Tyst Mikrofon: Vad Ska Jag Göra Om Det Blir Svårt Att Höra? Varför Blev Ljudet För Svagt?

Innehållsförteckning:

Video: Tyst Mikrofon: Vad Ska Jag Göra Om Det Blir Svårt Att Höra? Varför Blev Ljudet För Svagt?

Video: Tyst Mikrofon: Vad Ska Jag Göra Om Det Blir Svårt Att Höra? Varför Blev Ljudet För Svagt?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Tyst Mikrofon: Vad Ska Jag Göra Om Det Blir Svårt Att Höra? Varför Blev Ljudet För Svagt?
Tyst Mikrofon: Vad Ska Jag Göra Om Det Blir Svårt Att Höra? Varför Blev Ljudet För Svagt?
Anonim

Trots den snabba utvecklingen av nanoteknik och den påtagliga tillväxten av direktkommunikation via Internet är samtalspartnerns hörbarhet inte alltid utmärkt. Och sällan när orsaken till ett sådant problem ligger i kvaliteten på anslutningen eller VoIP -tekniken. Även när man kommunicerar via populära program som Skype, Viber eller WhatsApp blir samtalspartnerns röst tyst eller försvinner helt, vilket är mycket obehagligt, särskilt när konversationen rör viktiga ämnen. Den skyldiga till problemet är oftast ljudheadsetet.

Bild
Bild

Billiga analoga mikrofoner tillverkade i Kina har översvämmat marknaden för budgetenheter. En enhet av låg kvalitet kan aldrig skryta med idealiska tekniska egenskaper . Självklart visar testet av enhetens funktion vid köp aldrig dåliga resultat, men efter en vecka kommer användaren att märka hur enheten förlorar sin potential. Och om en månad kan du köpa en ny liknande enhet.

Det är en annan sak när ljudet från de ursprungliga mikrofonerna blir tyst. Att slänga en så dyr enhet i papperskorgen kommer inte att räcka upp handen. Det betyder att vi måste åtgärda problemet. Dessutom är lösningen på detta problem faktiskt väldigt enkel.

Bild
Bild

Huvudsakliga skäl

Förvisso mötte varje person minst en gång i sitt liv problem när hans egen röst försvann under onlinekommunikation eller om samtalspartnern inte hördes. Och den första anledningen som jag tänkte på är att Internet inte fungerar bra, anslutningen går förlorad. Och om sådana situationer upprepas för ofta, då det är värt att kolla andra orsaker till den plötsliga tystnaden. Och börja inte med Internet, utan med headsetet.

Bild
Bild

Innan du hanterar orsakerna till att mikrofonen blir tyst, Det är nödvändigt att bekanta sig med ljudenhetens designfunktioner och deras skillnader . Till exempel, enligt arbetsprincipen, kan enheten vara dynamisk, kondensor och elektret. Dynamisk är mer populär på grund av sin låga kostnad.

Bild
Bild

De kan dock inte skryta med hög känslighet. Kondensatormikrofoner begränsat räckvidd och låg känslighet.

Bild
Bild

Electret - ett slags kondensormodeller . Sådana mönster är små i storlek, låg kostnad och en acceptabel nivå av känslighet för hemmabruk.

Bild
Bild

Enligt typen av anslutning är mikrofoner indelade i inbyggda, analoga och USB -enheter . Inbyggda modeller finns i samma design som webbkameror eller hörlurar. Analoga enheter är anslutna som en oberoende enhet. USB -mikrofoner ansluts enligt den analoga principen med den enda skillnaden i anslutningskontakten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste mikrofonerna idag övervägs analoga modeller . De presenteras i olika konfigurationer. Men viktigast av allt, de kan användas som en fristående enhet eller kombineras med hörlurar.

Bild
Bild

Bland de olika mikrofonerna med 3,5 mm-kontakt kan du välja ett relativt känsligt headset som matchar de flesta av de inbyggda ingångarna . Anslutningsprocessen är mycket enkel. Det räcker med att sätta in kontakten i ett uttag med samma färg. I detta fall är en bra ingång och ett ljudkort ansvariga för ljudkvaliteten. I avsaknad av sådana finns det en hög sannolikhet för buller under driften av enheten. USB-modeller är utrustade med en inbyggd förstärkare som ger den ljudnivå som krävs.

Bild
Bild

Efter att ha kommit fram till designfunktionerna för mikrofoner med olika modifieringar kan du börja studera de främsta anledningarna till att mikrofonen blev tyst:

  • dålig anslutning mellan mikrofon och ljudkort;
  • föråldrad förare eller brist på sådan;
  • felaktig mikrofoninställning.
Bild
Bild

Hur förstärker jag ljudet?

När ljudkortet på en stationär eller bärbar dator uppfyller höga krav är det inte svårt att öka mikrofonens volym. För att göra lämpliga inställningar, du måste komma in i systemets kontrollpanel … Du kan ta en genväg, nämligen att högerklicka på högtalarikonen nära klockan, som ligger i hörnet på aktivitetsfältet, och välj raden "Inspelare".

Bild
Bild

En svårare väg kräver att du klickar på "Start" -knappen, går till kontrollpanelen, klickar på "Hårdvara och ljud", väljer sedan "Ljud" och öppnar fliken "Inspelning", går sedan till avsnittet "Nivåer" och justera mikrofonförstärkningen därefter. Reglaget, som är ansvarigt för dess känslighet, ökar röstvolymen, inte från PC -standarder, utan från ljudkortets kvalitet. De mest avancerade ljudkorten ger omedelbart högsta möjliga röstvolym, vilket tvärtom måste sänkas.

Bild
Bild

Förutom den inbyggda ljudkortstandarden finns det dock ett alternativt sätt att förstärka ljudvolymen. Och det är Mic Boost -alternativet. Tillgängligheten för det presenterade alternativet är dock helt beroende av ljudkortets drivrutin. Om föraren är föråldrad kommer det inte att vara möjligt att hitta ett liknande alternativ i systemet.

Bild
Bild

Glöm inte att förstärkning av mikrofonljudet ökar volymen på omgivande brus. Naturligtvis kommer denna nyans knappast att påverka onlinekommunikation via Skype . Men för sånginspelningar, videohandledning eller strömmar kommer förekomsten av onödiga ljud att vara ett allvarligt problem. För att undvika sådana situationer rekommenderas att öppna avancerade mikrofoninställningar och justera alla indikatorer till önskad nivå. Var noga med att kontrollera hur headsetet fungerar. Men helst inte genom att spela in ljud, utan genom att kommunicera med en annan person via Skype eller WhatsApp.

Bild
Bild

Det finns ett annat sätt att öka mikrofonvolymen i datorns operativsystem . För att göra detta måste du använda Sound Booster -verktyget. Detta program har många användbara fördelar, bland vilka användare uppskattar enkel installation, startar programmet varje gång datorn slås på eller startas om. Med Sound Booster kan du öka mikrofonvolymen med 500%. Framför allt stöder Sound Booster många populära spel, multimediaspelare och program.

Du bör dock vara försiktig. Den maximala förstärkningen av mikrofonljudet leder till det faktum att främmande ljud och till och med andning från headsetets ägare kommer att tydligt höras. Av denna anledning är det nödvändigt att finjustera enhetens känslighet.

Med lite tålamod kan du få den perfekta volymen utan ljud av främmande brus.

Bild
Bild

Förutom de vanliga och vanligaste sätten att förstärka en mikrofon, det finns ytterligare metoder för att öka ljudvolymen . Till exempel, på vissa stationära och bärbara datorer, stöder ljudkortet eller ljudkortet möjligheten att använda filter. De följer med den mänskliga rösten i kommunikationsprocessen. Du hittar dessa filter i mikrofonens egenskaper. Tillräckligt välj fliken "Förbättringar ". Det är värt att notera att "Förbättringar" bara visas när ett headset är anslutet.

Bild
Bild

Väl på den namngivna fliken visas en lista med filter på skärmen som kan stängas av eller aktiveras

Brusreducering . Med det här filtret kan du minska ljudnivån under en konversation. För dem som ständigt använder Skype eller andra online -kommunikationsprogram måste det presenterade filtret vara aktiverat. Detta alternativ rekommenderas inte för sånganvändare.

Bild
Bild

Echo -avbokning . Detta filter minskar ekoeffekten när förstärkta ljud passerar genom högtalarna. Tyvärr, från en praktisk synvinkel, när du spelar in solo sång, fungerar det här alternativet inte särskilt bra.

Bild
Bild

" Ta bort en konstant komponent ". Detta filter sparar ägaren till en överkänslig enhet. Snabba tal efter bearbetning av mikrofonen blir skrynkliga och obegripliga. Detta alternativ gör att tal kan överföras utan överlappande ord.

Bild
Bild

Antalet och antalet filter varierar beroende på drivrutinsversion och ljudkortgenerering.

Om ingen av de presenterade metoderna hjälpte till att lösa problemet med en tyst mikrofon, du kan försöka köpa en webbkamera med en inbyggd ljudenhet . Men om du vill uppgradera din dator kan du köpa ett nytt ljudkort som har en mikrofoningång av hög kvalitet.

Bild
Bild

Rekommendationer

Oroa dig inte och förtvivla om mikrofonen är ur funktion, särskilt eftersom gadgets tysta ljud inte är en mening. Först måste du kontrollera huvudpunkterna i mikrofoninställningarna och inspektera det utifrån. Ljudet kan ha blivit tystare på grund av volymminskningen på enheten. Faktum är att för varje enskilt fall av allvarliga sammanbrott finns det ett dussin oförutsedda situationer. Och de är alla helt slumpmässiga.

Bild
Bild

Ofta ställs användarna inför felaktig användning av mikrofonen inbyggd i hörlurarna, vilket uttrycks med låg röst, ökande ljud, gnisslar, surrar, skramlar och till och med stammar.

För att identifiera orsakerna till problem är det nödvändigt att diagnostisera enheten och kontrollera hur PC -systemet fungerar.

Den bästa online -diagnostikern är WebcammicTes Internetportal . Det är lätt att ta reda på orsaken till problemet på denna webbplats. Efter att ha kontrollerat systemet visas diagnosresultatet på skärmen, där det kommer att framgå om problemet är i mikrofonen eller i operativsystemets inställningar.

Bild
Bild

Förresten, många användare av Windows 7 -operativsystemet klagar över den ständiga avaktiveringen av ljuddrivrutiner, varför du ständigt måste installera dem. Detta är dock inte en lösning på frågan. För det första det är nödvändigt att kontrollera att serviceprogrammen fungerar . För att göra detta, gå till webcammictest webbplats. com, öppna fliken "Testmikrofon".

Bild
Bild

Så snart den gröna indikatorn tänds, det är nödvändigt att börja tala små fraser i olika nycklar . Om raka vibrationer visas på skärmen betyder det att mikrofonen fungerar normalt och problemet ligger i datorns systeminställningar.

Rekommenderad: