Mikrofonadaptrar: Välj En Adapter. Mikrofonsplitter Från Stor Till Liten. Adapter För Två Mikrofoner

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofonadaptrar: Välj En Adapter. Mikrofonsplitter Från Stor Till Liten. Adapter För Två Mikrofoner

Video: Mikrofonadaptrar: Välj En Adapter. Mikrofonsplitter Från Stor Till Liten. Adapter För Två Mikrofoner
Video: 4-pole 3.5 mm to Headphone and Microphone Separator/Converter/Adapter 2024, April
Mikrofonadaptrar: Välj En Adapter. Mikrofonsplitter Från Stor Till Liten. Adapter För Två Mikrofoner
Mikrofonadaptrar: Välj En Adapter. Mikrofonsplitter Från Stor Till Liten. Adapter För Två Mikrofoner
Anonim

Denna artikel kommer att diskutera hur och hur du ansluter en mikrofon till en bärbar dator med en kontakt. Vi kommer att berätta om typerna och nyanserna för att välja adaptrar för en mikrofon.

Vad det är?

Idag är detta ämne av intresse för många användare, eftersom de flesta bärbara datorer tillverkas med bara en headsetkontakt. Mikrofonen är omedelbart inbyggd i kroppen och ljudkvaliteten lämnar ofta mycket att önska . Därför föredrar många att använda en extern enhet.

För att lösa detta problem finns det en speciell adapter som säljs i alla elektronik- och maskinvaruaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Det finns flera typer av dessa adaptrar

Mini-Jack-2x Mini-Jack … Denna adapter ansluts till ett enda uttag (med en hörlursikon) i en bärbar dator och delas upp i ytterligare två kontakter vid utgången, där du kan sätta in hörlurar i en ingång och en mikrofon i den andra. När du köper en sådan adapter är det viktigt att vara uppmärksam på dess splitter, eftersom det ibland händer att splitteren är gjord för två par hörlurar, då blir den helt värdelös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Universellt headset . I det här fallet, när du köper hörlurar, bör du vara uppmärksam på en mycket viktig sak att göra - ingångskontakten måste innehålla 4 kontakter.

Bild
Bild
Bild
Bild

USB -ljudkort . Denna enhet är inte bara en adapter, utan ett fullfjädrat ljudkort, mycket bekvämt och lätt att använda, eftersom du inte ens behöver installera drivrutiner för att installera det på en bärbar dator eller dator. Sådant är lätt att ta bort, det kan också bäras i en ficka. Kortet är anslutet till en USB -kontakt, och i slutet finns det två ingångar - en mikrofon och en hörlur. Vanligtvis är en sådan adapter ganska billig.

Du kan köpa enkla men högkvalitativa kort till ett pris av 300 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag ett headset med en kombinationsplugg till min bärbara dator eller dator?

Allt är väldigt enkelt. För denna uppgift säljs också speciella adaptrar på elektronikmarknaden, de är ganska billiga, men de gör livet mycket enklare. På kontakterna på en sådan kontakt bör det anges var vilken kontakt är . En av dem visar hörlursikonen, den andra en mikrofon. I vissa kinesiska modeller saknas denna beteckning, så du måste ansluta, i ordets bästa bemärkelse, med "plug-in" -metoden.

Mikrofoningången i en dator eller bärbar dator är vanligtvis rosa . I en dator finns den på baksidan av systemenheten. Men ibland finns det både bak och fram. På frontpanelen är ingången vanligtvis inte färgkodad, men du kommer att se en mikrofonikon som anger ingången.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Som du kanske har märkt finns det ganska många alternativ för ytterligare utrustning. Mikrofonadaptrar är en oumbärlig enhet för anslutning av elektriska ledare. Kabeln, kontakter för anslutning kan lätt misslyckas, så användningen av en adapter (adapter) garanterar högkvalitativ, fullfjädrad mikrofonfunktion.

Mikrofonadaptrar har sina egna egenskaper, var och en med sina egna tekniska funktioner . Det är viktigt att studera dem, samt upprätta en korrespondens med källenheten. Lyckligtvis har den moderna marknaden samlat ett stort antal varianter av mikrofoner i alla storlekar, former och ändamål.

När du köper en adapter är det viktigt att parametrarna för anslutning både till mikrofonen och till den bärbara datorn eller datorn iakttas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag erbjuder många butiker, internetportaler och alla typer av onlinemarknader ett stort urval av både mikrofoner och adaptrar, som kan väljas med hjälp av expertråd. Du kan köpa en adapter för små eller vanliga mikrofonstorlekar, såväl som för professionella studiomodeller . En viktig punkt är utfärdandet av en produktgaranti, eftersom det ibland händer att en enhet misslyckas på grund av felaktig installation eller på grund av felaktig anslutning till en dator eller bärbar dator.

Rekommenderad: