IP -mikrofoner: En översikt över Utomhusmodeller För Videoövervakning, Aktiva Och Passiva, För Att Lyssna På Rum Och Andra. Hur Ansluter Jag?

Innehållsförteckning:

Video: IP -mikrofoner: En översikt över Utomhusmodeller För Videoövervakning, Aktiva Och Passiva, För Att Lyssna På Rum Och Andra. Hur Ansluter Jag?

Video: IP -mikrofoner: En översikt över Utomhusmodeller För Videoövervakning, Aktiva Och Passiva, För Att Lyssna På Rum Och Andra. Hur Ansluter Jag?
Video: Wansview Q5 Camera Unboxing, Review and Test! 2024, April
IP -mikrofoner: En översikt över Utomhusmodeller För Videoövervakning, Aktiva Och Passiva, För Att Lyssna På Rum Och Andra. Hur Ansluter Jag?
IP -mikrofoner: En översikt över Utomhusmodeller För Videoövervakning, Aktiva Och Passiva, För Att Lyssna På Rum Och Andra. Hur Ansluter Jag?
Anonim

Med utvecklingen av videoövervakningsutrustning förbättras ljudinspelningssystemet parallellt. Många övervakningskameror, som arbetar via IP-protokoll, har inte en inbyggd mikrofon, vilket avsevärt minskar informationsinnehållet i en viss inspelning. I dagens artikel kommer vi att titta på vad en IP -mikrofon är och hur man ansluter den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att förstå vad IP -mikrofoner är är det värt att förstå själva IP -protokollet: att ta reda på vad det är och hur det fungerar. Tekniken i sig är inte ny … Med hennes ankomst började de flesta av säkerhetsbyråerna och företagen arbeta med denna princip. Den innehåller konventionella kameror med en viss bildklarhet, som stöder nätverkskanaler. I speciella fall kan en trådlös övervakningsmetod som använder en Wi-Fi-anslutning användas.

Enkelt uttryckt, ett enda allmänt säkerhetsnätverk skapas, vilket inkluderar all nätverkskommunikation, förenad av en eller flera servrar . Tack vare ett sådant system har säkerhetsföretaget en fjärrövervakningsmetod, inte bara genom en kabelanslutning, utan också via Internet. Många videokameror har redan inbyggda mikrofoner, som regel är de av lägsta kvalitet och installerade "för show".

Om det är nödvändigt att göra bra ljudinspelning i rummet måste du installera separata externa mikrofoner - oftast ihop med en övervakningskamera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Syftet med videoövervakningssystem är att tillåta en person att fjärrövervaka ett stort antal platser och lokaler, och i händelse av en incident, för att kunna se inspelningen från kameror . Kameror som används för utomhus- och inomhusövervakning består vanligtvis av den minsta fixeringsenheten, en monteringsplatta och en speciell nätverkskabel. Beroende på modell kan kameran ha en kontakt för externt lagringsutrymme eller ett fjärrregistreringslager som är anslutet via en kabel. Som regel uppmärksammar sådana modeller inte tillräckligt med ljudinspelning, och i vissa kopior finns det ingen mikrofon alls.

Mikrofoner är indelade i:

  • aktiva;
  • passiv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Aktiva modeller kan förstärka den mottagna signalen på grund av deras kretsar . Medan passiv används med en extern förstärkare och har en låg ljudnivå. Till skillnad från aktiva mikrofoner är passiva mikrofoner inte multifunktionella. I videoövervakningssystem används exklusivt aktiva alternativ, även om det kräver en noggrann justering för att använda dem, vilket fortfarande inte kommer att rädda dig från främmande brus i inspelningen. Ett automatiskt nivåkontrollsystem (AGC) kan användas på sådana enheter.

IP -mikrofoner kan installeras på olika sätt. De kan vara externa eller interna, anslutna till själva kameran eller till regulatorn via en kabel … Inbyggda mikrofoner är vanligtvis billigare än externa, men de har ett antal nackdelar med ljudkvalitet och oförmåga att överföra den över ett avstånd av flera meter. Utomhusmikrofoner har samma egenskaper och är dessutom skyddade mot damm och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För maximal kontroll över det skyddade området övervakningskameror är installerade i hörnen av rummet … För kameran är detta en mycket bra och fördelaktig plats, vilket inte kan sägas om mikrofonen. Detta avstånd från ljudkällan kommer att ha en extremt negativ effekt på inspelningen. Förutom själva ljudspåret kommer en enorm mängd främmande brus och reflektioner att spelas in. Naturligtvis, om du försöker hårt, i närvaro av komplexa förstärknings- och brusreduceringskretsar, kan du uppnå acceptabel inspelningskvalitet, men det blir opraktiskt.

För att inte komplicera ditt liv är det mycket lättare när du väljer utrustning att föredra externa aktiva mikrofoner.

För närvarande är videoövervakningssystem som använder IP de mest populära på grund av följande fördelar:

  • signalöverföring över IP -systemet har ingen avståndsbegränsning;
  • IP -kameror är utrustade med en ljudingång, som gör att den mottagna signalen kan digitaliseras med teknikprocessorn och överlagrat ljud på videospåret;
  • IP -inspelaren kan arbeta med valfritt antal ljudkanaler i kombination med kameran.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Idag kan utbudet av IP -mikrofoner erbjuda modeller som passar alla krav och budget. Låt oss titta närmare på hur de mest populära alternativen är.

MBK-M022

Den beskrivna enheten har en liten storlek och bra frekvenssvar. Kan installeras i vilken elektronisk enhet som helst med en spänning på 12v. De viktigaste tekniska egenskaperna hos denna instans:

  • spänning 9-14 v;
  • förbrukad ström 6 mA;
  • återgivning av frekvenser inom intervallet 60-7000 Hz;
  • mått 43 x 9 x 7 mm.
Bild
Bild

STELBERRY M-50

Kompakt inspelningssystem av aktiv typ med hög hastighet AGC och känslighetsjustering. Denna enhet har en liten cylindrisk form. Dess egenskaper är följande:

  • spänning 7,5 till 16 v;
  • frekvensområde 270-4000 Hz;
  • mått 10 x 52 mm;
  • ljudinspelningsområde upp till 20 m.
Bild
Bild
Bild
Bild

Prassla

En familj av enheter som kallas "Rustle" är små cylindriska mikrofoner utformade för att fungera med CCTV -kameror. Specifikationer:

  • spänning 5-12 v;
  • frekvensområde upp till 7000 Hz;
  • maximalt ljudinspelningsavstånd upp till 7 m.

IP-videokameror med inbyggda mikrofoner har olika funktioner och användningsområden, men de sänker alla sina kostnader gradvis … Faktum är att priset ofta är för högt för sådana modeller, och kvaliteten på inspelningen (särskilt ljud) lämnar mycket att önska. I många fall uppnås de bästa fotograferingsresultaten med en billig kamera med möjlighet att ansluta en extern mikrofon och installera den. Denna förpackningsmetod ger den bästa video- och ljudkvaliteten, och den är också billigare än de ursprungligen utrustade konkurrenterna. Förutom, installation av ett stort antal sådana kameror kan avsevärt minska kostnaden för det slutliga videoövervakningssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Små kondensatormikrofoner är oftast anslutna till IP -kameror, med 3 navigeringar till jobbet.

  • Förbi röd kabeln levererar ström till mikrofonen.
  • Svart tråden är jordningstråden i denna krets. Det ansluter till fallet.
  • Gul - detta är ljudsignalutgången.

Många (men inte alla) kameramodeller är utrustade med en mikrofonutgång. Det ser ut som ett uttag för en tulpan eller 3,5 mm minijackadapter. Vid en sådan anslutning är ledningarna anslutna till kontakten enligt färgerna.

Om mikrofonen finns på distans från själva kameran (för att lyssna på rummet) kan den drivas från en annan strömkälla, och för att skydda signalen från störningar måste du använda en speciell skärmad kabel.

Rekommenderad: