Sandlådsbåtar: Gör Det Själv En Sandlåda Och Ett Piratskepp Av Trä, Ritningar Och Mått, Steg För Steg Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådsbåtar: Gör Det Själv En Sandlåda Och Ett Piratskepp Av Trä, Ritningar Och Mått, Steg För Steg Instruktioner

Video: Sandlådsbåtar: Gör Det Själv En Sandlåda Och Ett Piratskepp Av Trä, Ritningar Och Mått, Steg För Steg Instruktioner
Video: Gör det själv: Playmobil sandlåda av glasspinnar 2024, April
Sandlådsbåtar: Gör Det Själv En Sandlåda Och Ett Piratskepp Av Trä, Ritningar Och Mått, Steg För Steg Instruktioner
Sandlådsbåtar: Gör Det Själv En Sandlåda Och Ett Piratskepp Av Trä, Ritningar Och Mått, Steg För Steg Instruktioner
Anonim

Varje förälder vill att hans barn ska ha en intressant och rolig tid. På sommaren kan leken i sandlådan ge mycket roligt för barnet.

Bild
Bild

Särdrag

Vem i barndomen gillade inte att bygga sandslott, skulptera olika figurer med formar? Detta är en mycket intressant och givande utomhusaktivitet. Dessutom noterar experter att lek med sand har följande positiva effekter:

  • utveckla fina motoriska färdigheter;
  • förbättra barnets taktila förnimmelser,
  • har en inverkan på utvecklingen av samordning av rörelser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så du bestämde dig för att göra en barnlåda på din webbplats. Naturligtvis kan du köpa en färdig version. Men om det finns en möjlighet och lust, varför inte göra en sandlåda med dina egna händer? Du kommer med glädje att kunna se hur ett lyckligt barn leker i sandlådan som du själv gjorde åt honom; Dessutom är det som görs med kärlek bäst . Visa din kreativitet och uppfinningsrikedom när du skapar den genom att välja lämplig form och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt alternativ för ett aktivt och nyfiket barn är en sandlåda-båt . Ett sådant lekområde kommer att ge barnet möjlighet att inte bara leka med nöje, utan också att fantisera lite: kanske kommer han att föreställa sig sig själv som kapten på ett piratskepp, eller kanske en modig navigatör som erövrar nya länder. Du kan välja ditt barns favoritfärger för hans framtida båt. Dessutom låter sandlådan i form av ett fartyg dig tillämpa alla dina färdigheter och förmågor för att skapa en lämplig ritning och dekoration för platsen för spel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

Innan du gör en sandlåda måste du välja rätt plats för den. Den måste placeras så att en skugga faller på den på eftermiddagen. Varför? Allt handlar om ultraviolett strålning. På morgonen är mängden i ljuset större, men själva strålningen är mjukare - det är av denna anledning som det rekommenderas att sola på morgonen och inte vid andra tider på dagen . Med början av middagen minskar UV -strålningen, men blir mycket svårare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför är det nödvändigt att placera en sandlåda på en skuggig plats för en hälsosam vistelse för barn i frisk luft. Samtidigt är det bättre att inte installera en sandlåda under ett träd: löv, skräp från träd kommer ständigt att falla i den, fågelspillning och olika insekter kommer att falla i den, varav många kan vara farliga för barns hud.

Dessutom, i konstant skugga, kommer inte sanden att torka ut efter regn . För att hitta platsen där barn håller sig borta från insekter, och särskilt från giftiga spindlar, är det värt att placera en sandlåda inte närmare än 3-4 meter från olika reservoarer, dekorativa fontäner samt vattnade sängar och buskar - i allmänhet är sandlådan bör vara så långt som möjligt från fuktkällor. Dessutom kommer fukt igen att påverka sandens tillstånd negativt. Du bör inte sätta en sandlåda i hörnet: det rör sig inte om frisk luft, men ett drag för barn är också farligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att nämna en viktig punkt: om barnet är väldigt litet och du vill låta det leka på gården ensam, är det bättre om du kan se den här platsen från fönstret i rummet där du tillbringar mycket tid.

Ritningar och mått

Först och främst måste du besluta om schemat - det är nödvändigt för att noggrant planera varje steg i arbetet. Steg-för-steg-instruktioner hjälper dig att göra en ritning för en sandlåda. När du ritar en ritning är det värt att överväga måtten på den planerade strukturen. Hur bestämmer man rätt storlek? Först bör det sägas om standardstorlekarna som är optimala för de flesta typer av barns sandlådor:

  • 1, 2x1, 2x0, 22 m;
  • 1,5x1,5x0,3 m;
  • 1, 2x1, 5x0, 25 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad man ska tänka på när man väljer storlek

  • Barns ålder . Det är nödvändigt att barnet självständigt kan gå över sidan. Ett barn på två eller tre år kommer inte att kunna övervinna en höjd av mer än 20 centimeter.
  • Mängd barn . Ett barn kommer att ha tillräckligt med utrymme med standardstorlekarna 1, 2x1, 2x0, 2 m. Sådana dimensioner är lämpliga för två små barn som inte är äldre än tre år. Två eller tre barn 3-5 år kommer att känna sig bekväma i en sandlåda med stora parametrar: 1, 7x1, 7x0, 22-0, 30 m.
  • Storleken på det valda området för konstruktion av sandlådan .
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Det mest miljövänliga och optimala alternativet är en sandlåda av trä. För konstruktion bör polerat material användas för att skydda barnet från splitter. Trälandlådor är målade med säker färg som är ofarlig för barn, du kan också täcka strukturen med ett insektsmedel . Det är värt att notera att det mest lämpliga, högkvalitativa och hållbara materialet för att bygga en sandlåda är trä, inte plywood eller spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla träd är lämpliga för att bygga en sandlåda, även asp eller al, som vanligtvis inte används vid konstruktion . Det är dock bättre att använda barrträd - de kommer att hålla mycket längre, eftersom de är hållbara och motståndskraftiga mot mögel och ruttning. Ett material som definitivt inte är lämpligt för att bygga en sandlåda är björk, som formar sig snabbt i öppna utrymmen. För att förbereda materialet är det nödvändigt att impregnera delarna två gånger med en vattenpolymeremulsion.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa basen behöver du en vattentät beläggning. Tät polyeten kan fungera som det. För att beräkna den yta som används av den måste du multiplicera sandlådans längd med dess bredd och lägga till 12 centimeter på varje sida som en reserv för att täcka sidorna.

Lista över verktyg som kommer att behövas när du bygger en sandlåda:

  • skyffel;
  • sticksåg (bågfil);
  • roulett;
  • en hammare;
  • skruvmejsel (skruvmejsel);
  • Sander;
  • sandpapper;
  • penslar;
  • spikar, bultar, muttrar, skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en sandlåda utan hjälp av specialister är enkelt - du behöver de ovannämnda verktygen, materialen och lusten.

Träning

Det finns två typer av sandlådor: permanent och säsongsbetonad. Permanenta sandlådor är i det fria när som helst på året, medan säsongsbaserade tas bort när kallt väder börjar. På ett eller annat sätt utförs en plats för en framtida konstruktion i flera steg på samma sätt.

  • Det är nödvändigt att välja en plats och ta bort det översta lagret av jord eller torv med 15-20 centimeter (en halv spade bajonett).
  • Jämna ut området, täck det med sand med 5-6 centimeter, gå runt på platsen med en kratta.
  • Täck platsen med agrofiber eller geotextil med en förlängning på 30-40 centimeter bortom konturen. Detta kommer att skydda sandlådan från inträngning av växtrötter och djur från jorden och samtidigt släppa ut överflödig fukt från den i marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att isolera sandlådan från marken

  • Fyll skyttegraven längs kanterna på lådan med utgrävd jord och tampa den.
  • Överskott av isolering måste skäras eller stoppas upp. Det är värt att notera att i en säsongsbetonad sandlåda är det bättre att stoppa upp överskottsisolering för att dra ut den och räta ut den under den kalla årstiden för att bevara sanden.
Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

Steg-för-steg-instruktioner för att bygga en sandlåda

  • Installera en vanlig fyrkantig bas och sidor.
  • Kör ett par ämnen i marken nära en av sidorna av basen: du måste fästa brädor för fartygets "rosett" till dem. "Nosen" är gjord i en triangulär form, medan dess sidor ska vara högre än huvuddelen. Fäst brädorna i hörnen, slå i naglarna snett.
  • Gör en stege - ett par steg längs som barnet kan gå från sandlådan till båtens "rosett".
  • Sy upp toppen av triangeln med brädor.
  • Måla och dekorera sandlådan i fartygsstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Måla nyanser

Först och främst är det värt att måla sandlådans innerväggar med vit färg. Innan du målar från utsidan måste du höja den och stötta upp den med brädor så att resultatet ser snyggare ut . Därefter målas även de yttre delarna med vit färg. Tänk på vilka andra färger du ska måla sandlådan i och hur: du kanske vill göra den enfärgad eller ljus, brokig; måla med ränder, skildra geometriska former eller inskriptioner, applicera bilder. Allt beror på din fantasi.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att måla i jämna ränder, använd maskeringstejp . Tänk på att färgen kommer att torka i cirka 6-8 timmar vid målning. När sandlådan väl är torr kan den lackas - det får den att se ännu mer attraktiv ut. Efter torkning fyller du på sanden - med standardvolymer tar det cirka 30 påsar.

Rekommenderad: