Sandlådskåpor: Markis Och Lock Av Tyg. Hur Kan Du Täcka Sandlådan På Dagis? Typer Av Hållbara Kappor

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådskåpor: Markis Och Lock Av Tyg. Hur Kan Du Täcka Sandlådan På Dagis? Typer Av Hållbara Kappor

Video: Sandlådskåpor: Markis Och Lock Av Tyg. Hur Kan Du Täcka Sandlådan På Dagis? Typer Av Hållbara Kappor
Video: Playmobil Film: Slagsmål i sandlådan 2024, Mars
Sandlådskåpor: Markis Och Lock Av Tyg. Hur Kan Du Täcka Sandlådan På Dagis? Typer Av Hållbara Kappor
Sandlådskåpor: Markis Och Lock Av Tyg. Hur Kan Du Täcka Sandlådan På Dagis? Typer Av Hållbara Kappor
Anonim

Sandlådan är kanske den mest populära lekplatsen för barn på nästan vilken gård som helst. Att hålla det rent blir därför en viktig uppgift. Om det under dagen är sällan förorenat, kan detta inte sägas om den mörka tiden på dagen. Ett av de ekonomiska, pålitliga och relativt billiga alternativen för att förhindra kontaminering är sandlådans lock. Allt om var du ska köpa det, hur du väljer, vad du ska leta efter när du köper, samt mycket mer, läs vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Som regel sys ett sandlådskåpa på beställning eller köps i nätbutiker, mycket mindre ofta kan det köpas på vanliga butiker. Sandlådans markis huvuduppgift är att förhindra att skräp, vatten eller nederbörd hamnar i sanden . Men oftast köps markiser för att skydda sanden från djur. Som ni vet gillar de flesta att gräva i sanden eller lämna sitt avföring i den. Produkten är ett vattentätt tyg med ett elastiskt band beläget vid kanten och öglor genom vilka det är gängat. Sladden fäster locket till sandlådan och förhindrar att den skiftar under vind.

Ibland ersätts ögonlocken och sladden med ett tjockt elastiskt band . Modeller med elastiskt band slits ut snabbare. Det är de utmärkta beslagen som talar om produktens kvalitet som helhet. Ett alternativ är ett sandlådslock, men ibland är det för dyrt eller måste köpas med sandlådan. Att göra en markis för att beställa snabbare och billigare. Sådana lock tål vanligtvis tvätt och fuktig rengöring väl. Priset för sådana produkter varierar från 1000 till 4500 rubel. Modeller i anpassad storlek kan prissättas högre. Medelvikten för en produkt i ett förpackning är 1 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Först och främst kan sandlådtält delas upp efter tillverkningsmaterialet

Presenning . Sådana modeller är gjorda av ett material (presenning) impregnerat med vattenavvisande ämnen. Är inte alltid hållbara.

Bild
Bild

PVC . Sådana beläggningar är vattentäta och hållbara.

Bild
Bild

Oxford . Speciellt tyg, sandlådskåpor av vilka är lätta och lätta att förvara.

Bild
Bild

Markisväv . Sådant material är vätbart, så produkter av det kommer inte att skydda mot fukt eller nederbörd. Utformad endast för skydd mot djur och skräp.

Bild
Bild

Cellofan . Produkter tillverkade av sådant material används nu extremt sällan. Om du täcker en sandlåda med en sådan markis kan de minsta ansträngningarna från djur lätt skada skyddets integritet. De slits lätt från en oavsiktlig beröring av en person. I allmänhet har de visat sig vara mycket fattiga. De används dock fortfarande på dagis.

Alla sådana "omslag" av tyg måste vara gjorda av material med en densitet över 120 g / m2. Och även markiser kan ha olika former, det vill säga att de är avsedda för sexkantiga, fyrkantiga, runda, triangulära och andra typer av sandlådor.

Bild
Bild

Nyanser av val

Sådana uddar köps för privata hus eller sommarstugor, mindre ofta för vanliga gårdar. Ibland beställer dagis dem. Huvudkriteriet när du väljer ett lock till en sandlåda är storlek . Locket längs kanterna ska vara 10-15 cm större än sandlådans storlek. Och du måste också vara uppmärksam på kapens färg. De är vanligtvis ljusa och kan locka uppmärksamhet från fåglar eller andra djur. Om det är lätt att komma åt sandlådan är det bättre att välja mindre ljusa färger.

Det är värt att överväga impregneringen av materialet från vilket markisen är gjord - den måste skydda mot UV -strålar . Enkelt uttryckt ska udden inte blekna i solen med tiden. För dem som inte vill tjata med öljetter eller ett elastiskt band kan du köpa eller sy ett anpassat fodral utan närvaro av tillbehör. I det här fallet kommer kappan att likna ett sofföverdrag, som täcker sandlådan som en "låda" ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper rekommenderas det att be säljaren om dokument som intygar produktens säkerhet . Materialen ska inte markera något i sandlådan, där barn senare kommer att leka. När jag går bort från ämnet vill jag nämna att sandlådans lock är lätt att sy själv om du inte har hittat ett lämpligt till salu. Som material och verktyg kan du använda vanliga badrumsgardiner, klädstreck, tråd med nål och sax.

Sammanfattningsvis är det värt att notera en så viktig punkt som säkerhetsåtgärder . Nästan alla material som locken är tillverkade av är mycket brandfarligt. Låt inte produkter vara nära eld.

Dessa produkter får endast användas för avsett ändamål.

Rekommenderad: