Fällbara Schäslonger: Välj En Fällbar Schäslongstol Och En Hopfällbar Schäslong, En Transformerande Schäslong På Hjul Och Andra Modeller För Sommarstugor

Innehållsförteckning:

Video: Fällbara Schäslonger: Välj En Fällbar Schäslongstol Och En Hopfällbar Schäslong, En Transformerande Schäslong På Hjul Och Andra Modeller För Sommarstugor

Video: Fällbara Schäslonger: Välj En Fällbar Schäslongstol Och En Hopfällbar Schäslong, En Transformerande Schäslong På Hjul Och Andra Modeller För Sommarstugor
Video: How to Pronounce Chaise Lounge? (CORRECTLY) Meaning + English & French Pronunciation (Chaise Longue) 2024, April
Fällbara Schäslonger: Välj En Fällbar Schäslongstol Och En Hopfällbar Schäslong, En Transformerande Schäslong På Hjul Och Andra Modeller För Sommarstugor
Fällbara Schäslonger: Välj En Fällbar Schäslongstol Och En Hopfällbar Schäslong, En Transformerande Schäslong På Hjul Och Andra Modeller För Sommarstugor
Anonim

Solstolar har funnits ganska länge, men de fick sin verkliga popularitet för bara ett sekel sedan. Nu har de flesta modellerna ett överkomligt pris, dessutom presenteras de hopfällbara solstolarna i en mängd olika färger, former, extra tillbehör och material för alla kunder. Läs om hur du förstår detta ganska stora segment, vad du ska vägleda dig vid köp, samt hur du förlänger livslängden för en produkt, läs den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

En vikande schäslong består som regel av flera vikramar, som är täckta med tyg, anslutna till varandra. Tack vare sin design har hopfällbara solstolar många fördelar, bland vilka följande kan noteras:

  • en lätt vikt;
  • lätt och bekvämt att transportera eller bära;
  • snabb utveckling;
  • möjligheten att justera strukturen - stolen blir till en solstol, liksom en halvstol, och så vidare;
  • ett stort urval av modeller och tillverkningsmaterial;
  • möjligheten att använda som en del av trädgårdsdesign.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också några nackdelar

  • Smidig konstruktion. Om du använder den för ofta kan schäslongen lossna.
  • Reglerande sammansättningar som snabbt försämras.
  • De flesta modeller som säljs är för dyra. Dessutom är det ibland väldigt svårt att hitta en vara av hög kvalitet.

Ofta, särskilt på inhemskt territorium, köps solstolar för sommarstugor, friluftsliv och mycket mindre ofta för att spendera tid på kusten. För det första fallet finns det många ljusa trämodeller. Solstolar i trädgården är inte heller ovanliga.

I detta avseende har smidda modeller och rottingstrukturer visat sig bäst.

Bild
Bild

Olika sorter

Det är uppenbart, och särskilt i vår tid, att utformningen av en schäslong i sig ger ett stort utrymme för utförandet av designfantasier, både när det gäller små saker och designen som helhet. Bland de vanliga modellerna finns en transformerande schäslong, en fällbar schäslong, en schäslong, en schäslong, en schäslongstol och andra . Effektiva och bekväma alternativ inkluderar en schäslongstol som du kan svänga på, olika modeller på hjul samt strukturer utrustade med ytterligare elektroniska kontrollfunktioner (till exempel vibrationer).

Det är sällsynt att hitta en fullfjädrad struktur av en hängande hängmatta med stolpar . Denna utfällbara schäslong kan vara en ovanlig lösning, men det kräver mycket skicklighet att installera. Du kan göra solsängen ännu mer bekväm för avkoppling med hjälp av ytterligare element. Oftast är det armstöd, kuddar, madrasser, olika stöd, foder, visir med speciella fästen från solens strålar, hjul. Det finns även modeller med separat nackstöd och förvaringsfack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Enligt materialet för att göra ramen kan alla hopfällbara solstolar delas in i typer.

Trämodeller . Dessa solstolar är klassiker. Som du vet är det bäst att föredra naturmaterial. Ramen kan vara tillverkad av både naturligt och konstgjort trä. Det kan vara ek, bok, lönn, ceder, skandinavisk tall. Separat är det värt att notera möbler av naturlig liana, men det sjunker märkbart över tiden.

Rotting solstolar eller korgmodeller (gjorda av konstgjort material) kan vara lite nyckfulla i vården, men är mer hållbara.

Bild
Bild

Metallmodeller . Det har märkts att dessa solstolar inte är de mest populära. Sådana modeller utmärks av sin hållbarhet, motstånd, höga hållfasthet. En schäslong i aluminium kan vara lätt, vilket inte är fallet med de flesta andra metaller. Vissa av modellerna kanske inte alls är bärbara. Det är dock värt att notera det faktum att sådana modeller har ett mycket attraktivt utseende, särskilt smidda. Oftast är de en del av designen. De mest populära i denna kategori är metallmodeller täckta med tyg, läder eller till och med vävd rotting.

Bild
Bild

Plastkonstruktioner . Sådana solstolar är de mest köpta - de är billiga, relativt hållbara, tål alla väderförhållanden bra och är lätta. Förutom de ganska kända vita solstolarna, som till största delen representerar denna kategori, kan du nu hitta många andra intressanta alternativ i olika färger. Som regel blir denna lätta schäslong en favorit viloplats i landet.

Tygsängstolen är populär och kan ofta hittas nära pooler eller på stränderna. Materialet kan vara bomull, linne, men oftare polyuretan eller andra konstgjorda material. Andra material inkluderar läder, rotting, mocka och till och med siden.

Bild
Bild

Populära modeller

Uppenbarligen är det bäst att köpa en schäslong från kända möbler i allmänhet eller trädgårdsmöbler. Bland de senare är de mest kända GoGarden, GREENELL, Forester och andra. Den genomsnittliga prislappen för sådana produkter är från 2 till 3 tusen rubel. Lyxmodeller kan kosta dig 5-6 tusen rubel, eller ännu mer. De billigaste modellerna som finns i vanliga stormarknader kan kosta till och med tusen rubel.

Fällbar solstol GoGarden Siesta kan vara en bra lösning för personer med ryggproblem. Ryggstödet kan enkelt höjas och sänkas. Stomme av stål, vaddering av polyester, vaddering av svamp. Modellen är designad för utomhusbruk. En sådan solstol kan kosta 5, 5 tusen rubel. En helt annan typ av modell är GoGarden Acadia. Denna schäslong är en utomordentligt elegant design med en stålram och klädsel av slitstarkt meshmaterial. Den har ett bekvämt nackstöd och axelremmar för att bära strukturen i monterat tillstånd. En sådan modell kommer att kosta 5 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mer budgetmodell är Reka CK-270 … Ursprungsland - Kina. En sådan schäslong kostar från 2, 5 till 3 tusen rubel. Ramen är också stål och materialet är Oxford 600D. Kan ta tre positioner - sittande, liggande, vilande.

Modellen kännetecknas av en enkel, lätt och bekväm design Reka CK-448 … Denna solstol är lätt att fälla och väger bara 2,5 kg. Priset är cirka 1300 rubel. En annan modell är Lupton 106x62 cm. Denna schäslong är utrustad med en madrass med ett ljust färgmönster. Designen kan ta 5 olika positioner. Modellen har bekväma armstöd och nackstöd. Det genomsnittliga priset är 4 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal högkvalitativa schäslonger inkluderar Delta modell HTO-0005 … De livliga orange och svarta ränderna kommer att få denna stol att sticka ut. Stolens höjd - 109 cm, tål en belastning på upp till 120 kg. Priset på produkten är 1300 rubel.

Det bör noteras och märket Portofino … Hon specialiserar sig främst på produktion av svängbara alternativ för småbarn, men producerar också modeller för vuxna. Genomsnittspriset för en elektrisk gunga för barn är 5 tusen rubel. Bland modellerna för vuxna kan du hitta till exempel en schäslongstol med hjul. Priset på produkter av detta slag varierar från 1400 rubel till 20 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst, som nämnts ovan, rekommenderas om möjligt att föredra naturmaterial. Det är bäst att välja modeller av trä och omslag av linne eller bomull . Om du bor i ett hus där det finns små barn eller husdjur, kan du välja konstgjord plast, akryl eller polyester - de är mycket lättare att tvätta och tvätta.

En annan viktig faktor när du köper en solstol är platsen där den ska användas . För användning under varma och soliga sommarmånader kan du köpa en modell med visir. Kontorsmodeller har en mer samlad, stram och lakonisk design. För inomhusbruk kan du välja en ljus, enkel schäslong med madrass. För större familjer, överväg en stor solstol som bekvämt rymmer mer än två personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant faktum - det finns också kit med solstolar för barn till försäljning, som ibland går som ett tillägg till den vanliga modellen. Detta kan vara särskilt användbart för mödrar med barn under 1 år.

En viktig aspekt är vården av förvärvet . I sällsynta fall kräver dessa mönster ytterligare behandling med en vattenavvisande aerosol. Som regel kommer det att räcka med regelbunden våtrengöring av strukturen och så långt det är möjligt minimera påverkan av olika väderfenomen för att förlänga dess livslängd.

Rekommenderad: