Radiomikrofon: Välj Radiomikrofoner För Sång. Head-vocal Mikrofon-radio Och Andra Typer För Presentatörer Och Karaoke

Innehållsförteckning:

Video: Radiomikrofon: Välj Radiomikrofoner För Sång. Head-vocal Mikrofon-radio Och Andra Typer För Presentatörer Och Karaoke

Video: Radiomikrofon: Välj Radiomikrofoner För Sång. Head-vocal Mikrofon-radio Och Andra Typer För Presentatörer Och Karaoke
Video: Video Killed The Radio Star - The Buggles | Karaoke Version | KaraFun 2024, April
Radiomikrofon: Välj Radiomikrofoner För Sång. Head-vocal Mikrofon-radio Och Andra Typer För Presentatörer Och Karaoke
Radiomikrofon: Välj Radiomikrofoner För Sång. Head-vocal Mikrofon-radio Och Andra Typer För Presentatörer Och Karaoke
Anonim

När de väljer en mikrofon föredrar användare alltmer enheter som inte kräver anslutning till annan ljudutrustning. Sådana enheter kallas radiomikrofoner. Idag kommer vi i vårt material att överväga funktioner, sorter och regler för användning av sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Radiomikrofon - detta är en enhet, vars huvudsakliga funktion är att det inte finns något behov av att ansluta till ytterligare utrustning (till exempel till en mixer) . Tillbehöret används ofta för sång, presentatörer och även som reportermikrofon, eftersom det tillåter användaren att röra sig fritt i rymden. Radiomikrofonen är lätt att transportera eftersom enheten i avsaknad av ledningar tar liten plats.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Den huvudsakliga funktionella uppgiften för en radiomikrofon är det är överföringen utanför den inkommande ljudsignalen i ett radiosignalformat . För att enheterna effektivt och fullt ut ska kunna utföra denna process fungerar de tillsammans med tre väsentliga element: en insignalkälla, en sändare och en mottagare. Således genererar en ingångskälla en ljudsignal, en radiosändare omvandlar denna ljudsignal till en radiosignal och sänder den till det omgivande området, och en mottagare tar emot radiosignalen och konverterar den tillbaka till en ljudsignal.

Låt oss överväga hur sändaren och mottagaren fungerar mer i detalj. Först och främst bör det noteras att flera typer av sändare kan fungera tillsammans med en radiomikrofon:

  • stationära (de drivs från elnätet);
  • mobil (laddning sker med hjälp av batterier speciellt utformade för dessa ändamål);
  • bärbar (på grund av sin lilla storlek passar sådana enheter i en ficka);
  • manuell (de består av en handhållen röstmikrofon och en speciell sändningsenhet);
  • integrerad (enheterna har en inbyggd ingångskontakt av XLR-typ).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mottagare, som sändare, kan vara både stationära och mobila. Dessutom skiljer sig dessa enheter åt beroende på hur många antenner de har.

Översikt av arter

Alla mikrofoner som finns idag är indelade i flera typer. Till exempel kan du hitta huvudmonterade, sång, trådlösa, digitala, professionella, enkla, dolda, kostnadseffektiva enheter, samt utrustning för huvudet, för karaoke, ett headset med en kristallfrekvensgenerator, etc. Idag i vår artikel kommer vi att titta på den mest populära klassificeringen av radiomikrofoner.

Manuell . Dessa enheter har inbyggda mikrofoner. De används oftast för en mängd olika offentliga evenemang, till exempel konserter och presentationer. Det är viktigt att notera att de kan användas även i rum där nödvändig akustik inte är tillgänglig.

Bild
Bild

Midja . De flesta av bältessystemen består av radio lavalier mikrofoner. Ofta kan sådana alternativ ses på tv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röst . Rösttyper av mikrofoner placeras på ett headset som är speciellt utformat för sådana ändamål. Dessutom använder dessa system en bodypack -sändare. Enheterna är praktiska i de fall där du behöver utföra flera uppgifter samtidigt (som till exempel presentatören för en händelse).

Bild
Bild

Instrumental . Till sådana system kan du ansluta inte bara en radiomikrofon utan också, till exempel, en elgitarr. Mikrofonen kan också anslutas till valfritt musikinstrument för att förstärka dess ljud flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan digitala och analoga mikrofoner särskiljas idag. Det första alternativet anses vara mer att föredra, eftersom det uppfyller alla moderna krav.

Betyg av de bästa modellerna

Låt oss överväga flera populära modeller av radiosystem med radiomikrofoner

Arthur Forty AF-200 (VHF) . Systemet innehåller 2 mikrofoner och är en av de mest populära för hemmabruk (till exempel för att organisera ett karaoke -system). Enheten har ett superkardioid strålningsmönster. Tack vare denna egenskap överförs ljudet på högsta nivå: de är tydliga och skarpa. Kostnaden för systemet är ganska låg, så nästan alla intresserade konsumenter har råd att köpa det.

Bild
Bild

Volta ECO U-2 (505,75 / 622,665) . Detta trådlösa system är lämpligt för nybörjare eftersom det har en mycket begränsad funktionsuppsättning. Oftast används enheten för pedagogiska presentationer och i karaokelokaler.

Den största skillnaden från konkurrenterna är närvaron av en diversifierad princip för signalmottagning, på grund av vilken det mest stabila mottagningsalternativet automatiskt väljs.

Bild
Bild

Behringer ULM302MIC . Standarduppsättningen innehåller 2 handhållna mikrofoner och en tvåkanals mottagare. Systemet är utformat med balanserade och obalanserade XLR -utgångar. Maximal räckvidd är 60 meter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera viktiga faktorer att tänka på när du väljer en radiomikrofon

  • Tillämpningsområde … Innan du köper en enhet måste du specifikt bestämma i vilket syfte du ska använda den. I den meningen är det mycket viktigt vad som kommer att fungera som en ljudkälla: en röst eller ett musikinstrument.
  • Miljötillstånd … Mikrofonens funktionalitet varierar beroende på i vilken miljö mikrofonen används. Så du bör ta hänsyn till sådana funktioner som dekoration av rummet och eventuell radiofrekvensstörning.
  • En typ . För en mängd olika användningsområden kan en lavaliermikrofon, en handhållen mikrofon eller någon annan typ av mikrofon vara det bästa valet. Det är också viktigt att ta hänsyn till typen av sändare och mottagare (vi skrev om dem ovan).
  • Pris … Högkvalitativa enheter med ett brett utbud av funktioner har en ganska hög kostnad. Fler budgetmikrofoner kan bara utföra standarduppgifter. Således, i förhållande till denna parameter, bör du fokusera på dina materialförmågor.
  • Tillverkare . Professionella musiker rekommenderar att ge företräde åt pålitliga och välkända tillverkare, eftersom deras produkter håller hög kvalitet.
  • Design … När du väljer en radiomikrofon bör du inte bara styras av enhetens funktionella funktioner utan också av dess externa design. Detta gäller särskilt om du kommer att använda enheten på scen eller vid offentliga evenemang.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du i processen att skaffa en radiomikrofon fokuserar på parametrarna som beskrivs ovan, kommer du i slutändan att skaffa en enhet som uppfyller alla dina behov och som också kommer att hålla länge.

Tips för användning

Låt oss titta på några tips från experter angående korrekt användning av radiomikrofoner

  • När du har valt och köpt en radiomikrofon bör du starta processen med att konfigurera den .… Detta kan göras med hjälp av ytterligare utrustning (till exempel en persondator eller mixer).
  • Innan varje användning av mikrofonen måste du var noga med att justera känsligheten för enhetens bas .
  • På väg att använda och lagra mikrofonen använd valfria tillbehör som hållare och fodral .
  • Innan du använder enheten, var noga med att läsa instruktionerna som ingår i standardpaketet.
  • Vid störningar och driftstörningar försök inte fixa mikrofonen själv (särskilt om du inte har den tekniska kunskap som krävs). I sådana situationer är det bättre att söka hjälp av en specialist. Om en störning inträffade under garantiperioden kan du räkna med gratis service.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nedackning och testning av Defender MIC-155 trådlösa mikrofoner ges nedan.

Rekommenderad: