Sandlådbilar (44 Foton): I Form Av En Lastbil Och En Brandkår Med Egna Händer, Ritningar Av Barns Sandlådbilar Av Trä, Mått

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådbilar (44 Foton): I Form Av En Lastbil Och En Brandkår Med Egna Händer, Ritningar Av Barns Sandlådbilar Av Trä, Mått

Video: Sandlådbilar (44 Foton): I Form Av En Lastbil Och En Brandkår Med Egna Händer, Ritningar Av Barns Sandlådbilar Av Trä, Mått
Video: Brand i lastbil vid Librobäck i Uppsala 2024, Mars
Sandlådbilar (44 Foton): I Form Av En Lastbil Och En Brandkår Med Egna Händer, Ritningar Av Barns Sandlådbilar Av Trä, Mått
Sandlådbilar (44 Foton): I Form Av En Lastbil Och En Brandkår Med Egna Händer, Ritningar Av Barns Sandlådbilar Av Trä, Mått
Anonim

När en bebis växer upp i en familj strävar varje förälder efter att göra allt som är möjligt för hans utveckling och roliga spel. I närvaro av ett lanthus underlättas organisationen av fritiden kraftigt, eftersom din gård kan ordnas som du vill. Sandlådor med ursprungliga former är särskilt populära. I artikeln kommer vi att överväga sorterna i form av bilar, berätta hur man bygger en sådan struktur med egna händer och erbjuder designalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sandlådemaskinen kommer att vara ett idealiskt alternativ för en familj där en pojke växer upp, eftersom alla pojkar älskar bilar och drömmer om att ha sina egna. På baksidan kan du installera själva sandlådan, men utrusta kabinen så realistiskt som möjligt genom att placera en bänk och en ratt för kontroll . Således kommer föräldrar att få en universell design för sin sons underhållning. Å ena sidan kommer han att kunna gräva i den varma sanden och skulptera kakor av en intressant form, och å andra sidan kommer han att kunna spela ett rollspel där han kommer att representera sig själv som förare. Sandlådan i form av en bil hjälper till att utveckla barnets fantasi, introducerar honom till ett nytt yrke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läkare har länge bevisat att lek med sand är fördelaktigt för finmotorik och hjälper till att utveckla taktila förnimmelser . Följaktligen kommer en sådan struktur på gården i ditt hus att ge barnet inte bara glädje, utan också nytta. Köp intressanta former för ditt barn och studera tillsammans geometriska former, djur och andra föremål i omgivningen. Bland annat kan en sandlåda, om den är korrekt utformad, bli en integrerad del av landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen i form av en bil kan byggas med egna händer eller köpas i en butik . Det finns många intressanta alternativ, bland vilka alla kan hitta en modell som passar dem. Och förresten, sådana produkter lockar inte bara pojkar, utan också de flesta tjejer, eftersom intressanta och ovanliga lekplatser alltid är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på säkerheten när du gör detta underhållningsattribut, eftersom träkonstruktioner kan orsaka splittringar och repor . Var noga med att bearbeta brädorna med ett speciellt lack, som slätar ut alla skåror och inte skadar barnet. Det är värt att nämna separat om sanden - det är viktigt att den alltid är ren. Det finns en speciell allergivänlig sand, den kostar lite mer än den vanliga, men för vissa barn är det bättre att använda den.

Om det finns djur i huset rekommenderas att du dessutom köper ett lock som skyddar sanden från inkräktare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många intressanta alternativ för barns sandlådor i form av en bil för placering i trädgården i ett lanthus. De skiljer sig åt i material, konstruktionsform och andra parametrar. Tänk på de mest populära klassificeringarna av underhållningsdesigner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

I det här fallet är produkterna indelade i tre typer:

  • trä;
  • plast;
  • kombinerad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trämodeller är de mest populära, eftersom de kan göras själv, efter att ha köpt brädor tidigare . Trädet är det mest tillgängliga och praktiska att arbeta med, det är lätt att bearbeta och efter ljusa och korta manipulationer blir det helt säkert för barn. Massiva trästrukturer anses vara de mest hållbara och praktiska, de kommer att glädja barnet i mer än ett år, och senare kan de vara användbara för barnbarn, eftersom tiden går så snabbt. Nackdelen med dessa sandlådor är det begränsade antalet former och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastbilar har sina egna fördelar . De är mycket praktiska eftersom de säljs färdiga - de behöver inte monteras. Det bästa alternativet för människor som inte gillar att pyssla med skruvmejslar och spikar. Plastkonstruktioner är lätta i vikt, de kan omarrangeras säkert från en plats till en annan på hela gården. Den kompakta storleken gör att du kan placera sandlådemaskinen även på en liten terrass i regnet.

En annan fördel med plastmodeller är det breda sortimentet som finns i butiker. Du kan köpa en sandlåda för en pojke i form av en känd bil eller en intressant färg. En sådan konstruktion kan säljas när pojken växer ur den. Nackdelarna med sandboxmaskiner i plast är hög kostnad , jämfört med trämodeller, och omöjlighet till egenproduktion.

Bild
Bild

Kombinerade produkter är produkter gjorda av två eller flera material . Det kan vara sandlådbilar av trä, dekorerade med däck som imiterar riktiga hjul, eller plastkonstruktioner med järninsatser.

För vissa föräldrar kommer det inte att vara svårt att göra själva sandlådan, men det blir svårt att bygga en stuga av trä, så de köper den här delen av bilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare element

Sandlådemaskiner kan ha delar i formen baldakin eller lock … Kapellet är mycket användbart om strukturen ligger i en solig del av gården, eftersom det är viktigt att skydda barnets huvud mot direkt solljus. Det kan vara väldigt varmt på sommaren, särskilt på landet, taket hjälper till att skapa konstgjord nyans och förhindrar överhettning. Locket håller sanden ren och förhindrar att skräp, löv eller insekter kommer in . Detta är ett mycket användbart tillskott, särskilt om det finns djur i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna butiker erbjuder ett brett utbud av sandlådbilar. Du kan välja en produkt i form av en modell av ett populärt märke eller göra en lastbil med en stor kaross. Design i form av en brandbil är mycket populär. I det här fallet beror allt på barnets personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Innan konstruktionen av konstruktionen påbörjas är det nödvändigt att korrekt välja platsen där den ska placeras. Man bör komma ihåg att barnet kommer att spendera mycket tid i sin favorit sandlåda maskin, så närma sig denna process med största ansvar . Först och främst bör det vara ett plant område som kommer att vara tydligt synligt för föräldrar var som helst på gården. Du kan installera det bredvid lusthuset, där mamman tar en paus från hushållsarbetet och ser efter barnet som gräver i sanden i närheten. I detta fall måste strukturen döljas för nyfikna ögon - barnet ska inte vara inom räckhåll för främlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsen bör vara så långt bort som möjligt från farliga växter med taggiga taggar och pollen som orsakar allergier . All trädgårdsutrustning, kranar, slangar och kommunikationssystem bör placeras på motsatt sida av gården. Allt detta garanterar barnets säkerhet. Om du fortfarande har en smula, ta hand om ett litet fällbart staket som inte tillåter honom att gå utanför sandlådan när du är borta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utforska trädgården och placera strukturen där solens strålar inte når på eftermiddagen . Det rekommenderas att utrusta en öppen plats med en baldakin, du kan till och med vika den för att låta din hud sola då och då. En utmärkt lösning skulle vara att placera sandlådan bredvid ett högt träd med en stor krona.

Detta kommer att skapa en naturlig skugga, men sanden blir varm på grund av indirekta strålar som passerar genom lövverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det finns många intressanta scheman enligt vilka du kan bygga en sandlåda för barn själv. Tänk på det mest populära truckalternativet som varje pojke kommer att älska . Det enklaste sättet att bygga en struktur är från trä. Miljövänligt material är lätt att bearbeta och montera. Ibland sätts metallstavar in i bilramen för att öka modellens styrka. Den optimala storleken på en sandlåda för 1-2 barn är cirka 1,5x1,5 meter. För ett större antal rekommenderas att välja en rektangulär form med storleken 2, 2x2, 5x2, 2x2, 5 m, så att alla är bekväma.

Nedan visas en ritning och instruktioner för självmontering av konstruktionen

Bild
Bild

Så, först och främst måste du rensa området och göra dräneringshål i jorden för att tömma fukt . Därefter kommer monteringen av sandlådsbasen. Brädorna är anslutna till varandra med självgängande skruvar, och ben är fästa i hörnen för större stabilitet. Breda sittbrädor installeras ovanpå basen. Allt trä är behandlat med bitumenmastik, vilket skyddar det från förfall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan är en hytt gjord av plywood med en tjocklek på 18 mm . För att göra detta ritas mönster i naturlig storlek på ett stort pappersark, en kontur på plywood ritas längs dem. Figurerna skärs med en sticksåg och fästs ihop med ett metallhörn. Se till att varje element är ordentligt fixerat innan du fortsätter med ytterligare steg, eftersom ditt barn kommer att leka med strukturen, så säkerheten är av största vikt här. För mer realism och praktiska funktioner är huven gångjärnig så att den kan lyftas. I framtiden kommer det att bli en förvaringslåda för sandlådematerial och leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Saken är fortfarande liten: du måste installera strukturen på det valda stället och täcka det med färg och lack. Det rekommenderas att välja fuktresistent, som inte släpper efter det första regnet.

Lack med UV -filter förhindrar sprickbildning och skyddar träet från insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designens hemligheter

Du kan dekorera en sandlåda på olika sätt: från att använda färg i intressanta nyanser till att lägga till en mängd olika tillbehör. Kom ihåg att färgen måste vara säker och allergivänlig. Inga billiga material - bara högkvalitativa råvaror . De mest populära designfärgerna för pojkar är blå, grön och gul. Men du kan också använda rött och orange.

Modeller med en helt vit nyans ser väldigt vackra ut. Naturligtvis, om sandlådemaskinen kommer att användas av en tjej, är det bättre att välja mer känsliga färger, till exempel rosa, lila, blåblå, pastellfärger. Snälla din dotter och dekorera bilen med målade blommor, rosetter och andra, rent flickaktiga element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dra strålkastare, fästa hjul från riktiga däck och utrusta kabinen med en ratt, pedaler och en handbroms . Vissa föräldrar utrustar sina bilhytter med riktiga strålkastare som tänds och ett horn för att slå larm. Allt är som en riktig bil. Ett användbart tillskott blir platsen för mamman direkt i den sandiga delen. Du kan utrusta varje sida med breda brädor så att det är bekvämt att sitta på dem och göra kakor med ditt barn.

Rekommenderad: