Kameralampa För Kameror (17 Foton): Ringbelysning, LED Och Andra. Videoljus Från Yongnuo Och Andra Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Kameralampa För Kameror (17 Foton): Ringbelysning, LED Och Andra. Videoljus Från Yongnuo Och Andra Tillverkare

Video: Kameralampa För Kameror (17 Foton): Ringbelysning, LED Och Andra. Videoljus Från Yongnuo Och Andra Tillverkare
Video: $100 Video LED Light Kit! 2024, April
Kameralampa För Kameror (17 Foton): Ringbelysning, LED Och Andra. Videoljus Från Yongnuo Och Andra Tillverkare
Kameralampa För Kameror (17 Foton): Ringbelysning, LED Och Andra. Videoljus Från Yongnuo Och Andra Tillverkare
Anonim

Varje fotograf och videograf vet hur viktig ljuskvaliteten spelar i fotograferingsprocessen. Under de senaste åren har ett funktionellt, praktiskt och kompakt kameraljus blivit mer och mer populärt. Idag i vår artikel kommer vi att överväga funktionerna och syftet med denna enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Videoljus på kameran fungerar som bakgrundsbelysning för filmning på plats eller studio. Denna enhet är inte modern, den användes även under inspelningen av de första filmerna. Kompaktiteten hos denna tekniska enhet garanterar att den är bekväm att använda på kameror.

En modern fotograf behöver inte projektorer eller professionellt ljus; sådan kamerautrustning räcker för att han ska kunna skjuta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

På den moderna marknaden för foto- och videoutrustning kan du hitta en mängd olika typer av fästen för kameraljus till en actionkamera

  • Illuminator (oftast är det ring eller LED) en konstant ljuskälla som kan belysa omgivningen i många timmar. Dess särdrag inkluderar mjukhet och avsaknad - tack vare dessa egenskaper får rummet ytterligare volym.
  • Blixt Är en ljuskälla som inte är enhetlig men impulsiv. Den avger ljus under en kort tidsperiod (mätt i bråkdelar av en sekund).
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är dessa typer av kameraljus indelade i flera fler kategorier

  • Halogenbelysning Är en enhet som kräver mycket energi för att den ska fungera fullt ut. Samtidigt är enheten mycket obekväm i driftsprocessen, eftersom den värms upp mycket och ger en mängd olika främmande ljud.
  • LED -belysning är ekonomiskt när det gäller energiförbrukning. Enheten är mycket lätt och har en lång livslängd.
  • LED -blixt kraftfullare än de typer som beskrivs ovan, men inte lika bekvämt som de enheter som beskrivs ovan. Det är mycket obekvämt att arbeta med denna tekniska enhet i mörka rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Bland de bästa tillverkarna av ljus på kameran sticker sådana märken ut: Canon, Yongnuo, Manfrotto. Men förutom dem finns det också andra tillverkare som producerar högkvalitativa enheter.

PowerPlant LED E72

Denna enhet används inte bara av amatörer, utan också av proffs. Den har hög effekt, samt kompakt storlek, lätt att använda.

Bild
Bild

Meike LED MK160

Denna enhet är en 160 LED -lampa. Standardpaketet, förutom huvudenheten, innehåller ytterligare 3 filter som är utformade för att sprida ljus.

Bild
Bild

PowerPlant LED 5009

Oftast används denna kameralampa i studior. Det är väldigt enkelt att montera.

Bild
Bild

Urvalstips

Att välja lampa för kamera och telefon kan vara svårt. Detta beror främst på det stora utbudet av enhetsmodeller på den moderna marknaden. På ett eller annat sätt rekommenderar experter att ta hänsyn till flera nyckelfaktorer.

  • Olika modeller av ljus på kameran förbrukar olika mängder energi, vilket inte bara påverkar enhetens kvalitet, dess kostnad utan även underhållskostnader. I allmänhet rekommenderas det att välja modeller som förbrukar minsta mängd energi.
  • Ljusstyrka är ett mått som mäts i lux. När du väljer ett ljus för den här parametern är det viktigt att fokusera på egenskaperna hos rummet där du ska skjuta.
  • Bildens kvalitet beror på kvaliteten på färgåtergivningen. Följaktligen bör denna egenskap ägnas särskild uppmärksamhet.
  • Ljusets diffusionsvinkel påverkar hur enhetlig belysningen av ett foto eller en video är. Den vanligaste indikatorn är 55-65 grader.
  • Livsmedel är en annan viktig parameter. Idag kan du hitta enheter som drivs av batterier, ackumulatorer, elnät eller har en kombinerad typ av strömförsörjning.
  • Beroende på typ av tillbehör kommer ljusets användbarhet att öka eller minska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de funktionella funktioner som beskrivs ovan, egenskaper som kostnad, tillverkare, säljare och konsumentrecensioner är av stor vikt … Så i förhållande till priset bör man följa det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet. När det gäller tillverkaren bör du bara lita på betrodda och välrenommerade företag. Du kan bara köpa ljus i officiella butiker och återförsäljare.

Samtidigt måste du studera användarkommentarer om enhetens funktionella och tekniska egenskaper innan du köper en specifik modell av kameraljus direkt.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Processen för att använda kameraljus varierar beroende på om du filmar eller fotograferar. Till exempel, för att skapa ett foto av hög kvalitet är det nödvändigt att organisera de nödvändiga ljus accenterna följaktligen bör ljuskällan vara så statisk som möjligt. Denna enhet blir särskilt oumbärlig vid videoinspelning, eftersom den hjälper till att markera förgrunden.

För det För att enheten ska kunna utföra all sin funktionalitet fullt ut måste den installeras på kameran på ett speciellt stativ , som i professionella kretsar kallas "sko". Därefter bör du ställa in önskad ström för enheten för dig. Eftersom lampan på kameran är autonom på grund av dess egenskaper, förbrukar den inte kamerans ström, så du kan använda den under en längre tid.

Tack vare enhetens kompaktitet kan du dessutom enkelt bära den från plats till plats.

Rekommenderad: