Hängande Schäslong: Välj En Solstol För Ett Sommarboende Och En Hängande Stol. Dream, Tarrington House, Hoff, Luna Och Andra. Deras Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Hängande Schäslong: Välj En Solstol För Ett Sommarboende Och En Hängande Stol. Dream, Tarrington House, Hoff, Luna Och Andra. Deras Storlekar

Video: Hängande Schäslong: Välj En Solstol För Ett Sommarboende Och En Hängande Stol. Dream, Tarrington House, Hoff, Luna Och Andra. Deras Storlekar
Video: SoBuy Gungstol | Solstolar | Solstol | Loungemöbler | Trädgårdsstol | Trädgårdsstolar | OGS28-SCH 2024, April
Hängande Schäslong: Välj En Solstol För Ett Sommarboende Och En Hängande Stol. Dream, Tarrington House, Hoff, Luna Och Andra. Deras Storlekar
Hängande Schäslong: Välj En Solstol För Ett Sommarboende Och En Hängande Stol. Dream, Tarrington House, Hoff, Luna Och Andra. Deras Storlekar
Anonim

Dacha är inte bara en källa till högkvalitativa "egna" grönsaker och frukter, utan också en plats för rekreation. Efter att ha arbetat i trädgården vill alla koppla av eller sova i frisk luft. Detta kan göras i en speciell hängande solstol. Låt oss försöka förstå funktionerna i detta attribut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Den klassiska schäslongen är en lång stol som du kan klättra upp på och koppla av medan du ligger. Stödet kan fixeras enligt ryggstödets höjd . Vanligtvis ligger dessa solstolar vanligtvis på stranden eller vid poolen.

För rekreation i landet används ofta en hängande version. I sin klassiska form ser den ut som en solstol, men upphängd på stöd . Fördelen med en sådan produkt är närvaron av ett visir eller markis som döljer resten från solen, och ett mer estetiskt utseende blir också en fördel.

Nackdelarna med designen inkluderar ett strikt val av plats - inte varje yta kommer att hålla ett grenat "ben" på solstolen. Dessutom är det ett ganska dyrt exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Du kan klassificera landssängar efter strukturens form.

Fåtölj . Den klassiska versionen av schäslongen, den kan erbjudas med eller utan sidostöd. Ryggstödets position regleras av låsspåren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande hängmatta . Det kan fixeras på ett speciellt stativ, eller det kan hängas upp manuellt som en hängmatta. Det finns sorter för en eller två personer, det finns sorter med lameller och mjuka exemplar.

I ett litet område är det bättre att föredra mjuka produkter - det är lättare för dem att hitta en plats mellan trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel konstruktion . Detta är en schäslongmodell med två sittplatser. Butikerna erbjuder fällbara versioner med markis, rottingtak och utan skyddshöljen.

Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer en hängande solstol, överväg populära tillverkningsmaterial.

Trä . Vanligtvis är dessa lärk, lönn, robinia massiv, stenar med en tät struktur, impregnerade med ett ämne som skyddar mot nederbörd. Vissa modeller har stödda hjul.

Bild
Bild

Plast . Fördelen med plastkonstruktion är dess låga kostnad. Det är möjligt att göra unika modeller av detta material - materialet är flexibelt och låter dig ge en schäslong vilken form som helst. Lätt vikt för enkel transport. Nackdelen med en plastprodukt är en kort livslängd, begränsad till fem år.

Bild
Bild

Metall . Dessa är de mest hållbara och pålitliga exemplaren. Metallramen är täckt med tygmaterial, vanligtvis textil eller polyester. Tyger behandlas alltid med vattentät impregnering. Och ofta innehåller satsen som standard en ortopedisk madrass.

Tack vare den praktiska mekanismen kan sätet förvandlas beroende på kroppens position.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjord rotting . Dessa är moderna moderna mönster som inte är rädda för solen, regnet och mekaniska påfrestningar. Vanligtvis kan ryggstödet fällas in i 3-5 lägen. Nyare alternativ kommer med en flexibel fotbräda och solskyddsmedel och justerbara nedfällbara stativ.

Bild
Bild

Kombination av material . De är strukturer gjorda med olika råvaror. Till exempel kan en plaststol installeras på en aluminium- eller träram. En mycket vacker kombination - rottingrotting och genombruten metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du köper en hängande solstol, titta på flera tillverkares modeller.

Dröm . Modellen kombinerar alla fördelar med en gunga, solsäng och parasoll. Strukturen är utrustad med en pålitlig ram och stabilt stöd. Madrassen och kudden är täckta med fuktresistent tyg. Det finns armstöd som är bekväma att använda. Ett visir skyddar mot solen. Tyget är motståndskraftigt mot solljus och bleknar inte på länge. Madrassen har ett avtagbart överdrag som enkelt kan tas bort och tvättas vid behov.

Bild
Bild

Tarrington House . Den mest populära modellen presenteras i en vacker grön färg, som harmoniskt passar in i landskapsdesignen och döljer den vilande personen i det gröna från nyfikna ögon. Modellen har en stålram täckt med polyester. Maximal belastning på produkten är 110 kg.

Bild
Bild

Luna . Den vanligaste modellen är Luna Concept, som är en upphängd gungstol. Detta är ett mycket stabilt exemplar som tål en massa på upp till 300 kg. Storleken på hela strukturen är 1700x1000x1900 mm. Modellen kan presenteras i röda och beige färger. Av nackdelarna kan en mycket hög kostnad noteras.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Tänk på ett antal kriterier när du väljer en hängande solstol.

  • Praktiskhet . Kom ihåg att produkten är avsedd för utomhusbruk - den utsätts för ultraviolett strålning och nederbörd, damm samlas på tyget. Ge därför företräde åt modeller med avtagbara lock och element.
  • Graden av transformation . Välj en schäslong som kan fällas ut till minst 3 lägen. Modeller med funktionen att justera fotstödets läge anses vara ännu mer bekväma.
  • Lätt och kompakt . Om den hängande schäslongen är lätt kan ägaren enkelt flytta den från plats till plats. Ju mer kompakt ett alternativ är, desto lättare är det att förvara det. Vissa miniatyrartiklar kan till och med bäras i bagageutrymmet på en bil.
  • Bekvämlighet . Ortopeder rekommenderar att man föredrar prover som är specialdesignade med hänsyn till ryggradens krökning. En sådan schäslong kommer att minska belastningen på ryggen, vilket gör resten bekvämare, komplett och frisk.
  • Utseende . Trädgårdsmöbler bör kombineras vackert med landskapselement. Ljusa plastmodeller kommer att se bra ut vid en damm eller på en grön gräsmatta. Om du planerar att placera strukturen bredvid en vacker träarkitektur, är det bättre att föredra korgsängar av konstrotting.
  • Köpsort . Köp solstolar på specialavdelningar för sommarboende. Om du planerar att beställa en produkt via Internet, studera webbplatsen noggrant. Det bör vara en stor webbutik eller tillverkarens officiella webbplats. Så, ett stort sortiment av hängande solstolar presenteras i Hoff webbutik.

Rekommenderad: