Kondensatormikrofoner: Vad är Det? Med USB Och Andra. Hur Skiljer Sig En Studiomikrofon Från En Dynamisk Mikrofon? Hur Ansluter Jag Till En Dator?

Innehållsförteckning:

Video: Kondensatormikrofoner: Vad är Det? Med USB Och Andra. Hur Skiljer Sig En Studiomikrofon Från En Dynamisk Mikrofon? Hur Ansluter Jag Till En Dator?

Video: Kondensatormikrofoner: Vad är Det? Med USB Och Andra. Hur Skiljer Sig En Studiomikrofon Från En Dynamisk Mikrofon? Hur Ansluter Jag Till En Dator?
Video: Dynamic vs Condenser Microphones, What's the Difference? 2024, Mars
Kondensatormikrofoner: Vad är Det? Med USB Och Andra. Hur Skiljer Sig En Studiomikrofon Från En Dynamisk Mikrofon? Hur Ansluter Jag Till En Dator?
Kondensatormikrofoner: Vad är Det? Med USB Och Andra. Hur Skiljer Sig En Studiomikrofon Från En Dynamisk Mikrofon? Hur Ansluter Jag Till En Dator?
Anonim

Idag finns det två huvudtyper av mikrofoner: dynamisk och kondensor. Idag i vår artikel kommer vi att överväga funktionerna hos kondensatoranordningar, deras fördelar och nackdelar, samt anslutningsreglerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En kondensatormikrofon är en enhet med ett av locken av ett speciellt material med elastiska egenskaper . Under processen med ljudvibrationer ändrar en sådan platta kondensatorns kapacitans (därav namnet på enhetstypen). I händelse av att kondensatorn är fulladdad, samtidigt som spänningen ändras i dess kapacitans. För att mikrofonen ska kunna utföra sina funktioner fullt ut måste den ha en polariserande spänning.

Funktionsprincipen för en kondensatormikrofon kännetecknas av hög känslighet . Det betyder att enheten är bra på att plocka upp alla ljud (inklusive bakgrundsljud) . I detta avseende brukar denna typ av ljudenhet kallas studio , eftersom studior är specialiserade lokaler som ger högkvalitativ inspelning av det renaste ljudet möjligt.

Man bör också komma ihåg att enheter av kondensatortyp kräver så kallad "fantomkraft". När det gäller enhetsdesignschemat kan det varieras (inkludera till exempel en USB -kontakt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Valet och köpet av en mikrofon är en viktig och ansvarsfull uppgift, eftersom kostnaden för sådana ljudenheter ganska ofta är ganska hög. I detta avseende rekommenderas att i förväg utvärdera alla fördelar och nackdelar med kondensatormikrofoner. Idag i vår artikel kommer vi att titta på dem i detalj.

Fördelarna med enheter inkluderar följande egenskaper:

  • mikrofoner tar upp ett stort antal frekvenser;
  • en mängd olika storlekar (tillverkare erbjuder kunder både kompakta bärbara modeller och stora enheter);
  • klart ljud (kondensatormikrofonen är utmärkt för professionell sång) etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fördelarna med kondensatormikrofoner finns det dock också några nackdelar. Bland dem:

  • behov av ytterligare mat (för att enheterna ska fungera fullt ut krävs en 48 V fantomförsörjning);
  • bräcklighet (mekanisk skada kan leda till brott);
  • kondensatormikrofoner är mycket beroende av miljöförhållanden (till exempel kan plötsliga förändringar i lufttemperatur, liksom fuktindikatorer leda till allvarliga funktionsstörningar), etc.

Således är kondensatormikrofoner enheter som kan vara svåra att använda. Alla brister måste beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden från dynamik?

I processen att välja och köpa en mikrofon står köparen inför frågan om vilken typ av enhet som ska väljas (dynamisk eller kondensator) och vad är skillnaden mellan dem. Idag i vår artikel kommer vi att analysera alla viktiga skillnader, samt ta reda på vilken mikrofon som fortfarande är bättre.

Dynamiska enheter kännetecknas av följande egenskaper:

  • låg känslighet och låg känslighet för bakgrundsljud;
  • förmåga att motstå högt ljudtryck;
  • pålitlig enhet (mikrofoner tål mekaniska skador, liksom temperatur- och fuktighetsförändringar);
  • dålig respons på transienter och begränsad registreringsfrekvens;
  • budgetkostnad osv.

Således, genom att utvärdera de särdrag hos dynamiska och kondensatormikrofoner, kan vi dra slutsatsen att de är praktiskt taget polära i sina nyckelegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag, på marknaden för ljudutrustning, kan du hitta en mängd olika modeller av kondensatormikrofoner (till exempel en elektret eller röstmikrofon), som produceras av både inhemska och utländska tillverkare. Enheterna presenteras i olika priskategorier: från budget till lyxklass.

Rode NT USB

Rode NT USB -modell är annorlunda hög kvalitet och mångsidigt funktionellt innehåll . Mikrofonen kan användas för inspelning av sång eller text . Enheten fungerar bra med Windows, Mac OS och Apple iPad. Det finns ett 3,5 mm -uttag som är utformat för att övervaka ljud från en mikrofon i realtid. Rode NT USB är kompakt i storlek, så dess lätt att bära från plats till plats . Dessutom är modellens ytterhölje mycket starkt och hållbart, nätverkskabelns längd är 6 meter.

Bild
Bild

Neumann U87 Ai

Denna modell är allmänt känd inte bara bland amatörer, utan också bland yrkesverksamma. Enheten är utrustad med en speciell kapsel med ett stort dubbelmembran . På grund av förekomsten av detta element har mikrofonen tre riktningsmönster: en av dem är cirkulär, den andra är kardioid och den tredje är 8-formad. Det finns också en 10 dB dämpare på fodralet. Det finns ett låg- och högpassfilter.

Bild
Bild

AKG C214

Denna enhet kan klassificeras som en kardioidapparat. Modellen klarar högt tryck av mässingsinstrument eller gitarrförstärkare . Observera att AKG C214 är en mikrofon, som fångar även de minsta ljuddetaljerna (till exempel en sångers andning eller nyanser av ett orkesterljud). Enheten har ett inbyggt RFI-system.

Bild
Bild

Behringer C-1

Modellen är utrustad med ett stort membran. Behringer C-1 kännetecknas av platt frekvensrespons och lågbrusstransformatorlös FET-krets för ingångssteget . Typ av utgångskontakt - XLR. Detta element ger neutral och tyst ljudöverföring. Enhetens särdrag inkluderar fantomindikator och robust aluminiumkonstruktion.

Bild
Bild

Rode NTK

Denna modell är en studiorörsmikrofon som har en kardioidriktning. Mikrofon Rode NTK populär bland proffs eftersom det ger ljudinspelning av högsta kvalitet … Denna mikrofon har vunnit olika utmärkelser från olika internationella tävlingar. Designen har en triode, tack vare vilken förförstärkning av klass A sker, och ljudet i sig inte förvrängs. När det gäller de tekniska egenskaperna, alltså modellen har ett dynamiskt intervall på 147 dB och en känslighet på 36 dB . Tillverkaren erbjuder en garantitid på 5 år.

Bild
Bild

Audio-Technica AT2035

Modellen används för trummor, akustiska instrument och gitarrskåp. Mikrofonen har ett stort diagram för ett mjukt, naturligt ljud och lägsta brusprestanda … På grund av förekomsten av ett kardioidstrålningsmönster isoleras huvudsignalen från oönskat främmande brus. Förutom, det finns en XLR-kontakt och ett lågpassfilter.

Bild
Bild

Rode NT1A

Mikrofonkonfigurationen har ett stort membran, fantommatning och fast kardioidrespons. Finns även i 1-tums guldpläterade membrankapslar. Den totala vikten av enheten är drygt 300 gram.

Således kan du på marknaden välja en modell som bäst uppfyller alla dina behov och önskningar. Tillverkarna bryr sig om så att varje konsument kan tillgodose alla sina behov och krav.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera viktiga faktorer att tänka på när du väljer en kondensatormikrofon. Så först och främst du bör vara uppmärksam på de funktionella funktionerna (t.ex. känslighet och upplevt frekvensområde). Dessa egenskaper är kritiska och har stor inverkan på enhetens övergripande prestanda. Det är också viktigt att ta hänsyn till tillverkaren. Experter rekommenderar att man föredrar de mikrofoner som gjorts av välkända märken. Stora företag styrs av världstrender och den senaste utvecklingen, och själva produktionsprocessen sker i enlighet med alla internationella standarder.

Kostnaden är också en viktig faktor. Ju fler funktioner en mikrofon har, desto dyrare kommer den att kosta … Samtidigt är det värt att vara försiktig med för billiga modeller, eftersom de kan vara falska eller av dålig kvalitet.

Exteriördesign är också av stor vikt (särskilt om du använder en mikrofon på scenen eller vid något offentligt evenemang).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag till en dator?

När du har valt och köpt en mikrofon måste du fortsätta ansluta och konfigurera den. Men innan dess läs bruksanvisningen noggrant som ingår som standard. Man bör komma ihåg att anslutningsreglerna kan variera beroende på den specifika modellen. Idag i vår artikel kommer vi att titta på de mest universella reglerna. Till exempel är uppgiften att ansluta en mikrofon till en dator mycket förenklad om ljudenheten är utrustad med en dedikerad USB -kontakt. I det här fallet behöver du bara en USB -kabel för att ansluta.

Det finns också ett stort antal mikrofoner på marknaden som inkluderar en XLR -kontakt . Följaktligen behöver du en lämplig kabel för en sådan enhet. Man bör komma ihåg att kablar för anslutning av mikrofoner vanligtvis följer med själva enheten. Således, anslutningsproceduren är ganska enkel och kräver ingen särskild teknisk kunskap . När du har anslutit mikrofonen till din dator kan du konfigurera. Till exempel kan du justera parametrar som volym, uppfattat ljudvåglängdsområde, etc.

Rekommenderad: