkning av sådana produkter.

En metod för att få alternativ, inte bara vit, utan också någon annan färg har utarbetats. Det finns också betydande skillnader mellan modellerna när det gäller konfiguration. Ofta finns det variationer av solstolar med lyftmekanismer . Mer avancerade modeller är utrustade med hjul, och ibland med bord för drycker.

Beprövade tillverkare använder plast av högsta kvalitet, även om den är behaglig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Klassificeringen av solstolar av plast innebär först och främst en bedömning av materialets egenskaper. Möbler efterformande plast sticker positivt ut för sin motståndskraft mot fukt. Men nackdelen med detta material är dess lämplighet endast för tillverkning av stora föremål. Knappt någon kommer att åta sig att göra en liten schäslong av möbelplast. Plåttypen av plast är populär.

För tillverkning måste råvarorna pressas. Den ursprungliga plasten innehåller:

  • lack;
  • hög densitet kartong;
  • harts.
Bild
Bild

Färdiga produkter kan ges den mest originella färgen. Valet av texturalternativ är också stort. När det gäller design är detta material högt värderat. Det finns alternativ med imitation:

  • sten;
  • trä;
  • rotting;
  • andra naturliga ämnen och material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

HPL -plast är populärt. Det kännetecknas av:

  • förmågan att bära betydande laster;
  • utmärkt motståndskraft mot aggressiva miljöer;
  • ingen risk för nötning och utbrändhet i solen;
  • lämplighet för drift vid relativt låga och höga temperaturer, med ett kraftigt temperaturfall
  • bevarande av grundkvaliteter (med rätt vård) i 10-12 år, och ibland längre.

Det andra möjliga alternativet är CPL. Detta är ett mer budgetmässigt märke av plast. Eftersom det bearbetas med ett lägre tryck än HPL, är de grundläggande egenskaperna något sämre. Produkter av detta material motiverar dock fullt ut sitt budgetpris.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller produktens tekniska prestanda används oftast en schäslongstol . Med denna möbel kan ryggstödet justeras ganska flexibelt. Du kan välja sittande eller liggande position. Ryggens höjd beräknas så att huvudet på en vuxen är helt placerat på dem.

Schäslonger har nödvändigtvis en stel kropp.

För ökad komfort för användarna tillhandahålls efterbehandling med imitation av naturmaterial eller med mjuk klädsel. Resultatet är relativt lätta möbler som enkelt kan ordnas om i stugan eller till och med transporteras över en kort sträcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den fällbara solstolen på hjul är ännu bekvämare att transportera och förvara. Av uppenbara skäl är hjulen främst utrustade med stora och relativt tunga modeller. Lättare konstruktioner kan enkelt överföras på händerna. Moderna modifieringar av landschaisstolar är utrustade med armstöd, fotfack, fällbara bord. Det finns också barns modifieringar som skiljer sig åt i åldersgrupp och andra egenskaper:

  • för nyfödda;
  • bara för barn;
  • orörlig;
  • med effekten av åksjuka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Färgen på solstolarna är viktigare än vad man ser. Faktum är att färgen direkt beror på hur produkten passar in i det omgivande landskapet. En klassisk vit solstol ser inte lämplig ut överallt. Det är logiskt att använda en mörkgrön schäslong nära en damm eller mot bakgrunden av en gräsmatta. Men du kan också tänka på att välja en mindre mättad grönsaksfärg.

För älskare av soliditet och respektabel design är det värt att välja produkter med imitation av naturligt trä. Det är särskilt bra om trä av elit- eller tropiska sorter imiteras. I strävan efter originalitet kan du välja följande färger:

  • citron;
  • rik gul;
  • blå;
  • klar röd;
  • brokig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det välförtjänta ledarskapet inom detta segment vann företaget 4Villa … Denna onlinebutik säljer vackra bitar av moderna solstolar. Till exempel är den vita modellen konstruerad för en total belastning på upp till 250 kg. Det finns fem olika positioner för ryggstödets lutning och produktens egenvikt är 9,5 kg. Storleken på schäslongen är 1, 88x0, 62 m.

Bild
Bild

Bra lägen intas av solstolar från " Standard plastgrupp " … Detta Belgorod -företag har etablerat produktionen av ett brett utbud av möbler (och inte bara) produkter. En typisk modell har en bredd på 0,61 m, en höjd av 0,93 m och ett djup av 0,9 m. Egen vikt på en schäslong är 6,3 kg. Det kan säkert användas i alla lanthus.

Bild
Bild

Företagets produkter förtjänar också uppmärksamhet. " Bris " … En av schäslongerna i detta märke når 1,56 m i längd, 0,82 m på höjden och 0,6 m på bredden. Produktens attraktiva betyg beror till stor del på dess trevliga gröna färg. Schäslongens totala massa når 4,98 kg. Den tillåtna lastnivån är 100 kg.

Bild
Bild

Urvalstips

Det viktigaste när du väljer är en schäslongs motståndskraft mot fukt och dess lätthet. Faktum är att alla trädgårdsmöbler måste flyttas från plats till plats. När det är möjligt bör du föredra produkter med en vikbar design. Du bör också utvärdera:

  • bekvämligheten av solsängen;
  • hans yttre nåd;
  • praktiskhet;
  • enkel vård.
Bild
Bild

Ganska många versioner är utrustade med madrasser och kuddar . Ett avtagbart, snabbtorkande lock och mjukt fyllmedel används vanligtvis. Älskare av originalitet och en traditionell metod bör använda solstolar som reproducerar korg eller enkla trämöbler.

Slät formad plast, trots sin styrka och billighet, täcks lätt av repor och olika nötningar. Det kommer att vara nödvändigt att tvätta schäslongen med tvålvatten.

Bild
Bild

Polypropylen är dyrare. Men delar av olika former och med ojämlika mönster bildas av det. Ibland är det omöjligt att skilja en färdig produkt från en från naturligt trä. Samtidigt blir det enkelt och skönt att ta hand om schäslongen . Det finns ingen anledning att dölja möbler för vintern, för att ta bort dem från den ljusa solen och stark uppvärmning.

Bild
Bild

Den hängmatteliknande designen ser snygg och modern ut . Sådana produkter anses vara mycket praktiska val. Du kan koppla av efter en hektisk dag och spendera tid med en bok eller till ackompanjemang av intressant musik. Men på dachas kan du mycket ofta se en schäslong i form av en fåtölj. Den kan till och med ersätta en extra stol vid matbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En översikt över solstolar av plast för Morfeo och Fiorello sommarstugor väntar dig ytterligare.

Rekommenderad: