Bluetooth -mikrofoner: Hur Fungerar Trådlösa Modeller? Deras Beskrivning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Via Bluetooth?

Innehållsförteckning:

Video: Bluetooth -mikrofoner: Hur Fungerar Trådlösa Modeller? Deras Beskrivning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Via Bluetooth?

Video: Bluetooth -mikrofoner: Hur Fungerar Trådlösa Modeller? Deras Beskrivning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Via Bluetooth?
Video: Использование модуля контроллера мотора BTS7960 PWM H Bridge с библиотекой Arduino 2024, April
Bluetooth -mikrofoner: Hur Fungerar Trådlösa Modeller? Deras Beskrivning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Via Bluetooth?
Bluetooth -mikrofoner: Hur Fungerar Trådlösa Modeller? Deras Beskrivning. Hur Ansluter Jag En Mikrofon Via Bluetooth?
Anonim

Moderna tekniktillverkare har minimerat användningen av kablar och anslutningssladdar. Mikrofoner fungerar via Bluetooth -teknik. Och det här handlar inte bara om sångapparater. För att prata i mobilen behöver du inte ta telefonen ur fickan. Mikrofonerna inbyggda i hörlurarna fungerar på ett liknande sätt. Idag används trådlösa mikrofoner också inom yrkesområdet. Till exempel hjälper enheten lärare att hålla föreläsningar i stora klassrum. Och guiderna rör sig enkelt runt i staden med en grupp turister och berättar om lokala attraktioner.

Bild
Bild

Vad det är?

De första trådlösa mikrofonmodellerna dök upp på 60- och 70 -talen av förra seklet. Enheterna har dock varit under färdigställande under lång tid. Men bara några år efter deras presentation började trådlösa mönster njuta av enorm popularitet bland popartister. På grund av avsaknaden av trådar flyttade sångaren lätt runt scenen, och sångarna började till och med dansa med en dansare, utan att vara rädda för att bli förvirrade och falla … Idag är det extremt svårt för en person att föreställa sig livet med trådar.

Bild
Bild

Trådlös mikrofon med Bluetooth -teknik - en enhet för överföring av ljud.

Vissa modeller låter dig öka volymen på din röst, medan andra gör det möjligt att kommunicera med människor. Men från skillnaden i huvudsyftet ändras inte den konstruktiva delen av mikrofonerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som beskrivits, mikrofoner kräver inte ytterligare akustik . De, som en oberoende enhet, överför inkommande ljud i realtid. Varje enskild modell är utrustad med individuella funktioner:

  • volymkontroll;
  • frekvensjustering;
  • möjligheten att byta uppspelningsspår;
  • förbättrad röstkvalitet.
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Signalen från mikrofonen omdirigeras till förstärkaren med hjälp av radiovågor eller infraröda strålar. Radiovågor lyckas dock skapa ett brett spektrum, så att ljud lätt kan passera genom olika hinder. I enkla termer, personens röst kommer in i mikrofonsändaren, som omvandlar orden till radiovågor . Dessa vågor riktas direkt till högtalarmottagaren och ljudet återges genom högtalarna. I utformningen av mikrofoner, där högtalaren är placerad i enhetens ländrygg, är principen för användning liknande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken trådlös enhet som helst kommer inte att kunna fungera korrekt utan laddning.

Batterimodeller måste laddas från elnätet. Mikrofoner med AA-batterier eller knappcellsbatterier kan bara återställas till funktion genom att byta ut dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en högkvalitativ Bluetooth-mikrofon är svårt. Och innan du går till affären för att handla, du måste bestämma om huvudsyftet med denna enhet … Det finns inga universella mikrofoner.

För föreställningar i ett konferensrum är den enklaste modellen lämplig, för karaoke kommer en enhet med genomsnittliga parametrar att göra, och streamers behöver högfrekventa mönster. De kommer att skilja sig åt i frekvens, känslighet och effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg i valet är anslutningsmetoden . Trådlösa mikrofoner gränssnitt med ljudmottagare på flera sätt. Ett beprövat alternativ är en radiosignal. Med dess hjälp sker ljudåtergivning utan dröjsmål, även om högtalaren befinner sig på ett stort avstånd från ljudmottagaren. Det andra sättet är Bluetooth. Toppmodern teknik som finns i nästan alla enheter. För perfekt signalöverföring måste mikrofonen och ljudmottagaren vara utrustade med Bluetooth version 4, 1 eller högre.

En annan nyans som är värd att uppmärksamma är design egenskaper . Vissa modeller är avsedda för stationär användning, andra mikrofoner måste hanteras och lavalier -enheter föredras av journalister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att vara uppmärksam på typ av vald enhet . Det finns 2 typer av dem - dynamisk och kondensator . Dynamiska modeller har en liten högtalare som tar upp ljudvågor och omvandlar dem till elektriska signaler. Endast prestandaindikatorn och känsligheten hos dynamiska mikrofoner lämnar mycket att önska.

Kondensatordesigner är mer hållbara och pålitliga. Det inkommande ljudet omvandlas till en elektrisk signal med hjälp av en kondensator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Riktning är också en viktig urvalsparameter . Omnidirektionella mikrofonmodeller tar upp ljud från alla håll. Riktningsdesign tar bara ljud från en specifik punkt.

De tekniska egenskaperna för varje enskild mikrofonmodell uttrycks i numeriska värden. Om enheten till exempel väljs för hemmabruk är det lämpligt att överväga mönster med en frekvens på 100-10000 Hz. Ju lägre känsligheten, desto lättare tar den upp ljud . För professionellt arbete bör dock mikrofonens känslighet vara så hög som möjligt så att det inte finns något främmande brus i inspelningen.

För att få högkvalitativt ljud måste motståndsparametrarna vara höga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare denna kunskap kommer det att vara möjligt att skaffa mikrofon av högsta kvalitet som motsvarar det operativa syftet.

Hur ansluter jag?

Det är ingen stor skillnad mellan att ansluta en mikrofon till en telefon, dator eller karaoke. Men innan parning måste du förbereda den nya enheten för arbete. Ta försiktigt ut enheten och anslut den till laddaren. När mikrofonen är laddad kan du slå på den.

För att para ihop din enhet med en Windows 7 eller 8 -dator måste du kontrollera om datorn eller den bärbara datorn stöder mikrofonen. Och efter det bör du följa en enkel instruktion.

  • Först måste du aktivera Bluetooth.
  • Högerklicka på volymikonen bredvid klockan.
  • I fönstret som visas väljer du "Recorders".
  • I listan som öppnas väljer du namnet på mikrofonen och med två klick på knappen kallar du fönstret "Enhetsapplikation". Ställ in "Använd som standard" och klicka på "Apply".
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns några enkla steg för att aktivera Bluetooth på din mikrofon och koppla ihop med en annan enhet

  • Tryck på mikrofonknappen för att aktivera Bluetooth.
  • På den andra enheten gör du en "Sök" efter Bluetooth. I listan som visas väljer du enhetens namn och klickar på den.
  • Primär parning sker med ett lösenord. Enligt fabriksstandard är detta 0000.
  • Aktivera sedan alla ljudfiler på huvudenheten.
  • Justera vid behov frekvenserna.

Karaoke -mikrofonanslutningssystemet är liknande. Det återstår bara att installera programmet med låtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För telefoner används trådlösa mikrofoner i kombination med en hörlur . De bärs på ett öra, vilket är mycket bekvämt för bilister. Designen kan vara liten, något förstorad. Vissa rekommenderar att man köper minimodeller, men det kan inte hävdas att miniatyrenheter fungerar korrekt. Liknande system används inom många yrkesområden.

Så här ansluter du en 2-i-1 Bluetooth-mikrofon till din telefon

  • Först måste du slå på headsetet.
  • Aktivera sedan Bluetooth på din telefon.
  • Sök efter nya enheter i Bluetooth -menyn.
  • I namnet på listan väljer du namnet på headsetet och parar. I det här fallet behöver du inte ange ett lösenord.
  • Efter lyckad parkoppling visas motsvarande ikon högst upp på telefonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr finns det tillfällen då det inte är möjligt att koppla ihop med en mobil enhet första gången. Orsakerna till dessa misslyckanden kan vara en felaktig överensstämmelse mellan Bluetooth -signaler, fel på en av enheterna. För att förhindra att detta händer, Vi rekommenderar att du köper headsetet endast på specialiserade platser . Annars kan du köpa en falsk, och det blir omöjligt att returnera enheten eller byta ut den.

Rekommenderad: