Ritmix-radio: översyn Av RPR-102, RPR-707, RPR-065 Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Radio?

Innehållsförteckning:

Video: Ritmix-radio: översyn Av RPR-102, RPR-707, RPR-065 Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Radio?

Video: Ritmix-radio: översyn Av RPR-102, RPR-707, RPR-065 Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Radio?
Video: Видеообзор радиоприёмника RITMIX RPR-102 2024, April
Ritmix-radio: översyn Av RPR-102, RPR-707, RPR-065 Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Radio?
Ritmix-radio: översyn Av RPR-102, RPR-707, RPR-065 Och Andra Modeller. Hur Väljer Jag En Radio?
Anonim

Separata radioapparater, trots deras verkliga gammaldags, förblir relevanta enheter. Genom att känna till särdragen i Ritmix -tekniken blir det relativt enkelt att göra rätt val. Inte mindre viktig uppmärksamhet måste dock ägnas åt granskningen av modellerna och studien av de viktigaste urvalskriterierna.

Bild
Bild

Särdrag

För det första är det nödvändigt att påpeka de grundläggande viktiga egenskaperna hos Ritmix -tekniken i allmänhet. Många konsumenter rekommenderas att köpa en radio av detta märke . Utåt är sådana enheter attraktiva, de rekommenderas att användas både i landet och i stadsbostaden. Ljudkvaliteten är genomgående hög. Designen är alltid noga genomtänkt och tilltalar ett mycket brett spektrum av människor.

Funktionen hos Ritmix -tekniken är en annan funktion som alltid lockar publiken . Mottagning av radiostationer i hela standardområdet ger inga problem. Det är dock värt att notera att batteriproblem ibland uppstår. Enskilda batterier håller för lite laddning. Men ljudvolymen är tillräcklig även för stora rum eller öppna utrymmen.

Och vi måste också betona variationen - det finns kompakta modeller, och det finns produkter i retrostil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det är lämpligt att börja lära känna radiomärkena för detta märke och deras möjligheter från Ritmix RPR-707 . Enheten har 3 arbetsband, inklusive FM / AM. Systemet kompletteras med ett genomarbetat inre ljus. Mottagning av SW- och MW -vågor är möjlig. Tunern är rent analog.

För inspelning används microSD- eller microSDHC -kort. Om det behövs kan du spela mediefiler från digitala medier. Kontrollen kombinerar elektroniska och mekaniska element. Kroppen är gjord av plast. En inbyggd mikrofon tillhandahålls. Ljudet är endast mono (dock tillräckligt för att ta emot signaler från markstationer), och om det behövs kan enheten anslutas till en vanlig strömförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiomottagare Ritmix RPR-102 kännetecknas av förekomsten av två möjliga färger - bokträ och antracit. Signalen tas emot i 4 band samtidigt. MP3 -uppspelning är möjlig. Designerna har gjort denna produkt i en oklanderlig retrostil. SD -kortbehandling tillgänglig.

Andra funktioner:

  • visning av mediefiler från digitala medier;
  • elektronisk mekanisk styrning;
  • fodral av MDF;
  • stereoljud;
  • begränsad fjärrkontroll;
  • teleskopisk antenn ingår;
  • ett vanligt hörlursuttag.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att beskriva ändringen Ritmix RPR-065 det är i grunden viktigt att det är en pålitlig enhet med en inbyggd elektrisk fackla. Det finns också en USB -port och en kortläsare. Det finns också en linjeingång. Effekten är 1200 mW.

Värt att notera också:

  • standard hörlursuttag;
  • förmågan att driva från nätverket och från batteriet;
  • nettovikt 0, 83 kg;
  • klassisk svart;
  • analog frekvenskontroll;
  • retro prestanda;
  • tillgänglighet för FM- och VHF -band;
  • bearbetning av SD, microSD -kort;
  • AUX -ingång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Naturligtvis bör en av de första övervägandena alltid vara att njuta av enheten. Passar både i utseende och i ljudkvalitet. Det är därför det är värt att be om att radion slås på medan den fortfarande är i butiken . Då kommer det att bli klart i allmänna termer om det är värt de efterfrågade pengarna eller inte. Det är också värt att fråga om livslängden för ett konventionellt batteri. Enhetens autonomi beror direkt på denna parameter. I motsats till populär stereotyp, det behövs inte bara för turister eller sommarboende … En plötsligt tyst radion låter dig inte späda ut tristessen när du står i en trafikstockning eller en lång resa på ett tåg eller fartyg. Och även för hemmabruk är enheter med batteri och nätström mycket användbara. När allt kommer omkring kan el avbrytas på grund av någon nödsituation.

Om du planerar att lyssna på radio bara hemma, utan att komma ut i naturen eller till landet, måste du föredra en stationär mottagare. Men även bland de bärbara modellerna finns en ganska tydlig gradering. Så, de mest kompakta versionerna (betecknade i butikskataloger som resor eller fickor) sparar drastiskt utrymme . Detta uppnås på bekostnad av mindre effekt och ibland något sämre känslighet.

Fördelen med en sådan teknik kommer att vara ett kostnadseffektivt tillvägagångssätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den bärbara mottagaren är större än resemottagaren, men det blir färre problem under drift . Det är dessa modeller som rekommenderas för sommarstugor och för ett hus på landet, där människor bara är med jämna mellanrum. Det finns också så kallade radioklockor till försäljning. Som namnet antyder kombinerar de harmoniskt den mottagande enheten med en enhet som mäter och visar tiden, samt en väckarklocka. En bärbar radio behöver ett eller flera laddningsbara batterier - ju kraftfullare den är, desto mer batteri (eller fler batterier) behöver du.

Nästa viktiga punkt är tunern , det vill säga noden som är direkt ansvarig för att ta emot och bearbeta signalen, för att konvertera den till ljud. Analog prestanda är en klassiker i genren. Samma sak, bekant för många, med ett handtag som du måste rotera. Denna lösning är relativt billig, men att memorera stationer är omöjligt, och varje gång du slår på dem söks de från grunden. Digitala modeller är utformade för autosökning och efterföljande lagring i minnet av all information som finns, om det behövs visas den på displayen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men både analoga och digitala mottagare kan "fånga" vågor med olika frekvenser. VHF-2, även känd som FM, är det område inom vilket de flesta av de populära radiostationerna fungerar . En sådan signal sprider sig dock inte långt och används därför främst i lokal sändning. Med VHF-1 kan du ta emot sändningar på ett större avstånd från sändaren . Samtidigt leder sämre kvalitet gradvis till att detta intervall förstörs, eftersom det är av lite intresse för kommersiella programföretag.

Ljudet är ännu värre vid korta våglängder. Och vid medelvågor blir det redan medioker, samma kan sägas om långa vågor. Samtidigt förblir båda dessa band oförändrade i popularitet eftersom de tillåter överföring över ett betydande avstånd. DAB är inte längre frekvenser, utan en överföringsmetod som låter dig sända texter och till och med grafisk information (bilder).

DAB + skiljer sig endast från sin föregångare i förbättrad ljudkvalitet.

Rekommenderad: