Swing-cocoon (37 Bilder): Välj En äggstol För Trädgården Från Rotting Och Väv Med Egna Händer Ovala Och Runda Modeller För Balkongen

Innehållsförteckning:

Video: Swing-cocoon (37 Bilder): Välj En äggstol För Trädgården Från Rotting Och Väv Med Egna Händer Ovala Och Runda Modeller För Balkongen

Video: Swing-cocoon (37 Bilder): Välj En äggstol För Trädgården Från Rotting Och Väv Med Egna Händer Ovala Och Runda Modeller För Balkongen
Video: Eleanor Cocoon Egg Chair 2024, April
Swing-cocoon (37 Bilder): Välj En äggstol För Trädgården Från Rotting Och Väv Med Egna Händer Ovala Och Runda Modeller För Balkongen
Swing-cocoon (37 Bilder): Välj En äggstol För Trädgården Från Rotting Och Väv Med Egna Händer Ovala Och Runda Modeller För Balkongen
Anonim

Nyligen har möbler upphört att utföra endast sina direkta funktioner. Idag väljer fler och fler vackra och bekväma moderna modeller själva. Ganska ofta, särskilt för en trädgård eller balkong, faller valet på en kokongstol. Formen i form av ett ägg och förmågan att göra det i form av en gunga är populär bland människor i olika åldrar. Sådana stolar ser särskilt attraktiva ut när de hänger från träd eller omges av riklig grönska.

Bild
Bild

Vyer

Upphängda stolar kan vara mycket olika, och för att ge det är inte svårt att hitta det lämpligaste alternativet.

  • Gungstol vanligtvis levereras med en robust ram som gör dem mobila. Sådana möbler är perfekta för både hem och trädgård.
  • Hängmatta stol Är en idealisk plats att koppla av. Tygbasen omsluter behagligt, som om den omfamnar. En uppblåsbar kudde kan vara så mjuk som du vill, eftersom den är lätt att tömma, eller omvänt, att blåsa upp. Oftast är den gjord utan ramar.
  • Cocoon stol eller ägg stol Är ett mycket elegant alternativ. Fåtöljen är faktiskt en miniatyr gömställe där det är trevligt att ta skydd för avkoppling. Ganska ofta, på en stel ram, förvandlas denna modell till en kokongsving och blir ännu mer attraktiv.
  • Bubble stol har formen av en boll, varav en del togs och klipptes av. Ser bra ut både i transparent och i färg. Den är ofta gjord av tätt homogent material.
  • Släpp stol gillar verkligen barn. Och ofta kommer den till och med med en dörr och liknar utåt ett tyghus, som små fidgets gillar ännu mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är bara huvudtyperna. Stolar kan hängas upp eller utan, med en ram, på ett stativ, dubbel och många andra. I dagens sort kan alla välja det lämpligaste alternativet för sig själva.

Material (redigera)

Materialen från vilka de hängande modellerna är gjorda är också ganska olika.

  • Tygmodeller skiljer sig åt i styrka, densitet, färg, inredning. Det är bäst att välja material som jeans, presenning, regnrockstyg.
  • Stickade fåtöljer stickning eller virkning ser enkel och lyxig ut på samma gång. De kan enkelt göras original med olika trådtexturer, färger, stickmönster.
  • Macrame korg från en hållbar sladd kommer modellerna att bli en utmärkt dekoration av trädgården. Det är särskilt trevligt att en sådan möbel kommer att glädjas i många år.
  • Rotting- eller vinstockmodeller fascinera. Naturligtvis är sådana stolar något dyrare, och att göra dem själv är ganska svårt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa hantverkare visar sin fantasi när de skapar en hängande gunga och använder till exempel plastflaskor. Först skärs de i remsor och sedan vävs basen för stolen från dem.

Stil och design

När det gäller stil och design är valet av hängande stolar nu enormt. Naturligtvis har äggformen inte tappat sin popularitet i årtionden i rad. Det är denna typ som oftast väljs för trädgårdstomter. Det är attraktivt eftersom det är mycket bekvämt att gömma sig från allt och vara ensam med dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Äggformade modeller liknar bara på distans ett ägg i form. Idag har de genomgått en hel del förändringar, på vissa ställen har de blivit mer eleganta. I vissa stolar kan vi se förträngningar på sidorna, och i vissa, några ytterligare element som fotstöd eller extra armstöd. Den ovala utsikten är mer sluten och avskild, så den väljs främst av dem som gillar att spendera tid i ensamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den runda formen är också mycket populär. De sfärformade fåtöljerna ser ganska massiva ut. För att jämna ut det började designers skapa dem i form av genombrutna spetsar eller gjorda av transparenta material. Ett utmärkt alternativ som kommer att se lätt och graciöst ut är en rund bas vävd av flerfärgade trådar. Droppformade former intar också en av de ledande positionerna. Ofta är dessa modeller enkla att installera, eftersom de inte behöver fästas på ramen. De kommer att se bra ut var som helst i trädgården och är lämpliga även för en eftermiddagslur. Dessa stolar är särskilt populära bland barn, eftersom de är lätta att gömma sig i.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa grundmodeller finns det många fler former, till exempel i form av en vanlig stol, en triangel, en smal remsa, något bredare nedåt. Om du gör en gunga själv kan du säkert ge fantasi och drömmar fria tyglar.

Färger

Swing cocoons kan ha olika färger, allt från vita till snygga regnbågsmönster. För en trädgård passar brunt i alla dess naturliga nyanser eller grönt bäst. Sådana modeller kommer att vara perfekt kamouflerade bland den frodiga grönska. Om stolen väljs för ett barn eller för att höja stämningen, är det bättre att välja ljusa monokromatiska modeller, till exempel gul eller lila. För älskare av det marina temat är en kombination av vita, blå och gula färger perfekt.

Bild
Bild

Om så önskas kan du blanda så många färger och nyanser som du vill i en modell. Rainbow färger är bra för varma sommardagar.

För balkonger passar kokongstolar i ljusa eller omvänt mörka färger bäst. Detta kommer att ge dem elegans och sofistikering. Om du vill diversifiera och pigga upp dig lite kan du använda flerfärgade ljusa kuddar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en kokongsvinga måste du först bestämma för vem den ska tas exakt och var den ska placeras. Ett barn behöver trots allt säkrare modeller, och för vuxna, mer hållbara och hårda. Stolarna kan också skilja sig åt var de finns - i vardagsrummet, matsalen, köket, barnkammaren eller på gatan. Ibland kommer de i flera delar och kompletterar varandra. Det är lämpligt att ge produkter med enkla former och en minimal mängd dekorativa element företräde. Sådana modeller kommer alltid att vara bekväma och eleganta. Du kan alltid lägga till några små detaljer i din smak. Alternativ med kompakta storlekar och täta flätor ser bra ut.

Bild
Bild

Det är viktigt att produkten har en garanti, och dess period kan vara upp till 10 år. Naturligtvis är detta endast möjligt om köpet genomfördes i en företagsbutik. När du väljer är det viktigt att uppmärksamma modellens kvalitet. Det är bäst att självständigt kontrollera hur starka fästelementen och mekanismerna är.

Hur gör man det själv?

Om du vill kan du enkelt få en kokong att svänga själv genom att studera mästarklasser. Det enklaste sättet är att göra korgmodeller med egna händer som kommer att se bra ut på balkongen. För en sådan kokongstol behöver du:

  • en ring av metallplast (tvärsnitt från 35 mm) för en rygg med en storlek på 1, 1 meter;
  • en ring av metallplast (tvärsnitt från 35 mm) för ett säte som mäter 0,7 meter;
  • 4 mm gänga av polyamidfiber upp till 1000 meter lång, helst med en polypropylenbas;
  • repsele;
  • ett par snäva rep för att ansluta bågarna.
Bild
Bild

Swingens storlekar kan vara mycket olika, och baserat på dem kan antalet och själva materialen variera något. Om stolen till exempel kommer att vara gjord för barn, kan du välja ringar med en mindre diameter. Om stolen ska användas av alla familjemedlemmar är det bättre att välja material med maximal styrka. Efter att allt du behöver har förberetts i förväg kan du skapa en "kokong" steg för steg.

  • Tillverkningen av stolen bör startas genom att fläta bågen. Man bör komma ihåg att 40 meter tråd behövs per meter rör. Det måste läggas tätt i ett jämnt lager. Efter vart 10: e steg är det värt att fästa, dra och vika de sista slingorna. Flätan ska vara slät och tät.
  • Det andra steget är att skapa ett nät på den dubbelsträngade bågen. I detta fall måste den fixeras till flätan med en stark slinga. Att klippa av ändarna är valfritt, eftersom de senare kan bli en frynsdekoration. Hur elastiskt nätet blir beror enbart på hur tät tråden är. Var inte rädd för att för tät vävning kommer att leda till deformation av bågen, eftersom den sedan är i linje med spända knutar.
  • I det tredje steget sammanförs de flätade ringarna. Ringarna måste anslutas med en tråd längs en av kanterna. Å andra sidan placeras två stavar av trä eller metall. Deras längd väljs beroende på produktens höjd.
  • Därefter är ryggen vävd. Du kan välja vilket system som helst för det. Tråden måste fixeras högst upp på bågen och sedan gradvis ledas ner i processen. Knutarna ska dras åt på den nedre ringen. De återstående trådarna kan samlas i tofsar.
  • Efter det är det värt att förstärka kokongen med två rep som sätet är fäst på baksidan.
  • Den sista handen är att selarna fästs på kokongsvinget.
Bild
Bild

När produkten är helt klar kan du installera den på det valda stället och njuta av en trevlig vila. Du kan väva en stol inte bara med hjälp av makrame -teknik, utan även virknålar eller stickor. Naturligtvis är dessa metoder mer tidskrävande och kräver vissa färdigheter och specialkunskaper.

Framgångsrika exempel och alternativ

Den ljusa och luftiga modellen Tropicalia Cocoon kommer att se bra ut på balkongen. Den är gjord i form av en hängande stol, fixerad på en stel stålram. Luftigheten uppnåddes på grund av den ursprungliga vävningen. För basen togs band gjorda av termoplastisk polymer. Praktiska ägare kommer att älska modellen "Egg Stand", som är tillverkad av syntetfiber. Det är motståndskraftigt mot fukt och solljus. Denna unika gunga skapades av designern Nanna Dietze. Hon gjorde dem specifikt lämpliga för både vuxna och barn. Dessutom är detta alternativ också lämpligt som en vagga för spädbarn, om du kopplar bort "bas-ägget".

Bild
Bild
Bild
Bild

För trädgården är den supertåliga stålgungan "The Bubbles Swing" ett idealiskt alternativ. Designerna försökte göra dessa modeller intressanta på grund av trädgårds -temat. Som ett resultat erhölls aptitretande former i form av till exempel kopparpläterad pumpa. En annan egenskap hos en sådan kokong är förmågan, på grund av dess storlek, att rymma tre personer samtidigt. Universal svängmodell "Jasmin Swing". Stolarna är gjorda av mjukt stål och har en korrosionsskyddande beläggning. Detta material är lätt och flexibelt. Som ett resultat är det möjligt att skapa ursprungliga lockar som liknar växtformer. Denna stol är perfekt för både trädgården och balkongen och kompletterar interiören.

Rekommenderad: