Bandinspelare "Romantic" (14 Bilder): Kassett 306-1, Rulle 304 Och Tvåkassett. Egenskaper Och Diagram över Strömförsörjningen

Innehållsförteckning:

Video: Bandinspelare "Romantic" (14 Bilder): Kassett 306-1, Rulle 304 Och Tvåkassett. Egenskaper Och Diagram över Strömförsörjningen

Video: Bandinspelare
Video: Johann Perrier Interview 2021: The producer of System in Blue & Bad Boys Blue (Subtitles) 2024, April
Bandinspelare "Romantic" (14 Bilder): Kassett 306-1, Rulle 304 Och Tvåkassett. Egenskaper Och Diagram över Strömförsörjningen
Bandinspelare "Romantic" (14 Bilder): Kassett 306-1, Rulle 304 Och Tvåkassett. Egenskaper Och Diagram över Strömförsörjningen
Anonim

En av de mest populära bandspelarna för perioden 70-80-talet av förra seklet var en liten enhet "Romantic". Det var pålitligt, prisvärt och ljudkvalitet.

Bild
Bild

Karakteristisk

Tänk på de viktigaste egenskaperna med hjälp av exemplet på en av modellerna för bandspelaren av det beskrivna märket, nämligen " Romantisk M-64 " … Denna modell var bland de första bärbara enheterna som är avsedda för den genomsnittliga konsumenten. Bandinspelaren tillhörde den tredje klassens komplexitet och var en tvåspårig rulleprodukt.

Andra egenskaper hos denna enhet:

  • tejpens rullningshastighet var 9, 53 cm / s;
  • gränsen för de frekvenser som spelas är från 60 till 10000 Hz;
  • uteffekt - 0,8 W;
  • mått 330X250X150 mm;
  • enhetens vikt utan batterier var 5 kg;
  • arbetade från 12 V.
Bild
Bild

Denna enhet kan drivas från 8 batterier, från en strömförsörjning för elnätet och ett bilbatteri. Bandinspelaren var av en mycket robust konstruktion.

Basen var en lättmetallram. Alla inre element fästes på den. Allt var mantlat med tunna plåt- och plaststängbara element. Plastdelarna hade en dekorativ foliefinish.

Bild
Bild

Den elektriska delen bestod av 17 germaniumtransistorer och 5 dioder. Installation skedde på ett gångjärnigt sätt på brädor av getinax.

Bandinspelaren levererades med:

  • extern mikrofon;
  • extern strömförsörjning;
  • väska av konstläder.

Detaljpriset på 60 -talet var 160 rubel, och det var billigare än andra tillverkare.

Bild
Bild

Laguppställningen

Totalt producerades 8 modeller av "Romantiska" bandspelare.

" Romantisk M-64 " … Första detaljhandelsmodellen.

Bild
Bild

" Romantisk 3 " Är en förbättrad modell av den första bandspelaren av det beskrivna märket. Hon fick ett uppdaterat utseende, ytterligare en uppspelningshastighet, som var 4,67 cm / s. Motorn fick 2 centrifugalvarvtal. Konceptet har också genomgått en förändring. Batterifacket ökades från 8 till 10 stycken, vilket gjorde det möjligt att öka drifttiden från en uppsättning batterier. I produktionen användes kretskort. Resten av egenskaperna förblev oförändrade. Den nya modellen kostade mer, och priset för den var 195 rubel.

Bild
Bild

" Romantisk 304 " … Denna modell var en fyrspårig rulle-till-rulle bandspelare med två hastigheter, tredje grupp av komplexitet.

Enheten hade ett mer modernt utseende. I Sovjetunionen blev det den sista bandspelaren på denna nivå och producerades fram till 1976.

Bild
Bild

" Romantisk 306-1 " … Den mest populära kassettbandspelaren på 80-talet, som kan skryta med hög tillförlitlighet och problemfri drift i jämförelse med sina konkurrenter, trots sina små dimensioner (endast 285X252X110 mm) och vikt på 4,3 kg. Tillverkad från 1979 till 1989. och har haft mindre designförändringar genom åren.

Bild
Bild

" Romantisk 201-stereo " … En av de första sovjetiska bandspelarna, som hade 2 högtalare och kunde fungera i stereo. Ursprungligen skapades denna enhet 1983 under varumärket "Romantic 307-stereo", och den gick in i massförsäljning under namnet "Romantic 201-stereo" 1984. Detta hände på grund av överföringen av enheten från 3: e klassen till 2 svårighetsgrupp (vid den tiden skedde en allmän förändring av klasser till svårighetsgrupper). Fram till slutet av 1989 producerades 240 tusen enheter av denna produkt.

Han var älskad för bättre och renare ljud, till skillnad från andra modeller i samma klass.

Måtten på den beskrivna modellen var 502X265X125 mm och vikten var 6,5 kg.

Bild
Bild

" Romantisk 202 " … Denna bärbara kassettinspelare hade en liten cirkulation. Tillverkad 1985. Han kunde arbeta med 2 typer av band. En pekarindikator för inspelning och kvarvarande batteriladdning lades till designen, liksom en räknare för det använda magnetbandet. Utrustad med inbyggd mikrofon. Dimensionerna på denna enhet var 350X170X80 mm och vikten var 2, 2 kg.

Bild
Bild

" Romantisk 309C " … En bärbar bandspelare, producerad sedan början av 1989. Denna modell kan spela in och spela ljud från band och MK -kassetter. Utrustad med möjlighet att justera uppspelning, hade en equalizer, inbyggda stereohögtalare, autonom sökning efter den första pausen.

Bild
Bild

" Romantisk M-311-stereo " … Tvåkassettbandspelare. Den var utrustad med 2 separata bandenheter. Det vänstra facket var avsett att spela ljud från en kassett, och det högra facket var för inspelning till en annan kassett.

Bild
Bild

Funktioner i drift

De "romantiska" bandspelarna skilde sig inte åt i några speciella krav under drift. Dessutom var de praktiskt taget oslagbara. Vissa kassettmodeller, som 304 och 306, folk tyckte om att ta med sig ut i naturen, och sedan hände allt annat med dem. De var glömda för natten i regnet, överduserade med vin, täckta med sand på stränderna. Och om det faktum att det kunde ha tappats ett par gånger är det möjligt att inte säga. Och efter några tester fortsatte han att arbeta.

Bild
Bild

Bandinspelarna av detta märke var favoritkällan till hög musik bland ungdomarna på den tiden. Eftersom närvaron av en bandspelare i princip var en nyhet, ville många visa sin favorit "pryl".

De användes oftast vid högsta möjliga ljudnivå och förlorade samtidigt inte ljudkraften.

Rekommenderad: