Schäslong (88 Foton): Vad är Det? Stol-schäslong För Sommarstugor Och Andra Solstolar, Storlekar På Trädgårdsträdgårdstolar-schäslonger. Hur Väljer Man Ett Semestermål?

Innehållsförteckning:

Video: Schäslong (88 Foton): Vad är Det? Stol-schäslong För Sommarstugor Och Andra Solstolar, Storlekar På Trädgårdsträdgårdstolar-schäslonger. Hur Väljer Man Ett Semestermål?

Video: Schäslong (88 Foton): Vad är Det? Stol-schäslong För Sommarstugor Och Andra Solstolar, Storlekar På Trädgårdsträdgårdstolar-schäslonger. Hur Väljer Man Ett Semestermål?
Video: Chaise Lounge Perfect Sofa Your Can Buy 2024, Mars
Schäslong (88 Foton): Vad är Det? Stol-schäslong För Sommarstugor Och Andra Solstolar, Storlekar På Trädgårdsträdgårdstolar-schäslonger. Hur Väljer Man Ett Semestermål?
Schäslong (88 Foton): Vad är Det? Stol-schäslong För Sommarstugor Och Andra Solstolar, Storlekar På Trädgårdsträdgårdstolar-schäslonger. Hur Väljer Man Ett Semestermål?
Anonim

Under varma sommardagar är det bättre att koppla av på stranden, dacha eller husterrass med komfort, sittande i ett bekvämt viloläge. För en trevlig avkopplande vistelse uppfanns solstolar. Vilka typer av solstolar finns det, vilka material de är gjorda av och hur man inte gör fel med valet, kommer vi att berätta för dig i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Schäslong översatt från franska betyder "lång stol". Produkten ser verkligen ut som en långsträckt ljus fåtölj som du kan luta dig tillbaka med benen kastade bakåt . Förfäderna till solstolarna var soffor som uppfanns av fransmännen redan på 1600 -talet. Adelsmän vilade på dem och tog emot besökare.

Schäslongen fick ett nästan modernt utseende för inte mer än hundra år sedan . På tjugotalet förra seklet monterade den franske arkitekten Le Corbusier en solstol från förkromade rör och täckte den med duk. För enkelhets skull lägger jag en läderrulle under huvudet. Innan dess gjordes ramar av massivt trä, produkterna var tunga, men ändå användes de mycket på 1800 -talet, särskilt på kryssningsfartyg. Förresten, de var också på Titanic.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag används solstolar på stranden, vid poolen, i trädgården, på uteplatsen och i andra rekreationsområden. Designers, som använder moderna material, har arbetat med sitt utseende, tack vare vilket vi har ett brett urval av olika modeller.

Schäslonger kan konventionellt kallas solstolar, men bara i benägen position. Dessa strukturer skiljer sig åt genom att ramen i schäslongen är justerbar och ger den vilande personen sitt- eller viloläge. Vid solsäng lyfts bara nackstödet i bästa fall. Solstolen är rymligare och massiv, därför är den ofta utrustad med hjul som gör att den kan transporteras runt i trädgården eller stranden.

Schäslongens positioner ändras på grund av spåren där stopparna är installerade. Innan du sitter i en stol, ställ in önskat alternativ. I moderna innovativa produkter kan du byta position utan att resa dig från stolen, helt enkelt med hjälp av speciella spakar. Fördelarna med en schäslong framför alla andra möbler utformade för friluftsliv är följande:

  • han kan byta position för att tillfredsställa den som reser;
  • tar inte mycket plats;
  • fälls enkelt och har en låg vikt, och därför är det bekvämt att flytta det runt territoriet;
  • materialet från vilket schäslongen är gjord tål fukt väl, torkar snabbt i solen, så att du kan sitta i stolen direkt efter att du lämnat poolen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Fram till nyligen reagerade solstolar som möbler för stranden. Idag, tack vare ny designutveckling, har produkterna blivit mångsidiga och multifunktionella. De finns i sanatorier och fritidshus, på verandor och i trädgårdarna i privata stugor.

Traditionellt fälls solstolar ut, men det finns också monolitiska alternativ installerade i liggläge . Utfällbara produkter kan ha från två till fem positioner. De förvandlar inte bara ryggen, utan också foten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers har utvecklat många typer av solstolar. De kan vara en hopfällbar och bärbar typ av landsmöbler, se ut som sängar eller soffor, utrustade med ett paraply, hjul. Låt oss stanna på några alternativ mer detaljerat.

Schäslong

En lyxig rund schäslongssoffa ser attraktiv ut i trädgården. Den har en monolitisk form, gjord av konstgjord rotting. Soffan innehåller ett visir som skyddar mot den brännande solen, vissa modeller är utrustade med myggnät. Produkten rymmer 2-3 personer samtidigt.

Bild
Bild

Hopfällbara solstolar produceras också . De är utformade för 4-6 personer (beroende på typ), det är från så många mobila säten som strukturen består, som är monterad i en enda soffa med ett bord i satsen.

Bild
Bild

Schäslong

För det mesta är det bärbara modeller med låg vikt, som snabbt förvandlar och ändrar positioner - sittande, liggande, vilande. De kan se ut som en stol med armstöd eller se ut som en stol utan räcken. Stolarna kan utrustas med en fotbräda, en skyddande skärm från solen, en mjuk madrass, kuddar.

Ekologiska träprodukter, justerbara med rep . Nackstödet innehåller naturlig fyllning.

Bild
Bild

Snygg fåtölj för veranda, terrass, uteplats . Den sfäriska basen möjliggör lätt svajning.

Bild
Bild

Designer vackra solstolar , är avsedda för solbad vid vattnet.

Bild
Bild

Lätt vandringsmodell som snabbt, kompakt fälls och laddas i bagagerummet på bilen.

Bild
Bild

Stol-schäslong "Picknick ". Lätt att montera och platt, tar nästan inget lagringsutrymme. Den har den traditionella färgen på duken, patenterad tillbaka på 1800 -talet av den brittiska uppfinnaren Atkins för användning vid tillverkning av solstolar.

Bild
Bild

Med visir

Solstolar är sommarens utemöbler utformade för långvarig exponering för solen, så det är logiskt att utrusta en sådan struktur med ett visir. Det kommer att skapa en trevlig nyans och låta dig koppla av i frisk luft under lång tid. Visiret är justerbart, ändrar lutningsvinkeln, vilket är bekvämt för dem som vill sola, men lämnar ansiktet i skuggan.

Det stora visiret täcker vilan helt. Produktens förmåga att svänga gör att du kan koppla av bra och koppla av i frisk luft

Bild
Bild

Hängande modell på stativ med justerbart visir

Bild
Bild

Med fäst fot

Schäslonger, som har ett sidobord eller pall, är praktiska eftersom de när som helst kan bli ett par fristående möbler och rymma två personer

Fåtöljen med konstgjord rottingklädsel kan fällas ner till liggläge

Bild
Bild

En mängd olika schäslonger med sidopallar kallas hertiginna-brisee. Vissa typer är anslutna med spännen

Bild
Bild

Strandversion av en solstol i trä med en pall från Camarat Sun sun XL

Bild
Bild

Med hjul

Vissa modeller av schäslonger är utrustade med hjul för enkelhets skull. Nästan alltid är de installerade på ena sidan av sängen, den andra behöver bara lyftas och produkten flyttas till önskad plats. Hjulen är placerade på tunga solstolar och stolar, eller lätta, men omfattande, som är obekväma att bära för hand.

Solstol utomhus för konstgjord rotting, förstärkt med madrass

Bild
Bild

Modell i orientalisk stil på stora hjul

Bild
Bild

Vacker modern schäslong i naturlig rotting. Det är ovanligt att det har ett enda hjul monterat framför sängen. Setet med utemöbler innehåller sidobord

Bild
Bild

Med ett bord

Bordet ger komfort till schäslongen. Du kan lägga en drink på den, sätta glasögon, en telefon, en tidning. Alla modeller är inte anslutna till en bordsskiva, vissa har ett sidobord eller skåp.

Schäslong i trä på hjul med sidobordsskiva

Bild
Bild

Modell gjord av konstrotting med ett litet stativ

Bild
Bild

Setet innehåller en schäslong och ett fristående bord

Bild
Bild

Solstolar-gunga

Swinging solstolar kan ha tre alternativ - på löpare, upphängda från ett stativ och elektroniska vibrerande modeller. Den senare typen är sällsynt, eftersom den inte är särskilt populär. Gungan lugnar inte bara den vilande personen, utan hjälper honom också att sjunka in i en skön sömn i frisk luft.

Trämodell på löpare med justerbar fot

Bild
Bild

Produkt med solskydd på metallskenor

Bild
Bild

Bred solstol med solskydd för flera personer

Bild
Bild

Upphängd modell på ett ställ, utrustad med en madrass

Bild
Bild

Dubbla solstolar

Dubbla mönster uppfanns så att två personer lika fullt kunde slappna av och kommunicera. För sådana modeller kan sätena gå i en rad eller placeras mittemot varandra. Det andra alternativet är mer bekvämt för kommunikation.

Schäslonger-gunga dubbelsidig under en baldakin från solen

Bild
Bild

Parametriska plywoodmöbler för utomhusbruk

Bild
Bild

Dubbel solstol "Berg -och -dalbana"

Bild
Bild

Dubbelkonstruktion i trä, förenad av en gemensam solskydd

Bild
Bild

Schäslongsäng för två gäster

Bild
Bild

Bebis

I barnsängar är allt genomtänkt till minsta detalj för barnets säkra vistelse. De är utformade för spädbarn från 6 månader till ett år. Modeller har ofta bärbara handtag, soltält, hängande leksaker.

Du kan hitta produkter med vibrerande, bakgrundsbelyst musikblock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Solstolar är gjorda av trä, metall, plast, konstgjord och naturlig rotting. Det finns kombinerade alternativ. Bågarna är utrustade med mjukt tyg och läderbeläggningar . Förutom strukturer används ofta madrasser och kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är ett miljövänligt, taktilt trevligt material med god lukt. Trästolar ser estetiskt tilltalande ut och kan vara en dekoration av en trädgård, terrass, alla rekreationsområden. Idag kan du hitta ett brett utbud av produkter från en enkel schäslong för ett sommarboende till en dyr modell med en ovanlig design.

I träprodukter förvandlas ryggen oftast, men det finns alternativ för att flytta foten. Eftersom solstolar i trä är tunga, är de ofta installerade på hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller kommer med madrasser, men om inte, är de lätta att köpa separat.

Metall

En schäslong i aluminium eller stål är en kombinationsmodell. Ramen är tillverkad av metall, samt ett ställ för upphängning. Produkterna är mantlade med träplankor, rotting, textilier eller läder.

Sängstol tillverkad av konstrotting på en metallram

Bild
Bild

Konvertibel läderbelagd metallkonstruktion

Bild
Bild

Den bekväma stålsängen är baserad på tåligt vattentätt tyg

Bild
Bild

Plast

Ett budgetalternativ, bekvämt för sommarstugor, för avkoppling vid vattnet. Materialet blir inte blött, torkar snabbt i solen. Fällbara typer är lätta, tar inte mycket lagringsutrymme. Designer -modeller, trots det billiga materialet, ser moderna och snygga ut.

Italiensk plastprodukt Alfa Caffe Trama

Bild
Bild

Billig och praktisk trädgård, sommarstugalternativ

Bild
Bild

Rotting

Naturlig rotting utvinns ur råvaran av calamus - en palm -liana som växer i Sydostasien. Produkter gjorda av det är raffinerade, lätta, luftiga, miljövänliga, hållbara. Men tyvärr är dessa solstolar inte resistenta mot fukt, ultraviolett ljus och höga temperaturer.

Situationen kan räddas genom produkter gjorda av konstrotting. De är tillverkade på basis av polymerer och gummi. De är också vackra och säkra, innehåller inte skadliga föroreningar. De tål fukt bra, bleknar inte i solen och tål belastningar på upp till 400 kg.

Schäslongstol i naturlig rotting

Bild
Bild

Justerbara produkter av konstrotting

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Solstolar är mycket olika, därför har de olika dimensioner. Den stora versionen är avsedd för två gäster; den har en bredd på minst en meter. Den innehåller armstöd som nackstöd, ofta utrustade med ett litet bord.

När det gäller enskilda standarder är schäslongen högre än solstolen, men mindre bred och överdimensionerad:

  • höjden på baksidan av den första är 40-50 cm, den andra är 35 cm;
  • sängens bredd är 50-60 cm, vid solstolen - upp till 70 cm.
  • längd - 165 cm, 180 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Runda alternativ är utformade för hela familjen eller ett litet företag, så de är ganska imponerande i diameter och mäter från två meter eller mer.

De genomsnittliga parametrarna för barnmodeller är följande:

  • utfälld - 65x45x50 cm;
  • sittstorlek - 35x40x50 cm.

Produktens vikt är från 3 till 4,5 kg, de tål en belastning från 9 till 18 kg och är avsedda för barn upp till 12 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Tidigare var solstolar avsedda för avkoppling på stranden. Idag finns de i sommarstugor, på gårdarna i privata stugor. Det finns interiöralternativ relaterade till bitar av stoppade möbler, de används för design av vardagsrum eller sovrum.

Moderna solstolar finns i en mängd olika former och färger. Oftast produceras modeller i naturliga nyanser - vit, svart, sand, grå, choklad, alla träfärger. Det finns ett stort val för dem som älskar ljusa produkter, särskilt plastmodeller, de produceras för varje smak - rosa, rött, grönt, lila.

Tygsängar är ännu mer varierade: förutom vanliga tyger finns det alternativ med mönster. Under det andra århundradet har de regnbågsränder som Patkins patenterat inte gått ur mode.

Vi föreslår att du gör dig bekant med ett urval av icke-standardiserade designverk:

schäslongen är gjord för biblioteket, det är bekvämt att sitta i det och koppla av med en bok i händerna

Bild
Bild

snygg metallmodell med en läderrulle är gjord med hänsyn till människokroppens anatomiska position

Bild
Bild

en ovanlig läderprodukt som utåt liknar tungan eller figuren hos en man med händerna bakom huvudet

Bild
Bild

Eftersom solstolar idag finns i en trädgård med landskapsdesign, på en mysig veranda eller inuti en lägenhet, började specifika stiluppdrag ses i designernas verk.

Loft

Om loftstilen är synlig i trädgården, på verandan, i lägenheten, bör modellerna av solstolar se ut så här:

en produkt av metall och trä med en bifogad pall är lämplig för en veranda, garage, lusthus, du kan placera uppsättningen i ett friluftsområde

Bild
Bild

inre schäslong i loftstil är gjord i form av en metallram med lädercylindrar

Bild
Bild

en schäslongstol av grovt trä och läder, kompletterat med ett litet bord, är mest bekvämt för en dags vila

Bild
Bild

Provence

I en herrgård med en mysig riktning av Provence, shabby chic, country, kan du hitta följande modeller:

en lätt schäslong av naturlig rotting bärs enkelt till valfri plats på gården och trädgården

Bild
Bild

en annan modell av vilstol i naturlig rotting, utrustad med en bekväm madrass och kuddar

Bild
Bild

enkla trä schäslonger med bärhandtag är mycket bekväma, de passar alla rustika stil

Bild
Bild

en vacker bearbetad metallprodukt är inte rädd för nederbörd och stekande sol; den kan vara utomhus under hela den varma årstiden

Bild
Bild

och denna metallschäslong kan dekorera en veranda eller terrass inredd i skandinavisk stil

Bild
Bild

Högteknologisk

Moderna husägare köper enkla men snygga högteknologiska solstolar till sina trädgårdar, uteplatser och pooler:

graciösa viktlösa mönster

Bild
Bild

bekväma mjuka modeller för heminredning

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

lakoniska vattentäta produkter för avkoppling vid vattnet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

Lyxälskare som föredrar stilen barock, imperium, rokoko i interiören i sina vardagsrum och på terrasserna installerar dyra mjuka schäslonger som är klädda i läder eller sammet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Popkonst

Variegated och multikomponent popkonst föredrar fantastiska levande färger.

För sådana interiörer är en schäslong av en saftig rosa eller crimson nyans ganska normal.

Bild
Bild

Fusion

En bekväm design av en fåtölj och en pall i form av en fotbräda i en solig eller orange färg är typisk för fusion.

Bild
Bild

Populära modeller

Idag vet människor hur man inte bara arbetar, utan också att vila, därför är solstolar inte ovanliga i stugor och sommarstugor. Tillverkare svarar på efterfrågan med ny utveckling och ett stort antal olika modeller, vi erbjuder dig den mest populära av dem.

" Bris ". Den ryska stålmodellen har den mest praktiska designen med ett stort antal transformationer. Platsen för kudden tas av en bekväm rulle fixerad med kardborreband. Tyget är behagligt vid beröring, "andas", behåller sin form, är inte rädd för fukt och solljus.

Bild
Bild

4villa . Beach schäslong av rysk produktion, designad för sommarstugor eller koppla av vid poolen. Tillverkad av höghållfast plast, frostbeständig och ultraviolett ljus. Modellen tål en belastning på upp till 250 kg, innehåller ett justerbart ryggstöd med fem lägen.

Bild
Bild

GoGarden Fiesta . Multifunktionell produkt tillverkad i Kina (textil på en metallram). Lämplig för en bekväm vistelse, bekvämt för personer med ryggont och problem med muskuloskeletala systemet. Rygg och fot vilar i en bekväm vinkel upp till en centimeter. Materialet absorberar inte fukt, torkar snabbt, är resistent mot mögel och ultraviolett ljus, produkten kan stå ute hela säsongen.

Bild
Bild

Douglas . Snygg modern solstol från en kinesisk tillverkare är lämplig för avkoppling i trädgården och utomhus. Bekvämt formad, med små handtag och nackstöd. Den har en vikt på 9 kg, tål en belastning på upp till 110 kg.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Tillverkare producerar ett brett utbud av solstolar för vuxna, och detta komplicerar bara valet. När du köper kan du fokusera på viktiga kriterier.

  1. Först måste du bestämma produktens syfte, varför den köps - för avkoppling vid poolen, för en sömn på dagen i friska luften, eller du behöver en solstol i form av en gunga för trädgården.
  2. När du köper bör du vara uppmärksam på graden av transformation, ju större det är, desto bekvämare är det att placera en position. Detta gäller särskilt personer med ryggproblem.
  3. En schäslong måste testas innan du köper, om böjningarna i strukturen verkar obekväma är det bättre att vägra det.
  4. Det är nödvändigt att kontrollera tillförlitligheten hos fästelementen och vikmekanismen. Produkten ska inte skapa problem under transformationen. Om det finns möjlighet att betala för mycket är det bättre att köpa en modell som kan läggas upp utan att gå upp från stolen.
  5. Visiret tillför särskild komfort, med dess hjälp kan huvudet hållas i en säker nyans. Bekvämlighet kommer också att levereras av ett litet bord, som det alltid finns något att lägga på.
  6. Om det är viktigt att flytta och förvara produkten, bör du välja lätta, kompakta vikningsmodeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken schäslong du väljer, en vanlig plast eller en designermodell, kommer det i alla fall att göra din vistelse så bekväm och trevlig som möjligt.

Rekommenderad: