Studiokamera: Kameramodeller För Studiofotografering, Kriterier För Val Av Videokamera För En Studio

Innehållsförteckning:

Video: Studiokamera: Kameramodeller För Studiofotografering, Kriterier För Val Av Videokamera För En Studio

Video: Studiokamera: Kameramodeller För Studiofotografering, Kriterier För Val Av Videokamera För En Studio
Video: What Camera Should you Buy for Fashion Photography in 2021? 2024, April
Studiokamera: Kameramodeller För Studiofotografering, Kriterier För Val Av Videokamera För En Studio
Studiokamera: Kameramodeller För Studiofotografering, Kriterier För Val Av Videokamera För En Studio
Anonim

Foto- och videofilmer i en studio är en komplex och kostsam process. För att få högkvalitativt arbete krävs utförarens skicklighet och modern teknik. Studiokameran ger en bekväm arbetsmiljö och möjligheten att uppnå önskat resultat även för nybörjare. Genom att känna till alla funktioner och tekniska parametrar för enheten kan du välja den optimala kameramodellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Studiokamerorna implementerar den mest avancerade utvecklingen inom teknik för digital video och bildbehandling, och bibehåller en stabil strömningshastighet. Alla moderna modeller är utrustade med en funktion för att öka det dynamiska omfånget, vilket gör att du kan bibehålla hög bildkvalitet även i svagt ljus . En annan egenskap hos sådana enheter är deras förmåga att blockera skuggor och avgränsa områden i ljusa färger.

För enkel användning i studiokameror är tyngdpunkten så låg som möjligt . Särskild uppmärksamhet ägnas åt att balansera enheten så att den kan användas mer effektivt.

Studiokameror har en högre känslighet och låter dig spela in video med lågt brus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionerna i studiomodeller gör att de kan användas för att filma de svåraste scenerna: närbilder, sportevenemang, snabb förflyttning av föremål.

Det finns ett antal tillbehör tillgängliga för att hjälpa dig använda dina enheter mer effektivt:

  • sökare;
  • kamera och stationsadapter;
  • parningsenheter för sökaren.
  • fjärrkontroll.
Bild
Bild

Modellöversikt

Det finns flera företag på den professionella videokameramarknaden vars produkter är i stadig efterfrågan bland köpare.

Canon XF405

Modellen är bärbar och lätt. Kvaliteten på fotografering i 4K -format gör att du kan använda enheten för att skapa videonyheter, filma olika offentliga evenemang. Kameran använder ett vidvinkelobjektiv från vår egen produktion, med möjlighet till femton gånger zoom. CMOS -sensorn och DIGIC DV 6 -processorn låter dig spela in 4K -video UHD / 50p, i slowmotion - Full HD / 100p . När alternativet Wide DR är aktiverat, detaljeras objekt i skuggade och upplysta områden.

Kameran styrs med en fjärrkontroll, surfplatta, smartphone.

Bild
Bild

Panasonic AG-UX180

Enheten är utrustad med ett vidvinkel LEICA DICOMAR-objektiv med en kompakt storlek på 24 mm. När du fotograferar finns det praktiskt taget ingen bländning och haloeffekt på grund av flerlagersbeläggningen som appliceras på optiken. En särskiljande egenskap hos enheten är möjligheten att spela in video i supertaktigt läge, med en hastighet av 120 bilder per sekund . Panasonic AG-UX180 är idealisk för reportage, tack vare dess autofokusfunktion och mycket effektiv bildstabilisering. Den största nackdelen med enheten, användare kallar avsaknaden av en inbyggd Wi-Fi-modul.

Bild
Bild

JVC GY-HM200E

En av de mest prisvärda studiokamerorna. Trots detta implementerar kameran alla moderna IP -alternativ. Enheten stöder 4K Ultra HD, Full HD, slowmotion -video upp till 120 bilder per sekund, livevideosändning till Internet.

Bekvämheten att använda enheten uppnås på grund av dess låga vikt, som är 1,6 kg

Nackdelarna inkluderar otillräcklig bildstabilisering och en synlig tidsfördröjning vid ändring av enhetens driftsläge.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Du kan välja det bästa kameralternativet för en studio genom att definiera flera grundläggande kriterier som direkt påverkar användningseffektiviteten.

Matrisen

Fullständigheten av att skilja bilden efter färg beror på denna parameter. Detta kriterium är ett av de viktigaste, därför får han ökad uppmärksamhet. Det finns flera typer av kameramatriser.

  1. CMOS . Matrisen är utformad för att fungera med video, vars upplösning inte överstiger 1080 pixlar. De främsta fördelarna ligger i ett överkomligt pris och låg energiförbrukning.
  2. CCD . Används på kameror av professionell kvalitet. Ge den mest exakta färgåtergivningen utan visuellt brus.
  3. 3CCD . Det är en uppsättning filter med en hög känslighetsnivå. Ger maximal bildkvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Matrisstorlek

Matrisens bredd har en direkt inverkan på bildens kvalitet. Ju större den är, desto mer ljus samlas in, vilket gör bilden ljusare och rikare.

För en professionell studiokamera bör denna parameter vara minst 1/4 ", en 1/2" matris anses vara idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljud

Ljudkvaliteten påverkas av antalet ljudspår: ju fler, desto bättre. För studiokameror måste mikrofonen vara utanför och ha brusreducering.

Bild
Bild

Ytterligare alternativ

Varje tillverkare utrustar de producerade kamerorna med olika funktioner:

  • fotograferingsläge i svagt ljus;
  • videostabilisering;
  • fotografi;
  • wi-fi-adapter.
Bild
Bild

Visa

Skärmstorleken, upplösningen och möjligheten att justera lutningsvinkeln gör det enkelt att använda kameran. Minsta bländning, brist på bildförvrängning och bästa bildkvalitet tillhandahålls av två typer av bildskärmar: AMOLED och LED.

Rekommenderad: