Schäslonger Nika: Fällbara Stolar Med Armstöd, K3, K2 Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Schäslonger Nika: Fällbara Stolar Med Armstöd, K3, K2 Och Andra Modeller

Video: Schäslonger Nika: Fällbara Stolar Med Armstöd, K3, K2 Och Andra Modeller
Video: Valet mellan K2 och K3 - Kunskap på 2 minuter 2024, April
Schäslonger Nika: Fällbara Stolar Med Armstöd, K3, K2 Och Andra Modeller
Schäslonger Nika: Fällbara Stolar Med Armstöd, K3, K2 Och Andra Modeller
Anonim

Under lång tid, när vi går ut i naturen (picknick, fiske), sitter vi inte på stockar eller sängkläder. Varför, när det finns bekväma, lätta, mobila möbler för vila. Det är svårt att föreställa sig en bekväm vila både i lanthuset och i skogen utan schäslong. Det var deras produktion som Izhevsk -produktionsbolaget Nika tog hand om. Låt oss ta en titt på dessa utemöbler.

Bild
Bild

Särdrag

Schäslonger från Izhevsk -folk är populära idag. Anledningen ligger i särdragen hos dessa möbler. Nämligen:

  • rörlighet - den tyngsta modellen har en vikt på 6,4 kg (8 kg i ett paket), stolen är hopfällbar, vilket är bekvämt för transport;
  • förmågan att omvandla vissa modeller;
  • praktiskt - tillförlitliga icke -märkningsmaterial valdes för utomhusaktiviteter och transporter;
  • närvaron av ytterligare funktioner - ett nackstöd, möjligheten att ändra ryggstödets lutning, närvaron av ett fotstöd, närvaron av en kopphållare, armstöd, en madrass.

Sådana möbler kan inte kallas utsökta, men de är idealiska för friluftsliv.

Bild
Bild

Material (redigera)

Materialen från vilka sådana möbler är tillverkade i Izhevsk är lätta och hållbara. De tål en belastning på 100-120 kg, beroende på modell. Ramen är gjord av målat metallrör, sätet och ryggen (tillverkaren kallar det ett "lock") - av jacquardnät . Omslaget är tillverkat i olika färger, är inte rädd för vatten, är resistent mot smuts, men om det behövs kan det enkelt rengöras med tvättmedel. Det finns modeller där sätet är tillverkat av PVC. Hyllan för glaset är av plast.

Den avtagbara madrassen i polycotton är lika lätt att rengöra och omvandlas till en kudde om det behövs.

Bild
Bild

Modellöversikt

Idag erbjuder Nika 8 modeller av schäslonger, 4 av dem tillhör kategorin "Nytt ".

Bild
Bild

Men låt oss börja recensionen med försäljningsträffen - K3 … Denna stol med ergonomiska armstöd har följande parametrar när den fälls ut (längd, bredd, höjd): 82x59x116 cm. När den är hopfälld är dess dimensioner 110x59x14 cm. Färgområdet för nätet är mycket olika. Denna schäslong har ett bekvämt fotstöd som ändrar höjd beroende på ett av 8 ryggstödslägen; det finns en avtagbar nackstödskudde. Nettovikt - 6, 4 kg, brutto (förpackad) - 7, 9 kg. Maxlasten är 100 kg. Liksom alla modeller är K3 vikbar och kompakt för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

K2 -modellen skulle mer korrekt kallas en schäslongstol . Produktens vikt - 5,2 kg. Det finns också 8 ryggstödslägen, men det finns inget fotstöd. Trots lätthet är konstruktionen stabil. Resten skiljer sig inte mycket från K3. Den utfällda schäslongstolen har följande mått: längd 75 cm, bredd 59 cm, höjd 109 cm. Vikt - 109x59x14 cm. Maximal belastning - 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

K1 schäslongstolen är ännu lättare - 3, 3 kg . Det finns bara 1 ryggstödsläge, inte så bekväma armstöd - det här är den enklaste modellen. Dess huvudsakliga uppgift är att rädda ryttaren från att sitta på marken. Måtten är ännu mindre: utfälld 73x57x64 cm, vikt - 79,5x57x15 cm. Tillåten belastning - 100 kg.

Bild
Bild

NNK-4 är en hopfällbar modell med madrass . PVC -sätet kan utrustas med en avtagbar madrass i polykott som ingår i satsen. Stolen har en svart ram och ett lock i en av tre färger. Trots att ryggens läge är en - liggande har modellen inte armstöd. Produktens vikt - 4, 3 kg. Storlekar är större än stolar, men mindre än stolar. Den maximala ryttarvikten är 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyheten NNK-4R är ett derivat från NNK-4 . Modellens största skillnad är den mjuka, avtagbara madrassen, som också kan rullas ihop och användas som kudde. Det finns inga andra skillnader. Maxvikten är 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den nya modellen KSh-2 är en schäslongstol med hylla . Tillverkaren erbjuder en grå eller svart ram och ett intressant sortiment av omslag. Modellen har 8 ryggstödslägen, nackstödet och kopphållaren är avtagbara. Vikt - 5,2 kg. Tillåten belastning - 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Schäslongstol med fotbräda och hylla KSh3 skiljer sig från träff K3 genom närvaron av en avtagbar kopphållare. Som med andra nya modeller används mer moderna färger för omslaget. Resten är ett bekvämt fotstöd som ändrar position när ryggstödets läge ändras (det finns 8 alternativ). Tillåten sittvikt 100 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskningen slutförs av NNK5 -modellen . Den skiljer sig från KSh3 genom närvaron av en mjuk avtagbar madrass och en mjuk kudde, samt frånvaron av en kopphållare. Annars finns det inga kardinalskillnader. Precis som alla modeller med fotstöd väger den här stolen 6,4 kg. Tillåten ryttarvikt - 100 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Trots det faktum att på franska "schäslong" är "lång stol", av 8 modeller kommer endast 3 att motsvara detta koncept. Resten är fällbara stolar.

Bild
Bild

Därför bör huvudkriteriet vid köp vara svaret på frågan, vad är en schäslong för … Om du sitter med ett fiskespö, räcker det med en stol, men för avkoppling är det bättre att ta en stol med fotstöd.

Bild
Bild

En viktig punkt - närvaro / frånvaro av madrass och nackstöd (kudde) … Detta är viktigt om du planerar att vila i horisontellt läge.

Bild
Bild

Förekomsten av armstöd . Schäslongen ligger nära marken. Om du har problem med ryggen blir det svårt att resa sig från en stol utan armstöd.

Bild
Bild

Glashylla . Det verkar som en bagatell, men om en schäslong ligger på en sandstrand, så är det här till exempel ett bra ställe för en telefon.

Bild
Bild

Produktens mått och vikt, samt tillåten ryttarvikt . Om du köper en vinterfiskestol, se till att lägga på vikten på dina kläder.

Bild
Bild

Inspektera noggrant och försök sitta på en fåtölj medan du fortfarande är i affären … Så vacker som solstolen på bilden är, kanske den inte passar din rygg.

Bild
Bild

För hållbarhet håll möbler rena och torra .

Rekommenderad: