Trådlösa Lavalier -mikrofoner: En översikt över Lavalier -modeller Med Bluetooth. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Trådlösa Lavalier -mikrofoner: En översikt över Lavalier -modeller Med Bluetooth. Hur Väljer Man?

Video: Trådlösa Lavalier -mikrofoner: En översikt över Lavalier -modeller Med Bluetooth. Hur Väljer Man?
Video: LEWINNER BLUETOOTH WIRELESS REVIEW - BEST MICROPHONE UNDER $100? 2024, Mars
Trådlösa Lavalier -mikrofoner: En översikt över Lavalier -modeller Med Bluetooth. Hur Väljer Man?
Trådlösa Lavalier -mikrofoner: En översikt över Lavalier -modeller Med Bluetooth. Hur Väljer Man?
Anonim

Bland det stora antalet mikrofonmodeller intar trådlösa lapels en speciell plats, eftersom de är nästan osynliga, har inga synliga trådar och är lätta att använda.

Särdrag

En trådlös lavaliermikrofon är en liten akustisk enhet som kan omvandla upplevda ljudvågor till en digital signal. En sådan mikrofon används för att spela in en enda röst utan bakgrund.

Sådana enheter består av själva mikrofonen, en sändare och en mottagare. Som regel är sändaren fäst vid ett bälte eller en ficka, vilket är mycket bekvämt. En trådlös mottagare kan ha en eller två antenner. Mikrofonen är ansluten till mottagaren med en kabel … Sådana modeller kan vara både enkelkanal och flerkanalig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används de av tv- eller teaterarbetare, liksom av journalister . De flesta lavaliermikrofoner fäster på kläder. Av denna anledning ingår också ett klipp eller ett speciellt klipp. Några av dem är gjorda i form av en vacker brosch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knapphål av hög kvalitet är nästan osynliga. Trots sin lilla storlek har de både huvud och fäste. Huvuddelen av denna enhet är en kondensator. Det fungerar i alla fall precis som en vanlig studiomikrofon. Och här ljudkvaliteten beror helt på tillverkarna som producerar dem.

Modellöversikt

För att ta reda på vilka lavalier -mikrofonalternativ som fungerar bäst är det värt att kolla in de vanligaste bland konsumenterna.

Panasonic RP-VC201E-S

Denna mikrofonmodell anses vara ganska enkel när det gäller dess egenskaper. Den används som röstinspelare eller inspelad med miniskivor. Den fästs med ett stycke som liknar ett slips. När det gäller dess tekniska egenskaper är de följande:

  • mikrofonhuset är tillverkat av plast;
  • vikten är 14 gram;
  • frekvensområdet ligger inom 20 hertz.
Bild
Bild
Bild
Bild

Boya BY-GM10

Denna mikrofonmodell är speciellt utformad för användning med kameror. Kostnaden för enheten är inte för hög, men kvaliteten är utmärkt. Kondensatormikrofonen har följande specifikationer:

  • frekvensområdet är 35 hertz;
  • det finns ett munstycke som tar bort all onödig störning;
  • uppsättningen innehåller ett batteri, samt en speciell klämma för fastsättning;
  • speciellt vindskydd är tillverkat av skumgummi.
Bild
Bild
Bild
Bild

Saramonic SR-LMX1

Detta är ett alternativ för dem som vill göra en högkvalitativ inspelning på en telefon som fungerar på både iOS- och Android-system.

Ljudöverföringen är klar, nästan professionell.

Kroppen är tillverkad av polyuretanskal, vilket gör mikrofonen resistent mot olika skador. Oftast används den av resebloggare. Frekvensområdet är 30 hertz.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rode Smartlav +

Idag har företaget en av de första platserna i produktionen av mikrofoner, inklusive lavalier. Denna mikrofon är utformad för att fungera inte bara med telefoner, utan också med surfplattor. Överför perfekt ljudsignaler via Bluetooth . Denna mikrofon kan också anslutas till videokameror, men i detta fall är det nödvändigt att köpa en speciell adapter.

Denna modell har utmärkt ljudkvalitet som inte försämras med någon enhet. Mikrofonen väger bara 6 gram, den är ansluten till mottagaren med en tråd, vars längd är 1 meter och 15 centimeter. Fungerar med en frekvens på 20 hertz.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mipro MU-53L

Kinesiska märken tar successivt ledningen i produktionen av en mängd olika produkter, inklusive mikrofoner. Denna modell kännetecknas av både ett acceptabelt pris och bra kvalitet. Den kan användas för en mängd olika ändamål. Den är lämplig för både scenframträdanden och presentationer. Om vi överväger de tekniska egenskaperna är de följande:

  • modellens vikt är 19 gram;
  • frekvensområdet ligger inom 50 hertz;
  • anslutningskabelns längd är 150 centimeter.
Bild
Bild

Sennheiser ME 4-N

Dessa mikrofoner anses vara av högsta kvalitet när det gäller ljudsignalens renhet. Du kan använda dem genom att anpassa till olika utrustningar. Denna modell väger så lite att många människor helt enkelt glömmer att mikrofonen är fäst på kläder. Förresten, för detta finns det ett speciellt klipp i satsen, som är praktiskt taget osynligt. När det gäller de tekniska egenskaperna är de följande:

  • kondensatormikrofon;
  • fungerar inom driftsområdet, som är 60 hertz;
  • setet innehåller en speciell kabel för anslutning till sändaren.
Bild
Bild

Röd lavalier

En sådan mikrofon kan med rätta kallas en professionell. Du kan arbeta med honom i olika riktningar: både att göra filmer och att uppträda på konserter. Allt detta är inte förgäves, eftersom dess tekniska egenskaper är nästan perfekta:

  • ljudnivån är den lägsta;
  • det finns ett popfilter som skyddar enheten mot fukt;
  • frekvensområdet är 60 hertz;
  • vikten av en sådan modell är bara 1 gram.
Bild
Bild

Sennheiser ME 2

Mikrofonen från tyska tillverkare är av utmärkt kvalitet och tillförlitlighet. Den enda nackdelen är den höga kostnaden. Dess tekniska egenskaper är följande:

  • fungerar i frekvensområdet från 30 hertz;
  • kan fungera även vid en spänning på 7,5 W;
  • den är ansluten till mottagaren med en 160 centimeter lång sladd.
Bild
Bild

Audio-technica ATR3350

Detta är en av de bästa trådlösa lavaliermikrofonerna någonsin, och det kostar inte för mycket. Vid inspelning hörs nästan inga främmande ljud.

Designad för att fungera med videokameror, men om du köper en speciell adapter kan du använda den för enheter som surfplattor eller smartphones.

Dess tekniska egenskaper är följande:

  • frekvensområdet är 50 hertz;
  • det finns en speciell spak för växlingslägen;
  • vikten på en sådan modell är 6 gram.
Bild
Bild

Boya BY-M1

Ett bra alternativ för dem som gillar att genomföra videobloggar eller presentationer. Denna mikrofon skiljer sig från andra modeller i sin mångsidighet, eftersom den är lämplig för nästan alla enheter. Det kan vara smartphones, surfplattor och videokameror. Du behöver inte köpa ytterligare adaptrar. Tryck helt enkelt på den dedikerade spaken så växlar den omedelbart till ett annat driftläge. När det gäller dess tekniska egenskaper är de följande:

  • enhetens vikt är bara 2,5 gram;
  • fungerar i frekvensområdet 65 hertz;
  • fästs på kläder med en speciell klädnyp.
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer sådana enheter måste du vara uppmärksam på några av nyanserna. Först och främst är det kapselkvalitet , eftersom endast kondensatormikrofoner kan ge en bra ljudinspelning.

För att signalen under överföringen ska vara oavbruten måste du välja ganska kraftfull mikrofon . Var noga med att fråga säljaren hur länge mikrofonbatteriet kan fungera om det inte laddas, eftersom ljudöverföringstiden beror på detta.

En annan faktor att hålla utkik efter är storleken på modellen du köper .… Dessutom bör inte bara mikrofonen ha en liten storlek, utan också mottagaren och sändaren, eftersom komforten hos den som arbetar med den helt beror på detta.

Bild
Bild

Du måste också titta närmare på de tillverkare som arbetar med tillverkning av sådan utrustning. Oftast ger välkända märken ganska långa garantiperioder. Priset kan dock vara mycket högre.

I alla fall När du köper trådlösa mikrofoner måste du bygga på inte bara dina preferenser utan också dina behov . Om valet görs korrekt, kommer personen att känna sig bekväm när han arbetar med en sådan enhet.

Rekommenderad: