Hemsandlådor: Barns Alternativ För Sandlådor För Huset Och Balkongen Med Egna Händer, Hur Man Gör Det Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Hemsandlådor: Barns Alternativ För Sandlådor För Huset Och Balkongen Med Egna Händer, Hur Man Gör Det Hemma

Video: Hemsandlådor: Barns Alternativ För Sandlådor För Huset Och Balkongen Med Egna Händer, Hur Man Gör Det Hemma
Video: Build Your Own DIY Sand Pit Seat | Outdoor | Great Home Ideas 2024, April
Hemsandlådor: Barns Alternativ För Sandlådor För Huset Och Balkongen Med Egna Händer, Hur Man Gör Det Hemma
Hemsandlådor: Barns Alternativ För Sandlådor För Huset Och Balkongen Med Egna Händer, Hur Man Gör Det Hemma
Anonim

Alla små barn älskar att leka i sanden, så på varje innergård i ett hyreshus eller på en dagisplats kan du alltid hitta den här enkla enheten för barnspel. Men även hemma kan du bygga en ganska anständig sandlåda, som utan tvekan kommer att glädja varje barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För dem som bor i ett lanthus eller ofta besöker landet kommer det inte att vara svårt att bygga en sandlåda för barn . Du kan göra en sådan struktur i en lägenhet genom att placera den till exempel på en balkong.

Varje struktur kan ha sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Förutsatt att sandlådan kommer att ligga på gården till ett privat hus, måste du hitta en bra plats för den och förbereda den för en lekplats . Du bör tänka över skissen i förväg. Kanske blir det inte bara en behållare med sand, utan också säten, ett lock, en skyddande markis. Det är bättre att tänka på alla dessa nyanser i förväg, och inte under byggprocessen. Samt det faktum att det kan finnas ytterligare objekt på webbplatsen. Dessutom kan sandlådan i ett privat hus placeras på verandan eller terrassen. Du bör tänka i förväg vilka material som kommer att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om målet är att göra en sandlåda speciellt för huset måste du se till att det är en bekväm plats . Om detta inte är en balkong eller en loggia, är det bättre att omsluta utrymmet med något för att underlätta rengöring, eftersom sanden i det här rummet kommer att vara entydig och rengöring måste göras ofta. Vissa element och dekorativa detaljer kan läggas till i sandlådan. Allt beror på mästarens uppfinning.

Bild
Bild

Krav

De viktigaste kraven för att bygga en sandlåda för ett barn är komfort och säkerhet . När du skapar en sandlåda för ett barn måste du komma ihåg att det inte får finnas några skarpa hörn i strukturen. Helst är en mjuk finish i allmänhet bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ytor måste bearbetas och vara helt släta, vilket utesluter möjligheten att splittras eller repas. Det ska vara bekvämt att spela . Därför skulle det vara trevligt att komma med säten där du kan sitta bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sanden måste vara helt ren . Därför måste du tänka noga över var du kan få det. I extrema fall måste du bearbeta det själv, till exempel kalcineras vid hög temperatur i ugnen.

Bild
Bild

Det ska finnas tillräckligt med plats för spel . Därför är det bästa alternativet en storlek på 2 x 3 meter. Om vi pratar om lokalområdet och utrymmet tillåter kan dimensionerna vara större.

Det är viktigt att välja en bra plats för din sandlåda. Naturligtvis ska det inte finnas några farliga strukturer i närheten. Detta bör vara ett plant, rent, öppet område så att det är bekvämt att observera barnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sandlådealternativ

Varje sandlåda är en sandlåda. Och i princip är varje förälder ganska kapabel att skapa åtminstone en minikopia. Men då kan designen vara komplicerad och det kan finnas många alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall är en sandlåda en träkonstruktion . Naturligtvis måste träet behandlas, täckas med en speciell förening för att utesluta ruttning, och också för att ge en slät yta. För att förhindra att främmande föremål, löv, smuts, stora insekter kommer in i behållaren kan du förse den med ett lock. Det kommer också att skydda sandlådan från intrång av katter och hundar. Om sandlådan är installerad i lägenheten är inte heller locket överflödigt.

För hemmabruk kan du helt enkelt köpa en plastbehållare med lock. Detta räcker för ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandlådealternativ kan vara väldigt olika . Allt beror på tid och fantasi. Du kan göra en sandlåda i form av en bil, båt, hus. Ett tak eller baldakin skyddar barnet från solens strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns några träplankor kan du bygga en sandlåda av gamla däck . Du måste dela dem på mitten och sedan ansluta dem till en cirkel. Sedan måste du måla strukturen och lägga till sand. Dessa produkter har sina egna fördelar. De är mjuka, det är omöjligt att bli skadad och samtidigt är det ganska bekvämt att sitta på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Illustrativa exempel hjälper dig att ta reda på vilka sandlådor som kan byggas

Bekvämt och mycket enkelt alternativ av trä . Utrymmet för spelet har skapats och det finns en plats att sitta på.

Bild
Bild

En sandlåda med en sådan plan kan helt enkelt köpas i en butik och installeras hemma . Locket hjälper till att hålla sandlekområdet städat.

Bild
Bild

En design med bänkar är ett bra alternativ . En baldakin hjälper dig att gömma dig för solen och spela bekvämt i skuggan.

Bild
Bild

Det är värt ett litet försök, visa fantasi - och du kan bygga en helhet Pirates skepp .

Bild
Bild

Sandlåda ansluten till ett mysigt hus , där du kan leka och koppla av, kommer att tilltala alla barn.

Bild
Bild

Ett okomplicerat och mycket bekvämt alternativ . Det finns både en baldakin och ett skydd som skyddar sanden från inträngande av främmande föremål.

Bild
Bild

En mycket bra idé att komplettera sandlådan med en låda för förvaring av leksaker . Du kan alltid hitta alla nödvändiga föremål, och barn lärs att beställa.

Bild
Bild

Hur gör man det hemma?

Om detta är en struktur som ligger direkt i lägenheten, måste det vara en struktur med full botten. Det kan bara vara ett plywoodskiva. Sidorna är gjorda av förbehandlade och lackerade träskivor. För säkerhets skull kan sidorna längs kanten klistras över med en gummibeläggning.

Bild
Bild

Om du måste göra en sandlåda med egna händer på gården till ett lanthus, då agerar vi enligt en viss plan

  • Först måste du förbereda ett plant område, rengöra det från skräp och gräs, ta bort det översta lagret av jorden.
  • Sedan bör grunda skyttegravar grävas runt omkretsen, eftersom det är bättre att fördjupa sidorna i marken. Dessutom måste de behandlas väl med antirot- och mögelmedel.
  • Botten av den framtida sandlådan måste täckas med tätt material. Det kan vara agrofiber, geotextil. Om det behövs kan du fylla botten med cement eller lägga ut kakel. Detta förhindrar ogräs från att gro eller skräp kommer in. Sanden kommer alltid att vara ren.
  • Sedan kan du göra sätena runt sandlådans kanter.
  • För att installera den enklaste baldakinen kan du använda ett stort parasoll genom att fästa det i mitten av sandlådan. Bara du behöver fixa det mycket säkert. Kapellet kan också placeras på fyra baser. Pinnar måste drivas väl i marken, du kan förstärka dem med cementbruk. Ett vattentätt tyg placeras överst.
  • Då kan du redan improvisera och lägga till olika detaljer.
  • Behållaren kan fyllas med flod- eller havsand, köp ett fyllmedel på en järnaffär. Men samtidigt måste du sålla den, kontrollera om det finns några vassa föremål där.

Rekommenderad: