Actionkameramikrofoner: Hur Man Ansluter? Översikt över Modeller Med Bluetooth, Lavalier Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Actionkameramikrofoner: Hur Man Ansluter? Översikt över Modeller Med Bluetooth, Lavalier Och Andra

Video: Actionkameramikrofoner: Hur Man Ansluter? Översikt över Modeller Med Bluetooth, Lavalier Och Andra
Video: How to set up a LAV MIC and get GOOD levels - DSLR, Mirrorless, XLR 2024, April
Actionkameramikrofoner: Hur Man Ansluter? Översikt över Modeller Med Bluetooth, Lavalier Och Andra
Actionkameramikrofoner: Hur Man Ansluter? Översikt över Modeller Med Bluetooth, Lavalier Och Andra
Anonim

Actionkamera mikrofon - det är den viktigaste enheten som ger högkvalitativt ljud under filmning . Idag kommer vi i vårt material att överväga huvuddragen i dessa enheter, liksom de mest populära modellerna.

Bild
Bild

Särdrag

Actionkamera mikrofon - det är en enhet som måste uppfylla vissa krav och ha ett antal karakteristiska egenskaper . Till exempel är det viktigt att en sådan mikrofon är ganska kompakt i storlek och lätt i vikt. Således kan du enkelt och snabbt ansluta den till kameran, utan att skapa ytterligare stress.

En annan viktig indikator är robust ytterhölje . I detta fall är det önskvärt att att vara vattentät , och hade också andra skyddssystem (till exempel stötskydd).

Med allt detta bör de funktionella funktionerna vara så moderna som möjligt och uppfylla kraven från moderna konsumenter. Estetiskt tilltalande exteriördesign är också viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det finns ett stort antal mikrofoner för actionkameror på marknaden idag. Alla skiljer sig åt i funktionella funktioner (till exempel är vissa modeller lavalier eller utrustade med en Bluetooth -funktion), såväl som extern design. Tänk på några av de mest populära och efterfrågade modellerna bland köpare.

Sony externa mikrofon ecm-ds70p

Denna mikrofon är utmärkt för GoPro Hero 3/3 + / 4 actionkamera. Det möjliggör förbättrade ljudnivåer. Förutom, enheten kännetecknas av ökad hållbarhet hos den externa designen.

Det bör också noteras att det finns ett effektivt skyddssystem mot vind och oönskat buller. Det finns en 3,5 mm typ utgång.

Bild
Bild

Mikrofon för GoPro Hero 2/3/3/4 + Boya BY-LM20

Denna enhet är rundriktad och är av lavalier -typen. Dessutom kan den kallas kondensator. Satsen innehåller en sladd, vars längd är 120 cm. Enheten kan fixas inte bara på kameran, utan också, till exempel, på kläder.

Bild
Bild

Saramonic G-Mic för GoPro-kameror

Denna mikrofon kan klassificeras som professionell. Den ansluts till kameran utan några extra enheter och tillbehör. Mikrofonen tar upp de tystaste ljuden, kan hämta frekvenser i intervallet 35 till 20 000 Hz.

Vikten av denna modell är bara 12 gram.

Bild
Bild

Commlite CVM-V03GP / CVM-V03CP

Denna enhet är mångsidig, kan användas tillsammans med foto- och videokameror samt smartphones. Mikrofonen drivs av ett speciellt CR2032 -batteri.

Bild
Bild

Lavalier-mikrofon CoMica CVM-V01GP

Modellen är en allriktad enhet och kan användas med actionkameror GoPro Hero 3, 3+, 4. Enhetens särdrag inkluderar en bärbar design, samt ljudinspelning av högsta kvalitet.

Enheten kan användas för att spela in intervjuer, föreläsningar, seminarier.

Bild
Bild

Således finns det en mängd olika actionkameramikrofoner på marknaden idag. Särskild uppmärksamhet och försiktighet bör dock iakttas vid val av sådana enheter. Först då kan du vara säker på att du har köpt en mikrofon som uppfyller alla dina behov och önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

När du har köpt en mikrofon för en actionkamera bör du börja ansluta den. Detta kräver studera bruksanvisningen noggrant som ingår som standard. Detta dokument kommer att beskriva alla regler och principer. Om du försöker kort förklara anslutningsprincipen, bör du följa ett visst schema. Så de flesta kameror är utrustade med en speciell USB -kontakt.

En matchande kabel ingår i nästan alla mikrofoner. Genom denna kabel är dessa enheter anslutna till varandra . Dessutom rekommenderas det initialt att ansluta mikrofonen till en bärbar dator eller dator för att göra den första installationen (särskilt indikatorer som känslighet, volym, etc.). Sök vid behov hjälp av specialister för att ansluta.

Se en översikt av en av modellerna nedan.

Rekommenderad: