Schäslong-gungstol: Vi Väljer En Schäslongstol Och En Svängbar Solstol För Att Ge, Liberal, Concept Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Schäslong-gungstol: Vi Väljer En Schäslongstol Och En Svängbar Solstol För Att Ge, Liberal, Concept Och Andra

Video: Schäslong-gungstol: Vi Väljer En Schäslongstol Och En Svängbar Solstol För Att Ge, Liberal, Concept Och Andra
Video: INTERIOR DESIGN TOP 10 CHAIRS YOU MUST KNOW! Iconic Chairs of All Time, Furniture Design, Home Decor 2024, April
Schäslong-gungstol: Vi Väljer En Schäslongstol Och En Svängbar Solstol För Att Ge, Liberal, Concept Och Andra
Schäslong-gungstol: Vi Väljer En Schäslongstol Och En Svängbar Solstol För Att Ge, Liberal, Concept Och Andra
Anonim

Schäslongstolar passar perfekt in i den lantliga atmosfären. Vanligtvis köps en sådan stol av dem som vill uppleva komfort och avkoppling. Hur man väljer en liknande artikel - vi kommer att berätta för dig i vår artikel.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Schäslong på franska betyder "lång stol". Denna trädgårdstol passar perfekt i en mängd olika rekreationsområden som poolområdet eller trädgården. Huvudsyftet med denna typ av lantliga möbler är att säkerställa en bekväm kroppsställning på grund av dess omvandling. Trädgårdsmöbler av denna typ kännetecknas av ett stort antal modifieringar. Countrychais lounger kan kompletteras med följande element:

  • markiser;
  • fotstöd;
  • nackstöd;
  • tiltjusterare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med att använda solstolar för sommarstugor:

  • ge komfort;
  • har en originalstil;
  • kan installeras var som helst;
  • snabbt och enkelt fälls ut och viks;
  • kompakt;
  • låg vikt på strukturen.

Nackdelen med en schäslongstol kan vara att ju högre kvalitet modellen är, desto högre blir priset.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns 4 huvudtyper av solstolar i trädgården.

Schäslong . Syftet med schäslongen är att vila på dess yta i ryggläge. För tillverkning av en sådan trädgårdstol används plast eller trä. I de flesta fall är nackstödet justerbart.

Bild
Bild

Schäslong med lutande rygg . Med denna solstol kan du vila på en bekväm och mjuk madrass i sittande ställning. Tack vare införandet av en speciell mekanism i strukturens armstöd blev det möjligt att justera ryggstödet för ett lutande läge.

Bild
Bild

Schäslong fällbar säng . Denna stol kommer med en avtagbar bekväm madrass. Du kan koppla av på en sådan schäslong i liggande och liggande läge.

Bild
Bild

Gungstol . Denna vippstol kännetecknas av sin robusta konstruktion och finns i enkla och dubbla versioner.

Bild
Bild

Många föredrar också att sätta en gungstol i sin trädgård. Sådana möbler ser bra ut på en sommarstuga.

Material (redigera)

För att göra ramen på dina trädgårdsmöbler starka och pålitliga att använda, tillverkare använder följande material när de skapar det:

  • stål;
  • plast;
  • trä;
  • aluminium.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta, när du väljer en landstol, ges företräde åt en ram av plast och aluminium . Först och främst är deras fördel det låga priset. Dessa solstolar är lätta, fuktbeständiga och orsakar inga transportsvårigheter. Omslaget till en landstol kan vara både konstgjort och naturligt. I konstgjord prestanda är de mest populära ytorna polyester och konstgjord rotting.

Bild
Bild

Tyget till madrassen och täcket är särskilt hållbart, det är motståndskraftigt mot direkt solljus och fukt. Tillverkare i denna fråga använder vanligtvis polyamidfibrer, liksom textilier. Vissa tillverkare är mer benägna att använda polyester och bomull, medan andra använder akryl och polykott.

Bild
Bild

Tillverkare

Vanligtvis, när man väljer en schäslong, föredrar många människor tillverkare som uteslutande sysslar med tillverkning av lantliga och trädgårdsmöbler. Denna lista kan innehålla följande företag:

Grön glade

Bild
Bild

Liberal

Bild
Bild

Greenel

Bild
Bild
Bild
Bild

Begrepp

Bild
Bild

Skogvaktare

Bild
Bild
Bild
Bild

GoGarden

Bild
Bild

På hemmamarknaden är ganska populära företag för tillverkning av trädgårdsmöbler märken som t.ex. Camping och Olsa … Genomsnittspriset för en sådan produkt kan vara 2000-3000 rubel. Produkter av plastmaterial hör till budgetsegmentet, så ett sådant köp kan kosta så lite som 1000 rubel. Men det bör komma ihåg att sådana budgetmöbler inte kommer att hålla mer än 3 säsonger.

Priset på multifunktionella solstolar varierar från 3000 till 5000 rubel . Priset beror inte bara på olika produktmodifieringar, utan också på materialet från vilket schäslongen gjordes. Det dyraste materialet anses vara en sällsynt träslag. Schäslonger i stål är inte sämre i pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Trädgårdstolar-solstolar kan bara kallas universella om de har minst tre sänggavlar. En balanserad version av en sommarschäslong är en kombination som består av följande bestämmelser:

  • ligger ner;
  • vilande;
  • Sammanträde.

Vem som helst kan köpa en design med en mer mångsidig omvandling. Det är dock värt att överväga att sådana möbler kan ha ett högre pris och samtidigt vara sårbara på grund av ett alltför stort antal modifieringsnoder. För en bekväm miljö rekommenderas att du väljer en schäslong där ryggstödet och området som är avsett för sittplatser utgör en linje.

Det är önskvärt att denna linje tydligt följer människokroppens kurvor.

Rekommenderad: