Miniradioer: En översikt över Små Digitala Radiomottagare, Bärbara Modeller Med Ett USB -minne. Hur Väljer Man En Liten Radiomottagare?

Innehållsförteckning:

Video: Miniradioer: En översikt över Små Digitala Radiomottagare, Bärbara Modeller Med Ett USB -minne. Hur Väljer Man En Liten Radiomottagare?

Video: Miniradioer: En översikt över Små Digitala Radiomottagare, Bärbara Modeller Med Ett USB -minne. Hur Väljer Man En Liten Radiomottagare?
Video: Mitchell Hope - Did I Mention (From "Descendants") 2024, April
Miniradioer: En översikt över Små Digitala Radiomottagare, Bärbara Modeller Med Ett USB -minne. Hur Väljer Man En Liten Radiomottagare?
Miniradioer: En översikt över Små Digitala Radiomottagare, Bärbara Modeller Med Ett USB -minne. Hur Väljer Man En Liten Radiomottagare?
Anonim

Trots att den moderna marknaden är full av alla typer av tekniska innovationer är gamla radioapparater fortfarande populära. När allt kommer omkring, inte alltid och inte överallt, kan kvaliteten och hastigheten på det mobila internet låta dig lyssna på musik eller ditt favoritprogram. Men radion är en enkel och tidtestad teknik. En sådan enhet fungerar när som helst, var som helst.

Särdrag

En radiomottagare är en enhet som kan ta emot radiovågor och spela upp modulerade ljudsignaler. Moderna minimottagare kan till och med fungera med internetradio. Allt sådana enheter kan delas in i flera underarter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Sådana enheter har ett ganska stabilt hölje. Laddning sker från ett 220 volt nätverk. De är avsedda för att spela musik hemma. Vikten av sådana modeller är vanligtvis inte mer än ett kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar

Sådana mottagare drivs från en autonom strömkälla, är lätta och små i storlek. De flesta av dessa modeller "fångas" av alla radiostationer. Dessa prylar är användbara för musikälskare på olika resor.

I tur och ordning, bärbara radioer kan delas in i fickor och bärbara modeller . De första är ganska små och får lätt plats i en bred ficka. Dessa modeller har inte hög effekt, men de är billiga.

När det gäller de bärbara mottagarna är deras storlek något större än resemodellernas storlek. De har också bättre radiomottagning. Oftast köps de till ett sommarboende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan alla mottagare delas in i analog och digital. I det fall där det finns ett konventionellt hjul på instrumentpanelen, med hjälp av vilken frekvensen är inställd, kallas en sådan radiomottagare analog. I sådana modeller måste sökningen efter radiostationer utföras manuellt.

När det gäller digitala mottagare är sökningen efter radiostationer automatisk . Dessutom kan mottagaren lagra önskade kanaler genom att helt enkelt trycka på en knapp. Detta gör att du inte kan söka efter din favoritradiostation på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

För att göra valet lite enklare bör du bekanta dig med de mest populära modellerna av miniradioer.

Max MR-400

En sådan bärbar modell har ett ganska attraktivt utseende, en inbyggd spelare. Och det utmärks också av ett kraftfullt och klart ljud. Denna teknik går sällan sönder. När det gäller de tekniska egenskaperna är de följande:

  • brett frekvensområde;
  • det finns USB -portar, Bluetooth, samt en SD -kortplats, tack vare detta är det möjligt att ansluta olika flash -enheter, en dator eller en smartphone;
  • Fodralet är utrustat med ett solbatteri, vilket möjliggör mycket längre arbete utan laddning.
Bild
Bild

Perfeo Huntsman FM +

Denna modell är en miniatyrradiomottagare som har ett stort antal alternativ och inställningar. Ljudåtergivning kan ske både från en flash -enhet och från ett minneskort . Och det finns också en möjlighet att lyssna på en ljudbok. Närvaron av en digital tuner låter dig lyssna på ett stort antal stationer. Mottagaren har ett uppladdningsbart batteri som kan ge flera timmars kontinuerlig drift. Dessutom är själva batteriet avtagbart och kan bytas ut ändå.

Bild
Bild

Panasonic RF-800UEE-K

En utmärkt modell som kan installeras i ett litet rum där det inte finns plats för en TV. Enhetens kropp är gjord i retrostil. Mottagaren har en ganska hög känslighet . Uteffekten är 2,5 watt. Och det finns också en ferritantenn som kan förlängas upp till 80 centimeter. Tack vare närvaron av en USB -kontakt är det möjligt att ansluta en flash -enhet.

Bild
Bild

Panasonic RF-2400EG-K

Denna modell är en liten bärbar minimottagare som har en högtalare på 10 centimeter. Tack vare detta är ljudet av ganska hög kvalitet. Såväl som det finns en LED -indikator som tänds när signalinställningen är korrekt . Dessutom finns det ett hörlursuttag, som låter dig lyssna på musik med särskild komfort.

Bild
Bild

Panasonic RF-P50EG-S

Denna mottagare har en mycket lätt vikt, bara 140 gram, och samma lilla storlek. Detta gör att du kan bära den även i fickan. Tack vare närvaron av en högtalare är ljudkvaliteten ganska hög . Trots sin lilla storlek har mottagaren ett hörlursuttag. Detta gör att du kan lyssna på musik bekvämt utan att störa andra.

Bild
Bild

Tecsun PL-660

Bärbara digitala mottagare av detta märke låter dig täcka ett ganska brett sändningsnätverk. Ljudet är också av hög kvalitet.

Bild
Bild

Sony ICF-P26

En annan fickradio med högkvalitativt ljud. Denna modell är utrustad med en mikro LED -sensor, med vilken du kan söka efter radiostationer. Mottagaren har ett batteri som kan bytas ut vid behov . En sådan enhet väger cirka 190 gram. För enkelhets skull kan den enkelt fästas på handen. Mottagaren har en teleskopisk antenn, vilket förbättrar tunerns känslighet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt miniradio, Det är nödvändigt att uppmärksamma vissa parametrar.

Först och främst är det enhetens känslighet . Om mottagaren håller hög kvalitet bör känsligheten också ligga inom 1 mKv. En annan viktig punkt är möjligheten att separera signaler som leds vid två intilliggande frekvenser.

Annars hörs båda signalerna samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och du måste också vara uppmärksam på köpt mottagarström … Det är inte nödvändigt att köpa prylar med för mycket kraft, eftersom detta kommer att förbruka för mycket energi. Frekvensområdet bör ligga inom 100 dB.

Vissa radioapparater kan ha ytterligare funktioner. Till exempel fungerar det dessutom som en väckarklocka eller ficklampa eller till och med en termometer. Allt detta kommer att vara bra för vandring eller fiske. Dessutom kan du köpa en enhet med hörlurar eller ett USB -minne. Det är mycket bra om den köpta mottagaren är batteridriven. I det här fallet visar det sig vara mer bekvämt.

Sammanfattningsvis kan vi säga det mini -mottagare är en bra enhet som hjälper till att fördriva tiden både hemma och på en vandring, och till och med fiske . Det viktigaste är att välja rätt modell.

Rekommenderad: