Bärbar Radiomottagare: Bärbara Digitala Radiomottagare, Betyg På Modeller Med Bra Mottagning, Med En Flash -enhet Och USB -ingång

Innehållsförteckning:

Video: Bärbar Radiomottagare: Bärbara Digitala Radiomottagare, Betyg På Modeller Med Bra Mottagning, Med En Flash -enhet Och USB -ingång

Video: Bärbar Radiomottagare: Bärbara Digitala Radiomottagare, Betyg På Modeller Med Bra Mottagning, Med En Flash -enhet Och USB -ingång
Video: 5 Best USB Flash Drive in 2020 2024, April
Bärbar Radiomottagare: Bärbara Digitala Radiomottagare, Betyg På Modeller Med Bra Mottagning, Med En Flash -enhet Och USB -ingång
Bärbar Radiomottagare: Bärbara Digitala Radiomottagare, Betyg På Modeller Med Bra Mottagning, Med En Flash -enhet Och USB -ingång
Anonim

Trots den utbredda användningen av fordon, inbyggda smartphones och andra enheter är bärbara radioer fortfarande relevanta. Du behöver bara välja rätt typer av sådana enheter och ta reda på vad olika tillverkare kan erbjuda. Då blir det inte svårt att fatta rätt beslut.

Särdrag

En bärbar radiomottagare, även känd som en bärbar mottagare, är vanligtvis inte sämre när det gäller stationära modeller. Dessutom visar det sig också vara mer bekvämt, eftersom du kan använda en sådan teknik utan begränsningar. De uttrycker det helt enkelt där de tycker det är nödvändigt vid ett visst ögonblick. Många av dessa modeller körs på batterier eller ackumulatorer, vilket ytterligare förbättrar rörligheten. Dessa enheter är mycket enkla att ta:

  • till lanthuset;
  • på en turistresa;
  • till picknicken;
  • fiske (jakt);
  • på en lång resa, inklusive svåråtkomliga platser.

I dessa situationer kan rolig musik pigga upp dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppdaterade nyheter, nödmeddelanden och varningar kommer att bli ännu mer värdefulla. Men du måste förstå att det är osannolikt att köpa en all-wave-enhet, och till och med en som fungerar med maximal funktionalitet. Vi måste begränsa oss till en lägre produkt som helt enkelt accepterar signalen i god tro . I teorin kan bärbara enheter tillhöra en mängd olika underarter, vilket det är dags att prata om.

Vyer

Analoga bärbara radioapparater har tjänat människor i decennier. Och även idag kan du fortfarande köpa sådan utrustning. Men den enda verkliga fördelen med det digitala alternativet är dess låga kostnad. Varken när det gäller användarvänlighet eller ännu mer när det gäller funktionalitet uppfyller "analogen" inte moderna krav. Men deras tillförlitlighet och gemensamma resurs är ungefär densamma - naturligtvis om allt görs samvetsgrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med USB -ingång kommer att tilltala dem som ofta lyssnar på musik på spelaren eller mobiltelefonen. Det finns ingen anledning att bära med sig två enheter om du kan begränsa dig till en mottagande enhet med ett USB -minne. Du kan också skilja på följande typer:

  • modulering - frekvens, amplitud och mer exotiska alternativ;
  • med spektrumet av mottagna våglängder;
  • på enheten för vägen som leder och omvandlar de mottagna pulserna;
  • med näringsmetoden;
  • efter typ av elementbas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Perfeo PF-SV922 perfekt för en jägare, sommarboende eller älskare av förortsturism. Med en massa på 0, 155 kg är uteffekten på 2 W mycket anständig. Varaktigheten av den autonoma åtgärden kan variera från 8 till 10 timmar. Den nödvändiga informationen matas ut på den inbyggda displayen.

Det fanns inga klagomål om signalförlust och andra betydande brister.

Bild
Bild

HARPER HDRS-099 är en nostalgisk enhet för alla som är vana vid traditionella allvågsmottagare. Ljudet som flödar genom en enda högtalare är mycket solid. Den kinesiska tillverkaren begränsade sig inte till den retroinspirerade designen, den utmärkta monteringen kommer också att vara en betydande fördel. MP3 -spelaren kommer att glädja musikälskare. Bristen på minne och behovet av konstant manuell inställning är dock ganska deprimerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fram till nu kan de återstående fläktarna av rent analog teknik rekommenderas Ritmix RPR-888 … Den utdragbara teleskopantennen ger ganska bra mottagning. En röstinspelare och MP3 -spelare finns. Du kan också lyssna på sändningar i områdena SW1, SW2. Dessutom måste du nämna:

  • kortplats för anslutning av SD -kort;
  • Fjärrkontroll;
  • mikrofon;
  • USB -port för anslutning av externa media.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sangean PR-D14 har en annan fördel - en graciös yttre design. Formgivarna försökte göra den mångsidig, lämplig för människor i olika generationer och olika estetiska smaker. Men samtidigt glömde de inte ingenjörstudien. Förutom huvudfunktionen har användarna tillgång till en klocka och 2 olika mottagare. Stora knappar är praktiska för synskadade och de som helt enkelt inte hinner”sikta försiktigt”.

Bild
Bild

Sony ICF-S80 - en radiomottagare, vars namn på tillverkaren talar för sig själv, även för dem som är okunniga om de tekniska krångligheterna. Användare noterar att enheten perfekt tar emot en mängd olika radiostationer. Kostnaden är ganska hög, men denna nackdel glöms bort efter den första applikationen. Skydd mot vatteninträngning tillhandahålls, vilket kommer att tilltala turister och landsbygdsbor. Men Sony -ingenjörer glömde larmfunktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter en mottagare som enligt konsumentrecensioner inte kommer att ha några nackdelar är det värt att ringa Panasonic RF-2400EG-K.

Denna enhet hyllas för följande funktioner:

  • utmärkt FM -mottagning;
  • enkelhet och konsekvens i förvaltningen;
  • anständig ljudkvalitet;
  • lätthet;
  • hög känslighet vid mottagning;
  • utmärkt byggkvalitet.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Naturligtvis är det viktigaste för en radio att den fungerar med bra mottagning över hela tillgängligt utbud. Det är värt att be butiken omedelbart demonstrera enhetens funktion . Rekommendationer för färg, övergripande design och stil är inte värda att lyssna på alls. Dessa parametrar är helt föremål för ordspråket "smak och färg …". Som redan nämnts bör analoga enheter endast köpas av dem som är mycket vana vid dem och organiskt ogillar digitalt.

Det är absolut nödvändigt att klargöra hur känslig antennen är och hur väl separationen av främmande signaler och störningsdämpning är inställd . Av den extra funktionen är klockan och väckarklockan de viktigaste. Något mindre ofta använder människor USB -portar för flash -enheter och kortplatser för SD -kort. Men alla andra alternativ är redan rent sekundära och förblir efter eget gottfinnande.

Om du planerar att gå på camping eller lyssna på radio i ett avlägset område, är det lämpligt att ta en AM -mottagare . Denna räckvidd är viktig för alla bilägare, även i en metropol: det är vid dessa frekvenser som trafikrapporter överförs. När du gör dig bekant med möjligheterna i FM -bandet måste du ta reda på hur många förinställda stationer det kan finnas. Desto mer desto bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och en nyans till: du måste titta på hur bekväma indikatorerna, displayen och kontrollerna är.

Rekommenderad: