Väggfästen För Projektorn: Välj Ett Fäste För Videoprojektorn På Väggen, Installation

Innehållsförteckning:

Video: Väggfästen För Projektorn: Välj Ett Fäste För Videoprojektorn På Väggen, Installation

Video: Väggfästen För Projektorn: Välj Ett Fäste För Videoprojektorn På Väggen, Installation
Video: Zigbee fjärrkontroll för smarta hem Moes 4 knappar. Översikt, integration i hemassistenten 2024, April
Väggfästen För Projektorn: Välj Ett Fäste För Videoprojektorn På Väggen, Installation
Väggfästen För Projektorn: Välj Ett Fäste För Videoprojektorn På Väggen, Installation
Anonim

En ganska populär enhet idag anses multimediaprojektor - det finns inte bara på kontor, utan också i vanliga lägenheter. Oftast installeras projektorer på ett bord, men det är inte alltid bekvämt, därför är det bäst att installera utrustning på en vägg. För att göra detta måste du dessutom köpa ett speciellt fäste - ett väggfäste . När du väljer en fäste bör du dock ta hänsyn till designfunktionerna och dess mekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Projektorns väggfäste är ett system som inte bara möjliggör säker och korrekt installation av utrustning, utan också att dölja alla anslutningskablar, vilket ger interiören ett elegant utseende

Installera projektorn med ett väggfäste skiljer sig från dem som används för högtalare, bildskärmar och tv -apparater, som kan fixas utan att följa kraven för skåpets lutning när det gäller geometri och höjd … För projektorer som är monterade på sådana fästen gäller värdena för de särskilda beräkningstabellerna . När du observerar dem under installationen kan du vara säker på att projektorn kommer att kunna visa en förstorad bild av hög kvalitet på skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste designfunktionerna för väggfästena inkluderar:

  • närvaron av kroppens höjdjustering;
  • förmågan att fixera lutningsvinkeln för teknikens optiska axel;
  • förmågan att justera kroppens rotation.

Om du planerar att ständigt justera fästet för olika lutningsvinklar och positioner, måste du välja modeller gjorda av lätta metaller. När det gäller plastmodellerna är de väl lämpade för små klassrumspresentationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Projektorväggfästen finns nu på marknaden i ett stort sortiment , dessutom, varje modell om Det skiljer sig inte bara i design, pris, utan också i teknisk kapacitet . För att denna enhet ska vara bekväm att använda och fungera pålitligt under lång tid måste vissa parametrar beaktas när du väljer den. Låt oss lista vad som gäller för dem.

  • Vikt … Fästet måste vara säkert i drift och tål alla belastningar. Det rekommenderas inte att köpa fästen av alltför lätt material.
  • Korrespondens för monteringsuttag . Placeringen av monteringsspåren på fästet och på projektorn måste matcha exakt.
  • Stånglängd . Alla justerbara bommar har minimi- och maxlängdsgränser. För att bestämma denna indikator måste du veta höjden på skärmen och rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

Innan du monterar videoprojektorns väggfäste, se till att tänk på dess placering … Dessutom allt nödvändigt kabelledningar och beräkna stångens längd korrekt … För att bestämma stångens längd, subtrahera skärmhöjden från rummets totala höjd.

Dessutom beräknas skärmvävets avstånd från golvet. Det är också viktigt att noggrant läsa projektorns specifikationer innan du påbörjar några installationsarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller själva installationen utförs den oftast på sätt som är beroende av väggmaterialet

  • Betongväggar . Först och främst måste du göra markeringar på väggen för fästet och stansa (borra) hål. Därefter körs in pluggarna, fästplattan appliceras och fixeras med självgängande skruvar.
  • Väggarna är täckta med gipsskivor . Om projektorn väger mindre än 5 kg, kan fästet fästas direkt på gipsskivorna med hjälp av fjärilspluggar. Om utrustningen är tung (över 5 kg) måste fästet fästas på de förinstallerade metallprofilerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsarbete övervägs projektorinställning . För att göra detta måste du vidta följande steg:

  • slå på utrustningen, dra gardinerna och släck alla lampor (gör belysningen i rummet minimal);
  • med hjälp av speciella inställningar för att justera bildens position på skärmen och korrigera fokus;
  • justera ljusstyrka och kontrast.

Rekommenderad: