Stereomikrofoner: Trådlösa Lavalier -modeller, Val Av Stereomikrofon För En Smartphone Och En Videokamera

Innehållsförteckning:

Video: Stereomikrofoner: Trådlösa Lavalier -modeller, Val Av Stereomikrofon För En Smartphone Och En Videokamera

Video: Stereomikrofoner: Trådlösa Lavalier -modeller, Val Av Stereomikrofon För En Smartphone Och En Videokamera
Video: 🎧 Kotion Varje G2000BT - Trådlösa spelhörlurar / Review + Test 2024, April
Stereomikrofoner: Trådlösa Lavalier -modeller, Val Av Stereomikrofon För En Smartphone Och En Videokamera
Stereomikrofoner: Trådlösa Lavalier -modeller, Val Av Stereomikrofon För En Smartphone Och En Videokamera
Anonim

Stereomikrofoner är en ganska smal nisch av enheter som används i de fall då du behöver spela in ljud utan ljud, något suddigt, omgivande bakgrund eller naturliga ljud. Det är också bra för inspelning av intervjuer eller akustisk musik.

Bild
Bild

Vad det är?

En stereomikrofon är en enhet som omvandlar ljudvibrationer till en elektrisk signal. Den består av två multiriktade mikrofoner - vanligtvis riktade till vänster och höger om ljudkällan. Mikrofonen använder två separata kanaler för att spela in stereoljud på två separata spår (vänster och höger). Detta skapar det naturliga ljud som våra öron är vana vid.

Med en stereomikrofon kan du spela in ljud på valfri enhet (telefon, surfplatta, dator och bandspelare) . Och han har också förmågan överföra och förstärka ljud . Denna fastighet används vid konserter och andra offentliga evenemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Mikrofoner är indelade i typer beroende på deras syfte, anslutningsmetoden till konverteringsenheten och funktionsprincipen. Enligt användningsområdet är de indelade i reportrar, för uppträdanden på scenen, för inspelning av musik och sändning (tv och radio).

Långt borta är de dagar då en artist, som uppträdde på scenen, eller en journalist, försökte intervjua, drog många meter trådar. Moderna mikrofonmodeller har kommit långt och har blivit mer praktiska. De kan ha olika konfigurationer, anslutas via en anslutningskabel eller vara trådlösa, det vill säga överföra ljud över en radiokanal över ett anständigt avstånd. Bekväma lavaliermikrofoner har uppfunnits för journalister. För arbete i en hemmastudio är stereomikrofoner utformade, kombinerade med ett ljudkort och anslutna via en USB -kontakt.

Enligt driftsprincipen finns stereomikrofoner: kondensor, dynamisk, kol och många andra. Men de mest utbredda är kondensatorer och dynamiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Om du inte har någon erfarenhet av denna nisch, är det troligt att du vid valet måste lita på råd från experter. Listan över de bästa stereomikrofonerna sammanställs på grundval av expertrekommendationer.

Shure MOTIV MVL … Denna modell leder förtjänstfullt betyget när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet. Att köpa den kommer att vara en stor investering för framtiden. Fördelarna med denna modell inkluderar kompatibilitet med alla operativsystem för smartphones, hög kvalitet, användarvänlighet. Företaget har utvecklat en dedikerad inspelningsapplikation, ShurePlus ™ MOTIV Mobile Recording.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra inte mindre hedervärda platsen är Rode SmartLav Plus . Det spelar in bra ljud. Enheten är tillverkad i Österrike och har en avundsvärd kvalitet. Nästan på inget sätt sämre än en plats, den enda svårigheten är att den är utformad endast för att fungera på enheter med iOS -systemet. Om du har en Apple -gadget är denna mikrofon det bästa komplementet till din konfiguration för inspelning och streaming.

Bild
Bild

IK Multimedia iRig Mic Lav 2 Pack - den här mikrofonen stänger de tre bästa. Det har, förutom alla fördelar (skydd mot regn och vind, utmärkt ljudinspelning), det finns ytterligare en funktion - den här enheten kan spela in ljud från två källor samtidigt. Den är också kompatibel med alla Android- eller iOS -enheter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är många som bloggar nu på YouTube. Det är inte så många problem med videofiler - vid fotografering av dålig kvalitet kan du använda olika filter . Även om bilden inte är av mycket hög kvalitet, men ljudfilen hörs perfekt, kommer din video troligtvis att ses till slutet. Men om ljudet inte spelas in bra, blir innehållet förstört . För att förhindra att detta händer måste du välja en mikrofon av hög kvalitet, och det är bättre om det är stereo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är helt naturligt att olika mikrofoner behövs för olika uppgifter, därför kommer kraven från reportrar, annonsörer, TV -presentatörer, musiker att vara olika. Men om du väljer en stereomikrofon för inspelning av videor på en videokamera eller en bra kamera, bör du vara uppmärksam på några parametrar.

  • Specifikationer . Dessa är känslighet, frekvensområde, enhetstyp.
  • Anslutningskabelns längd . Optimal - cirka 1,5 meter, men vissa tillverkare levererar längre ledningar. I det här fallet måste du se till att det finns en rulle i satsen som du kan linda överskottet på.
  • Storleken . De små dimensionerna på stereomikrofonen gör att den inte syns i ramen. Men här är det viktigt att förstå att ju större enheten, desto bättre ljud.
  • Fullständighet . När du köper måste du, förutom kabeln, kontrollera att det finns ett klipp för infästning och vindskydd - dessa detaljer är mycket nödvändiga för inspelningens bekvämlighet.
  • Kompatibilitet . Om du har en smartphone eller annan mobil enhet på Android -plattformen måste du varna säljaren, eftersom vissa mikrofoner bara kan fungera med Apple -prylar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom det är meningslöst att betala för mycket för funktioner du inte behöver, måste du omedelbart bestämma vilken typ av aktivitet enheten ska användas.

Rekommenderad: