Trådlösa Mikrofoner: Hur Fungerar Bärbara Fjärrmodeller? Professionella Högtalarmikrofoner För Talare Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Trådlösa Mikrofoner: Hur Fungerar Bärbara Fjärrmodeller? Professionella Högtalarmikrofoner För Talare Och Andra Modeller
Trådlösa Mikrofoner: Hur Fungerar Bärbara Fjärrmodeller? Professionella Högtalarmikrofoner För Talare Och Andra Modeller
Anonim

Trådlösa mikrofoner är mycket populära bland representanter för en mängd olika yrken: journalister, sångare, presentatörer. Tänk på i artikeln särdrag hos bärbara enheter, principen för deras användning, liksom urvalsreglerna.

Särdrag

En trådlös (fjärrkontroll, handhållen) mikrofon är en ljudenhet som fungerar utan onödiga kablar och ledningar. I detta avseende har användare av enheten obegränsad rörlighet. Den trådlösa mikrofonen dök upp i början av 1900 -talet och fick snabbt enorm popularitet och kärlek till användarna.

Fjärranslutna ljudenheter används på många områden i människolivet: på konserter av musiker, som en del av massföreläsningar och seminarier, på helgdagar och speciella evenemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar en trådlös mikrofon?

Innan du köper en trådlös enhet för personligt bruk är det viktigt att bekanta dig med hur mikrofonen fungerar utan kabel. Dataöverföringen från fjärrmikrofonen utförs på samma sätt som i alla andra trådlösa enheter . Mikrofondrift baseras på radiovågor eller infraröda strålar (beroende på den specifika modellen). Dessutom är det första alternativet vanligare än det andra. Detta beror på att radiovågor kännetecknas av en stor täckningsradie. Dessutom är närvaron av yttre hinder inte ett hinder för deras arbete.

Ljudsignalen som går in i mikrofonen (t.ex. sång eller tal) överförs till en dedikerad sensor. Denna enhet är i sin tur engagerad i att omvandla denna signal till speciella radiovågor . Dessa vågor överförs till mottagaren, som matar ut ljudet till högtalarna. I detta fall kan radiovågskällan, beroende på den specifika typen av mikrofon, monteras inuti (detta gäller en handhållen enhet) eller vara en separat enhet. En antenn ingår också i utformningen av den trådlösa mikrofonen. Den kan installeras inne eller ute. Dessutom krävs närvaro av ett batteri: det kan vara batterier eller ett laddningsbart batteri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

För användarnas bekvämlighet producerar tillverkare ett stort antal olika bärbara mikrofoner (till exempel enheter med en digital bas eller med en flash -enhet). Låt oss ta en titt på några av dem.

  • Bordsskiva . Bordsmikrofoner används oftast för konferenser, seminarier och andra vetenskapliga eller pedagogiska seminarier.
  • Manuell . Denna sort anses vara den mest traditionella. Den används i en mängd olika situationer, är mycket populär och efterfrågad bland användare.
  • Slag . Denna typ av mikrofon är ganska liten. Enheter kan betraktas som dolda och kan enkelt fästas på kläder.

När du väljer en mikrofon är det mycket viktigt att överväga dess utseende, eftersom användarvänligheten beror på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Det finns högtalarradiomikrofoner, professionella enheter, små handhållna enheter (eller minimikrofoner), FM -mikrofoner och andra modeller på marknaden. Tänk på rankningen av de bästa enheterna.

Sennheiser Memory Mic

Denna mikrofon tillhör kategorin lavalier. För det För att göra enheten enkel och snabb att fästa på kläder, ingår en specialdesignad klädnyp som standard . Man bör komma ihåg att den bärbara enheten tillhör lyxklassen och är ganska dyr, så mikrofonen är inte tillgänglig för alla. Radiomikrofonens riktning är cirkulär. Mikrofonen kan fungera kontinuerligt i 4 timmar.

Bild
Bild

Ritmix RWM-221

Standardpaketet innehåller 2 radiomikrofoner. De är dynamiska och enkelriktade. För att justera volymen så snabbt och enkelt som möjligt finns det särskilda spakar på mottagarenheten. Mikrofoner drivs med AA-batterier och kan fungera oavbrutet i 8 timmar.

Bild
Bild

UF - 6 UHF

Denna mikrofon är en stationär mikrofon. Satsen innehåller ett speciellt stativ för installation av enheten. Dessutom finns det ett speciellt skumfilter, som är utformat för att skydda mot vind. Enhetens räckvidd är 50 meter . Designen innehåller en speciell LCD -skärm.

Bild
Bild

Chuanshengzhe CS - U2

Modellen innehåller 2 mikrofoner som är sammankopplade med en speciell radiokanal. För att enheten ska fungera fullt ut behöver den 4 AA -batterier. Mikrofonstativet är utrustat med en särskild volymkontroll.

Bild
Bild

Shure SLX24 / SM58

Denna enhet tillhör kategorin professionella radiomikrofoner. Mikrofonerna är utrustade med en unik kapsel. Det finns 2 antenner tillgängliga. Ljudet fördelas så jämnt som möjligt.

Bild
Bild

Ritmix RWM-222

Detta dynamiska enkelriktade system innehåller 2 mikrofoner. Intervallet för upplevda frekvenser är 66-74 MHz, 87,5-92 MHz. Kontinuerlig arbetstid är cirka 8 timmar.

Bild
Bild

Defender MIC-155

Systemet tillhör budgetkategorin och kan köpas av representanter för alla sociala och ekonomiska delar av befolkningen. På grund av det faktum att 2 mikrofoner ingår som standard, systemet används för att organisera hemmakaraoke . Arbetsradien är cirka 30 meter.

Bild
Bild

Sven MK-720 (SV-014827)

Modellen är designad för sång. AA -batterier krävs för strömförsörjning. Arbetsradien är cirka 15 meter. Det finns en särskild knapp på mikrofonhandtaget för att byta läge.

Således finns det ett stort antal olika mikrofonmodeller på marknaden idag. Varje köpare kommer att kunna välja en sådan enhet som helt uppfyller alla hans behov och önskningar.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en anordning för offentligt tal, scen eller något annat syfte är det mycket viktigt att fokusera på flera viktiga faktorer. Låt oss överväga de viktigaste.

Utnämning

Idag presenteras ett stort antal mikrofonmodeller på den moderna ljudutrustningsmarknaden, som är utformade för en mängd olika ändamål och är lämpliga för olika situationer: till exempel för en presentatör, fitnessinstruktör, bloggare, reporter, för gatan, för föreläsningar, evenemang och många andra. Följaktligen är det mycket viktigt att i förväg tänka på var och hur du ska använda enheten när du väljer.

Bild
Bild

Kopplingstyp

Trådlösa mikrofoner kan anslutas till mottagaren på flera sätt: till exempel Wi-Fi, radio, Bluetooth. Samtidigt anses anslutningen av enheten via en radiokanal vara den mest traditionella . Tack vare honom kan signalen sändas över en lång sträcka utan dröjsmål. Å andra sidan är Bluetooth -anslutning en mer modern och mångsidig metod.

Bild
Bild

Fokus

Radiomikrofoner kan ha två typer av direktivitet. Så, allriktade enheter är sådana enheter som uppfattar ljudvågor, oavsett vilken sida de kommer från. I detta avseende kan denna typ av bärbara enheter inte bara uppfatta rösten, utan också främmande brus. … Riktningsanordningar är mikrofoner som bara tar upp signalen som kommer från en väldefinierad källa, och den kommer inte att uppfatta främmande bakgrundsljud.

Bild
Bild

Specifikationer

De viktigaste tekniska egenskaperna hos en fjärrmikrofon inkluderar frekvens, känslighet och impedans. Så när det gäller frekvenser är det viktigt att vara uppmärksam på både max- och minimiindikatorer. Känsligheten bör maximeras - i detta fall kommer mikrofonen att kunna ta upp ljud utan problem . När det gäller motståndet ska det vara ganska stort - då kommer ljudet att vara av högsta kvalitet.

Således, för att välja rätt trådlös mikrofon, måste du styras av alla de faktorer som beskrivs ovan. I det här fallet kommer det slutliga köpet inte att göra dig besviken, utan kommer bara att ge positiva känslor och intryck.

Bild
Bild

Hur man använder?

När du har köpt en trådlös mikrofon är det viktigt att du börjar använda den på rätt sätt. För att göra detta måste enheten vara ansluten till mottagaren. Denna procedur bör utföras i etapper.

  • Så först och främst måste du ta ut enheten ur paketet, slå på den och börja ladda. Först då kan mikrofonen anslutas till andra enheter.
  • För att ansluta en radiomikrofon till en dator eller bärbar dator som körs på operativsystemet Windiows 7 eller Windiows 8 måste du gå in i "Recorders" -menyn och välja mikrofonen som ska anslutas dit. I det här fallet rekommenderas att du väljer alternativet "Använd enhet som standard" och klickar sedan på knappen "OK".
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även mikrofonen kan anslutas till högtalare, smartphones och några andra elektroniska enheter. Om du vill använda trådlöst läge på din ljudenhet måste du slå på Bluetooth -funktionen både på själva mikrofonen och på den mottagande enheten .… Läs också instruktionerna från tillverkaren som standard innan du använder ljudenheten.

Radiomikrofoner är moderna funktionella enheter som kan användas för en mängd olika ändamål . Samtidigt är det mycket viktigt att ta ett ansvarsfullt och seriöst förhållningssätt till valet av en enhet.

Rekommenderad: