Studiomikrofon (32 Bilder): De Bästa Modellerna För Röstinspelning Och För Datorn. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Din Heminspelningsstudio?

Innehållsförteckning:

Video: Studiomikrofon (32 Bilder): De Bästa Modellerna För Röstinspelning Och För Datorn. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Din Heminspelningsstudio?

Video: Studiomikrofon (32 Bilder): De Bästa Modellerna För Röstinspelning Och För Datorn. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Din Heminspelningsstudio?
Video: Can You Hear a Difference? $30 vs $300 Condenser Mic Test | Neewer NW-7000 vs SE Electronics X1 2024, April
Studiomikrofon (32 Bilder): De Bästa Modellerna För Röstinspelning Och För Datorn. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Din Heminspelningsstudio?
Studiomikrofon (32 Bilder): De Bästa Modellerna För Röstinspelning Och För Datorn. Hur Väljer Jag En Mikrofon För Din Heminspelningsstudio?
Anonim

En professionell mikrofon för inspelning av sång i studion har ett antal särdrag, inklusive - den är känsligare än vanligt. Trots det snäva användningsområdet används denna teknik i stor utsträckning när man arbetar med olika applikationer på en dator. För att välja rätt enhet bör du först veta vad du ska leta efter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Studio mikrofon har en speciell brusreduceringsteknik … Det är denna kvalitet som skiljer den från andra typer av modeller. När du använder en liknande teknik rösten är alltid tydlig, ljudet är klart och det finns praktiskt taget inget främmande brus … För studiomikrofoner bedöms impedansparametern. I vårt fall är det 2 kΩ. Om vi pratar om driftsspänningen är den på nivån 1,5 V. Medelfrekvensen ligger inom 50 MHz.

Studiomikrofoner är också efterfrågade i vardagen, eftersom de kännetecknas av hög prestanda och enkel installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Vokalmikrofoner kan klassificeras enligt den typ av givare som är inbyggd i designen:

  • dynamisk;
  • kondensator.

Dynamisk kännetecknas av närvaron av ett speciellt membran , till vilken en spole är fäst som rör sig i en stationär magnet. Kondensorn har två plattor inuti , varav en mobil, - det är hon som är ansvarig för att ändra kapacitansen när två ljudvågor påverkar varandra.

Det finns också lampa, kol och tejp … De senare är en av de typer av dynamiska mikrofoner. Alla används mindre ofta i studioarbete, så det är ingen mening att överväga dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den senaste generationen kondensatormikrofoner levererar sång så nära studiostandard som möjligt. Ljudet de sänder är djupt, mjukt och rent, mättat med all rikedom av övertoner. Och för att få detta resultat krävs ingen extra ljudutrustning eller filter. Dynamiska mikrofoner är inte mottagliga för ytterligare störningar. De används ofta vid konserter och affärsevenemang (konferenser, utställningar, symposier).

Särskild uppmärksamhet bör ägnas USB -teknik … Denna enhet är en symbios av en mikrofon (vanligtvis en kondensator) och ett ljudgränssnitt (USB -ljudkort), genom vilket processen att konvertera en analog signal till en digital sker. Den överförs i sin tur via en USB -kanal till en persondator för inspelning och vidare bearbetning.

Om du behöver spela in någon ljudsignal (röst, gitarr, bakgrundsljud) till din dator snabbt och med bra kvalitet, behöver du inte köpa en separat studiomikrofon, ett professionellt ljudkort och fundera på hur du ansluter den till utrustning. Det räcker att köpa utrustning med lämpligt USB -gränssnitt.

Det är inte svårt att ansluta en sådan mikrofon. Det är lika enkelt som att installera en vanlig datormus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är ansluten via en sladd till en tillgänglig USB -port, operativsystemet känner igen den nya enheten och förbereder den automatiskt för vidare arbete. Användaren behöver bara ställa in sitt favoritinspelningsprogram. För att använda en USB -mikrofon behöver de flesta människor inte speciella kunskaper och färdigheter i arbetet med inspelningsutrustning.

Den beskrivna tekniken är bekväm, men när du arbetar med den måste du ta hänsyn till några funktioner:

  • beroende på mikrofonmodell kan det finnas en signalfördröjning (upp till 1 sekund);
  • det är omöjligt att ansluta en USB -mikrofon via en USB -hubb, eftersom sådan utrustning kräver en ledig port för direktanslutning;
  • USB-kabeln för anslutning till en dator kan inte vara för lång (max 3-5 meter);
  • de flesta USB-mikrofoner har inte en hörlursutgång och inspelningsövervakning i realtid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av de fördelar som tekniken har bör det noteras:

  • kompakthet, rörlighet;
  • enkel anslutning och konfiguration;
  • överkomliga priser;
  • inspelning av hög kvalitet;
  • det finns inget behov av ytterligare dyr utrustning.

Brister:

  • hörlursutgång saknas i de flesta modeller;
  • kan inte användas som ljudkort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Många märken kan ingå i toppen av de bästa modellerna, eftersom moderna studiomikrofoner har blivit betydligt bättre i kvalitet och funktionalitet. Raden av efterfrågade globala tillverkare inkluderar Neumann, Lewitt, AKG och andra.

Budget

AKG C636

Utmärkt bärbar kondensatormikrofon. Det finns en XLR -anslutning. Den enkla svarta designen döljer en modern inredning. Tekniken är bekväm att hålla i handen.

Förutom, C636 har ett klart ljud som är mycket bättre än dess dynamiska motsvarigheter … Högfrekvensområdet är närvarande och väldefinierat, utan den hårda "hypen" och fasförskjutningsstansen som vissa (billigare) kondensatormikrofoner antingen visar eller försöker maskera med generiskt HF-bortfall.

Bild
Bild

Aston

En utmärkt billig kondensatormikrofon. Det finns två omkopplare på fodralet i rostfritt stål: 10db pad och 80hz low-cut filter. XLR -anslutningen finns på undersidan av mikrofonen, liksom uttaget för att fästa stativet (5/8 "med 3/8" adapter ingår).

Den böljande yttre fjädern fungerar som en stötdämpare för kapseln, bakom vilken är ett skyddande nät av rostfritt stål. Bland nackdelarna är det begränsade valet av vinkel.

Bild
Bild

Rode NT1

Den ursprungliga NT1 Rode släpptes för cirka 20 år sedan, då kom NT1A in på marknaden. Företaget har nu återgått till sitt gamla namn. Den nya modellen ser mycket ut som NT1A, men är faktiskt helt omdesignad från grunden, med den enda gemensamma komponenten som maskgaller.

En ny HF6 -kapsel är integrerad i huset och uppvisar extremt låga ljudnivåer. Sensorn är upphängd inuti mikrofonen med ett Rycote -system som är utformat för att minimera yttre vibrationer.

Bild
Bild

Premiumklass

I segmentet premiummikrofoner bör flera modeller särskiljas.

Lewitt LCT 640 TS

Den bästa innovationen för pengarna. Även om denna modell visuellt liknar Lewitt Audio LCT 640, har den en dubbel membrankapsel och innehåller ett integrerat Lewitt Matching System. TS fungerar i antingen mikrofon eller dubbelläge, vilket ger oberoende åtkomst till båda bländarutgångarna, vilket möjliggör mönsterjustering efter inspelning och öppnar också alternativ för stereoinspelning.

I dubbelläge är den andra membranutgången tillgänglig via en miniatyr trepolig kontakt på höljesidan. Bärväskan innehåller en mini-tre-stifts XLR-genombrottskabel, samt ytterligare tillbehör som skumglas, ett mikrofonfodral och en ganska snygg magnetisk skärm.

Bild
Bild

Sontronics Aria

När den väl är ansluten är det svårt att inte uppskatta den här modellens ljudkvalitet. Fullständig frånvaro av buller. Metod förmedlar perfekt även komplexa ljud som gitarrförstärkare, strängar och trummor.

Bild
Bild

VMS

Den bästa virtuella simuleringssystemmikrofonen. Modellen kan säkert hänföras till de klassiska kondensatormikrofonerna med stor kapsel. Hon är utan tvekan är en av de mest eftertraktade och dyra artiklarna på någon sångers önskelista.

Tyvärr gör den höga kostnaden mikrofonen otillgänglig för den vanliga användaren.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är inte lätt att välja en kvalitetsenhet för inspelning av låtar bland en så stor variation. Experter rekommenderar att först uppmärksamma frekvensindikatorn … Denna parameter är viktig för både studioinspelning och hemmabruk. 20 Hz - minimivärdet för kvalitetsutrustning … Som regel måste du hemma ansluta utrustning till ytterligare enheter och använda modern programvara. Det är mycket viktigt att mikrofonen är lämplig för datorn, eftersom det är här den slutliga behandlingen av rösten kommer att äga rum. För högkvalitativ sång vid inspelning måste enheten visa en frekvensnivå på 18 000 Hz ..

Enhetens känslighet spelar en viktig roll, den beskrivna parametern bör vara minst 33 dB … Det är önskvärt att modellen har en bekväm justering. Innan du köper enheten måste användaren också kontrollera fasomkopplaren. För bekväm studioröstinspelning kommer de flesta konsumenter att föredra att välja en modell som har en signalnivåindikator. Ljudet blir klart om mikrofonen har ett inbyggt filter.

Förutom allt ovan är det värt att kontrollera med säljaren vilka funktioner den önskade enheten har och om den kan stödja tillgängliga format.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det spelar ingen roll vilket material kroppen är tillverkad av - plast eller metall. Det viktigaste är att fallet och andra mekaniska influenser inte påverkar dess arbete. Ett annat viktigt kriterium när du väljer en teknik är dess trådbundna eller trådlösa "karaktär". Båda typerna av enheter är lika efterfrågade och populära. För hemmabruk är en trådlös modell bra. I en studiomiljö är det naturligtvis bättre att välja en mikrofon med en sladdlängd på 3 till 5 m ..

Att köpa en bra mikrofon innebär att du köper en modell som uppfyller användarens krav, inte bara vad gäller ljudkvalitet, utan också i ergonomi. Den ska inte vara för lätt eller tung, men den ska vara sådan att den är bekväm att hålla i handen. Kort sagt, den perfekta mikrofonen ger maximal komfort utan att distrahera dig från din huvudsakliga aktivitet - sång. Uppsättningen av funktioner som innehas av en teknik bestämmer dess kostnad. Detta betyder dock inte att du kommer att behöva betala en förmögenhet för en högkvalitativ enhet. Att köpa en dyr professionell mikrofon är alltid motiverat om en person utövar sång professionellt och strävar efter att nå en ny nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Moderna mikrofoner kan snabbt och enkelt anslutas till en telefon, dator, surfplatta, spela in och dessutom bearbeta rösten i en speciell applikation. Allt är mycket bekvämt. Denna rörlighet uppskattades av sångare runt om i världen.

Innan du börjar använda denna teknik måste du konfigurera den korrekt. Detta är det enda sättet att få önskat ljud vid utgången. Att ställa in är en serie steg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbindelse

På telefonen har datorn en speciell kontakt där du kan ansluta en mikrofon. Den är vanligtvis rosa eller orange och har nästan alltid en bild bredvid.

På stationära datorer är det bättre att använda kontakten på baksidan, eftersom ljudet är tydligare därifrån .… I telefoner kombineras en sådan ingång och finns i den enda versionen. Den används för både headset och mikrofon. Om det inte finns någon ingång måste du dessutom köpa en adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Undersökning

För att kontrollera på datorn om den anslutna enheten fungerar normalt bör användaren gå till volymjusteringsmenyn. Den öppnas om du klickar på höger musknapp. Sedan måste du gå till posten "Inspelare".

Om tekniken fungerar, visar indikatorn rörelse. Frånvaron av någon aktivitet indikerar att användaren felaktigt har anslutit enheten, behöver fett eller att utrustningen är avstängd i inställningarna. Det händer också att mikrofonvolymen helt enkelt reduceras till ett minimum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassning

Justering av enhetens känslighet görs genom posten "Egenskaper". Den öppnas också genom att trycka på höger musknapp när du håller muspekaren över mikrofonen. Om du vill minska bruset måste du ställa in förstärkningen till 0,0 dB medan du bara flyttar det övre reglaget … Känsligheten minskar när en omstart utförs under inspelning. Moderna ljudkort har möjlighet att ta bort den konstanta komponenten. Det vill säga att användaren blir av med det "kvävande" ljudet. Höga ljud blir tystare och kan höras, utan vilka de blir till störningar.

Var noga med att justera brusreduceringen. Det inbyggda filtret kan stänga av frekvenserna vid vilka det genereras. Det är också nödvändigt att ta bort ekot som visas från högtalarna. I det här fallet tar mikrofonen upp den återgivna rösten och du får superpositionen av ett ljud ovanpå ett annat.

Filter kan variera beroende på vilket ljudkort som används. Den installerade drivrutinen påverkar också funktionaliteten.

Rekommenderad: